Λύσεις βελτιστοποίησης κόστους στο Cloud για AWS, Azure, GCP και άλλα…

Η υιοθέτηση του cloud σε όλο τον κόσμο αυξάνεται ραγδαία καθώς μιλάμε.

Σύμφωνα με Gartnerοι δαπάνες τελικού χρήστη για λύσεις δημόσιου cloud αναμένεται να αυξηθούν κατά 18,4% και να φτάσουν τα 304,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Και οι λόγοι προφανείς!

Οι λύσεις cloud προσφέρουν βελτιωμένη σταθερότητα, ευελιξία και ασφάλεια, ενώ σας βοηθούν να μειώσετε το κόστος σας σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα. Για να μην αναφέρουμε, η πανδημία του Covid-19 έχει επιταχύνει ακόμη και αυτή τη ζήτηση για υπηρεσίες cloud. Και λύσεις όπως το AWS, το GCP, το Azure και άλλα ενσωματώνουν νέους χρήστες καθώς περνούν οι μέρες.

Το Cloud έχει αποκτήσει την κεντρική σκηνή και βοηθά τις επιχειρήσεις να επιτύχουν παρέχοντας άψογα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα.

Ωστόσο, η διαχείριση ροών εργασίας που βασίζονται σε σύννεφο μπορεί να γίνει δύσκολη κατά καιρούς.

Η σπατάλη στο σύννεφο είναι μια από αυτές τις προκλήσεις. Ως αποτέλεσμα, επηρεάζει τις συνολικές δαπάνες σας στο cloud και στην πραγματικότητα πληρώνετε για τους πόρους που δεν χρησιμοποιείτε.

Αργά ή γρήγορα, θα το συνειδητοποιήσετε και θα καταλάβετε ότι υπάρχει ακόμα χώρος για συμπίεση των κύκλων CPU, χώρου αποθήκευσης και άλλων πόρων.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το κόστος σας στο cloud;

Μια αποτελεσματική λύση βελτιστοποίησης κόστους στο cloud μπορεί να βοηθήσει πολύ! Θα διασφαλίσει ότι θα λάβετε τη μέγιστη αξία από τις δαπάνες σας στο cloud, αποφεύγοντας παράλληλα ακριβά σφάλματα.

Σε αυτό το άρθρο, θα το συζητήσω και θα σας παρουσιάσω μερικές από τις λύσεις βελτιστοποίησης cloud για AWS, Azure, GCP και άλλες πλατφόρμες cloud.

Τι είναι η βελτιστοποίηση κόστους στο cloud;

Η διαδικασία μείωσης των συνολικών δαπανών cloud ενός οργανισμού μπορεί να αναφέρεται ως βελτιστοποίηση κόστους cloud. Επιτυγχάνεται μέσω διαφορετικών τεχνικών, όπως ο εντοπισμός αχρησιμοποίητων ή κακοδιαχειριζόμενων πόρων, η εκχώρηση δικαιωμάτων χρήσης υπολογιστικών υπηρεσιών, η εξάλειψη των αποβλήτων και πολλά άλλα.

Οι υπηρεσίες Cloud έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν απεριόριστη επεκτασιμότητα και ελάχιστες δαπάνες πληροφορικής χρεώνοντας μόνο τους πόρους που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι οι υπηρεσίες cloud σάς χρεώνουν με βάση τους παραγγελθέντες πόρους, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε όλους τους πόρους που έχουν διατεθεί ή όχι.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιώ το Disney Plus ως υπηρεσία συνεχούς ροής για να απολαμβάνω τις αγαπημένες μου εκπομπές όπως το Game of Thrones, το Mandalorian και τόσες πολλές ταινίες της Disney. Με βοηθά να εξοικονομώ χρήματα από δαπανηρά τηλεοπτικά σχέδια. Αλλά ακόμα κι αν βλέπω μία ή δύο εκπομπές την ημέρα, ή καθόλου για μέρες, πληρώνω όλο το πακέτο, το οποίο θα λήξει μετά από ένα χρόνο.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τις επιχειρήσεις όταν χρησιμοποιούν υπηρεσίες cloud.

