Πώς να μεγεθύνετε τα πεδία εισαγωγής κειμένου στα Windows 10

Οι εταιρείες τεχνολογίας, μεγάλες και μικρές, προσπαθούν να κάνουν τη ζωή γενικά πιο εύκολη για τα άτομα με αναπηρία. Οι βελτιώσεις στοχεύουν τις μικρές αναπηρίες σε μεγάλες. Τα προβλήματα όρασης είναι κάτι με το οποίο η Apple, η Microsoft και η Google προσπαθούν να συνεργαστούν παρέχοντας στους χρήστες επιλογές για να κάνουν τη χρήση των αντίστοιχων προϊόντων τους ευκολότερη. Στα Windows 10, έχετε ένα πρόγραμμα πλοήγησης που σας βοηθά να χρησιμοποιήσετε το λειτουργικό σύστημα εάν έχετε προβλήματα όρασης, καθώς και ένα προσεγμένο εργαλείο μεγέθυνσης. Το Bigtype είναι μια δωρεάν εφαρμογή των Windows που μπορεί να μεγεθύνει τα πεδία εισαγωγής κειμένου, εάν το εργαλείο μεγεθυντικού φακού είναι υπερβολικό για εσάς.

Μεγέθυνση πεδίων εισαγωγής κειμένου

Κατεβάστε Bigtype και τρέξτε την εφαρμογή. Μπορείτε να αλλάξετε το βάθος ζουμ από τις ρυθμίσεις και το μέγεθος του μεγεθυντικού φακού. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση και ελαχιστοποιήστε την εφαρμογή.

  Πώς να διαγράψετε έναν χρήστη στα Windows 10

Όταν πληκτρολογείτε ένα πεδίο κειμένου, θα μεγεθύνει μόνο αυτό το τμήμα του.

Σύμφωνα με τις δοκιμές, αυτή η εφαρμογή λειτουργεί με το Σημειωματάριο, το αρχείο Αποθήκευση ως πεδία που σας ζητούν να εισαγάγετε ένα όνομα για το αρχείο και τη γραμμή τοποθεσίας στην Εξερεύνηση αρχείων. Δεν λειτουργεί με τη γραμμή URL του Chrome. Ο μεγεθυντικός φακός παραμένει στην επάνω αριστερή γωνία, ωστόσο, καθώς αυτή είναι η πρώτη έκδοση της εφαρμογής, ίσως βελτιωθεί στις επόμενες εκδόσεις.

Περιορισμοί των Windows

Τα Windows 10 σάς επιτρέπουν να αυξήσετε το μέγεθος του κειμένου σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος. Δυστυχώς, αυτό οδηγεί συχνά σε θολό κείμενο σε ορισμένες εφαρμογές και δεν φαίνεται να ισχύει για πεδία όπως το πεδίο Αποθήκευση ως. Υπάρχει επίσης μια επιλογή κλιμάκωσης στα Windows 10, αλλά έχει τους ίδιους περιορισμούς.

  Ποιο είναι το νόημα του Torrenting;

Η Microsoft χρειάζεται να προσθέσει περισσότερες επιλογές για άτομα με προβλήματα όρασης και πρέπει να τις κάνει όσο το δυνατόν πιο προσαρμόσιμες. Αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει φυσικά. Για να δοθεί στους χρήστες καλός έλεγχος σχετικά με τα αντικείμενα που μεγεθύνονται, θα πρέπει να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στο επίπεδο του λειτουργικού συστήματος και πιθανότατα κάτι θα σπάσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Προσωπική χρήση

Αυτή η εφαρμογή είναι πιθανόν κάτι που θα δοκιμάσω μακροπρόθεσμα. Έχω σοβαρή μυωπία και ενώ μπορώ να χρησιμοποιήσω μεγάλες μικρογραφίες, κλιμάκωση υψηλού επιπέδου και μεγέθυνση για να δουλέψω πιο εύκολα, πρέπει να στρίψω σκληρά τα πεδία Αποθήκευση ως και τη γραμμή τοποθεσίας. Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα μπορεί να είναι μικρό, αλλά ικανοποιεί μια πολύ συγκεκριμένη ανάγκη που τα Windows 10 δεν ικανοποιούν. Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έχω πληκτρολογήσει κάτι λάθος απλά επειδή δυσκολεύτηκα να το δω καθαρά.

  Πώς να διορθώσετε το μικρόφωνο Google Meet που δεν λειτουργεί

Οι ενσωματωμένες επιλογές είναι συχνά υπερβολικές για μένα, επειδή μπορώ να δω τα στοιχεία διεπαφής χρήστη και συχνά είναι πολύ πιο εύκολο να τα διακρίνω από το κείμενο.