Πώς να μεταδώσετε ένα βίντεο ή μια εικόνα από το Google Drive και το Dropbox


Το Chromecast υποστηρίζεται εγγενώς σε Android και μπορείτε να μεταδώσετε σχεδόν οτιδήποτε, ακόμα και ολόκληρη την οθόνη σας σε μια τηλεόραση. Εάν η συσκευή σας εκτελεί μια πολύ παλαιότερη έκδοση του Android που στερείται εγγενούς υποστήριξης Chromecast ή χρησιμοποιείτε iPhone, οι επιλογές μετάδοσης περιορίζονται σε εκείνες τις εφαρμογές που υποστηρίζουν το Chromecast. Αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί παρά το γεγονός ότι η συσκευή είναι απίστευτα χρήσιμη και προσιτή, η υποστήριξη για αυτήν εξακολουθεί να λείπει. Συχνά, οι προγραμματιστές διακρίνουν τον σκοπό για τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι εφαρμογές τους και δεν λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι ένας χρήστης θα προσπαθεί πάντα να αξιοποιήσει περισσότερα. Πάρτε για παράδειγμα το Google Drive και το Dropbox. Και οι δύο είναι απίστευτα δημοφιλείς εφαρμογές με μυριάδες χρήσεις και δεν υποστηρίζουν το Chromecast. Αν θέλετε να μεταδώσετε οτιδήποτε από οποιαδήποτε από αυτές τις δύο εφαρμογές, χρειάζεστε μια ενδιάμεση εφαρμογή που ονομάζεται LocalCast.

  Πώς να αποφύγετε την αγορά ενός "ψεύτικο" καλωδίου HDMI 2.1

Το LocalCast είναι μια από αυτές τις εφαρμογές που πρέπει να έχουν όλοι όσοι έχουν Chromecast. Συμπληρώνει τόσα πολλά κενά που απομένουν όταν οι δημοφιλείς εφαρμογές παραμελούν την προσθήκη υποστήριξης Chromecast. Το LocalCast έχει μια ειδική καρτέλα για περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε μια μονάδα cloud. Σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google ή στο Dropbox και τραβάει μια πλήρη λίστα με συγχρονισμένα αρχεία που μπορείτε να μεταδώσετε.

Εγκαταστήστε το LocalCast και μεταβείτε στην καρτέλα Cloud. Μέσα στην καρτέλα Cloud, επιλέξτε την καρτέλα Google Drive ή Dropbox (όποια θέλετε) και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Θα πρέπει να εξουσιοδοτήσετε το LocalCast να συνδεθεί με τον λογαριασμό και να αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία σε αυτόν. Η λίστα των συγχρονισμένων αρχείων φορτώνεται σχεδόν αμέσως. Πατήστε το κουμπί Cast και συνδεθείτε στο Chromecast του δικτύου σας. Μόλις συνδεθείτε, πατήστε το αρχείο που θέλετε να μεταδώσετε.

  Πώς να διαγράψετε τα δεδομένα περιήγησης στο Safari με μια συντόμευση πληκτρολογίου

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εάν θέλετε να μεταδώσετε ένα βίντεο, να έχετε υπόψη σας ότι το LocalCast δεν υποστηρίζει όλες τις μορφές αρχείων και ορισμένες μορφές δεν είναι συμβατές με το ίδιο το Chromecast. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να χρησιμοποιείτε πάντα αρχεία MP4. Το LocalCast δεν μεταδίδει καλά έγγραφα, αλλά για εικόνες και βίντεο, είναι αρκετά καλό.

Εγκαταστήστε το LocalCast από το App Store

Εγκαταστήστε το LocalCast από το Google Play Store