Στην πραγματικότητα, η υπέρβαση του κόστους στο cloud μπορεί να καταβροχθίσει τον ισολογισμό σας εάν δεν υπάρχει η σωστή μέτρηση, ειδικά όταν η υποδομή έχει ρυθμιστεί σε κλίμακα κατά παραγγελία. Εδώ μπορεί να είναι χρήσιμη μια λύση βελτιστοποίησης κόστους στο cloud, ώστε να μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τις εργασίες και να εξοικονομήσετε τις δαπάνες σας στο cloud.

Αυτές οι λύσεις θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε, να αναλύετε και να διαχειρίζεστε την απόδοσή σας στο cloud. Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε μια αξιόπιστη μεθοδολογία βελτιστοποίησης κόστους cloud χρησιμοποιώντας μία από αυτές. Θα μπορείτε επίσης να εφαρμόζετε τυποποιημένες διαδικασίες, να προσαρμόζετε αποτελεσματικά τις αναπτύξεις σας στο cloud και πολλά άλλα.

Ως αποτέλεσμα, θα επιταχύνει τη στρατηγική υιοθέτησης του cloud και θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε καλύτερα το κόστος για να επιτύχετε υψηλότερη απόδοση επένδυσης (ROI) και να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη από τις υπηρεσίες cloud σας.

Με αυτά τα λόγια, ας δούμε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία βελτιστοποίησης κόστους στο cloud για την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο.

Ανοδικές τάσεις

Κρατήστε υπό έλεγχο τις δαπάνες σας στο cloud Ανοδικές τάσεις και να κάνετε έξυπνες αγορές χωρητικότητας cloud. Σας βοηθά να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις για το κόστος του cloud, ανάλογα με το πόσα δεδομένα χρειάζεστε και χρησιμοποιείτε πραγματικά.

Αυτή η λύση βελτιστοποίησης κόστους στο cloud θα σας πει πόσο καιρό θα εκτελείται μια συγκεκριμένη παρουσία cloud, ώστε να μπορείτε να κάνετε σωστά την αγορά. Θα παρακολουθεί τη χρέωση AWS και Azure και θα προσδιορίζει το βέλτιστο σχέδιο χρήσης cloud σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το λογισμικό θα σας βοηθήσει επίσης να ανακαλύψετε την καλύτερη δυνατή διαμόρφωση παρουσιών διακομιστή που δεν μπορούν να εκραγούν (σταθερά) ή με δυνατότητα ρήξης (ευέλικτου) μαζί με τις διάρκειες παρουσιών.

Το Uptrends παρέχει λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία για να σας βοηθήσει να λάβετε βέλτιστες αποφάσεις αλλαγής ποιότητας. Αυτή η εργαλειοθήκη σάς δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίσετε την τρέχουσα κατανομή σας στο cloud, να επαληθεύσετε τις βελτιώσεις στην υποδομή σας στο cloud, ώστε να μπορείτε να προσφέρετε λύσεις υψηλής απόδοσης και οικονομικά αποδοτικές στους χρήστες.

  Πώς να υποτονίσετε μια CPU για να αυξήσετε την απόδοση του υπολογιστή

Μπορείτε να ελέγξετε τρέχοντα και προηγούμενα δεδομένα, να προβλέψετε τις απαιτήσεις σας στο cloud και να χρησιμοποιήσετε το γράφημα ηλιοφάνειας και να αναλύσετε τη χρήση πόρων. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε τις αξιολογήσεις Skyline για να δείτε τις απαιτήσεις εφαρμογής και παρουσιών για μια συγκεκριμένη περίοδο, όπως λεπτά, ώρες, ημέρες, εβδομάδες ή μήνες.

