Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Evopop GTK σε Linux

Το έργο Solus είναι γνωστό για τον όμορφο σχεδιασμό του και τη χρήση καλαίσθητων θεμάτων. Επί του παρόντος, το λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί το θέμα Adapta GTK, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Πριν από το θέμα Adapta GTK, η Solus χρησιμοποιούσε το θέμα Evopop GTK.

Όπως και το θέμα Adapta, το Evopop είναι ένα επίπεδο θέμα εμπνευσμένο από το Material Design που φαίνεται πολύ μοντέρνο και ευέλικτο. Το θέμα δεν χρησιμοποιείται πλέον με το Solus και δεν λαμβάνει σημαντικές ενημερώσεις. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να είναι ένα λαμπρό θέμα που αξίζει να το ελέγξετε.

Για να χρησιμοποιήσετε το Evopop, θα χρειαστεί να έχετε την έκδοση 3.20+ για επιτραπέζιους υπολογιστές Gnome Shell, την έκδοση 3.20+ του GTK ή ένα περιβάλλον επιφάνειας εργασίας που να είναι συμβατό με την έκδοση 3.20 και να το χρησιμοποιεί.

Δημιουργία θέματος Evopop GTK

Η εγκατάσταση του θέματος Evopop GTK στο Linux ξεκινά με την απόκτηση των πιο πρόσφατων αρχείων πηγαίου κώδικα από το Github. Για να λάβετε τα πιο πρόσφατα αρχεία θεμάτων Evopop GTK, θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε το πακέτο Git. Λάβετε υπόψη ότι το Evopop λειτουργεί καλά μόνο με την επιφάνεια εργασίας Gnome Shell, την επιφάνεια εργασίας Budgie και την επιφάνεια εργασίας Mate. Είναι δυνατό να εκτελεστεί αυτό το θέμα σε άλλους επιτραπέζιους υπολογιστές GTK+, αλλά δεν συνιστάται και μπορεί να μην φαίνεται σωστό.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το journalctl για να διαβάσετε αρχεία καταγραφής συστήματος Linux

Σημείωση: Οι χρήστες Solus που θέλουν να δοκιμάσουν το Evopop μπορούν να το εγκαταστήσουν απευθείας από τις πηγές λογισμικού. Εκτελέστε το eopkg install evopop-gtk-theme.

Ubuntu

sudo apt install git autotools

Debian

sudo apt-get install git autotools

Arch Linux

sudo pacman -S git autotools

Μαλακό καπέλλο

sudo dnf install git autotools

OpenSUSE

sudo zypper install git autotools

Με το πακέτο Git εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας Linux, χρησιμοποιήστε το για να κλωνοποιήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του κώδικα θέματος Evopop GTK.

git clone https://github.com/solus-project/evopop-gtk-theme.git

Χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινήσετε το τερματικό από τον φάκελο Home απευθείας στον νέο κατάλογο θέματος evopop-gtk στον υπολογιστή σας.

Σημείωση: Η δημιουργία του θέματος Evopop απαιτεί την εφαρμογή Autotools, καθώς παρέχει τρόπους με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τον πηγαίο κώδικα λογισμικού. Εάν χρησιμοποιείτε μια διανομή Linux που δεν περιλαμβάνεται στην παραπάνω λίστα, αναζητήστε “autotools” και εγκαταστήστε το πρόγραμμα πριν συνεχίσετε.

cd evopop-gtk-theme

Από εδώ, θα μπορείτε να δημιουργήσετε το νέο θέμα χρησιμοποιώντας τον κώδικα. Πρώτα, εκτελέστε το σενάριο autogen.sh. Αυτό το σενάριο θα δημιουργήσει αυτόματα τυχόν κρίσιμα αρχεία που χρειάζεται η πηγή Evopop για να δημιουργήσει σωστά. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα! Είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία κατασκευής.

