Πώς να επαναφέρετε τη σελίδα TikTok For You

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Μπορείτε να ανανεώσετε τη ροή TikTok για να επαναφέρετε πλήρως τις προτιμήσεις περιεχομένου χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη δυνατότητα ανανέωσης.
  • Αφού επαναφέρετε τη ροή σας, θα πρέπει να επισημάνετε ανεπιθύμητο περιεχόμενο ως “Δεν ενδιαφέρομαι” για να μάθετε τις προτιμήσεις σας στο TikTok.
  • Θα πρέπει να αλληλεπιδράσετε προσεκτικά με νέες συστάσεις και να αποφύγετε την επαναφορά της προηγούμενης συμπεριφοράς μετά την επαναφορά.

Το TikTok κάνει καλή δουλειά στο να προτείνει περιεχόμενο που σας αρέσει. Αλλά μερικές φορές η πρόβλεψή του για τα ενδιαφέροντά σας μπορεί να είναι πολύ μακριά. Εάν αυτό ισχύει για εσάς, δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε τη σελίδα TikTok For You ώστε η εφαρμογή να σας δείχνει βίντεο που σας ενδιαφέρουν.

Πώς να επαναφέρετε τη σελίδα TikTok For You (FYP)

Εάν τα βίντεο στη σελίδα σας TikTok For You δεν ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά σας, έχετε τη δυνατότητα να αναλάβετε τον έλεγχο του περιεχομένου που βλέπετε. Ακολουθούν αποτελεσματικοί τρόποι για να προσαρμόσετε τη ροή σας, έτσι ώστε η εφαρμογή να εμφανίζει περιεχόμενο προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις σας.

  Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω προσωρινά το TikTok

1. Ανανεώστε τη ροή σας για εσάς

Το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνετε όταν έχετε να κάνετε με βίντεο είναι να επαναφέρετε πλήρως τη ροή σας. Η δυνατότητα ανανέωσης ροής διαγράφει τα υπάρχοντα μοτίβα και προτιμήσεις ροής, ώστε το TikTok να μπορεί να δημιουργήσει εκ νέου τις προτιμήσεις περιεχομένου σας από την αρχή.

Για να επαναφέρετε τη ροή TikTok, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή TikTok και πατήστε το εικονίδιο Προφίλ κάτω δεξιά στην οθόνη.
  • Πατήστε το εικονίδιο του χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας του προφίλ σας.
  • Από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προτιμήσεις περιεχομένου.
  • Πατήστε Ανανέωση της ροής σας για εσάς και μετά Συνέχεια. Τέλος, πατήστε Ανανέωση για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.
  • Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ξανά τη ροή σας από την αρχή.

    2. Επισημάνετε το περιεχόμενο ως “Δεν ενδιαφέρομαι”

    Αφού ανανεώσετε τη ροή σας, θα πρέπει να αλλάξετε το TikTok FYP για να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας.

    Για παράδειγμα, αν συναντήσετε πολλά βίντεο που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο στο ανανεωμένο FYP σας, απλώς πατήστε παρατεταμένα σε οποιοδήποτε βίντεο ποδοσφαίρου που συναντήσετε και πατήστε Δεν ενδιαφέρομαι. Κάντε αυτό για όσα βίντεο ποδοσφαίρου συναντήσετε.

      Πώς λειτουργούν τα νομίσματα στο TikTok

    Μπορείτε να πάτε τα πράγματα λίγο παραπέρα, αν δεν σας αρέσει μια κατηγορία περιεχομένου που σας άρεσε στο παρελθόν και δεν θα θέλατε να βλέπετε πλέον στο FYP σας. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να επιστρέψετε στο προφίλ σας και να “αντιθέσετε” τα ποδοσφαιρικά βίντεο που σας αρέσουν στο παρελθόν, για να στείλετε ένα μήνυμα στον αλγόριθμο ότι δεν σας ενδιαφέρουν πλέον τα βίντεο ποδοσφαίρου.