ITRS

ο ITRS Capacity Planner αξιοποιεί τη μηχανική εκμάθηση για να βελτιστοποιήσει τη χωρητικότητα του cloud, να διαχειριστεί τις τροποποιήσεις και να αποτρέψει δαπανηρές διακοπές λειτουργίας. Χρησιμοποιήστε τα τρέχοντα χαρακτηριστικά ITRS Geneos ή ITRS OP5 Monitor για να παρακολουθείτε τις εφαρμογές και την υποδομή σας στο cloud, μαζί με ενορχηστρωμένα και κοντέινερ περιβάλλοντα.

Χρησιμοποιήστε αυτά τα χαρακτηριστικά για να ενεργοποιήσετε τις διαμορφώσιμες ομαδοποιήσεις και την ιεραρχία εικονικών μηχανών και κεντρικών υπολογιστών. Το λογισμικό σάς βοηθά να απεικονίσετε τη συνολική σας περιουσία πληροφορικής από το cloud και από εικονικά έως φυσικά κτήματα. κάθε διαθέσιμο πόρο υποδομής. Μπορείτε επίσης να μάθετε ποιες βαθμίδες εφαρμογών έχουν περιορισμό χωρητικότητας.

Μοντελοποίηση των επιπτώσεων της αλλαγής λόγω μετεγκατάστασης εφαρμογών, προσθηκών υποδομής ή παροπλισμών. Το ITRS Capacity Planner είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ευθυγραμμίσετε ολόκληρη την υποδομή σας με τις επιχειρηματικές προτεραιότητες και τις απαιτήσεις υπηρεσιών. Αυτό το λογισμικό συμπληρώνει την επένδυση της APM που κάνετε παρέχοντάς σας αναλυτικές και προγνωστικές αναλύσεις.

Αυτά τα ισχυρά αναλυτικά στοιχεία μπορούν να ποσοτικοποιήσουν τις επιπτώσεις των αλλαγών υποδομής ή επιχειρήσεων στην απόδοση της εφαρμογής. Με αυτόν τον τρόπο, σας βοηθά να διατηρήσετε την εμπειρία του πελάτη στο αναμενόμενο επίπεδο. Ελέγξτε τα έξοδά σας με ακριβείς αναφορές σχετικά με την κατανομή πόρων της εφαρμογής, το κόστος και τη χρήση, σύμφωνα με τη δυνατότητα εφαρμογής της επιχείρησής σας.

Το λογισμικό προτείνει επίσης πώς μπορείτε να βελτιώσετε την υπηρεσία σας, να μειώσετε τη σπατάλη πόρων και να διαχειριστείτε το κόστος εντοπίζοντας τη μη ισορροπημένη χρήση και διανομή πόρων. Εκτός από όλες αυτές τις διορθωτικές λύσεις, σας βοηθά να δημιουργήσετε σχέδια πρόβλεψης με βάση προηγούμενα αρχεία. Το ITRS Capacity Planner είναι ασφαλές και ασφαλές στη χρήση και διαθέτει πιστοποιητικό ISO 27001.

Cloud Analyzer

Cloud Analyzer Η by Spot παρέχει ολοκληρωμένη ορατότητα και αυτοματισμό για τη βελτιστοποίηση των δυνατοτήτων σας στο cloud. Σας βοηθά να κατανοήσετε το κόστος σας στο cloud και να το μειώσετε λαμβάνοντας ενημερωμένες ενέργειες και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα του cloud. Αυτό το λογισμικό διαχείρισης υποδομής cloud χρησιμοποιεί εξελιγμένα αναλυτικά στοιχεία για να προσφέρει ακριβείς πληροφορίες για όλες τις δαπάνες σας στο cloud.

Εμφανίζει επίσης τις περιοχές για τη βελτιστοποίηση του κόστους και σας επιτρέπει να εφαρμόσετε τη βελτιστοποίηση χρησιμοποιώντας τις καινοτόμες λύσεις της σε λίγα λεπτά. Το Cloud Analyzer εξετάζει τα δεδομένα σας σε πραγματικό χρόνο και το ιστορικό στους λογαριασμούς και τον φόρτο εργασίας σας για να εντοπίσει μοτίβα, τάσεις, εσφαλμένες διαμορφώσεις και ανωμαλίες που μπορούν να επηρεάσουν την επιχείρησή σας.

