Πώς να πουλήσετε πράγματα στο Amazon

Η Amazon είναι ένας αμερικανικός διαδικτυακός λιανοπωλητής που προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων προς πώληση, όπως βιβλία, ρούχα, έπιπλα, ηλεκτρονικά είδη και σχεδόν οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Αν κοιτάξετε γύρω σας και ανακαλύψετε δύο έως τρία κουτιά με πακέτα Amazon, ξέρετε πόσο απολαμβάνετε τις αγορές σας εκεί και πόση εμπιστοσύνη έχετε στο Amazon. Οι περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποιούν το Amazon για όλες τις αγορές τους και έχουν τη μέγιστη εμπιστοσύνη στην εταιρεία. Ωστόσο, σκοπεύετε να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας στο Amazon αλλά δεν είστε σίγουροι για το πώς να πουλήσετε πράγματα στο Amazon ως μεμονωμένος πωλητής της Amazon; Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές παρακάτω. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι μπορώ να πουλήσω στο Amazon ως νέος πωλητής μέσω του λογαριασμού πωλητή Amazon και πώς να πουλήσω στην αποθήκη Amazon.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να πουλήσετε πράγματα στο Amazon

Θα μάθετε πώς να πουλάτε πράγματα στο Amazon ως μεμονωμένος πωλητής περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις για να είσαι πωλητής στο Amazon;

Πρώτα απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμη όλα τα απαραίτητα έγγραφα πριν ξεκινήσετε να πουλάτε τα προϊόντα σας, όπως μια ενεργή διεύθυνση email, ενεργό αριθμό κινητού τηλεφώνου, στοιχεία κάρτας Pan, αριθμό GST και έναν ενεργό τραπεζικό λογαριασμό. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον λογαριασμό πωλητή Amazon και θα σας βοηθήσει να είστε μεμονωμένος πωλητής της Amazon.

Τι είναι ο κεντρικός λογαριασμός πωλητή;

Είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα της Amazon, όπου ο καθένας μπορεί να γίνει λιανοπωλητής πουλώντας προϊόντα.

Ποια είναι η προμήθεια πώλησης για το Amazon;

Τώρα, αφού δημιουργηθεί ο λογαριασμός πωλητή σας στο Amazon, πρέπει να κατανοήσετε τις χρεώσεις πώλησης στο Amazon.

Η Amazon χρεώνει ένα τέλος πώλησης παραπομπής, το οποίο είναι ουσιαστικά μια προκαθορισμένη συμφωνία κόστους μεταξύ του πελάτη και του πωλητή, μαζί με τυχόν πρόσθετα μπόνους ή ανταμοιβές. Το ποσό της αμοιβής καθορίζεται από τα εμπορεύματα. Κατά την πώληση, υπάρχουν σημαντικά κόστη, όπως:

  • Τέλος παραπομπής: Ανάλογα με τα αγαθά, η Amazon χρεώνει ένα τέλος παραπομπής, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 8% και 15%.

  • Χρέωση κλεισίματος: Κάθε φορά που πωλούνται τα προϊόντα σας, ουσιαστικά υπολογίζεται ένα τέλος κλεισίματος ανάλογα με το εύρος τιμών του προϊόντος.

  • Αμοιβή αποστολής: Τα έξοδα που αποκτά ο πωλητής για να παραλάβει το δέμα στον αγοραστή είναι γνωστή ως χρέωση αποστολής. Τα έξοδα αποστολής εξαρτώνται και από την απόσταση.

  • Χρέωση FBA: Η Amazon χρεώνει ένα κόστος ανά μονάδα για την επισήμανση, τη συσκευασία και την αποστολή των προϊόντων στους πελάτες. Είναι γνωστό ως τέλος FBA ή τέλος pick-and-pack.

Πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό πωλητή Amazon;

Ας δούμε τα βήματα για τη δημιουργία ενός λογαριασμού πωλητή Amazon:

1. Επισκεφτείτε τον πωλητή της Amazon δικτυακός τόπος στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

2. Κάντε κλικ στο Start Selling.

