Πώς να στείλετε μηνύματα κειμένου στο Linux με το γραφικό περιβάλλον χρήστη του Modem Manager

Εάν χρειάζεται να στείλετε μηνύματα κειμένου σε Linux, μπορείτε να το κάνετε με το εργαλείο γραφικών περιβάλλοντος χρήστη Modem Manager. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν μηνύματα SMS, να λαμβάνουν πληροφορίες δικτύου και ακόμη και να αγοράζουν χρόνο ομιλίας από το δίκτυό τους εντός της ίδιας της εφαρμογής.

Σημείωση: προτού ξεκινήσετε με αυτήν την εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας Linux διαθέτει ενσωματωμένο δίσκο κάρτας SIM. Εναλλακτικά, αγοράστε μια συσκευή ανάγνωσης καρτών SIM USB συμβατή με Linux.

Για να χρησιμοποιήσετε το Modem Manager GUI σε Linux, πρέπει να χρησιμοποιείτε Ubuntu, Debian, Arch Linux, Fedora ή OpenSUSE.

Εγκαταστήστε το Modem Manager GUI

Το Modem Manager GUI είναι αρκετά δημοφιλές και μια από τις πιο αξιόπιστες ευρυζωνικές εφαρμογές για κινητά για Linux. Ως αποτέλεσμα, πολλές κύριες διανομές Linux μεταγλωττίζουν και διανέμουν δυαδικά πακέτα με δυνατότητα εγκατάστασης. Για να εγκαταστήσετε αυτό το πρόγραμμα στη διανομή Linux της επιλογής σας, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή με βάση τη διανομή Linux σας.

Σημείωση: δεν μπορείτε να βρείτε το λειτουργικό σας σύστημα στη λίστα; Εξετάστε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε γραφικό περιβάλλον χρήστη Modem Manager από την πηγή.

  Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα-πελάτη αλληλογραφίας Kube στο Linux

Ubuntu

sudo apt install modem-manager-gui

Debian

sudo apt-get install modem-manager-gui

Arch Linux

sudo pacman -S modem-manager-gui

Μαλακό καπέλλο

sudo dnf install modem-manager-gui

OpenSUSE

sudo zypper in modem-manager-gui

Κτίριο από την πηγή

Η δημιουργία GUI του Modem Manager στο Linux ξεκινά με την εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης του Mercurial. Αναζητήστε το αποθετήριο λογισμικού της διανομής σας Linux για “mercurial” και εγκαταστήστε το. Φροντίστε να εγκαταστήσετε επίσης το “meson”, καθώς απαιτείται για την κατασκευή του λογισμικού.

Στη συνέχεια, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε την εντολή Mercurial HG για λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του πηγαίου κώδικα.

hg clone https://[email protected]/linuxonly/modem-manager-gui

Χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινηθείτε στον κατάλογο πηγαίου κώδικα. Από εκεί, εκτελέστε το σενάριο “configure”. Αυτό το σενάριο θα σαρώσει τον υπολογιστή σας Linux και θα σας ενημερώσει εάν χρειάζεται να εγκαταστήσετε οτιδήποτε άλλο πριν εγκατασταθεί το Modem Manager GUI.

cd modem-manager-gui

meson build

Η εκτέλεση της εντολής “κατασκευή μεσονίου” θα πρέπει να παρουσιάζει σφάλματα μόνο εάν λείπουν εξαρτήσεις. Διαβάστε τα σφάλματα και εγκαταστήστε αυτό που ζητά. Όταν τα πάντα επιμεληθούν, εκτελέστε ξανά την εντολή μέχρι να μην υπάρχουν σφάλματα. Όταν όλα είναι έτοιμα, ξεκινήστε τη διαδικασία κατασκευής.

cd build

ninja

sudo ninja install

Χρησιμοποιώντας το γραφικό περιβάλλον εργασίας του Modem Manager

Παρά το όνομα, το Modem Manager GUI δεν προορίζεται για τη διαχείριση του καλωδιακού ή του μόντεμ μέσω τηλεφώνου στο Linux. Αντίθετα, είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα κειμένου στο Linux. Οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν κάρτες SIM, να στείλουν μηνύματα κειμένου, τα έργα.

  Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Gnome-Pie σε Linux

Σημείωση: βεβαιωθείτε ότι η κάρτα SIM σας έχει χρόνο ομιλίας και θετικό υπόλοιπο, διαφορετικά δεν θα λειτουργήσει.

Πριν ανοίξετε την εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι η κάρτα SIM σας είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας Linux. Αφού συνδέσετε τη SIM, προχωρήστε και ξεκινήστε το Modem Manager GUI. Εάν η κάρτα SIM έχει προστεθεί σωστά, θα τη δείτε στην ενότητα “Συσκευές” της εφαρμογής.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Σάρωση”, σαρώστε για ένα δίκτυο που υποστηρίζεται από τη SIM σας και κάντε κλικ σε αυτό για να συνδεθείτε. Επιβεβαιώστε τη σύνδεση κάνοντας κλικ στο κουμπί «Πληροφορίες». Δείτε τις πληροφορίες δικτύου που αναφέρονται και βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο.

Προσθήκη επαφών

Η επικοινωνία με το Modem Manager GUI είναι πολύ πιο εύκολη εάν έχετε προστεθεί επαφές στην εφαρμογή. Για να προσθέσετε επαφές, κάντε κλικ στο κουμπί “Επαφές” στη δεξιά πλευρά του μενού. Μετά από αυτό, αναζητήστε το κουμπί που λέει “Νέα επαφή” και επιλέξτε το.

Χρησιμοποιώντας το παράθυρο του δημιουργού επαφών, προσθέστε πληροφορίες σχετικά με τη νέα σας επαφή, κάντε κλικ στο “OK” για να την αποθηκεύσετε.

  Πώς να επαναφέρετε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης στο Linux

Αγορά χρόνου ομιλίας

Θέλετε να αγοράσετε λίγο Airtime για την κάρτα SIM σας; Είναι δυνατό να το κάνετε αυτό απευθείας στο γραφικό περιβάλλον χρήστη του Modem Manager, χρησιμοποιώντας ορισμένους κωδικούς. Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί “USSD” στο γραφικό περιβάλλον χρήστη Modem Manager. Από εκεί, εισαγάγετε τον σωστό κωδικό USSD (αυτό μπορεί να απαιτεί λίγο Google) για πρόσβαση στο μενού Airtime.

Σημείωση: ο πάροχος υπηρεσιών σας ενδέχεται να μην υποστηρίζει την επαναπλήρωση του σχεδίου σας με αυτόν τον τρόπο. Για καλύτερα αποτελέσματα, συμβουλευτείτε τον ιστότοπο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της SIM.

Ακολουθήστε τις υποδείξεις που εμφανίζονται στην οθόνη και χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να αγοράσετε το Airtime σας.

Αποστολή κειμένων

Μακράν το πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό για το Modem Manager GUI είναι η ικανότητά του να αλληλεπιδρά απευθείας με μια ενεργή κάρτα SIM και να λειτουργεί ως κινητό τηλέφωνο για την αποστολή μηνυμάτων SMS. Για να στείλετε μηνύματα, πρώτα επιβεβαιώστε ότι η κάρτα SIM είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο κάνοντας κλικ στο κουμπί «Πληροφορίες». Είναι πάντα καλό να το ελέγχετε αυτό, ώστε να μην σπαταλάτε προσπάθεια γράφοντας μηνύματα SMS που δεν θα σταλούν.

Επιλέξτε το κουμπί «SMS» για πρόσβαση στην περιοχή μηνυμάτων. Από εδώ, κάντε κλικ στο “Νέο” για να δημιουργήσετε ένα νέο κείμενο για αποστολή.

Εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου του ατόμου στο οποίο προσπαθείτε να στείλετε μήνυμα. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στις «Επαφές», επιλέξτε τον αριθμό και μετά κάντε κλικ στο «Αποστολή SMS».