Πώς να επαναφέρετε γρήγορα τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας

Η πρόσβαση σε πόρους στο διαδίκτυο συνήθως περιλαμβάνει την υποβολή αιτημάτων σε έναν κεντρικό υπολογιστή με όνομα σε έναν διακομιστή όπου είναι αποθηκευμένοι οι πόροι. Αυτό μπορεί να γίνει από υπολογιστή, smartphone ή οποιαδήποτε συσκευή που έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η συσκευή που ζητά έναν πόρο από το διακομιστή αναφέρεται ως πελάτης και το αίτημα για πόρους από το διακομιστή είναι γνωστό ως αίτημα HTTP.

Το HTTP είναι ένα πρωτόκολλο ή κανόνες που διέπουν την ανταλλαγή πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου. Όταν ένας πελάτης κάνει ένα αίτημα για έναν πόρο σε έναν διακομιστή, λέγεται ότι έχει κάνει ένα αίτημα HTTP.

Όταν ένας πελάτης ζητά πόρους από έναν διακομιστή, ο διακομιστής, εκτός από την έκδοση του πόρου σε περίπτωση που το αίτημα ήταν επιτυχές, ο διακομιστής εκδίδει επίσης τριψήφιους κωδικούς κατάστασης με βάση τον τρόπο χειρισμού του αιτήματος.

Ένα αίτημα για έναν πόρο μπορεί να είναι επιτυχές, μπορεί να ανακατευθυνθεί ή οι πόροι μπορεί να μην βρεθούν στον διακομιστή. Τέτοιες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση ενός αιτήματος που υποβάλλεται σε έναν διακομιστή κοινοποιούνται χρησιμοποιώντας κωδικούς κατάστασης.

Οι κωδικοί κατάστασης έχουν διαφορετικές κλάσεις, οι οποίες προσδιορίζονται από το πρώτο ψηφίο στον κωδικό κατάστασης. Οι κωδικοί κατάστασης που ξεκινούν με 1 είναι κωδικοί πληροφοριών που υποδεικνύουν ότι το αίτημα ελήφθη και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. αυτά που ξεκινούν με 2 υποδεικνύουν ότι το αίτημα ενός πελάτη ελήφθη με επιτυχία, έγινε κατανοητό και αποδεκτό.

Αυτά που ξεκινούν με 3 υποδεικνύουν ανακατεύθυνση και αυτά που ξεκινούν με 4 υποδεικνύουν σφάλμα πελάτη, ενώ αυτά που ξεκινούν με 5 αντιπροσωπεύουν σφάλμα διακομιστή.

Υπάρχουν επίσημοι κωδικοί κατάστασης που ορίζονται από το πρότυπο HTTP και ανεπίσημοι κωδικοί κατάστασης που επεκτείνονται στις επίσημα καθορισμένες κατηγορίες κωδικών κατάστασης. Ένας τέτοιος κωδικός κατάστασης είναι ο 521, που σημαίνει ότι ο διακομιστής Web είναι εκτός λειτουργίας. Αυτός είναι ένας ανεπίσημος κωδικός κατάστασης που χρησιμοποιείται από την υπηρεσία αντίστροφου διακομιστή μεσολάβησης του CloudFlare.

Ένας αντίστροφος διακομιστής μεσολάβησης είναι ένας ενδιάμεσος διακομιστής που βρίσκεται μπροστά από διακομιστές Ιστού, παρεμποδίζει αιτήματα από πελάτες και τα μεταβιβάζει σε διακομιστές Ιστού. Μια τέτοια αρχιτεκτονική διασφαλίζει ότι κανένας πελάτης δεν επικοινωνεί απευθείας με έναν διακομιστή web με τους πόρους που ζητά.

Ένας αντίστροφος διακομιστής μεσολάβησης προστατεύει την ταυτότητα της ταυτότητας των διακομιστών Ιστού και επίσης ενισχύει την αξιοπιστία, την ασφάλεια και την απόδοσή τους και βοηθά στην εξισορρόπηση φορτίου σε ιστότοπους υψηλής επισκεψιμότητας.