Αξιοποιεί τη μηχανική μάθηση και τα προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία για να προσφέρει ορατή και καθοδήγηση σχετικά με τεχνικές βελτιστοποίησης κόστους, όπως η χρήση πόρων δέσμευσης, το σωστό μέγεθος, οι στρατηγικές αγοράς, η κλιμάκωση κ.λπ. Μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες αναφορές σχετικά με το κόστος και τα δεδομένα χρήσης του cloud, καθώς και να τις μοιραστείτε εύκολα εντός και εκτός της ομάδας σας.

Binadox

Παρακολουθήστε, διαχειριστείτε και βελτιστοποιήστε το κόστος σας στο cloud εύκολα με Binadox. Το εργαλείο είναι εξαιρετικό για να ανακαλύψετε ποιες υπηρεσίες cloud πληρώνετε και αυτές που πραγματικά χρειάζεστε για να βρει ισορροπία η επιχείρησή σας.

Ανακαλύψτε τις χρεώσεις που προκύπτουν σε κάθε διακομιστή που χρησιμοποιείτε, μαζί με τις εικονικές μηχανές σας. Μπορείτε να προσδιορίσετε το ανενεργό παράδειγμα και να αποφύγετε την υπερβολική δαπάνη για αυτά. Ο πίνακας εργαλείων θα σας δείξει πολλά που έχετε αποθηκεύσει στις υπηρεσίες cloud, όπως AWS, DynamoDB, EC2 κ.λπ.

Κλιμακώστε προς τα πάνω ή προς τα κάτω την υπολογιστική υποδομή χωρίς τους κινδύνους υπέρβασης των ορίων που μπορεί να αυξήσουν τα έξοδά σας. Ρυθμίστε το όριο του προϋπολογισμού σας για να εξασφαλίσετε προβλεψιμότητα κόστους στο cloud. Λάβετε μια εις βάθος εικόνα των εξόδων ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα και το μέγεθος της υποδομής σας στο cloud.

Το Binadox ενσωματώνεται άψογα με τα AWS, Azure, Office 365, Okta, Atlassian, Flexera, Google, Salesforce, Adobe και άλλα. Όλα τα σχέδια που προσφέρει η Binadox διαθέτουν πλήρη λειτουργικότητα με βάση τις πραγματικές δαπάνες της εταιρείας σας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστικό πρόγραμμα για 30 ημέρες για λιγότερο από 1k $/μήνα cloud και δαπάνη SaaS. Περιλαμβάνει 2 λογαριασμούς cloud, 2 χρήστες και 3 εφαρμογές. Όταν είστε ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες, μπορείτε να ξεκινήσετε με το επί πληρωμή πρόγραμμα που κοστίζει 99 $/μήνα για λιγότερα από 10 χιλιάδες $/μήνα έξοδα cloud με 3 λογαριασμούς cloud, 3 χρήστες και 5 εφαρμογές.

Xi Beam

της Nutanix Xi Beam σας βοηθά να εξοικονομήσετε ιδιωτικά και δημόσια έξοδα cloud. Βοηθά επίσης στην αύξηση της οικονομικής λογοδοσίας μέσω της έξυπνης ταξινόμησης των πόρων και της ακριβούς ορατότητας στην αντιστροφή χρέωσης και τη μέτρηση στο cloud. Εξοικονομήστε περισσότερα με τον αυτοματοποιημένο προγραμματισμό εργασιών και τις διαισθητικές αγορές RI.