3Α. Εάν έχετε ήδη έναν κανονικό λογαριασμό Amazon, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο Είσοδος για να δημιουργήσετε τον λογαριασμό πωλητή με αυτόν.

3Β. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό Amazon για τον λογαριασμό πωλητή, κάντε κλικ στο Εναλλαγή λογαριασμών > Προσθήκη λογαριασμού. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να δημιουργήσετε έναν κανονικό λογαριασμό Amazon.

4. Στη συνέχεια, εισαγάγετε το όνομα της εταιρείας/της επιχείρησής σας και σημειώστε το πλαίσιο ελέγχου Συμφωνία πωλητή. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Συνέχεια.

5. Στη συνέχεια, συμπληρώστε τα στοιχεία βήμα προς βήμα στις ενότητες Επαλήθευση τηλεφώνου, Πληροφορίες πωλητή και Στοιχεία φόρου.

6. Στη συνέχεια, στην ενότητα Πίνακας εργαλείων, συμπληρώστε τα στοιχεία για τις παρακάτω ενότητες.

  • Προϊόντα προς πώληση
  • Λεπτομέρειες τελών αποστολής
  • Λεπτομέρειες τραπεζικού λογαριασμού
  • Εισαγάγετε τα φορολογικά στοιχεία
  • Προεπιλεγμένος κωδικός φόρου προϊόντος
  • Υπογραφή

7. Αφού συμπληρώσετε όλες τις λεπτομέρειες, κάντε κλικ στο Εκκίνηση της επιχείρησής σας για να μπείτε με επιτυχία στον λογαριασμό πωλητή σας και να ξεκινήσετε την πώληση.

Αυτός είναι ο τρόπος δημιουργίας ενός λογαριασμού πωλητή Amazon.

Πώς να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας στο Amazon;

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας στο Amazon ως μεμονωμένος πωλητής.

Τι είναι η Καταχώρηση Προϊόντων;

Αφού εγγραφείτε ως μεμονωμένος πωλητής της Amazon για να κάνετε τα προϊόντα σας ορατά, πρέπει πρώτα να τα καταχωρήσετε στο Seller Central, ακολουθούμενα από τα στοιχεία του προϊόντος, όπως η κατηγορία προϊόντος, τα χαρακτηριστικά, η επωνυμία και κυρίως η τιμολόγηση του προϊόντος. Επειδή κάθε στοιχείο είναι σημαντικό και βοηθά στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των πελατών για τα εμπορεύματα. Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε αργότερα τα στοιχεία του προϊόντος σας στην ενότητα διαχείριση αποθέματος.

Πώς να παραδώσετε προϊόντα;

Τώρα, η διασφάλιση ότι οι πελάτες λαμβάνουν τις παραγγελίες τους έγκαιρα είναι ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, ώστε να είστε έτοιμοι να δεχτείτε παραγγελίες και να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας σε πλήρη εξέλιξη. Αυτό περιλαμβάνει την παρακολούθηση του αποθέματος, τη συσκευασία προϊόντων για αποστολή και παράδοση, την αποστολή τους και την αποθήκευσή τους για να γίνουν ευκολότερα. Τρεις εναλλακτικές επιλογές παράδοσης είναι διαθέσιμες στο Amazon.

  • Easy ship: Ένας πράκτορας logistics θα παραλάβει το αντικείμενο από την τοποθεσία του πωλητή και θα το παραδώσει στην τοποθεσία του αγοραστή ως μέρος της υπηρεσίας παράδοσης Easy Ship από άκρο σε άκρο.

  • Αποστολή FBA: Όταν χρησιμοποιείτε το FBA, τα πακέτα φυλάσσονται σε ένα κέντρο εκπλήρωσης, παραλαμβάνονται από την Amazon και στη συνέχεια παραδίδονται στους πελάτες.