  Ρυθμίστε τα SPF, DKIM, DMRAC και BIMI για καλύτερη παράδοση μέσω email

Ένα παράδειγμα των υπηρεσιών αντίστροφου διακομιστή μεσολάβησης του CloudFlare είναι το Δίκτυο Παράδοσης Περιεχομένου (CDN). Ένα CDN αποτελείται από γεωγραφικά κατανεμημένους διακομιστές που αποθηκεύουν προσωρινά περιεχόμενο ιστού κοντά στη φυσική τοποθεσία των χρηστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτωσης περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Σφάλμα 521 Ο διακομιστής Web είναι απενεργοποιημένος, παρουσιάζεται όταν ο διακομιστής προέλευσης ενός προγράμματος-πελάτη προσπαθεί να λάβει πόρους από τις απορρίψεις συνδέσεων με τον διακομιστή μεσολάβησης του Cloudflare. Για την εξυπηρέτηση περιεχομένου που ζητείται από έναν πελάτη, η υπηρεσία διακομιστή μεσολάβησης του Cloudflare δημιουργεί μια σύνδεση στη θύρα 80 ή 443 με τον διακομιστή προέλευσης που έχει τον ζητούμενο πόρο.

Μερικές φορές, ο διακομιστής προέλευσης αρνείται απευθείας να συνδεθεί με τον διακομιστή μεσολάβησης του Cloudflare και στέλνει πίσω ένα σφάλμα απόρριψης σύνδεσης. Όταν το Cloudflare αντιμετωπίζει ένα σφάλμα απόρριψης σύνδεσης από τον διακομιστή προέλευσης, οδηγεί στο σφάλμα 521 Ο διακομιστής Web είναι εκτός λειτουργίας, το οποίο είναι αυτό που εμφανίζεται στον πελάτη που υποβάλλει το αίτημα.

Αιτίες του σφάλματος 521

Όσο και αν το Σφάλμα 521 υποδεικνύει ότι ο διακομιστής ιστού προέλευσης είναι απενεργοποιημένος, δεν είναι πάντα το αποτέλεσμα της διακοπής λειτουργίας ενός διακομιστή web, καθώς υπάρχουν άλλα ζητήματα που μπορούν να προκαλέσουν το σφάλμα. Μερικές από τις πιθανές αιτίες του Σφάλματος 521 περιλαμβάνουν:

#1. Ο διακομιστής ιστού προέλευσης είναι εκτός λειτουργίας

Σε περίπτωση που ο διακομιστής ιστού προέλευσης από τον οποίο ζητάτε έναν πόρο είναι εκτός σύνδεσης, η υπηρεσία αντίστροφου διακομιστή μεσολάβησης Cloudflare δεν μπορεί να δημιουργήσει σύνδεση με αυτόν. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε Σφάλμα 521. Ένα τέτοιο σφάλμα μπορεί επίσης να προκύψει όταν ορισμένες από τις διεργασίες διακομιστή web του διακομιστή προέλευσης δεν εκτελούνται σωστά, καθιστώντας αδύνατη τη σύνδεση του Cloudflare με αυτόν.

#2. Ο διακομιστής ιστού προέλευσης αποκλείει αιτήματα από το Cloudflare

Οι υπηρεσίες αντίστροφου διακομιστή μεσολάβησης του Cloudflare λαμβάνουν αιτήματα από πελάτες και τα παραδίδουν στους διακομιστές με τους ζητούμενους πόρους. Ως αποτέλεσμα, η διαμόρφωση ασφαλείας διακομιστή προέλευσης ή το τείχος προστασίας μπορεί να δει ότι οι διευθύνσεις IP του Cloudflare κάνουν πάρα πολλά αιτήματα για πόρους και να επισημάνουν τα αιτήματα ως επιθέσεις.

  20 καλύτεροι δωρεάν διαδικτυακοί ιστότοποι κοινής χρήσης και αποθήκευσης αρχείων

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των διευθύνσεων IP του Cloudflare, καθιστώντας αδύνατη τη σύνδεση του Cloudflare με τον διακομιστή ιστού προέλευσης. Όταν συμβεί αυτό, οδηγεί στο Σφάλμα 521, παρόλο που ο διακομιστής προέλευσης μπορεί να λειτουργεί καλά.

