Πώς να μιλήσετε με έναν γιατρό στο Διαδίκτυο

Η τηλεϊατρική δεν είναι νέα, αλλά είναι πιο σημαντική τώρα από ποτέ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συνομιλήσετε μέσω βίντεο με έναν ιατρό στο διαδίκτυο. Πέρα από την παροχή συμβουλών και πληροφοριών, οι γιατροί που συμβουλεύεστε στο διαδίκτυο μπορούν ακόμη και να γράψουν συνταγές και σημειώσεις γιατρού.

Πώς λειτουργούν οι διαδικτυακές επισκέψεις γιατρού

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές υπηρεσίες για να μιλήσετε με έναν γιατρό στο διαδίκτυο. Η ασφαλιστική εταιρεία υγείας σας προτείνει πιθανότατα ένα από αυτά. Αυτές οι υπηρεσίες γενικά δεν είναι δωρεάν, αλλά συχνά θα πρέπει απλώς να πληρώσετε μια μικρή συνδρομή με ασφάλιση. Εάν δεν έχετε ασφάλιση, μπορείτε ακόμα να τα χρησιμοποιήσετε έναντι αμοιβής.

Οι υπηρεσίες τηλευγείας είναι νόμιμες υπηρεσίες που προσφέρουν πρόσβαση σε πραγματικούς γιατρούς. Συνομιλείτε μέσω βίντεο με έναν ιατρό χρησιμοποιώντας το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή σας. Γενικά δεν χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού εκ των προτέρων.

Ορισμένες καταστάσεις χρειάζονται πρακτική φροντίδα, αλλά οι επισκέψεις βίντεο θα επιτρέψουν σε έναν γιατρό να σας δώσει συμβουλές ή ένα σχέδιο θεραπείας στο διαδίκτυο σε πολλές περιπτώσεις. Οι διαδικτυακοί γιατροί μπορούν ακόμη και να στείλουν συνταγές για φάρμακα στο τοπικό σας φαρμακείο, κάτι που κανονικά θα απαιτούσε ένα ταξίδι για να δείτε έναν γιατρό αυτοπροσώπως. Ωστόσο, ενώ οι διαδικτυακοί γιατροί μπορεί να συνταγογραφούν αντιβιοτικά και αντιαλλεργικά φάρμακα, δεν θα συνταγογραφούν ναρκωτικά και παυσίπονα.

  USB-RF έναντι Bluetooth για ποντίκια και πληκτρολόγια: Τι είναι καλύτερο;

Πέρα από τις συνταγές, οι διαδικτυακοί γιατροί μπορούν συχνά να εκδώσουν εργαστηριακές εξετάσεις. Θα πρέπει να πάτε αυτοπροσώπως σε μια τοποθεσία εργαστηρίου, αλλά μπορείτε να παραλείψετε το ιατρείο. Ένας διαδικτυακός γιατρός μπορεί επίσης να μπορεί να γράψει ένα σημείωμα γιατρού για εσάς, εάν το χρειάζεστε για την εργασία ή το σχολείο και η κατάστασή σας το απαιτεί.

Εάν ανησυχείτε ότι μπορεί να έχετε COVID-19—ή απλώς ανησυχείτε μήπως το παραλάβετε από το ιατρείο ενώ πηγαίνετε εκεί για έναν άλλο λόγο—μια εικονική επίσκεψη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μιλήσετε με τον γιατρό χωρίς να βάζετε τον εαυτό σας και τους άλλους σε κίνδυνο. Να γιατί το CDC, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και πολλές ασφαλιστικές εταιρείες υγείας προτείνοντας υπηρεσίες τηλευγείας για την πρόληψη της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Ορισμένοι παραιτούνται ακόμη και από τη συνδρομή για υπηρεσίες τηλεϊατρικής.

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να μιλήσετε με έναν γιατρό αυτή τη στιγμή, αξίζει να κάνετε λίγη γρήγορη έρευνα και να μάθετε ποια διαδικτυακή υπηρεσία γιατρού θα χρησιμοποιούσατε αν ποτέ χρειαστείτε. Πιθανότατα δεν θέλετε να κάνετε αυτή την έρευνα όταν αισθάνεστε ήδη κάτω από τον καιρό.

Εδώ επικεντρωνόμαστε στις ΗΠΑ, αλλά οι εικονικές επισκέψεις γιατρού είναι επίσης διαθέσιμες σε πολλές άλλες χώρες.

Ελέγξτε με τον ασφαλιστή υγείας σας

Εάν αυτή τη στιγμή καλύπτεστε από ασφάλιση υγείας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστή σας για να δείτε ποια ηλεκτρονική υπηρεσία γιατρού συνιστάται ή καλύπτεται από το ασφαλιστικό σας πρόγραμμα. Αυτές οι πληροφορίες πιθανότατα θα βρίσκονται στον ιστότοπο του ασφαλιστή υγείας σας.