  Νέα τάση στο Cloud Computing [+4 Providers]

Η κατανομή του κόστους των πόρων είναι εύκολη με βάση την επιχειρηματική κατανάλωση. Λάβετε εκ των προτέρων πληροφορίες σχετικά με το κόστος των ιδιωτικών πόρων cloud, όπως τα VM, τα cluster και άλλα. Το μοντέλο TCO μπορεί να υπολογίσει το πραγματικό κόστος που απαιτείται για τη λειτουργία ενός ιδιωτικού νέφους από λογισμικό, υλικό, υποδομή κέντρων δεδομένων, τροφοδοσία και ψύξη έως το κόστος μισθού για τους διαχειριστές τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής.

Το Xi Beam αξιοποιεί την αυτοματοποιημένη κατανομή κόστους βάσει ετικετών σε κέντρα προϋπολογισμού που εκτείνονται σε ιδιωτικά και δημόσια σύννεφα. Μπορείτε να δημιουργήσετε αναφορές κατανάλωσης αυτόματα από ομάδες, χρήστες, κατόχους προϋπολογισμού, εφαρμογές κ.λπ. Καθορίστε τις πολιτικές αντιστροφής χρέωσης και κατανείμετε τα έξοδα χωρίς ετικέτα σε ένα κέντρο κόστους. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε μια ειδοποίηση προϋπολογισμού για τον έλεγχο του κόστους.

Χρησιμοποιήστε αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης που μπορούν να ανιχνεύσουν ανώμαλα μοτίβα δαπανών αυτόματα και σας βοηθούν να προβείτε γρήγορα σε προληπτικές ενέργειες. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολιτικές αυτοματισμού και να εξαλείψετε πόρους που δεν χρησιμοποιείτε για να εξοικονομήσετε επιπλέον χρήματα.

Χρησιμοποιήστε προγράμματα αγορών με δεσμευμένο παράδειγμα (RI) και εξοικονομήστε περισσότερα με ένα μοντέλο κατανάλωσης πόρων με πληρωμή. Το Xi Beam μπορεί να προσδιορίσει ένα βέλτιστο RI με βάση το ιστορικό κατανάλωσης και υποστηρίζει υπηρεσίες cloud, συμπεριλαμβανομένων των AWS, Azure και Nutanix.

CloudHealth

Μεταμορφώστε την οργανωτική σας λειτουργία cloud με CloudHealth και διαχειρίζεσαι τα πάντα με ευκολία. Πάνω από 10.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο εμπιστεύονται αυτήν την πλατφόρμα για να μειώσουν το κόστος τους στο cloud. Το 4ο τρίμηνο του 2020, η Forrester όρισε το CloudHealth ως Wave Leader στη Βελτιστοποίηση και Διαχείριση Κόστους Cloud.

Σας βοηθά να ανακαλύψετε τρόπους μείωσης των δαπανών στο cloud αναφέροντας τις δαπάνες σας ανά κέντρο κόστους και αυξάνοντας την οικονομική λογοδοσία σχετικά με τους προϋπολογισμούς. Δημιουργήστε προσαρμοσμένες πολιτικές για την αυτοματοποίηση των λειτουργιών cloud καθημερινά, τη μείωση των κινδύνων και την επιτάχυνση της λήψης αποφάσεων.

Παρακολουθήστε και ανιχνεύστε κινδύνους και αναφέρετε όλα τα τρωτά σημεία που εντοπίστηκαν σε πραγματικό χρόνο για να ενισχύσετε τα συστήματα ασφαλείας σας και να διατηρήσετε τη συμμόρφωση. Μπορείτε ακόμη και να παρακολουθήσετε την 5λεπτη αξιολόγηση διαχείρισης cloud του CloudHealth στο Διαδίκτυο για να μάθετε πόσο ώριμη είναι η διαχείριση cloud και να βρείτε τρόπους για να είστε μπροστά από τους διαγωνισμούς.

Ζεστυ

Εξαλείψτε τους πόρους του cloud από τη σπατάλη και επιτύχετε τη μέγιστη εξοικονόμηση κόστους με το αυτοματοποιημένο εργαλείο AI βελτιστοποίησης κόστους cloud Zesty. Σας παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που ενημερώνονται κάθε δευτερόλεπτο χωρίς καθυστέρηση για να λάβετε καλύτερες αποφάσεις για τη βελτιστοποίηση του κόστους.