#3. Λανθασμένη διαμόρφωση διακομιστή προέλευσης

Το Δίκτυο Παράδοσης Περιεχομένου (CDN) του Cloudflare είναι μια υπηρεσία αντίστροφου διακομιστή μεσολάβησης. Οι διακομιστές πρέπει να έχουν ρυθμιστεί σωστά για να λειτουργούν με ένα CDN. Σε περίπτωση εσφαλμένων διαμορφώσεων κατά τη ρύθμιση ενός CDN, οι πελάτες θα λάβουν ένα Σφάλμα 521 όταν υποβάλλουν αιτήματα στον διακομιστή προέλευσης. Τα τείχη προστασίας που διαμορφώνονται για να απορρίπτουν πακέτα αντί να αρνούνται τις συνδέσεις οδηγεί επίσης στο Σφάλμα 521.

#4. Πρόβλημα με το πιστοποιητικό SSL του Cloudflare

Το Cloudflare υποστηρίζει την κρυπτογράφηση της κίνησης μεταξύ ενός διακομιστή και ενός πελάτη χρησιμοποιώντας ένα πιστοποιητικό Secure Socket Layer (SSL). Τα πιστοποιητικά SSL χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο ταυτότητας των ιστότοπων και τη δημιουργία κρυπτογραφημένης σύνδεσης.

Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με το πιστοποιητικό SSL ενός ιστότοπου ή τη λειτουργία κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται από το Cloudflare, ο διακομιστής προέλευσης θα αρνηθεί το αίτημα σύνδεσης με αποτέλεσμα το Σφάλμα 521.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 521

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι επίλυσης του Σφάλματος 521. Αυτοί περιλαμβάνουν:

#1. Ελέγξτε ότι ο διακομιστής προέλευσης είναι συνδεδεμένος

Το σφάλμα 521 μπορεί να προκύψει όταν ο διακομιστής προέλευσης είναι εκτός σύνδεσης ή εκτός λειτουργίας. Για να ελέγξετε εάν ο διακομιστής προέλευσης είναι σε λειτουργία και λειτουργεί, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και εκτελέστε την εντολή ping μαζί με τον ιστότοπο που θέλετε να ελέγξετε εάν ο διακομιστής προέλευσης είναι συνδεδεμένος.

ping grtechpc.org.com

Σε περίπτωση που ο διακομιστής λειτουργεί, θα λάβετε απαντήσεις από τον διακομιστή όπως φαίνεται παρακάτω:

Σε αυτήν την περίπτωση, ο διακομιστής προέλευσης του grtechpc.org είναι σε λειτουργία και λειτουργεί. Ωστόσο, ο δεύτερος δοκιμασμένος διακομιστής ήταν εκτός λειτουργίας τη στιγμή της σύνταξης. Δεν ελήφθησαν πακέτα από αυτό και είχε 100% απώλεια πακέτων. Το άνοιγμα του ιστότοπου είχε ως αποτέλεσμα την παρακάτω σελίδα, η οποία εμφανίζει ένα σφάλμα 502:

Πατήστε CTRL + C για έξοδο από την έξοδο της εντολής ping.

Ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε εάν ο διακομιστής σας είναι συνδεδεμένος είναι να πλοηγηθείτε στον ιστότοπο isitdownrightnow και να εισέλθετε στον ιστότοπο που θέλετε να ελέγξετε. Ο ιστότοπος θα σας ενημερώσει εάν ο διακομιστής λειτουργεί ή όχι όπως φαίνεται παρακάτω:

  Τρόπος απόξεσης ιστότοπου χρησιμοποιώντας το grtechpc.org Web Scraping API

Εάν είστε νέος στη χρήση του CDN του Cloudflare με τον διακομιστή σας, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι ο διακομιστής προέλευσης έχει ρυθμιστεί σωστά για ακρόαση στη θύρα 443 και επιτρέπει στις διευθύνσεις IP του Cloudflare να έχουν πρόσβαση στη θύρα 443. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το τείχος προστασίας σας έχει ρυθμιστεί σωστά για να αποφύγετε ρίχνει πακέτα. Αυτό οδηγεί στο Σφάλμα 521.

