Ρυθμίστε τα SPF, DKIM, DMRAC και BIMI για καλύτερη παράδοση μέσω email

Πώς καταλαβαίνετε ότι το email σας δεν πρόκειται να γίνει ανεπιθύμητο;

Εναλλακτικά, επισημάνθηκε ως μη επαληθευμένος αποστολέας όπως παρακάτω.

Εγκαθιστούσα το OpsNews και κατά τη διάρκεια της δοκιμής email μου, συνειδητοποίησα την παραπάνω προειδοποίηση όταν έστειλα ένα email από τον τομέα grtechpc.org στο OpsNews.

Αυτό δεν φαίνεται καλό. Φανταστείτε να επισημαίνεται έτσι το email της επιχείρησής σας. Είναι θέμα εμπιστοσύνης.

Πώς διασφαλίζετε ότι ο τομέας αποστολής email σας έχει ρυθμιστεί σωστά για καλύτερη παράδοση email και αποφεύγετε τη μετάβαση στα ανεπιθύμητα μηνύματα;

Ελέγξτε τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας email.

Πρώτα πρώτα, ελέγξτε τον τομέα σας Εργαλειοθήκη Google Admin. Εναλλακτικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εργαλείο για δοκιμή επίσης.

Έκανα παρακάτω, και μπορείτε να δείτε ότι δεν είναι καλό.

Δεν είναι περίεργο που το Zoho Mail επισήμανε το email μου.

Πώς πήγε το τεστ;

  Πώς να διαγράψετε μια επαφή στο Viber

Εάν λάβατε μια προειδοποίηση για SPF, DKIM και DMARC όπως εγώ, τότε πρέπει να τα διορθώσετε σύντομα!

Τι είναι το SPF, DKIM, DMARC, BIMI;

Ας καταλάβουμε τι κάνει.

SPF (Sender Policy Framework) – είναι πολύ σημαντικό και ΠΡΕΠΕΙ να διορθωθεί. Είναι μια μέθοδος ελέγχου ταυτότητας email που βοηθά στην επαλήθευση του μηνύματος ότι αποστέλλεται από έναν εξουσιοδοτημένο διακομιστή. Η ρύθμιση του SPF βοηθά στην αποφυγή πλαστογράφησης, ανεπιθύμητων μηνυμάτων και στη βελτίωση της δυνατότητας παράδοσης μηνυμάτων.

DKIM (DomainKeys Identified Mail) – προσθέτει μια υπογραφή που επαληθεύεται από τον διακομιστή λήψης για να διασφαλίσει ότι τα μηνύματα δεν πλαστογραφούνται ή αλλάζουν κατά τη μεταφορά.

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance) – λέει στον διακομιστή λήψης να ελέγχει το SPF και το DKIM για να επαληθεύσει ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέρχονται από τους εξουσιοδοτημένους διακομιστές. Πρέπει να ορίσετε μια πολιτική επιβολής όπου μπορείτε να καθοδηγήσετε ποια ενέργεια πρέπει να κάνετε όταν ένας έλεγχος ελέγχου ταυτότητας αποτυγχάνει. Μπορείτε να μαντέψετε, το DMARC είναι αποτελεσματικό μόνο όταν το SPF και το DKIM έχουν ρυθμιστεί σωστά. Θα προτεινα ελέγχοντας αυτό για περαιτέρω ανάγνωση.

  Κορυφαία οφέλη από τη χρήση του φιλτραρίσματος DNS για επιχειρήσεις

BIMI (Αναγνώριση μηνύματος ένδειξης επωνυμίας) – είναι ένα νέο πρότυπο για την εμφάνιση του λογότυπού σας σε κάθε email, ώστε οι παραλήπτες να μπορούν να αναγνωρίζουν και να εμπιστεύονται την επωνυμία σας. Το BIMI είναι μια νέα πρωτοβουλία για τον μετριασμό του κινδύνου όταν ένας τομέας παραβιάζεται και αποστέλλεται email πλαστοπροσωπείται.

Πώς να ρυθμίσετε τα SPF, DKIM, DMARC;

Η διαμόρφωσή τους γίνεται σε επίπεδο τομέα. Όλα αυτά μπορούν να προστεθούν ως εγγραφή TXT.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθετε είναι η τιμή που πρέπει να ρυθμίσετε. Και η τιμή διαφέρει από τον πάροχο φιλοξενίας email.

Για το SPF, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν πάροχο email για να μάθετε τις εγγραφές SPF που πρέπει να χρησιμοποιήσετε ή να ανατρέξετε σε αυτήν τη λίστα.

Για το DKIM, πιθανότατα, πρέπει να δημιουργήσετε τον επιλογέα DKIM από την περιοχή διαχείρισης φιλοξενίας email.

Για το DMARC, ελέγξτε εάν ο πάροχος σας υποστηρίζει το DMARC, καθορίστε την πολιτική με τον οποίο θέλετε να χειριστείτε τον έλεγχο ταυτότητας και διαμορφώστε τα ανάλογα.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα πρότυπο Google Slides

Εάν δεν είστε σίγουροι, τότε εναλλακτικά, επικοινωνήστε με την υποστήριξη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Πώς να ρυθμίσετε το BIMI;

Η BIMI απαιτεί τη σωστή ρύθμιση του DMARC. Έτσι, πρώτα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει και για να προσθέσετε BIMI, πρέπει απλώς να προσθέσετε μια εγγραφή TXT όπως παρακάτω.

  • Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του μητρώου τομέα
  • Προσθέστε μια νέα εγγραφή TXT με το όνομα ως προεπιλογή._bimi με χαμηλότερη τιμή
v=BIMI1; l=https://yourdomain.com/pathoflogo.svg; a=;
  • Αντικαταστήστε τη διαδρομή του λογότυπου με τη δική σας. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε το λογότυπό σας σε μορφή SVG.

Εάν χρησιμοποιείτε το Cloudflare, τότε θα πρέπει να έχετε προσθέσει την καταχώρηση όπως παρακάτω.

Μόλις εφαρμοστεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να ελέγξτε την εγγραφή BIMI. Έτσι μοιάζει το grtechpc.org BIMI.

Αυτό φαίνεται ωραίο. Δεν είναι;

συμπέρασμα

Το email σας είναι απαραίτητο για την επαγγελματική σας επικοινωνία. Μην το αφήσετε να γίνει ανεπιθύμητο ή κάποιος να το παραπλανήσει. Υπάρχουν εργαλεία SMTP που μπορεί να θέλετε να εξερευνήσετε για να διαγνώσετε ζητήματα ασφάλειας email.

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;