  • Αυτοαποστολή: Τώρα που είστε πωλητής, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε, να συσκευάσετε και να παραδώσετε τα δέματα μέσω υπηρεσίας παράδοσης τρίτου μέρους ή ακόμα και ιδιωτικού μεταφορέα παράδοσης.

Πού μπορείτε να δείτε την περίληψη πληρωμών μετά την πώληση;

Η λήψη των πρώτων σας χρημάτων για τη συναλλαγή μπορεί να σας ενθουσιάσει σημαντικά, δεδομένου ότι μόλις ολοκληρώσατε την πρώτη σας πώληση στο Amazon. Λόγω του γεγονότος ότι οι πληρωμές πραγματοποιούνται μέσω ενός αυτοματοποιημένου γραφείου συμψηφισμού, το οποίο κανονικά χρειάζεται 5 έως 7 εργάσιμες ημέρες για να αντικατοπτριστεί, μπορείτε τώρα να δείτε τη σύνοψη πληρωμών στον λογαριασμό Κεντρικού πωλητή. Τώρα που ξεκινήσατε επιτυχώς την έκπτωσή σας με θετική σημείωση και λάβατε επίσης πληρωμή, να είστε πάντα προσεκτικοί να μην χαλαρώνετε και να περιμένετε ότι οι πωλήσεις θα πάνε ψηλά από μόνες τους. Πρέπει να είστε σε εγρήγορση για να δείτε, εάν είναι απαραίτητο, πραγματοποιούνται υλοποιήσεις και ποιες είναι οι απαραίτητες στρατηγικές που απαιτούνται για την επίτευξη υψηλών προτύπων της αγοράς.

Είναι σημαντικές οι μετρήσεις απόδοσης στον πωλητή της Amazon;

Ναί. Το να είσαι πωλητής της Amazon απαιτεί σχολαστικότητα και προσοχή στους δείκτες απόδοσης. Η γνωστή επωνυμία από μόνη της, η Amazon, προσπαθεί να διασφαλίσει ότι οι πελάτες έχουν μια εμπειρία αγορών χωρίς προβλήματα, τηρώντας αυστηρά πρότυπα για την εξυπηρέτηση πελατών. Μπορείτε να ελέγξετε την πρόοδό σας και να βεβαιωθείτε ότι έχετε φτάσει στο στόχο στο Seller Central.

Οι κριτικές πελατών αυξάνουν τις πωλήσεις;

Ναί. Ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία μιας επιχείρησης πωλητή και αγοραστή είναι η ανατροφοδότηση πελατών. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε εάν η παραγωγή σας ικανοποίησε πραγματικά τους πελάτες ή όχι. Ο χρόνος και τα χρήματά τους θα πρέπει να αξίζουν επίσης καθώς επενδύουν στα προϊόντα σας. Το σύστημα κριτικών έχει ενθαρρύνει πολλούς αγοραστές να επανεξετάσουν την αγορά ενός προϊόντος, επειδή παρέχει μια σαφή εικόνα σε περίπτωση αμφιβολίας χρησιμοποιώντας φωτογραφίες ή κριτικές που ανέβηκαν από πελάτες.

Τι μπορώ να πουλήσω στο Amazon ως νέος πωλητής;

Αρχικά, εάν έχετε μπερδευτεί με πολλές επιλογές γύρω σας σχετικά με το τι μπορώ να πουλήσω στο Amazon ως νέος πωλητής, μπορείτε να επιλέξετε από τη μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων κατηγοριών.

