Πώς να προσθέσετε προεπιλογές στο Adobe Lightroom

Οι προεπιλογές είναι ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά του Adobe Photoshop Lightroom. με αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις ίδιες ρυθμίσεις ξανά και ξανά. Οι πιο συνηθισμένες προεπιλογές είναι η ανάπτυξη προεπιλογών που εφαρμόζουν με συνέπεια τις ίδιες επεξεργασίες σε οποιαδήποτε εικόνα.

Εκτός από την ανάπτυξη προεπιλογών, το Lightroom διαθέτει προεπιλογές για τα περισσότερα χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα, υπάρχουν προεπιλογές μεταδεδομένων, προεπιλογές εισαγωγής, προεπιλογές εξαγωγής, σύνολα λέξεων-κλειδιών, προεπιλογές προβολής διαφανειών, υδατογραφήματα και άλλα.

Ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας προεπιλογές, υπάρχει μια ακμάζουσα κοινότητα και μια αγορά προεπιλογών που έχουν δημιουργηθεί από άλλα άτομα. Ας δούμε πώς να τα εγκαταστήσετε στο Adobe Lightroom.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε προεπιλογές

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα των προεπιλογών είναι ότι είναι συνεπείς και γρήγορες. Εάν κάνετε πάντα τις ίδιες λίγες προσαρμογές σε μια εικόνα, μια προεπιλογή σάς επιτρέπει να τις εφαρμόσετε όλες με ένα μόνο κλικ. Αυτό είναι εξαιρετικό για επαγγελματίες φωτογράφους που πρέπει να επεξεργαστούν εκατοντάδες ή χιλιάδες εικόνες.

  Σας λείπει το Touch ID; Σίγουρα όχι

Επίσης, εάν μόλις ξεκινάτε και δεν είστε απολύτως εξοικειωμένοι με όλα τα εργαλεία επεξεργασίας του Lightroom, οι προεπιλογές προσφέρουν έναν τρόπο να δώσετε στην εικόνα σας μια μοναδική εμφάνιση ενώ μαθαίνετε να κάνετε πράγματα μόνοι σας. Είναι λάθος να βασίζεστε πλήρως στις προεπιλογές Develop, αλλά μπορείτε να τις θεωρήσετε ως υπερφορτισμένα φίλτρα Instagram.

Τέλος, μερικές από τις άλλες προεπιλογές κάνουν πιο ισχυρές τις λιγότερο γνωστές δυνατότητες του Lightroom. Για παράδειγμα, υπάρχουν προεπιλογές που σας επιτρέπουν να εξάγετε time-lapses απευθείας από το Lightroom.

Πώς να βρείτε προεπιλογές

Ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας προεπιλογές, είναι πολύ πιο απλό να χρησιμοποιήσετε αυτές που έχουν δημιουργηθεί από άλλα άτομα. Αρέσει σε πολλούς επιτυχημένους, γνωστούς φωτογράφους Τρέι Ράτκλιφ και Τζάρεντ Πόλιν πουλήσουν —ή προσφέρουν δωρεάν— τις δικές τους προεπιλογές. Εάν υπάρχουν μερικοί φωτογράφοι των οποίων η δουλειά αγαπάτε, αξίζει να ελέγξετε τον ιστότοπό τους για να δείτε αν πουλάνε κάποια.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Package Manager των Windows 10, "winget"

Μπορείτε επίσης να βρείτε χιλιάδες προεπιλογές σε αγορές όπως το GraphicRiver. Εάν υπάρχει μια συγκεκριμένη εμφάνιση ή αίσθηση που θέλετε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιος να την πουλήσει εκεί.

Πώς να προσθέσετε προεπιλογές ανάπτυξης στο Lightroom Classic CC

Από το Lightroom 7.5, η Adobe άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο το Lightroom χειρίζεται τις προεπιλογές. Τώρα, το Develop presets, τουλάχιστον, είναι πιο απλό από ποτέ για προσθήκη. Ανοίξτε το Lightroom και κατευθυνθείτε στο Develop Module.

Στην ενότητα Προεπιλογές της αριστερής πλευρικής γραμμής, κάντε κλικ στο εικονίδιο + και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Εισαγωγή προεπιλογών».

Μεταβείτε στις προεπιλογές που θέλετε να εισαγάγετε. Για αυτό το παράδειγμα, χρησιμοποιώ τις δωρεάν προεπιλογές του Trey Ratcliff.

  Τι είναι το AutoArchive στο Outlook και πώς λειτουργεί;

Κάντε κλικ στην «Εισαγωγή» και οι προεπιλογές θα προστεθούν στην πλαϊνή γραμμή στην ενότητα «Προεπιλογές χρήστη», έτοιμες για χρήση.

Πώς να προσθέσετε άλλες προεπιλογές στο Lightroom Classic CC

Για να προσθέσετε άλλες προεπιλογές, η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική. Αυτό το αποδεικνύω με τον Sean McCormack Πρότυπο time-lapse Lightroom.

Ανοιχτό Lightroom. Στα Windows, μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία > Προτιμήσεις. Σε Mac, μεταβείτε στο Lightroom > Προτιμήσεις.

Επιλέξτε την καρτέλα “Προεπιλογές” και, στη συνέχεια, στην περιοχή Τοποθεσία, επιλέξτε “Εμφάνιση όλων των άλλων προεπιλογών Lightroom”.

Μεταβείτε στον σωστό φάκελο για την προεπιλογή που θέλετε να προσθέσετε. Για παράδειγμα, εφόσον προσθέτω ένα πρότυπο παρουσίασης, πρέπει να ανοίξω το φάκελο Πρότυπα παρουσίασης.

Σύρετε και αποθέστε την προεπιλογή στο φάκελο Πρότυπα χρήστη.

Κλείστε και επανεκκινήστε το Lightroom και η προεπιλογή θα είναι εκεί έτοιμη για χρήση.

Οι προεπιλογές είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Lightroom. Τώρα ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε όποιες προεπιλογές θέλετε.