Πώς να ενεργοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου για βιντεοκάμερες και κουδούνια ασφαλείας HomeKit

Οι κάμερες και τα κουδούνια του HomeKit παρέχουν όλα τα απαραίτητα για την έξυπνη ασφάλεια: έγκαιρες ειδοποιήσεις, εγγραφές συμβάντων, ανίχνευση κίνησης και αμφίδρομο ήχο. Αλλά όσο έξυπνες είναι οι κάμερες HomeKit, υπάρχει ένας τρόπος να τις κάνετε ακόμα πιο έξυπνες—αναγνώριση προσώπου.

MUO VIDEO ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΚΥΛΙΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Με το HomeKit Secure Video Face Recognition, οι κάμερες και τα κουδούνια των θυρών σας μπορούν να περιλαμβάνουν το όνομα ενός ατόμου στις ειδοποιήσεις και να φιλτράρουν τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις χωρίς να ανεβάσουν φωτογραφία στο cloud. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ασφαλή Αναγνώριση Προσώπου Βίντεο HomeKit.

Τι είναι το HomeKit Secure Video Face Recognition;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το HomeKit Secure Video Face Recognition αναλύει την τροφοδοσία της έξυπνης κάμερας ή του κουδουνιού της πόρτας για να προσδιορίσει ποιος βρίσκεται μέσα στην οπτική γωνία του. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα λογισμικά αναγνώρισης προσώπου που στηρίζονται στο cloud, η προσέγγιση της Apple χρησιμοποιεί την υπάρχουσα Βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας που έχει δημιουργηθεί μέσω iOS, iPadOS και macOS.

Αντί να ανεβάσετε με μη αυτόματο τρόπο εικόνες και να ονομάσετε τους φίλους και την οικογένειά σας μέσω μιας εφαρμογής τρίτου κατασκευαστή, η Αναγνώριση Προσώπου HomeKit “απλώς λειτουργεί” μόλις ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Επιπλέον, κάθε φορά που προσθέτετε ή αφαιρείτε κάποιον από το άλμπουμ People σε iPhone ή Mac, θα εφαρμόζει αυτόματα αυτές τις αλλαγές.

  Tomcat Load Balancer με Apache χρησιμοποιώντας Mod Proxy και Session Sticky

Τι μπορεί να κάνει η αναγνώριση προσώπου HomeKit;

Πίστωση εικόνας: Eve Systems

Η ύπαρξη μιας κάμερας HomeKit ή ενός κουδουνιού πόρτας που μπορεί να αναγνωρίσει άτομα παρέχει πολλά βολικά οφέλη. Για αρχή, οι ειδοποιήσεις HomeKit για τα έξυπνα αξεσουάρ σας θα περιλαμβάνουν το όνομα ενός ατόμου μαζί με το παραδοσιακό μήνυμα ειδοποίησης δραστηριότητας — ακόμη και στο Apple TV σας.

Για παράδειγμα, αντί η κάμερα του Front Yard να έχει εντοπίσει ένα άτομο, θα λάβετε μια ειδοποίηση που θα αναφέρει ότι η κάμερα του Front Yard εντόπισε κάποιον που μπορεί να είναι ο John Doe. Ομοίως, για τα κουδούνια της πόρτας, θα δείτε Κάποιος που μπορεί να είναι ο John Doe να χτύπησε το κουδούνι της πόρτας.

Πίστωση εικόνας: μήλο

Το Siri μπορεί ακόμη και να συμμετάσχει στη δράση Αναγνώρισης Προσώπου εάν έχετε εγκαταστήσει ένα HomePod στο σπίτι σας. Εάν ένα γνωστό άτομο χτυπήσει το κουδούνι της πόρτας σας, ο εικονικός βοηθός της Apple θα ανακοινώσει το όνομά του μετά τον αρχικό ήχο ειδοποίησης.

Η Αναγνώριση Προσώπου σάς επιτρέπει επίσης να φιλτράρετε ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις κάμερας και κουδουνιού πόρτας. Μέσω της εφαρμογής Home, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις κάμερας HomeKit για συγκεκριμένα άτομα—ιδανικές για στιγμές που τα παιδιά σας παίζουν στην αυλή—χωρίς να χρειάζεται να απενεργοποιήσετε εντελώς την κάμερα.

Τι θα χρειαστείτε

Πίστωση εικόνας: Logitech

Για να πραγματοποιήσετε τη μαγεία της Αναγνώρισης Προσώπου, θα πρέπει να πληροίτε μερικές βασικές απαιτήσεις. Αρχικά, θα χρειαστείτε μια συμβατή κάμερα HomeKit ή ένα κουδούνι πόρτας.

Ωστόσο, δεν λειτουργεί οποιαδήποτε κάμερα HomeKit—μόνο οι συσκευές που υποστηρίζουν την υπηρεσία HomeKit Secure Video της Apple θα λειτουργούν με την Αναγνώριση Προσώπου. Εάν είστε νέος στη λειτουργία ή αναζητάτε προτάσεις για κάμερα, ανατρέξτε στον οδηγό μας για το Apple HomeKit Secure Video.

Η Αναγνώριση Προσώπου απαιτεί επίσης συνδρομή στο iCloud+, το οποίο ενεργοποιεί την υπηρεσία HomeKit Secure Video. Ωστόσο, δεν έχει σημασία με ποιο σχέδιο πηγαίνετε, καθώς όλα τα επίπεδα υποστηρίζουν το HomeKit Secure Video, αλλά ο αριθμός των καμερών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με αυτό ποικίλλει.

