Πώς να παρέχετε συνεχή ασφάλεια για τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας το AppTrana

Ολοκληρωμένη λύση πρόληψης hack και ασφάλειας για την εφαρμογή web σας.

Σύμφωνα με την Έκθεση για την κατάσταση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο 2017οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο θα κοστίζουν στις επιχειρήσεις 6 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι το 2021. Καθώς οι απόπειρες hacking γίνονται πιο εξελιγμένες, οι διαδικτυακές επιχειρήσεις χρειάζονται μια ολιστική προσέγγιση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο κόστος παραβίασης δεδομένων ανά χώρα.

Οι ΗΠΑ έχουν υψηλή βαθμολογία, αλλά ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, οι παραβιάσεις δεδομένων παντού.

Εάν είστε ιδιοκτήτης διαδικτυακής επιχείρησης, τότε χρειάζεστε μια λύση ασφαλείας ιστοτόπου που να είναι εύκολη στην ανάπτυξη, να παρέχει κατάλληλη άμεση προστασία με κανόνες σε λειτουργία μπλοκ και να απομακρύνει τον πόνο της συνεχούς διαχείρισης και ενημερώσεων.

Υπάρχουν πολλές λύσεις που βασίζονται σε σύννεφο για αυτό, αλλά σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθώ στο AppTrana της Indusface.

AppTrana είναι μια πλήρως διαχειριζόμενη, αξιόπιστη και προσιτή λύση SaaS (λογισμικό ως υπηρεσία) για την ασφάλεια των διαδικτυακών εφαρμογών σας.

Η AppTrana εμπιστεύεται χιλιάδες παγκόσμιες επιχειρήσεις στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των Reliance Insurance, National Stock Exchange, HDFC Life, Tata Motors κ.λπ.

Είναι μια σουίτα λύσεων ασφαλείας που καλύπτει τα ακόλουθα.

Σαρωτής ευπάθειας εφαρμογής

Η σάρωση είναι το πρώτο βήμα για τη διαχείριση μιας ασφαλούς επιχείρησης.

Gartner εκτιμάται ότι πάνω από το 70% των παραβιάσεων συμβαίνουν στο επίπεδο εφαρμογής. Οι χάκερ έχουν υψηλότερα κίνητρα στη στόχευση εφαρμογών για να καταρρίψουν κρίσιμες επιχειρηματικές διαδικασίες.

  Πώς να φτιάξετε έναν υπολογιστή να γεμίζει την οθόνη της τηλεόρασης κατά τη σύνδεση μέσω HDMI

Είναι σημαντικό να βρείτε όλα τα είδη ευπάθειας που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι χάκερ. Με το AppTrana, λαμβάνετε έναν συνδυασμό αυτοματοποιημένης και μη αυτόματης σάρωσης για να αναζητήσετε κοινά ζητήματα ασφάλειας, όπως SQLi, XSS, CSRF κ.λπ.

Είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μια αυτοματοποιημένη σάρωση και δοκιμή χειροκίνητης διείσδυσης για τον εντοπισμό των κινδύνων της εφαρμογής.

Τείχος προστασίας εφαρμογών Ιστού (WAF)

Το πιο σημαντικό εμπόδιο για τη σωστή χρήση του WAF είναι ότι απαιτεί δεξιότητες για τη διατήρηση και την αναβάθμιση, κάτι που είναι χρονοβόρο συνεχώς. Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, θα προτιμούσατε να εστιάσετε στο προϊόν και τις πωλήσεις σας.

Το γενικό WAF συνήθως συνοδεύεται από τυπικούς out-of-the-box κανόνες χωρίς να κατανοούνται συγκεκριμένες ανάγκες εφαρμογής. Οι κίνδυνοι τέτοιων προσεγγίσεων είναι:

  • Ελάχιστη κατανόηση του πλαισίου της εφαρμογής, επομένως τα τρωτά σημεία της εφαρμογής που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι χάκερ παραμένουν απροστάτευτα.

Όπως λέει και η παροιμία, η ασφάλεια είναι τόσο καλή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος

  • Οι περισσότεροι σαρωτές είναι αναποτελεσματικοί όταν πρόκειται για ιστότοπους με JavaScript-βαρύ/δυναμικό.
  • Τα κενά στα τρωτά σημεία της επιχειρηματικής λογικής μπορούν να βρεθούν μόνο μέσω δοκιμών με στυλό. Τα αποτελέσματα που εισάγονται από τέτοιους σαρωτές είναι στην αρχή ανεπαρκή και τις περισσότερες φορές η προστασία από τέτοιους σημαντικούς κινδύνους δεν πραγματοποιείται με ακρίβεια από τις περισσότερες μονάδες WAF.
  • Οι out-of-the-box κανόνες είναι λογικοί σε ένα ιδανικό σενάριο. Ωστόσο, οι εφαρμογές στον πραγματικό κόσμο απέχουν πολύ από το να είναι τέλειες, οδηγώντας σε πολλά ψευδώς θετικά & ψευδώς αρνητικά, καθιστώντας τη λύση αναποτελεσματική.
  • Η σωστή εφαρμογή του WAF απαιτεί τη λεπτομερή ρύθμιση των τυπικών κανόνων για την κάλυψη των ειδικών αναγκών της εφαρμογής, αλλά, δυστυχώς, αυτό απαιτεί πολλή τεχνογνωσία και χρόνο.
  Πώς να κάνετε διάγνωση και να διορθώσετε μια θύρα USB που δεν λειτουργεί

Το AppTrana WAF προσεγγίζει το πρόβλημα για να απομακρύνει τον πόνο της διαμόρφωσης και της διαχείρισης της ασφάλειας της εφαρμογής από τον πελάτη. Είναι ικανό να μάθει την εφαρμογή πληροφοριών κυκλοφορίας για να παρέχει εξαιρετική προστασία.

Οι κίνδυνοι μετριάζονται μέσω της εικονικής ενημέρωσης κώδικα WAF, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη επανεκκίνησης της εφαρμογής. Έχει τις εξής επιλογές.

  • Προηγμένοι κανόνες – Κανόνες που έχουν γραφτεί από ειδικούς σε θέματα ασφάλειας και συνοδεύονται από μηδενική ψευδώς θετική εγγύηση.
  • Premium Rules – Σύνθετοι κανόνες για βελτιωμένη προστασία που μπορεί να δημιουργήσουν ορισμένα FP με βάση τη σχεδίαση και τη συμπεριφορά μεμονωμένων εφαρμογών. Αυτά εφαρμόζονται σε λειτουργία καταγραφής, παρακολουθούνται και ρυθμίζονται για να διασφαλιστεί η μηδενική FP για μια εφαρμογή πριν τεθεί σε λειτουργία μπλοκ.
  • Προσαρμοσμένοι κανόνες- Κανόνες για συγκεκριμένες εφαρμογές γραμμένοι από ειδικούς σε θέματα ασφάλειας με μηδενική ψευδώς θετική εγγύηση βάσει αιτήματος πελάτη.
  • Συνεχής Μάθηση- Υπάρχει 24/7 ορατότητα των τρεχόντων κινδύνων μέσω του σαρωτή και της κατάστασης προστασίας του μέσω του WAF.
  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Workflow Builder του Slack

Οι απόπειρες επιθέσεων που αποκλείστηκαν μπορούν να αξιολογηθούν, συμπεριλαμβανομένου του από πού προέρχονται και τι προσπάθησαν να κάνουν, κάτι που λειτουργεί ως πληροφορίες για περαιτέρω ενημερώσεις για συνεχή βελτίωση.

Προστασία DDoS

Οι επιθέσεις DDoS αποτελούν τεράστια απειλή για τις εταιρείες παγκοσμίως. Όσες ευπάθειες και αν επιδιορθώσετε, όλοι είναι ανοιχτοί σε επιθέσεις DDoS.

Το AppTrana παρέχει 24ωρη παρακολούθηση και εξειδικευμένη υποστήριξη για τον μετριασμό εξελιγμένων επιθέσεων DDOS, διασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα του ιστότοπού σας.

Με τις στενά ενσωματωμένες μονάδες WAF και Scanner, διασφαλίζει ότι υπάρχει συνεχής μάθηση που μοιράζεται και στα δύο, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα του εντοπισμού και της προστασίας για όλους τους τύπους επιθέσεων.

Και, μπορείτε πάντα να αποκλείσετε μια συγκεκριμένη περιοχή ή IP για να σταματήσετε αμέσως τις επιθέσεις.

Ελπίζω παραπάνω να σας δώσει μια ιδέα σχετικά με την προσφορά υπηρεσιών AppTrana.

Εδώ είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που παρέχονται εκτός συσκευασίας.

  • Άμεση προστασία μέσα σε λίγα λεπτά, με μηδενικό χρόνο διακοπής λειτουργίας καθ’ όλη τη διάρκεια της μετάβασης
  • Υποδομή συμβατή με PCI για την ασφάλεια των εφαρμογών ιστού τους, η οποία μπορεί να κλιμακωθεί σε terabyte δεδομένων απρόσκοπτα
  • Προστασία ασφαλείας άμεσα μέσω εικονικών ενημερώσεων κώδικα που δημιουργούνται από ειδικούς και ορατότητα κινδύνου όλο το εικοσιτετράωρο

Ξεκινήστε με το AppTrana για να δούμε πώς λειτουργεί. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη δοκιμή χωρίς να παρέχετε πιστωτική κάρτα.

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;