#2. Λευκή λίστα διευθύνσεων IP του Cloudflare

Μια άλλη αιτία για το Σφάλμα 521 είναι οι διευθύνσεις IP του Cloudflare που επισημαίνονται ως ύποπτες και αποκλείονται λόγω της υποβολής πολλών αιτημάτων. Για να αντιμετωπίσετε αυτό, επικοινωνήστε με τον πάροχο φιλοξενίας σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν αποκλείουν ή περιορίζουν αιτήματα που μπορούν να υποβληθούν από τις διευθύνσεις IP του Cloudflare. τα αιτήματα μπορούν να υποβάλουν.

Εάν εκτελείτε τον δικό σας αποκλειστικό διακομιστή, βεβαιωθείτε ότι το τείχος προστασίας σας δεν αποκλείει τις διευθύνσεις IP του Cloudflare. Επιπλέον, απενεργοποιήστε και ξεφορτώστε προσαρμοσμένες μονάδες Apache, όπως mod_antiloris και mod_reqtimeout, οι οποίες αποκλείουν τις διευθύνσεις IP που συνδέονται περισσότερες από 22 φορές.

#3. Ελέγξτε τα πιστοποιητικά SSL ή τη λειτουργία κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται

Ανάλογα με το αν η λειτουργία κρυπτογράφησης SSL έχει οριστεί σε Ευέλικτη, Πλήρης ή Αυστηρή, το Cloudflare θα λειτουργεί διαφορετικά με το πιστοποιητικό SSL που του παρουσιάζεται από τον διακομιστή προέλευσης. Αυτές οι λειτουργίες κρυπτογράφησης Cloudflare είναι χρήσιμες για τη δημιουργία σύνδεσης μεταξύ της υπηρεσίας αντίστροφου διακομιστή μεσολάβησης του Cloudflare και του διακομιστή προέλευσης.

Οι πλήρεις ή οι αυστηρές λειτουργίες είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές ή τρόποι κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται καθώς απαιτούν Πιστοποιητικό SSL. Όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις λειτουργίες, το Cloudflare απαιτεί έγκυρα πιστοποιητικά SSL από τον διακομιστή προέλευσης. Θα παρουσιαστεί Σφάλμα 521 όταν υπάρχει πρόβλημα με το πιστοποιητικό SSL του ιστότοπού σας, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία αυστηρής κρυπτογράφησης.

Για να το ξεπεράσετε, εγκαταστήστε πιστοποιητικά προέλευσης Cloudflare στον διακομιστή προέλευσης ή χρησιμοποιήστε πιστοποιητικά SSL από μια αξιόπιστη αρχή έκδοσης πιστοποιητικών. Η εναλλαγή από τη λειτουργία αυστηρής κρυπτογράφησης σε πλήρη μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του Σφάλματος 521, που προκύπτει από ένα πρόβλημα με το πιστοποιητικό SSL από τον διακομιστή προέλευσης.

συμπέρασμα

Η χρήση Δικτύων Παράδοσης Περιεχομένου όπως το CDN του Cloudflare έχει γίνει ένας δημοφιλής τρόπος προβολής περιεχομένου στο διαδίκτυο. Η χρήση CDN επιτρέπει στις εφαρμογές Ιστού να φορτώνουν γρηγορότερα, να αποδίδουν καλύτερα και να γίνονται αξιόπιστες και πιο ασφαλείς έναντι επιθέσεων.

Όταν χρησιμοποιείτε το Cloudflare, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε Σφάλμα 521, το οποίο θα μπορούσε να υποδεικνύει πρόβλημα με τον διακομιστή προέλευσης. Σε μια τέτοια περίπτωση, εξετάστε τις λύσεις που δίνονται παραπάνω. Σε περίπτωση που αποτύχουν όλα, σκεφτείτε να έρθετε σε επαφή με την εξυπηρέτηση πελατών της Cloudflare για περαιτέρω βοήθεια.