Τρόπος εγγραφής οθόνης σε Mac

Είτε προσπαθείτε να εξηγήσετε κάτι νέο στο macOS Ventura είτε απλά μοιράζεστε ένα αστείο ή ωραίο κλιπ με φίλους, η εγγραφή οθόνης είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους που μπορείτε να το κάνετε. Το υπέροχο με το macOS είναι ότι έχει ενσωματωμένη εγγραφή οθόνης εδώ και χρόνια και η Apple το έχει κάνει καλύτερο (και πιο εύκολο στην πρόσβαση με κάθε επανάληψη του λειτουργικού συστήματος Mac). Έτσι, αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να εγγράψετε την οθόνη στο MacBook ή το iMac σας, δείτε πώς μπορείτε να εγγράψετε την οθόνη σε Mac.

Τρόπος εγγραφής οθόνης σε Mac (Όλες οι μέθοδοι εργασίας)

Θα συζητήσουμε όλους τους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εγγραφή της οθόνης στη συσκευή Mac σας. Για να παραμείνουμε απλά τα πράγματα, θα ξεκινήσουμε συζητώντας τις εγγενείς μεθόδους εγγραφής οθόνης και θα ρίξουμε επίσης μια ματιά σε ορισμένες εφαρμογές τρίτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εγγραφή της οθόνης του Mac σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα περιεχομένων για να περιηγηθείτε σε αυτό το άρθρο.

Σημείωση: Οι ακόλουθες μέθοδοι εγγραφής οθόνης σε Mac λειτουργούν με όλες τις εκδόσεις macOS, συμπεριλαμβανομένων των macOS Big Sur, macOS Monterey και macOS Ventura.

Πώς να εγγράψετε την οθόνη σε Mac Natively

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε την εγγραφή οθόνης στο Mac σας, αν και και οι δύο βασικά οδηγούν στο ίδιο εργαλείο για την εγγραφή της οθόνης του Mac σας. Θα ρίξουμε μια ματιά και στις δύο επιλογές εδώ.

Χρήση της γραμμής εργαλείων στιγμιότυπου οθόνης και εγγραφής (εντολή + shift + 5)

Ο ευκολότερος τρόπος για εγγραφή οθόνης σε Mac είναι χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη γραμμή εργαλείων βοηθητικών στιγμιότυπων οθόνης. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εγγράψετε την οθόνη στο Mac σας.

  • Πατήστε Command + Shift + 5 για να ανοίξετε τη γραμμή εργαλείων βοηθητικών προγραμμάτων στιγμιότυπου οθόνης.

  • Επιλέξτε την επιλογή εγγραφής οθόνης. Μπορείτε να επιλέξετε να καταγράψετε ολόκληρη την οθόνη ή ένα μέρος της οθόνης χρησιμοποιώντας τις επιλογές που επισημαίνονται στην παρακάτω εικόνα.
  Δείτε τι σημαίνει να είσαι προγραμματιστής Full Stack

  • Αφού κάνετε την επιλογή σας, απλώς κάντε κλικ στο «Εγγραφή» για να ξεκινήσετε την εγγραφή της οθόνης στο Mac σας.

Χρήση του QuickTime Player για εγγραφή οθόνης σε Mac

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προεγκατεστημένη εφαρμογή QuickTime Player για να καταγράψετε την οθόνη του Mac σας. Να πώς.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή QuickTime Player και κάντε κλικ στο «Αρχείο» στη γραμμή μενού.

  • Εδώ, κάντε κλικ στο «Νέα Εγγραφή οθόνης».

  • Θα δείτε τη γραμμή εργαλείων βοηθημάτων στιγμιότυπου οθόνης στην οθόνη σας και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να καταγράψετε εύκολα την οθόνη στο macOS.