  Γραμμές εντολών: Γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να ασχολούνται μαζί τους;

Για παράδειγμα, τα περισσότερα σχέδια Anthem Blue Cross και Blue Shield λαμβάνουν υπόψη τους γιατρούς με τους οποίους μιλάτε LiveHealth Online ως εντός δικτύου, καλύπτοντάς τα για την ίδια συνδρομή που θα πληρώνατε για να μιλήσετε με τον γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψής σας. Προσφορές UnitedHealthcare εικονικές επισκέψεις για τα μέλη του. Προσφορές Kaiser Permanente επισκέψεις βίντεο με γιατρούς που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό σας.

Το κόστος και οι λεπτομέρειες θα διαφέρουν μεταξύ των εταιρειών ασφάλισης υγείας και των προγραμμάτων ασφάλισης υγείας που προσφέρονται από τον ίδιο ασφαλιστή. Για πληροφορίες σχετικά με τις παροχές σας, επικοινωνήστε με την ασφαλιστική εταιρεία υγείας σας. Ο εργοδότης σας μπορεί επίσης να έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη της τηλεϊατρικής για εσάς. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε στον ιστό το όνομα του ασφαλιστή υγείας σας και τον «διαδικτυακό γιατρό» ή την «εικονική επίσκεψη» για να βρείτε πληροφορίες σχετικές με τον συγκεκριμένο ασφαλιστή σας.

Περισσότεροι γιατροί και νοσοκομεία προσφέρουν εικονικές εξετάσεις από ποτέ. Το ξέσπασμα του κορωνοϊού θα μπορούσε να είναι μια σημαντική στιγμή για τον κλάδο της τηλεϊατρικής, καθιστώντας περισσότερες ιατρικές υπηρεσίες διαθέσιμες εξ αποστάσεως στο μέλλον.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή με ή χωρίς ασφάλιση

Δεν χρειάζεστε ασφάλεια υγείας για να μιλήσετε με έναν γιατρό στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή όπως Γιατρός κατά παραγγελία, διαθέσιμο για iPhone, iPad, Android ή σε πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας. Μια τυπική εικονική διαβούλευση κοστίζει 75$ χωρίς ασφάλιση. Μερικοί σχέδια ασφάλισης υγείας θα πληρώσει και ένα μέρος του κόστους. Έχουμε αγαπημένα πρόσωπα που έχουν χρησιμοποιήσει αυτήν την εφαρμογή στο παρελθόν και μπορούν να την προτείνουν.

  Πώς να κάνετε streaming gameplay από ένα PS4

Υπάρχουν πολλές άλλες νόμιμες εφαρμογές που θα σας επιτρέψουν να μιλήσετε με έναν γιατρό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Για παράδειγμα, LiveHealth Online χρεώνει 59 $ χωρίς ασφάλιση, Teledoc χρεώνει 49 $ χωρίς ασφάλιση και MDLIVE προσφέρει εικονικές επισκέψεις γιατρού που ξεκινούν από 75 $ χωρίς ασφάλιση.

Ακόμα κι αν η ασφάλισή σας δεν καλύπτει μια διαδικτυακή επίσκεψη γιατρού, η τιμή μπορεί να είναι αρκετά λογική αν σκεφτείτε τον χρόνο που θα αφιερώσετε ταξιδεύοντας σε ένα ιατρείο ή μια μονάδα επείγουσας φροντίδας και καθισμένοι σε μια αίθουσα αναμονής.

Δεν μπορούν να γίνουν όλα online

Φυσικά, εάν έχετε μια κατάσταση που απαιτεί επείγουσα περίθαλψη, θα πρέπει να παραλείψετε την ηλεκτρονική επίσκεψη στο γιατρό και να κατευθυνθείτε σε ένα δωμάτιο έκτακτης ανάγκης. Ομοίως, εάν είστε βέβαιοι ότι χρειάζεστε προσωπική φροντίδα – όπως να κάνετε ράμματα για μια περικοπή – αυτή η διαδικτυακή επίσκεψη στο γιατρό δεν θα σας βοηθήσει πολύ και ίσως θέλετε να πάτε κατευθείαν σε έναν επαγγελματία υγείας αυτοπροσώπως.

Να ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε: Εάν πιστεύετε ότι έχετε κορωνοϊό και σκοπεύετε να λάβετε φροντίδα αυτοπροσώπως από ένα κέντρο επείγουσας φροντίδας ή τον πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψής σας, θα πρέπει να καλέσετε εκ των προτέρων. Ακόμα κι αν αισθάνεστε αρκετά άρρωστος για να επισκεφτείτε το δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, πολλά νοσοκομεία και κλινικές σας το ζητούν καλέστε εκ των προτέρων για να τους ειδοποιήσετε. Το νοσοκομείο μπορεί να σας προσφέρει τη φροντίδα που χρειάζεστε και να λάβει προφυλάξεις για την προστασία άλλων ανθρώπων.