Πώς να εξαιρεθείτε από έναν προγραμματιστή macOS ή μια δημόσια έκδοση beta

Αν είστε τολμηροί, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να εκτελέσετε μια έκδοση macOS beta για να δοκιμάσετε νέες δυνατότητες. Αλλά αν αντιμετωπίζετε προβλήματα σταθερότητας, δείτε πώς μπορείτε να εξαιρεθείτε από τις beta Developer και Public στο Mac σας.

Η εξαίρεση από το macOS Developer ή το Public beta απλώς σας απομακρύνει από το βασικό κανάλι beta. Σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνετε επιπλέον ενημερώσεις beta. Στην πραγματικότητα δεν επαναφέρει το λειτουργικό σας σύστημα στη σταθερή έκδοση.

Η καλύτερη στιγμή για να βγείτε από το πρόγραμμα beta είναι μετά την ενημέρωση στην έκδοση beta στην Golden Master (GM). Κατά τη διαδικασία ενημέρωσης, θα δείτε το κείμενο “GM Seed” στο όνομα της έκδοσης macOS. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ενημερώσετε την επόμενη σταθερή έκδοση macOS όταν κυκλοφορήσει.

  Πώς να αποκτήσετε ομαλές γραμματοσειρές όπως το MacOS στα Windows 10

Εάν έχετε βαρεθεί με την beta και θέλετε να επιστρέψετε αμέσως, μπορείτε να το κάνετε επαναφέροντας το Mac σας. Θα κατεβάσει αυτόματα την πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση του macOS και, εφόσον έχετε αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine, μπορείτε να επαναφέρετε το Mac σας όπως ήταν.

Για να εξαιρεθείτε από το macOS Developer ή το Δημόσιο κανάλι beta, ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος στο Mac σας. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο Apple από την επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί “Προτιμήσεις συστήματος”.

Εδώ, μεταβείτε στην ενότητα “Ενημέρωση λογισμικού”.

  Πώς να εμφανίσετε πατήματα πλήκτρων στην οθόνη σας στο macOS

Από την αριστερή πλευρά της οθόνης, κάντε κλικ στο κουμπί “Λεπτομέρειες”.

Από αυτό το αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή “Επαναφορά προεπιλογών”.

Μόλις εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας, το macOS θα σας καταργήσει την εγγραφή από το πρόγραμμα beta. Δεν θα λαμβάνετε μελλοντικές ενημερώσεις beta, αλλά η τρέχουσα έκδοση beta που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Όταν η επόμενη σταθερή έκδοση του macOS κυκλοφορήσει δημόσια στους καταναλωτές, θα μπορείτε να την εγκαταστήσετε από την ενότητα “Ενημέρωση συστήματος” στις Προτιμήσεις συστήματος.

Εάν εκτελείτε δημόσιες beta iOS ή iPadOS, μπορείτε να αφήσετε το κανάλι beta και στο iPhone και το iPad σας.

  Πώς να εγκαταστήσετε ένα Windows 10 VirtualBox VM σε macOS