Πώς να κάνετε ροή από το VLC Player στο Chromecast


Από τον Φεβρουάριο του 2015, η VLC υποσχέθηκε να προσθέσει υποστήριξη για το Chromecast, αλλά η δυνατότητα δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί. Η σταθερή έκδοση του VLC εξακολουθεί να μην υποστηρίζει τη μετάδοση στο Chromecast, αλλά η υποστήριξη για αυτό έχει εντοπιστεί στις νυχτερινές εκδόσεις του VLC 3.0. Η ημερομηνία κυκλοφορίας για μια σταθερή έκδοση της έκδοσης 3.0 δεν έχει δοθεί ακόμα και, όπως ξέρουμε, μπορεί να μην πέσει μέχρι το τέλος αυτού του έτους (ή ακόμα και στις αρχές του επόμενου έτους), αλλά το VLC πράγματι προσθέτει υποστήριξη για το Chromecast όπως ακριβώς υποσχόμενος. Εάν δεν σας ενοχλούν πολύ τα σφάλματα, μπορείτε να κατεβάσετε μόνοι σας τη νυχτερινή κατασκευή και να τη χρησιμοποιήσετε για μετάδοση στο Chromecast σας. Δίκαιη προειδοποίηση: είναι πολύ μπερδεμένο.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον πίνακα Emoji του Chrome

Εγκαταστήστε το νυχτερινό build VLC 3.0 από τους συνδέσμους στο τέλος της ανάρτησης. Έχουμε συνδεθεί και στις δύο εκδόσεις 32-bit και 64-bit. Αυτές οι εκδόσεις είναι διαθέσιμες μόνο για Windows, επομένως οι χρήστες macOS θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο.

Βεβαιωθείτε ότι το Chromecast λειτουργεί σωστά και ότι η επιφάνεια εργασίας των Windows και το Chromecast βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο. Ανοίξτε ένα αρχείο πολυμέσων, κατά προτίμηση ένα αρχείο MP4 ή MKV και όχι ένα αρχείο AVI με το οποίο η εφαρμογή δεν παίζει καθόλου καλά αυτήν τη στιγμή. Κάντε δεξί κλικ μέσα στο πλαίσιο αναπαραγωγής και επιλέξτε Εργαλεία> Έξοδος απόδοσης από το μενού περιβάλλοντος. Εναλλακτικά, απλώς πατήστε Ctrl+Shift+R.

  Πώς να εγκαταστήσετε και να διαχειριστείτε επεκτάσεις στο Chrome

Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο “Επιλογές απόδοσης” και το Chromecast σας θα εμφανίζεται δεόντως εδώ. Επιλέξτε το και κάντε κλικ στο «Ok».

Το VLC 3.0 είναι buggy και η ομάδα εργάζεται σκληρά για να διορθώσει σφάλματα, επομένως, ενώ είναι απολύτως πιθανό να μην καταφέρετε ποτέ να κάνετε μετάδοση στο Chromecast σας με την τρέχουσα έκδοση, ίσως μπορείτε να το κάνετε με μελλοντικές νυχτερινές εκδόσεις. Χρειάστηκε να κάνουμε πολλές προσπάθειες μόνοι μας για να το μεταδώσουμε στην εν λόγω συσκευή.

Η προσθήκη υποστήριξης VLC για το Chromecast είναι τεράστια όχι μόνο επειδή η εφαρμογή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων σήμερα, αλλά και επειδή παίζει σχεδόν κάθε μορφή πολυμέσων που υπάρχει, πράγμα που σημαίνει πολλά για τους χρήστες του Chromecast που συχνά πρέπει να βρουν μια εφαρμογή που μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο σε μορφή με δυνατότητα αναπαραγωγής για το Chromecast.

  Τα βίντεο του Facebook δεν παίζονται σε Chrome, Firefox, Safari (ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ)

Λήψη VLC 3.0 32-bit Nightly Build

Λήψη VLC 3.0 64-bit Nightly Build