./autogen.sh

Όταν τελειώσει το Autogen, είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε την εντολή make για να δημιουργήσετε τον κώδικα του θέματος Evopop.

make

Το Make θα λάβει τον κωδικό θέματος και θα δημιουργήσει έναν που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σύστημά σας. Η συλλογή μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά, οπότε να είστε υπομονετικοί. Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή, εγκαταστήστε το στο σύστημα με:

sudo make install

Εγκατάσταση χωρίς κτίριο

Στην προηγούμενη ενότητα, εξηγήσαμε πώς μπορείτε να πάρετε τον πηγαίο κώδικα του θέματος Evopop GTK, να τον μεταγλωττίσετε και να τον εγκαταστήσετε απευθείας. Η μετάβαση σε αυτήν τη διαδρομή διασφαλίζει ότι είναι πλήρως συμβατή με το λογισμικό του λειτουργικού σας συστήματος. Ωστόσο, δεν θέλουν όλοι να μεταγλωττίσουν και να δημιουργήσουν ένα θέμα από την αρχή. Κάποιοι θέλουν να κατεβάσουν και να πάνε.

  Πώς να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε φορητούς υπολογιστές Linux

Αποδεικνύεται ότι μαζί με τον πηγαίο κώδικα, το Evopop συνοδεύεται από ένα ωραίο μικρό σενάριο εγκατάστασης που μπορούν να εκτελέσουν οι χρήστες αν δεν θέλουν να δημιουργήσουν τίποτα. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το σενάριο, κάντε λήψη του κώδικα όπως και πριν.

git clone https://github.com/solus-project/evopop-gtk-theme.git

Από εδώ, το CD στα ληφθέντα αρχεία θέματος:

cd evopop-gtk-theme

Σε αυτό το σημείο, αντί να εκτελέσετε το εργαλείο autogen.sh, make, κ.λπ., εκτελέστε το αυτοματοποιημένο σενάριο. Πρώτα, εκτελέστε το σενάριο θέματος GTK για να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το Evopop σε όλο το σύστημα.

./install-gtk-theme.sh

Θέλετε να εφαρμόσετε και το θέμα Evopop Azure; Τρέξιμο:

./install-gtk-azure-theme.sh

Χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα-πελάτη Geary Email; Εάν ναι, εκτελέστε αυτό το σενάριο θέματος Evopop έτσι ώστε να ταιριάζει με την υπόλοιπη επιφάνεια εργασίας.

./install-geary-fix.sh

Μετά την εκτέλεση όλων αυτών των σεναρίων, το Evopop θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας Linux, χωρίς να απαιτείται κατασκευή!

  Λάβετε υγιεινές υπενθυμίσεις στην επιφάνεια εργασίας Linux χρησιμοποιώντας το Stretchly

Ενεργοποίηση Evopop

Εάν εκτελέσατε τα σενάρια εγκατάστασης για το Evopop, το θέμα χωρίς αμφιβολία ενεργοποιήθηκε αυτόματα. Ωστόσο, εάν έπρεπε να δημιουργήσετε αυτόν τον κώδικα από την πηγή για να τον χρησιμοποιήσετε (για οποιονδήποτε λόγο), θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το θέμα με μη αυτόματο τρόπο στο περιβάλλον της επιφάνειας εργασίας σας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Gnome Tweak Tool, τις ρυθμίσεις εμφάνισης Budgie ή τις ρυθμίσεις εμφάνισης Mate, επιλέξτε το θέμα και εφαρμόστε το. Εάν αυτές οι οδηγίες δεν είναι αρκετές για εσάς, μην ανησυχείτε! Έχουμε μια μεγάλη ανάλυση σχετικά με τον τρόπο χρήσης των θεμάτων GTK!

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο προς ένα από τα παρακάτω άρθρα και σύντομα θα μάθετε ακριβώς πώς να χρησιμοποιήσετε το νέο σας θέμα Evopop GTK που εγκαταστήσατε!

Στη σελίδα Github, το Evopop υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει υποστήριξη για επιτραπέζιους υπολογιστές όπως XFCE, LXDE ή Cinnamon. Τούτου λεχθέντος, όλα βασίζονται στο GTK+ και θα πρέπει να συνεργαστούν μαζί τους — ως ένα βαθμό. Χρησιμοποιήστε το με δική σας ευθύνη! Μάθετε πώς να εφαρμόσετε το Evopop σε αυτά τα θέματα κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους: