Πώς να λάβετε το κλειδί προϊόντος των Windows 10 από τη γραμμή εντολών

Αν αγοράσετε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή που έχει προεγκατεστημένα τα Windows 10, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας είναι να μάθετε ποιο είναι το κλειδί OEM. Η Microsoft συνήθιζε να τοποθετεί το κλειδί προϊόντος των Windows σε ένα αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος/πίσω από επιτραπέζιους υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές, αλλά εγκατέλειψε την πρακτική μετά τα Windows 7. Το κλειδί προϊόντος, όταν είναι κλειδί OEM, θα πρέπει να ανιχνεύεται αυτόματα κατά την καθαρή εγκατάσταση των Windows 10, ωστόσο θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για να είστε ασφαλείς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή όπως το ProduKey ή μπορείτε να λάβετε τον αριθμό-κλειδί προϊόντος των Windows 10 από τη γραμμή εντολών.

  Τρόπος κοινής χρήσης ενός αρχείου Εγγράφων, Φύλλων ή Διαφανειών Google ως ιστοσελίδα

Κλειδί προϊόντος από τη γραμμή εντολών

Εάν βρίσκεστε στην επιφάνεια εργασίας σας, η χρήση του ProduKey είναι η καλύτερη επιλογή. Θα βρει αξιόπιστα το κλειδί σας και θα το εμφανίσει για εσάς. Αποθηκεύστε το σε ένα αρχείο κειμένου και αποθηκεύστε το εκτός τοποθεσίας.

Εάν ξεχάσατε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας του κλειδιού και κάνετε νέα εγκατάσταση των Windows 10, το κλειδί OEM θα πρέπει να εντοπιστεί. Αυτό συμβαίνει σε μια καλή μέρα. Εάν το κλειδί δεν εντοπιστεί και δεν μπορείτε να κάνετε εκκίνηση στην επιφάνεια εργασίας σας, μπορείτε και πάλι να λάβετε το κλειδί προϊόντος OEM των Windows 10 από τη Γραμμή εντολών.

Για να μεταβείτε στη Γραμμή εντολών όταν δεν έχετε εγκατεστημένα τα Windows 10, συνδέστε το μέσο εγκατάστασης και χρησιμοποιήστε τις επιλογές επιδιόρθωσης/αντιμετώπισης προβλημάτων για να μεταβείτε στη Γραμμή εντολών.

  Πώς να σταματήσετε να σπάνε τα καλώδια του φορτιστή του τηλεφώνου σας

Μόλις ανοίξετε τη γραμμή εντολών, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή. Θα επιστρέψει το κλειδί προϊόντος. Καταγράψτε το και συνεχίστε την εγκατάσταση των Windows 10. Όταν σας ζητηθεί να εισαγάγετε το κλειδί, κάντε το και η εγκατάστασή σας θα πρέπει να γίνει ομαλά.

wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

Εκτός από τη μη αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του κλειδιού OEM, θα πρέπει επίσης να το συνδέσετε στον λογαριασμό σας Microsoft. Αυτός είναι ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος για να ενεργοποιήσετε τα Windows 10 κάθε φορά που κάνετε καθαρή εγκατάσταση. Μόλις το κλειδί σας συνδεθεί στον λογαριασμό σας, δεν έχετε παρά να συνδεθείτε με τον λογαριασμό και τα Windows 10 θα ενεργοποιηθούν.

  Παρακολούθηση χρήσης δικτύου υπολογιστή, ποντικιού και πληκτρολογίου με χάρτες θερμότητας

Για κλειδιά λιανικής, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω εντολή για να τα ανακτήσετε. Εναπόκειται σε εσάς να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε ένα κλειδί λιανικής, αλλά η σύνδεσή του με τον Λογαριασμό σας Microsoft θα πρέπει να το διατηρεί ασφαλές. Μπορείτε να αφαιρέσετε ένα κλειδί λιανικής από τον λογαριασμό σας Microsoft αργότερα, εάν χρειάζεται και να το χρησιμοποιήσετε σε διαφορετικό σύστημα.

Ενώ μπορείτε να ανακτήσετε ένα κλειδί OEM από τη Γραμμή εντολών ακόμη και όταν τα Windows 10 δεν είναι εγκατεστημένα, θα πρέπει ωστόσο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όταν μπορείτε. Θα πρέπει επίσης να εκτελέσετε την ακόλουθη εντολή για να βεβαιωθείτε ότι ένα κλειδί λιανικής που έχετε αγοράσει είναι νόμιμο και έχει ενεργοποιήσει σωστά το σύστημά σας.

slmgr /xpr