Σημείωση: Λάβετε υπόψη ότι όλα στην οθόνη σας θα καταγράφονται ενώ εκτελείται η εγγραφή οθόνης, συμπεριλαμβανομένων τυχόν ειδοποιήσεων που εισέρχονται. Θα συνιστούσαμε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εστίασης για να αποκλείσετε την εμφάνιση των εισερχόμενων ειδοποιήσεων στην οθόνη σας.

Πώς να σταματήσετε την εγγραφή οθόνης

Τώρα που εγγράφεται η οθόνη Mac σας, θα πρέπει να ξέρετε πώς να απενεργοποιήσετε την εγγραφή μόλις τελειώσετε. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

  • Κατά την εγγραφή της οθόνης σας, θα δείτε ένα εικονίδιο στη γραμμή μενού του Mac, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο για να σταματήσετε την εγγραφή οθόνης.

Εγγραφή οθόνης με ήχο σε Mac

Εγγραφή οθόνης με ήχο συστήματος

Ένας από τους λίγους περιορισμούς της εγγενούς συσκευής εγγραφής οθόνης στο Mac είναι το γεγονός ότι απλώς δεν μπορεί να εγγράψει τον ήχο του συστήματος. Θα βρείτε μόνο επιλογές για να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνο του Mac σας ως πηγή ήχου για τις εγγραφές στην οθόνη σας, και αυτό δεν είναι το ίδιο. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος (χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου μέρους) για να δρομολογήσετε τον ήχο του συστήματος του Mac σας στο εργαλείο εγγραφής οθόνης και να εγγράψετε την οθόνη με ήχο συστήματος. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Σημείωση: Θα πρέπει να επιτρέψετε την εγκατάσταση επεκτάσεων συστήματος στο Mac σας για χρήση του Loopback. Αυτό περιλαμβάνει τη μετάβαση στην οθόνη ανάκτησης του Mac σας και την αλλαγή μιας απλής ρύθμισης. Οδηγίες για το ίδιο εμφανίζονται κατά την πρώτη εκκίνηση της εφαρμογής Loopback.

  • Εκκινήστε το Loopback και κάντε κλικ στο «Νέα εικονική συσκευή».

  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο “συν” δίπλα στο “sources” και επιλέξτε την εφαρμογή της οποίας ο ήχος θέλετε να εγγράψετε. Σε αυτό το παράδειγμα, χρησιμοποιώ τον Microsoft Edge ως εφαρμογή.

  • Μπορείτε επίσης να μετονομάσετε την εικονική συσκευή σε κάτι εύκολο να θυμάστε. Ωστόσο, το προεπιλεγμένο “Loopback Audio” λειτουργεί επίσης καλά.
  • Τώρα, ανοίξτε τη γραμμή εργαλείων του στιγμιότυπου οθόνης πατώντας command + shift + 5 και κάντε κλικ στο κουμπί ‘Επιλογές’.

  • Επιλέξτε “Loopback Audio” (ή το όνομα της εικονικής σας συσκευής) ως μικρόφωνο όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Αυτό είναι. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την εγγραφή στην οθόνη και θα εγγράψει τον ήχο που αναπαράγεται μέσα στις εφαρμογές που επιλέξατε κατά τη δημιουργία της εικονικής συσκευής στο Loopback.

  Τα 15 καλύτερα παιχνίδια Gacha για λάτρεις της στρατηγικής και της συλλογής

Εγγραφή οθόνης με ήχο μικροφώνου

Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνο του Mac σας για εγγραφή ήχου κατά την εγγραφή οθόνης, μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Αυτό μπορεί να σας φανεί χρήσιμο εάν εγγράφετε την οθόνη σας για να δημιουργήσετε ένα εκπαιδευτικό βίντεο ή απλώς θέλετε να προσθέσετε κάποιο σχόλιο στην εγγραφή της οθόνης σας.

  • Ανοίξτε τη γραμμή εργαλείων βοηθητικών στιγμιότυπων οθόνης πατώντας command + shift + 5 και κάντε κλικ στο κουμπί ‘Επιλογές’.

  • Επιλέξτε το μικρόφωνο του Mac σας ως πηγή ήχου.