  Τρόπος εγγραφής οθόνης σε Mac

Θα χρειαστεί επίσης να ρυθμίσετε ένα Apple Home Hub—όπως ένα Apple TV 4K ή ένα HomePod. Ένα Apple Home Hub παρέχει πιο προηγμένες λειτουργίες HomeKit, όπως αυτοματισμό και απομακρυσμένη πρόσβαση και εκτελεί την επεξεργασία εικόνας που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει ποιος κρύβεται γύρω από το σπίτι σας.

Τέλος, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές σας είναι ενημερωμένες. Αυτό περιλαμβάνει τις συσκευές iOS, Mac και το Apple Home Hub.

Πώς να ενεργοποιήσετε την ασφαλή αναγνώριση προσώπου βίντεο HomeKit

Η ενεργοποίηση της Αναγνώρισης Προσώπου για τις κάμερες και τα κουδούνια σας είναι γρήγορη και εύκολη. Ξεκινήστε εκκινώντας την εφαρμογή Home και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Περισσότερα… κοντά στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

Τώρα πατήστε Ρυθμίσεις αρχικής σελίδας και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Κάμερες και κουδούνια πόρτας. Στη συνέχεια, πατήστε Αναγνώριση Προσώπου, ακολουθούμενη από την εναλλαγή Αναγνώρισης Προσώπου για να την ενεργοποιήσετε.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Όπως αναφέρθηκε, η Αναγνώριση Προσώπου θα αντληθεί από τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας—και της οικογένειάς σας, εάν μοιράζεστε το σπίτι σας— όταν κάποιος περπατήσει μπροστά σε μία από τις κάμερές σας.

Πώς να προσθέσετε ένα όνομα σε ένα μη αναγνωρισμένο άτομο στην εφαρμογή Home

Αν και η Αναγνώριση Προσώπου βασίζεται στη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας, μπορεί να υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου θα θέλετε να προσθέσετε ένα όνομα σε ένα άτομο με μη αυτόματο τρόπο. Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε την εφαρμογή Home και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Περισσότερα….

Στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις αρχικής σελίδας, μετά κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Κάμερες και κουδούνια πόρτας. Τώρα πατήστε Αναγνώριση προσώπου και περιηγηθείτε στην περιοχή Πρόσφατα για να εντοπίσετε ένα άτομο που η κάμερά σας δεν μπορούσε να αναγνωρίσει.

  Πώς να εγκαταστήσετε τη μητρική πλακέτα στη θήκη του υπολογιστή σας

Πατήστε τη μικρογραφία του ατόμου και, στη συνέχεια, πατήστε Προσθήκη ονόματος. Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε ένα υπάρχον άτομο από το Άλμπουμ Άτομα ή να εισαγάγετε μη αυτόματα ένα όνομα.

Όταν είστε ικανοποιημένοι με τις αλλαγές σας, πατήστε Τέλος στο επάνω μέρος της οθόνης σας για να αποθηκεύσετε το όνομα.

Πώς να αφαιρέσετε ένα άτομο από την αναγνώριση προσώπου

Με ενεργοποιημένη την Αναγνώριση προσώπου, η εφαρμογή Home καταγράφει τους πρόσφατους επισκέπτες που βλέπουν οι κάμερες και τα κουδούνια της πόρτας σας. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε ένα άτομο από αυτό το αρχείο καταγραφής, μπορείτε να το κάνετε ανά πάσα στιγμή.

Ξεκινήστε με την εκκίνηση της εφαρμογής Home και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Περισσότερα…. Τώρα, πατήστε Ρυθμίσεις αρχικής σελίδας.

Σε αυτό το σημείο, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Κάμερες και κουδούνια πόρτας. Τώρα, πατήστε Αναγνώριση προσώπου.

Στη συνέχεια, πατήστε ένα μη αναγνωρισμένο άτομο που αναφέρεται ως Προσθήκη ονόματος. Τέλος, πατήστε Κατάργηση προσώπου για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για ένα συγκεκριμένο άτομο

Ένα από τα πιο βολικά χαρακτηριστικά της Αναγνώρισης Προσώπου είναι η δυνατότητα φιλτραρίσματος των ειδοποιήσεων για ένα συγκεκριμένο άτομο. Αν και δεν είναι εκατό τοις εκατό τέλεια, αυτή η επιλογή θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ειδοποιήσεων που θα λαμβάνετε.

Όπως και με άλλες ρυθμίσεις Αναγνώρισης προσώπου, μπορείτε να βρείτε αυτήν την επιλογή εκκινώντας την εφαρμογή Home. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Περισσότερα… στη δεξιά πλευρά της οθόνης σας.

Τώρα, πατήστε Ρυθμίσεις αρχικής σελίδας. Από εδώ, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να εντοπίσετε και να πατήσετε Κάμερες & Κουδούνια, ακολουθούμενη από Αναγνώριση Προσώπου.

Εντοπίστε και πατήστε το άτομο για το οποίο θέλετε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις. Τέλος, πατήστε την εναλλαγή Απόκρυψη ειδοποιήσεων για να την ενεργοποιήσετε.

Η κάμερα HomeKit σας μπορεί να αναγνωρίσει φίλους και οικογένεια

Με το HomeKit Secure Video Face Recognition ενεργοποιημένο για το σπίτι σας, θα γνωρίζετε πάντα ποιος είναι στην πόρτα. Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα προβολής των καμερών και των κουδουνιών του HomeKit στην Apple TV σας, μπορείτε να παρακολουθείτε όλη τη δράση γύρω από το σπίτι σας ανά πάσα στιγμή.