Πώς να παίξετε το Stick Fight: The Game στο Linux

Το Stick Fight: The Game είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι μάχης βασισμένο στη φυσική για υπολογιστή. Αναπτύχθηκε από την Landfall West και εκδόθηκε από την Landfall. Δείτε πώς μπορείτε να απολαύσετε το Stick Fight: The Game στο Linux.

Πώς να παίξετε το Stick Fight: The Game στο Linux

Stick Fight: Το παιχνίδι λειτουργεί σε Linux μέσω Proton στο Steam. Εάν θέλετε να παίξετε αυτό το παιχνίδι στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να ρυθμίσετε την εφαρμογή Steam.

Εγκαταστήστε το Steam

Για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Steam στον υπολογιστή σας Linux, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας. Μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας Linux πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Εναλλακτικά, αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής.

Με το παράθυρο του τερματικού ανοιχτό, η εγκατάσταση μπορεί να ξεκινήσει. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες εγκατάστασης που αντιστοιχούν στο λειτουργικό σύστημα Linux που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.

Ubuntu

Για να δουλέψει το Steam στο Ubuntu, θα χρειαστεί να εκτελέσετε την παρακάτω εντολή εγκατάστασης apt παρακάτω.

sudo apt install steam

Debian

Όσοι βρίσκονται στο Debian μπορούν να εγκαταστήσουν το Steam. Πρώτα, ωστόσο, πρέπει να γίνει λήψη. Για να κατεβάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Steam στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή λήψης wget.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Μετά τη λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του Steam στον υπολογιστή σας Debian Linux, η εγκατάσταση μπορεί να ξεκινήσει. Χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή dpkg, ρυθμίστε το Steam.

sudo dpkg -i steam.deb

Μόλις διαμορφωθεί το πακέτο Steam DEB στον υπολογιστή σας Linux, θα πρέπει να διορθώσετε τυχόν προβλήματα εξάρτησης κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Για να χρησιμοποιήσετε το Steam στο Arch Linux, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το αποθετήριο λογισμικού “multilib”. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτό το αποθετήριο λογισμικού ανοίγοντας το αρχείο /etc/pacman.conf σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου (ως root).

  Πώς να καθαρίσετε τα μεταδεδομένα από αρχεία στο Linux

Με το αρχείο κειμένου ανοιχτό στο πρόγραμμα επεξεργασίας, εντοπίστε τη γραμμή “multilib”, προσαρμόστε το σύμβολο και αφαιρέστε το. Επίσης, αφαιρέστε το σύμβολο από τις γραμμές ακριβώς κάτω από αυτό.

Αφού επεξεργαστείτε το αρχείο κειμένου, αποθηκεύστε τις επεξεργασίες σας. Στη συνέχεια, μόλις αποθηκευτούν οι επεξεργασίες, κλείστε το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και συγχρονίστε ξανά το σύστημά σας με τους επίσημους διακομιστές του Arch Linux χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή.

sudo pacman -Syy

Τέλος, εγκαταστήστε το Steam στον υπολογιστή σας Arch Linux χρησιμοποιώντας το pacman.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Εάν βρίσκεστε στο Fedora ή στο OpenSUSE, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε το Steam από το κουτί με τα αποθετήρια λογισμικού που περιλαμβάνονται. Ωστόσο, η εγγενής έκδοση του Steam για το Fedora και το OpenSUSE δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο το Flatpak. Επομένως, προτείνουμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του Flatpak.

  Πώς να παίξετε Spelunky στο Linux

Flatpak

Για να χρησιμοποιήσετε το Steam στο Linux ως Flatpak, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το χρόνο εκτέλεσης του Flatpak. Η ρύθμιση του χρόνου εκτέλεσης περιλαμβάνει την εγκατάσταση του πακέτου εφαρμογής “flatpak” χρησιμοποιώντας τη διαχείριση πακέτων. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη ρύθμιση του χρόνου εκτέλεσης, ακολουθήστε τον οδηγό μας για το θέμα.

Αφού ρυθμίσετε το χρόνο εκτέλεσης Flatpak στον υπολογιστή σας, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Steam στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τις δύο εντολές παρακάτω.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Παίξτε Stick Fight στο Linux

Με την εφαρμογή Steam εγκατεστημένη, ξεκινήστε το πρόγραμμα στην επιφάνεια εργασίας Linux. Μόλις ξεκινήσει η εφαρμογή, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά σας στο Steam. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα για να παίξετε το Stick Fight: The Game στο Linux.

Βήμα 1: Βρείτε το κουμπί “Steam” μέσα στην εφαρμογή Steam και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Ρυθμίσεις” για πρόσβαση στην περιοχή ρυθμίσεων Steam.

Μέσα στην περιοχή ρυθμίσεων Steam, βρείτε το κουμπί “Steam Play” και κάντε κλικ σε αυτό. Στη συνέχεια, επιλέξτε τόσο το πλαίσιο “Ενεργοποίηση Steam Play για υποστηριζόμενους τίτλους” και το πλαίσιο “Ενεργοποίηση του Steam Play για όλους τους άλλους τίτλους”. Τέλος, επιλέξτε το “OK” για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή vmstat στο Linux

Βήμα 2: Βρείτε το κουμπί “Store” μέσα στο Steam και επιλέξτε το για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Steam Store. Μόλις μπείτε στο Steam Store, βρείτε το πλαίσιο αναζήτησης και κάντε κλικ σε αυτό. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε “Stick Fight: The Game”.

Πατήστε το πλήκτρο Enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Βήμα 3: Κοιτάξτε τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Steam για το “Stick Fight: The Game”. Επιλέξτε το παιχνίδι στα αποτελέσματα αναζήτησης και κάντε κλικ στο “Stick Fight: The Game” για να μεταβείτε στη σελίδα του στο Steam Store.

Στη σελίδα Stick Fight: The Game store, βρείτε το πράσινο κουμπί «Προσθήκη στο καλάθι» για να το αγοράσετε και να το προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας στο Steam.

Βήμα 4: Αφού αγοράσετε το παιχνίδι, κάντε κλικ στο κουμπί “Βιβλιοθήκη” για να αποκτήσετε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη Steam σας. Στη συνέχεια, ψάξτε και βρείτε το “Stick Fight: The Game”.

Εντοπίστε το μπλε κουμπί «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» και κάντε κλικ σε αυτό για λήψη και εγκατάσταση του Stick Fight: The Game στον υπολογιστή σας Linux.

Βήμα 5: Όταν το Stick Fight: The Game έχει ολοκληρωθεί η λήψη και η εγκατάσταση στον υπολογιστή σας Linux, το μπλε κουμπί “INSTALL” θα γίνει πράσινο κουμπί “PLAY”. Επιλέξτε το πράσινο κουμπί «PLAY» για να ξεκινήσετε το παιχνίδι.