    Για να καταργήσετε τα βίντεο που σας αρέσουν στο παρελθόν:

  • Πατήστε στο εικονίδιο Προφίλ στο κάτω μέρος της οθόνης σας για να μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας.
  • Πατήστε στο εικονίδιο της καρδιάς ακριβώς κάτω από το βιογραφικό σας για να αποκαλύψετε τα βίντεο που σας άρεσαν.
  • Πραγματοποιήστε κύλιση στα βίντεο, κάντε κλικ σε έναν τύπο βίντεο που θέλετε να σταματήσετε να βλέπετε και πατήστε στο εικονίδιο με την κόκκινη καρδιά για να κάνετε “δεν αρέσει” σε αυτό.
  • Από εδώ και πέρα, πρέπει να καταβάλλετε συνεχή προσπάθεια για να σας αρέσει και να παρακολουθείτε ξανά περιεχόμενο που σας αρέσει, ενώ δηλώνετε αδιαφορία για αναρτήσεις που δεν σας αρέσει.

    Πάρτε τον έλεγχο της ροής TikTok σας

    Ο ισχυρός αλγόριθμος συστάσεων του TikTok προσαρμόζει τη σελίδα σας για εσάς με βάση τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με το περιεχόμενο. Για να διατηρήσετε τη ροή σας σχετική, να είστε προσεκτικοί με τον τρόπο που παρακολουθείτε βίντεο.

      Πώς να βρείτε κάποιον στο TikTok με αριθμό τηλεφώνου

    1. Αλληλεπιδράστε προσεκτικά με νέες συστάσεις

    Όταν εμφανίζονται άγνωστα βίντεο στο FYP σας, μην αλληλεπιδράτε σε μεγάλο βαθμό μαζί τους εκτός και αν θέλετε πραγματικά να δείτε περισσότερο περιεχόμενο αυτού του τύπου. Μια τυχαία προβολή “μου αρέσει” ή μια πλήρης προβολή βίντεο ενός άσχετου κλιπ μπορεί να παραμορφώσει τις προτάσεις σας για να εμφανιστεί περισσότερο αυτό το θέμα. Να είστε επιλεκτικοί στη βαθιά ενασχόληση μόνο με περιεχόμενο που σας αρέσει.

    2. Διαφοροποιήστε τις επιλογές περιεχομένου στην πρώιμη χρήση

    Προσπαθήστε να αλληλεπιδράσετε με μια ποικιλία από βίντεο που καλύπτουν διαφορετικά θέματα, είδη και μορφές που σας ενδιαφέρουν. Μην είστε πολύ αυθόρμητοι σε αυτό με το οποίο ασχολείστε – να είστε σκόπιμοι. Ο αλγόριθμος του TikTok κλειδώνει σε αυτές τις αρχικές συμπεριφορές για να δημιουργήσει ένα προφίλ των ενδιαφερόντων σας. Οπότε αλλάξτε το νωρίς.

    3. Μην επαναφέρετε την προηγούμενη συμπεριφορά μετά την επαναφορά της ροής σας

    Μπορείτε να επανεκκινήσετε το FYP σας επαναφέροντας τον αλγόριθμο, αλλά προσέξτε να μην επαναλάβετε προηγούμενες παγίδες εμπλοκής. Η επανάληψη των προηγούμενων ενεργειών σας απλώς επανεκπαιδεύει τον αλγόριθμο για να επαναφέρει το περιεχόμενο που δεν σας αρέσει. Μην γλιστρήσετε, πάρτε τον έλεγχο της εμπειρίας προβολής σας στο TikTok.

    Με κάποια σύνεση στη διαχείριση των αλληλεπιδράσεών σας, μπορείτε να καθοδηγήσετε το TikTok να ευθυγραμμίσει καλύτερα τη σελίδα σας για εσάς με τις προτιμήσεις σας. Να είστε προσεκτικοί με την υπερβολική ενασχόληση με τυχαίο άσχετο περιεχόμενο που θα μπορούσε να μολύνει τη ροή σας. Λίγη πρόθεση βοηθάει πολύ στη διαμόρφωση του ιδανικού FYP σας.