Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για συμβάντα του Ημερολογίου Google στα Windows 10

Το Ημερολόγιο Google δεν διαθέτει επίσημη εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή για Windows 10. Πιθανότατα μπορείτε να βρείτε εφαρμογές τρίτων για συμπλήρωση για μια επίσημη εφαρμογή, αλλά η εφαρμογή Ημερολόγιο στα Windows 10 είναι περίπου τόσο καλή όσο οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που μπορεί να βρείτε. Εάν χρειάζεται να βλέπετε ειδοποιήσεις για συμβάντα του Ημερολογίου Google στα Windows 10, η προεπιλεγμένη εφαρμογή Ημερολόγιο είναι ένας εύκολος τρόπος για να τις αποκτήσετε και δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα επιπλέον.

Λογαριασμός Google

Για να μπορέσετε να λάβετε ειδοποιήσεις για συμβάντα του Ημερολογίου Google στα Windows 10, πρέπει να συνδέσετε τον Λογαριασμό σας Google στην εφαρμογή Ημερολόγιο. Ανοίξτε την εφαρμογή Ημερολόγιο και κάντε κλικ στο κουμπί οδοντωτό τροχό στη στήλη στα αριστερά. Αυτό θα ανοίξει ένα συρτάρι στα δεξιά. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση λογαριασμών στο συρτάρι. Θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο με τους τύπους λογαριασμών που μπορείτε να προσθέσετε. Κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμός Google και συνδεθείτε με τον Λογαριασμό σας Google.

  Πώς να εισαγάγετε τις επαφές του LinkedIn ενώ διατηρείτε το email σας απόρρητο

Εκδηλώσεις Ημερολογίου Google

Αφού συνδέσετε τον λογαριασμό σας Google στο Ημερολόγιο, θα δείτε μια ομάδα ημερολογίων Gmail να εμφανίζεται στη στήλη στα αριστερά. Αναπτύξτε το και κάτω από αυτό θα εμφανιστούν όλα τα ημερολόγια που έχετε προσθέσει στο Ημερολόγιο Google για αυτόν τον λογαριασμό. Εάν θέλετε να εξαιρέσετε συμβάντα για συγκεκριμένα ημερολόγια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το αποεπιλέξετε από την ομάδα.

Αφού προσθέσετε τον λογαριασμό σας στο Ημερολόγιο, δώστε του λίγα δευτερόλεπτα για συγχρονισμό. Η εφαρμογή είναι λίγο αργή όσον αφορά τον συγχρονισμό. Μόλις ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός, τα συμβάντα σας θα πρέπει επίσης να συγχρονιστούν με αυτό. Για όλα τα συγχρονισμένα συμβάντα, τα Windows 10 θα σας αποστέλλουν ειδοποιήσεις όταν είναι ληξιπρόθεσμες.

  Πώς να προσθέσετε προεπιλογές στο Adobe Lightroom

Εάν ένα συμβάν δεν εμφανίζεται στο ημερολόγιο, κάντε κλικ στο κουμπί “Περισσότερες επιλογές” επάνω δεξιά και επιλέξτε “Συγχρονισμός” από το μενού για να επιβάλετε έναν συγχρονισμό. Κανονικά, ένα νέο συμβάν θα πρέπει να συγχρονίζεται αυτόματα σε δέκα λεπτά, αλλά αν δεν γίνει, μπορείτε να επιβάλετε συγχρονισμό. Η υπενθύμιση θα ακολουθεί τους ίδιους κανόνες που έχετε ορίσει στο Ημερολόγιο Google, π.χ., μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε μια υπενθύμιση για ένα συμβάν έναν συγκεκριμένο αριθμό ημερών πριν από το πραγματικό συμβάν. Η υπενθύμιση των Windows 10 θα χρησιμοποιήσει αυτές τις ίδιες ρυθμίσεις για να σας εμφανίσει υπενθυμίσεις για το συμβάν.

  Τι ακριβώς συμβαίνει όταν τερματίζετε τη λειτουργία ή αποσυνδέεστε από τα Windows;

Εάν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές σε ένα συμβάν στην εφαρμογή Ημερολόγιο, θα συγχρονιστούν με το Ημερολόγιο Google. Για τα κοινόχρηστα ημερολόγια, π.χ., τα ημερολόγια που άλλοι χρήστες έχουν μοιραστεί μαζί σας, ενδέχεται να μην μπορείτε να κάνετε αλλαγές σε συμβάντα που δεν σας ανήκουν, αλλά εκτός αυτού, θα μπορείτε να διαχειρίζεστε συμβάντα και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για αυτά στο δικό σας επιφάνεια εργασίας.

Εάν είστε χρήστης Linux, μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε το Ημερολόγιο Google με τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας Linux.