Με τον αυτοματισμό «hands-free» και τη συνεχή βελτιστοποίηση, αντί για συστάσεις όπως πολλοί άλλοι ανταγωνιστές, μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερα. Το να ξεκινήσετε με το Zesty είναι εύκολο σε μόλις 5 λεπτά, ώστε να μπορείτε γρήγορα να κάνετε είσοδο και να ξεκινήσετε την εξοικονόμηση.

Το Zesty συμβάλλει στη μείωση του λογαριασμού σας στο cloud αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής του σε πραγματικό χρόνο. Προσφέρουν ακίνδυνη και αυτόματη διαχείριση προγραμμάτων εξοικονόμησης και δεσμευμένων περιπτώσεων. Εκτός από αυτό, έχετε ένα αποτελεσματικό καθαριστικό πόρων για να παροπλίσετε αυτόματα τους αχρησιμοποίητους πόρους cloud.

Χρησιμοποιήστε το Zesty Desk για να εκτελέσετε αυτόματο σωστό μέγεθος όλων των τόμων EBS σας. Επίσης, σας βοηθούν να κλιμακώνεστε με αυτοπεποίθηση και εύκολα κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής με Spot Instances σε μειωμένες τιμές. Ως αποτέλεσμα των υπηρεσιών τους, μπορείτε να εξοικονομήσετε τεράστια έξοδα για το EC2 σας και άλλα έξοδα cloud.

Kubecost

Αναζητάτε έναν αποτελεσματικό τρόπο για να βελτιστοποιήσετε τους πόρους σας στο Kubernetes;

Kubecost ειναι για σενα!

Σας δίνει ευρύτερη ορατότητα σε όλους τους πόρους του Kubernetes, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τις διακοπές λειτουργίας και να μειώνετε τις δαπάνες σας. Μπορείτε να ενσωματώσετε το Kubecost με το Kubernetes API μαζί με τα API χρέωσης στο cloud για να μάθετε πώς κατανέμονται οι πόροι στα συμπλέγματα διακομιστών σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες και να αποφασίσετε καλύτερες στρατηγικές κατανομής. Δείτε πώς κάθε χρήστης και εφαρμογή καταναλώνει τους πόρους του Kubernetes για εμφάνιση ή αντιστροφή χρέωσης. Μπορείτε να δείτε κατανομές για κύρια Kubernetes, όπως αναπτύξεις, ομάδες διαφημίσεων, ετικέτες, υπηρεσίες και άλλα.

Εκχωρήστε από στοιχεία cloud συμπλέγματος, όπως κάδους αποθήκευσης και βάσεις δεδομένων, σε ομάδες, υπηρεσίες, προϊόντα και περισσότερες εγγενείς έννοιες του Kubernetes για να μετρήσετε το πλήρες κόστος λειτουργίας του cloud για τον οργανισμό σας. Εκτός από όλα αυτά, η Kubecost παρέχει δυναμικές και ιεραρχημένες συστάσεις για τη βελτιστοποίηση της ικανότητας διαχείρισης και των δαπανών στο cloud για την αποφυγή διακοπών λειτουργίας και υποβάθμισης της απόδοσης.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε σημαντικές εργασίες υποδομής για να βελτιώσετε τη συνολική αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα των πόρων. Και για να βελτιώσετε περισσότερο την αξιοπιστία, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αξιολόγηση υποδομής σε πραγματικό χρόνο και να αναλύσετε τη χρήση των πόρων και την τρέχουσα διαμόρφωση σε σύγκριση με άλλους που εκτελούν την υποδομή Kubernetes.

