Πώς να ρυθμίσετε τον γονικό έλεγχο στην εφαρμογή YouTube Kids

Το YouTube Kids μόλις κυκλοφόρησε και σκοπός του είναι να βοηθήσει τους γονείς να ελέγχουν τι παρακολουθούν τα παιδιά στο YouTube. Τα φίλτρα περιεχομένου είναι ενσωματωμένα, πράγμα που σημαίνει ότι το YouTube αποφασίζει (βάσει της βαθμολογίας και του περιεχομένου βίντεο) ποιοι τύποι βίντεο είναι κατάλληλοι για νεαρούς θεατές. Αυτό που αφήνει στα χέρια του γονέα είναι για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί ένα παιδί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή και αν ένα παιδί μπορεί ελεύθερα να αναζητήσει βίντεο. Οι ρυθμίσεις είναι ασφαλισμένες πίσω από ένα PIN που θα ξεγελάσει τα παιδιά όσο δεν μπορούν να διαβάσουν αριθμούς. Δείτε πώς λειτουργούν οι γονικοί έλεγχοι στη νέα εφαρμογή.

  Αποκλεισμός προτάσεων YouTube κατά την περιήγηση χωρίς σύνδεση

Οι χρονοδιακόπτες και οι περιορισμοί αναζήτησης είναι προσβάσιμοι μέσω των ρυθμίσεων ασφαλείας της εφαρμογής. Οι ρυθμίσεις μπορούν να ξεκλειδωθούν μόνο εάν εισαγάγετε τον αριθμό PIN που εμφανίζεται με λέξεις δίπλα σε ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο. Πατήστε το εικονίδιο του μικρού λουκέτου στην κάτω δεξιά γωνία για να εμφανιστούν οι ρυθμίσεις.

Θα δείτε την ακόλουθη οθόνη και είναι λίγο προφανές ότι αν το παιδί σας μπορεί να διαβάσει τους αριθμούς, η ασφάλεια δεν πρόκειται να σας βοηθήσει πολύ. Δεν υπάρχουν επιλογές για να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο PIN και να αγνοήσετε τις προτάσεις της εφαρμογής.

Αφού ξεπεράσετε την ασφάλεια της εφαρμογής, μπορείτε να εφαρμόσετε δύο διαφορετικά στοιχεία ελέγχου. Ο πρώτος είναι ο χρονοδιακόπτης που περιορίζει το χρονικό διάστημα που μπορεί ένα παιδί να παρακολουθεί βίντεο. Μπορείτε να το ρυθμίσετε έως και 120 λεπτά. Όταν λήξει το χρονόμετρο, η εφαρμογή θα αποκλείσει αμέσως το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο και όλα τα προτεινόμενα βίντεο.

  Απενεργοποιήστε τη Λειτουργία κάτω σελίδας του The Space Bar στο YouTube

Το δεύτερο στοιχείο ελέγχου που μπορεί να εφαρμοστεί σάς επιτρέπει να αποτρέπετε τα παιδιά από την αναζήτηση βίντεο και τα περιορίζει στην προβολή μόνο αυτών που προτείνονται στην αρχική οθόνη της εφαρμογής. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τα ενοχλητικά ηχητικά εφέ που δημιουργεί η εφαρμογή καθώς και τη μουσική υπόκρουση.

Για αυτό πρόκειται. Θέλω να τους δώσω ένα Α για προσπάθεια, αλλά δεν θεωρώ ότι αυτή η εφαρμογή είναι πολύ αποτελεσματική, εκτός εάν προορίζεται ειδικά για παιδιά που δεν ξέρουν καθόλου να διαβάσουν. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το περιεχόμενο περιλαμβάνει βίντεο από το κανάλι Sesame Street, ένα κανάλι αφιερωμένο στη διδασκαλία των παιδιών πώς να μετράνε, και ας μην ξεχνάμε το Barney & Friends, δεν πρόκειται να είναι αποτελεσματικό για πολύ καιρό. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά οι γονικοί έλεγχοι δεν είναι πολύ αποτελεσματικοί εδώ.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ουράς του YouTube

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στα καταστήματα εφαρμογών των ΗΠΑ, αλλά θα κυκλοφορήσει και σε άλλα καταστήματα σε λίγες μέρες.

Εγκαταστήστε το YouTube Kids από το App Store

Εγκαταστήστε το YouTube Kids από το Google Play Store