  • Ως νέος πωλητής, έχετε επιλογές όπως η μόδα. Επειδή όλοι αυτές τις μέρες θέλουν να φορούν μοντέρνα ρούχα και το στυλ αλλάζει συνεχώς για να αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες τάσεις.
  • Μια άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι προσαρμοσμένα αξεσουάρ για νέους. Τα προσαρμοσμένα αξεσουάρ είναι η νέα τάση και πουλάει καλά.
  • Δεν μπορείς ποτέ να κάνεις στραβά όταν πλασάρεις ένα προϊόν ομορφιάς γιατί είναι ξεκάθαρα τα αγαπημένα μιας γυναίκας.
  • Το σπίτι και τα μαγειρικά σκεύη θα μπορούσαν να είναι ένας άλλος τομέας για να ξεκινήσετε ως νέος πωλητής, καθώς αυτοί είναι για άλλη μια φορά οι αγαπημένες περιοχές αγορών των γυναικών όπου απολαμβάνουν να περνούν χρόνο για ψώνια και όπου δημιουργούν επίσης καλές πωλήσεις.

  • Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ηλεκτρονικές συσκευές, αν και ως νέος πωλητής είναι επικίνδυνο καθώς πρέπει να επενδύσετε πολλά χρήματα σε αυτό.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε ως νέος πωλητής είναι η ποιότητα του προϊόντος που παράγετε για τους καταναλωτές, επειδή εάν έχετε ένα προϊόν που είναι 10/10, οι πωλήσεις σας θα αυξηθούν ανεξάρτητα από το προϊόν που πουλάτε πραγματικά. Δεν έχει σημασία αν ξέρετε πώς να πουλάτε πράγματα, για να μετρήσετε την ανάπτυξη της εταιρείας σας, συνιστάται να ξεκινήσετε με ένα αξιοσέβαστο προϊόν. Μόλις η εταιρεία σας αρχίσει να επεκτείνεται, μπορείτε πάντα να επιλέξετε να προσφέρετε περισσότερες δυνατότητες. Είναι μια πλατφόρμα που προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από υπηρεσίες υποστήριξης πωλητών για τη βοήθειά σας αφού αποφασίσετε τι θέλετε να πουλήσετε. Ελπίζουμε ότι είναι πλέον σαφές τι μπορείτε να πουλήσετε στο Amazon ως νέος πωλητής.

Πώς να πουλήσετε στην αποθήκη Amazon;

Τώρα, για παράδειγμα, εάν θέλετε να πουλήσετε τα προϊόντα σας σε μια αποθήκη Amazon και είστε σε διχασμούς σχετικά με τον τρόπο πώλησης στην αποθήκη Amazon, ας ορίσουμε πρώτα τι είναι η αποθήκη Amazon. Είναι ένα τμήμα της Amazon που προσφέρει μειωμένες τιμές σε μια επιλογή ειδών. Στη συνέχεια, όλα τα προϊόντα αξιολογούνται χρησιμοποιώντας ποιοτικό έλεγχο 20 σημείων.

Τώρα, αν ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς να πουλάτε στην αποθήκη, διαβάστε παρακάτω. Για να αποφύγετε τα κοινά λάθη που κάνουν οι νέοι πωλητές όταν πωλούν στις αποθήκες της Amazon. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Εγγραφείτε στο Εκπλήρωση FBA κέντρο συμπληρώνοντας μια φόρμα και ανεβάζοντας τα στοιχεία GST σας.

Σημείωση: Στη συνέχεια θα λάβετε μια κλήση από το FBA και απαιτούνται δύο κρίσιμα έγγραφα BSA και NOC (No Objection Certificate) (Business Service Agreement).

2. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής, πρέπει να υποβάλετε το προϊόν σας στην Αποθήκη Amazon.

Σημείωση: Εάν αυτή είναι η πρώτη σας φορά, το κέντρο εκπλήρωσης του FBA θα σας βοηθήσει.

3. Αφού επιλέξετε τα προϊόντα σας, θα πρέπει να τα μετατρέψετε χρησιμοποιώντας το απόθεμα FBA.

4. Στη συνέχεια, θα σας δοθεί πρόσβαση σε μια επιλογή λήψης στον πίνακα ελέγχου του Amazon.