  Πώς να ενσωματώσετε το Asana με το Slack

Επιπλέον, ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για να εντοπίσετε διακοπές σε υποδομές και υπερβάσεις κόστους προτού σας κοστίσουν πολλά χρήματα. Ενσωματωθείτε με υπηρεσίες όπως Jira, Slack, PagerDuty και άλλα για να διατηρήσετε τις ροές εργασιών μηχανικής σας.

Ιπποσκευή

Ιπποσκευή είναι μια καλή επιλογή για τη διαχείριση κόστους στο cloud που μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια στα DevOps και στις ομάδες προγραμματιστών σας. Εξουσιοδοτεί τους μηχανικούς σας με καλύτερη ορατότητα κόστους σε συμπλέγματα, εφαρμογές και μικροϋπηρεσίες.

Εκτός από αυτά, η λύση σάς παρέχει το πλαίσιο που χρειάζεστε για να απεικονίσετε και να διαχειριστείτε το κόστος σας στο cloud με βάση το περιβάλλον, την ανάπτυξη και την αλλαγή διαμόρφωσης. Παρέχει επίσης αναλυτική ορατότητα σε συμπλέγματα AWS ECS και Kubernetes, φόρτους εργασίας, χώρους ονομάτων, Pods και κόμβους.

Ως αποτέλεσμα, θα γνωρίζετε πώς χρησιμοποιούνται οι πόροι σας και αυτοί που δεν κατανέμονται και είναι αδρανείς. Σας βοηθά να διορθώσετε γρήγορα τις ανεπάρκειες και να τις βελτιστοποιήσετε. Ορίστε κατώτατα όρια και προϋπολογισμούς για τις δαπάνες σας στο cloud σε εφαρμογές, περιβάλλοντα και συμπλέγματα. Το Harness σας ειδοποιεί επίσης σε περίπτωση αύξησης του κόστους, ώστε να μπορείτε να λάβετε τις απαραίτητες αποφάσεις.

Μπορείτε επίσης να δώσετε στους προγραμματιστές σας γρήγορα σχόλια σχετικά με τις αναπτύξεις, τα συμπλέγματα και την αυτόματη κλιμάκωση και πώς επηρεάζουν το κόστος και την κατανάλωση. Η λύση υποστηρίζει AWS, Azure και Google Cloud Platform και δεν χρειάζεται προσθήκη ετικετών. Μπορείτε να αναφέρετε το κόστος του cloud μηνιαία, εβδομαδιαία ή ωριαία, ώστε οι μηχανικοί σας να μπορούν να επισημάνουν αποτελεσματικά την εξοικονόμηση και τη βελτιστοποίηση.

Aaptio Συννεφιά

Δώστε τη δυνατότητα στις ομάδες IT, DevOps και χρηματοδότησης να συνεργάζονται και να βελτιστοποιούν τους πόρους σας στο cloud με Aaptio Συννεφιά για να επιτύχετε τη μέγιστη ταχύτητα και ποιότητα με ελάχιστο κόστος. Σας βοηθά να ορίσετε προϋπολογισμούς ομάδας, να προβλέψετε με ακρίβεια τις δαπάνες στο cloud και να τους παρακολουθείτε με ευκολία.

Μπορείτε να συσχετίσετε τις δαπάνες σας με την επιχειρηματική αξία και να λάβετε σίγουρες επενδυτικές αποφάσεις. Το εργαλείο σάς επιτρέπει επίσης να μένετε ενημερωμένοι για όλα τα έξοδα του cloud και πώς να ενεργήσετε εάν εντοπίσετε τυχόν ανωμαλίες. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε ευκαιρίες δικαιώματος ανά έργο, ομάδα ή υπηρεσία.

Το Apptio Cloudability σάς επιτρέπει να κατανέμετε το κόστος του cloud με ακρίβεια, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων υποστήριξης και των κοντέινερ για να διασφαλίσετε μια πλήρη αντιστροφή κόστους στο cloud. Αξιοποιήστε τα δικαιώματα στις κύριες υπηρεσίες cloud και μειώστε το λειτουργικό σας κόστος για να χρηματοδοτήσετε μελλοντικές επενδύσεις και καινοτομίες.

Εκτός από τη βελτιστοποίηση των πόρων σας στο cloud, αυτό το εργαλείο μεταφράζει επίσης τις ετικέτες και τους λογαριασμούς σας σε αξιόπιστες πληροφορίες και σας παρέχει εις βάθος σαφήνεια όσον αφορά τη λογοδοσία σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κατανάλωση πόρων.

Βέλτιστες πρακτικές για αποτελεσματική βελτιστοποίηση κόστους στο cloud

Εκτός από τη χρήση των λύσεων, μπορείτε επίσης να διατηρήσετε ορισμένες βέλτιστες πρακτικές που αναφέρονται ως εξής:

  • Προσδιορίστε αχρησιμοποίητους ή αδρανείς πόρους: Μερικές φορές, οι διαχειριστές ή οι προγραμματιστές μπορούν να αναπτύξουν μια προσωρινή παρουσία διακομιστή για να εκτελέσουν μια συγκεκριμένη λειτουργία και στη συνέχεια να ξεχάσουν να την τερματίσουν όταν ολοκληρωθεί η εργασία. Εναλλακτικά, μπορεί να ξεχάσουν να καταργήσουν τον χώρο αποθήκευσης που είναι συνδεδεμένος σε μια παρουσία που τερματίζουν. Αυτό αυξάνει τις επιπλέον χρεώσεις, γι’ αυτό πρέπει να το παρακολουθείτε.
  • Δικαιώματα υπολογιστικών υπηρεσιών: Αναλύστε τις υπολογιστικές υπηρεσίες σας και, στη συνέχεια, τροποποιήστε τις για να λάβετε το βέλτιστο μέγεθος για να εξοικονομήσετε κόστος στο cloud. Αυτό είναι το δικαίωμα δικαιώματος. Εκτός από το μέγεθος του διακομιστή, θα ήταν καλύτερο να βελτιστοποιήσετε τη βάση δεδομένων, τη μνήμη, τα γραφικά, την αποθήκευση, τους υπολογιστές, την απόδοση, τη χωρητικότητα και άλλα.
  • Επενδύστε σε Azure Reserved VM Instances ή AWS Reserved Instances, εάν η επιχείρησή σας δεσμεύεται να χρησιμοποιεί μακροπρόθεσμες υπηρεσίες cloud. Αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να αυξήσουν την εξοικονόμηση RI σε μεγάλο βαθμό.
  • Αξιοποιήστε στιγμιότυπα για να εξοικονομήσετε χρήματα στις δαπάνες σας στο Azure ή στο AWS. Οι σημειακές παρουσίες είναι κατάλληλες για άμεση χρήση και ορισμένες περιπτώσεις χρήσης, όπως εργασίες παρτίδας ή εργασίες μπορούν να τερματιστούν γρήγορα.
  • Ρυθμίστε την ειδοποίηση χρέωσης για να λαμβάνετε ειδοποίηση σχετικά με την αύξηση της χρήσης.

συμπέρασμα

Καθώς οι σύγχρονες εταιρείες υιοθετούν όλο και περισσότερες υπηρεσίες cloud, έχει καταστεί ζωτικής σημασίας για αυτές να ελέγχουν το κόστος τους στο cloud. Όλες οι παραπάνω λύσεις που συζήτησα σε αυτό το άρθρο είναι αποτελεσματικές και αξίζουν τον χρόνο σας.

Ωστόσο, όλα συνοψίζονται στις μοναδικές σας ανάγκες όσον αφορά την υποδομή cloud.

Έτσι, προσδιορίστε τις ανάγκες σας και επιλέξτε οποιεσδήποτε λύσεις βελτιστοποίησης κόστους στο cloud για να οπτικοποιήσετε την κατανομή πόρων, τη χρήση και να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις για εξοικονόμηση δαπανών στο cloud. Και μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τις βέλτιστες πρακτικές για να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη από τη στρατηγική εξοικονόμησης κόστους.