Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε για την ώρα του ύπνου στο iOS 12

Η Apple παρουσίασε ένα νέο είδος συναγερμού στο iOS 10 που ονομάζεται Bedtime. Αυτός ο συναγερμός σας βοηθά να κοιμάστε μια σταθερή ποσότητα καθημερινά. Εάν η ημερήσια απαίτηση ύπνου σας είναι 8 ώρες, μπορείτε να πείτε στην εφαρμογή Ρολόι τι ώρα πρέπει να σηκωθείτε και θα σας πει πότε να πάτε για ύπνο για να κοιμηθείτε αρκετά και να ξυπνήσετε στην ώρα σας. Είναι υπέροχο, αλλά αν καταφέρετε να κοιμηθείτε στην ώρα σας και ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε το Do Not Disturb, ο ύπνος σας δεν θα είναι αδιάκοπος. Η Apple φαίνεται να έχει καταλάβει και γι’ αυτό μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτόματα τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε” για το Bedtime στο iOS 12.

  Μόλις ενημερώσατε το iPhone σας στο iOS 14; Δοκιμάστε αυτές τις δυνατότητες τώρα

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε” για την Ώρα για ύπνο, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι Ώρα για ύπνο. Αυτή είναι μια νέα δυνατότητα στο iOS 12 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε beta. Η σταθερή έκδοση θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο του 2018. Αν θέλετε να τη δοκιμάσετε τώρα, μπορείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Apple Public Beta.

Μην ενοχλείτε για την ώρα του ύπνου

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρολόι και μεταβείτε στην καρτέλα Ώρα ύπνου. Ενεργοποιήστε την ώρα ύπνου και διαμορφώστε την όπως θέλετε. Μόλις τελειώσετε, πατήστε το κουμπί Επιλογές επάνω αριστερά. Στην οθόνη Επιλογές ώρας ύπνου, θα δείτε τον διακόπτη “Μην ενοχλείτε κατά την ώρα ύπνου”. Ενεργοποιήστε το και όταν είναι ώρα για ύπνο, το iOS θα ενεργοποιήσει αυτόματα τη λειτουργία Μην ενοχλείτε.

  Πώς να αποκτήσετε το Google Assistant στο iOS

Μόλις ενεργοποιηθεί η επιλογή, η οθόνη σας δεν θα αφυπνίζεται πλέον όταν λαμβάνετε μια νέα ειδοποίηση. Θα ισχύουν οι συνήθεις κανόνες. καμία τηλεφωνική κλήση και κανένα μήνυμα δεν θα γίνει, αν και αν λαμβάνετε επαναλαμβανόμενες κλήσεις από μια επαφή, η ειδοποίηση θα γίνει.

Εάν το τηλέφωνό σας είναι ξεκλείδωτο και στο χέρι σας, δηλαδή, δεν κοιμάστε πραγματικά όταν θα έπρεπε, θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις. Η λειτουργία “Μην ενοχλείτε” λειτουργεί όταν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο, επομένως, εάν το περνάτε κατά τη διάρκεια του ύπνου σας, θα λαμβάνετε νέες ειδοποιήσεις.

Στο iOS 11, μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε αυτήν τη δυνατότητα. Το θέμα με το Do Not Disturb είναι ότι μπορείτε να το προγραμματίσετε, ώστε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προγραμματίσετε να ξεκινά την ίδια ώρα με την Ώρα για ύπνο και να το τερματίζετε όταν ξυπνάτε. Το μειονέκτημα της χρήσης αυτής της λύσης είναι ότι όταν/εάν αλλάξετε το ξυπνητήρι Ώρα ύπνου, θα πρέπει να θυμάστε να αλλάξετε το πρόγραμμα Μην ενοχλείτε. Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε το Do Not Disturb για κάποιο άλλο μέρος της ημέρας, π.χ., το πρώτο μισό της εργάσιμης ημέρας, θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ των δύο.

  Προβολή και διαχείριση ειδοποιήσεων iOS 7 Απενεργοποίηση εικονιδίων εφαρμογών με το Badger 7