5. Στη συνέχεια, θα λάβετε την ετικέτα του προϊόντος, μαζί με τον γραμμωτό κώδικα και την ετικέτα της συσκευασίας, την οποία πρέπει να επισυνάψετε στο αντικείμενο που στέλνετε στην αποθήκη της Amazon.

6. Στο ίδιο το κουτί, πρέπει επίσης να δώσετε το MRP, το όνομα της εταιρείας και την επωνυμία του προϊόντος.

7. Στη συνέχεια, μπορείτε να στείλετε τα αγαθά σας στην αποθήκη Amazon αφού συμπληρώσετε τις βασικές πληροφορίες, όπως τον αριθμό του προϊόντος, το βάρος, την τοποθεσία και τη διεύθυνση αποστολής.

Η Amazon αποθηκεύει τα πράγματά σας σε αποθήκες που λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό από αυτοματοποιημένα συστήματα, ρομπότ και προσωπικό της Amazon. Έχουν κίνητρο να χειρίζονται τα εμπορεύματά σας με προσοχή.

Ποια προϊόντα μπορώ να πουλήσω στο Amazon;

Μπορείτε να προσφέρετε αγαθά όπως καλλυντικά, βιβλία, ρούχα, είδη σπιτιού, κοσμήματα, μαγειρικά σκεύη, εξατομικευμένα είδη, παιχνίδια, ηλεκτρονικά είδη, gadgets, τρόφιμα, προμήθειες για κατοικίδια, αξεσουάρ και ένα ευρύ φάσμα άλλων πραγμάτων.

Τι δεν μπορώ να πουλήσω στο Amazon;

Χρήματα νομίσματα, ζώα, επικίνδυνα υλικά, αλκοολούχα ποτά, εκρηκτικά, πυροβόλα όπλα και άλλα σχετικά αντικείμενα.

Χρειάζεται να έχω έναν ιστότοπο για να πουλήσω στο Amazon;

Όχι, μπορείτε να αρχίσετε να πουλάτε στο Amazon μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια, η πλατφόρμα Seller Central θα είναι προσβάσιμη σε εσάς, επιτρέποντάς σας να δημοσιεύσετε τα προϊόντα σας και να αρχίσετε να τα πουλάτε.

Πώς μπορώ να καταχωρήσω τα προϊόντα μου στο Amazon;

Μπορείτε είτε να καταχωρίσετε τα προϊόντα σας μαζικά χρησιμοποιώντας αρχεία αποθέματος που βασίζονται στο excel είτε μεμονωμένα χρησιμοποιώντας τη διεπαφή ιστού τους.

Πώς μπορώ να αναπτύξω την επιχείρησή μου στο Amazon;

Προωθήστε τα προϊόντα σας, κατανοήστε το κοινό σας και δημιουργήστε τη δική σας πλατφόρμα.

Πώς να πουλήσετε στο Amazon FBA;

Είστε υπεύθυνοι για τα ακόλουθα: προμήθεια προϊόντων, καταχώριση, επωνυμία, προώθηση και διαχείριση πωλήσεων.

Πόσο κοστίζει η αποστολή αντικειμένων;

Το κόστος θα διαφέρει ανάλογα με το αν αποστέλλετε μεμονωμένα ή μέσω της Amazon Logistics και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύετε να μεταφέρετε το προϊόν σας.

Τι σημαίνει το FBA;

Εκπλήρωση από την Amazon αναφέρεται ως FBA. Όταν χρησιμοποιεί το FBA, η Amazon παραλαμβάνει τα πακέτα από ένα κέντρο εκπλήρωσης και τα παραδίδει στους πελάτες.

Πώς να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πωλητών της Amazon;

Για να λάβετε βοήθεια και να διορθώσετε τα προβλήματά σας, επικοινωνήστε με τον πωλητή της Amazon Υποστήριξη.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς να πουλάτε πράγματα στο Amazon ως μεμονωμένος πωλητής. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.

  Διακοπή της αυτόματης αναπαραγωγής κινούμενων GIF στο πρόγραμμα περιήγησής σας