Αυτό ήταν όλο, μπορείτε τώρα να ξεκινήσετε την εγγραφή οθόνης στο Mac σας και θα εγγράψει ήχο και από το μικρόφωνο του Mac σας.

Χρησιμοποιήστε το iPhone σας ως μικρόφωνο για εγγραφή οθόνης

Παρόλο που το μικρόφωνο στα νέα MacBook είναι πολύ καλό, ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας ως μικρόφωνο για την εγγραφή ήχου ακόμα υψηλότερης ποιότητας στις εγγραφές της οθόνης σας. Ευτυχώς, ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι επίσης πολύ εύκολος. Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεκινήσετε.

  • Ανοίξτε τη γραμμή εργαλείων του στιγμιότυπου οθόνης πατώντας command + shift + 5 και κάντε κλικ στο ‘Επιλογές’.

  • Τώρα, επιλέξτε το μικρόφωνο του iPhone σας ως πηγή ήχου.

Αυτό είναι. Όταν ξεκινήσετε την εγγραφή της οθόνης του Mac σας, θα λαμβάνει τον ήχο από το μικρόφωνο του iPhone σας.

Επιλογές και εργαλεία εγγραφής οθόνης Mac

Το εγγενές εργαλείο εγγραφής οθόνης στο macOS διαθέτει μερικές χρήσιμες επιλογές και εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε περισσότερο έλεγχο και στις λήψεις οθόνης σας. Σε αυτήν την ενότητα, θα ρίξουμε μια ματιά σε αυτές τις επιλογές, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε όπως απαιτείται.

Εμφάνιση/Απόκρυψη κλικ του ποντικιού στην εγγραφή οθόνης

Εάν δημιουργείτε ένα εκπαιδευτικό βίντεο για κάποιον, ίσως χρειαστεί να επισημάνετε τα μέρη στα οποία κάνετε κλικ στην οθόνη. Ενώ η εγγραφή οθόνης με ήχο μπορεί να είναι χρήσιμη, είναι πιο εύκολο να εμφανίζετε απλώς τα κλικ του ποντικιού προσθέτοντάς τα επίσης σχολιασμούς.

  • Ανοίξτε τη γραμμή εργαλείων του στιγμιότυπου οθόνης πατώντας «command + shift + 5» και κάντε κλικ στο «Επιλογές».

  • Εδώ, ενεργοποιήστε την “Εμφάνιση κλικ του ποντικιού”.

Τώρα, όταν εγγράφετε την οθόνη Mac σας, θα εμφανίζει τα κλικ του ποντικιού εμφανίζοντας έναν μαύρο κύκλο γύρω από το δείκτη του ποντικιού όταν κάνετε κλικ σε κάτι.

Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για εγγραφή οθόνης

Υπάρχουν φορές που θέλετε να κάνετε λίγη ρύθμιση πριν ξεκινήσετε την εγγραφή της οθόνης σας. Εάν, για κάποιο λόγο, χρειαστεί να καθυστερήσετε την έναρξη της εγγραφής της οθόνης σας κατά μερικά δευτερόλεπτα, μπορείτε να το κάνετε μέσα από το ίδιο το βοηθητικό πρόγραμμα εγγενούς εγγραφής οθόνης.

  • Ανοίξτε τη γραμμή εργαλείων του στιγμιότυπου οθόνης πατώντας «command + shift + 5» και κάντε κλικ στο «Επιλογές».
  Πώς να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριο Xbox 360 στο Dolphin Emulator

  • Κάτω από τις επιλογές “Χρονόμετρο”, επιλέξτε την καθυστέρηση που θέλετε.

Τώρα, όταν κάνετε κλικ στο «Εγγραφή», θα υπάρξει αντίστροφη μέτρηση πριν την εγγραφή της οθόνης.

Αλλάξτε το φάκελο προορισμού για την αποθήκευση εγγραφών οθόνης

Από προεπιλογή, οι εγγραφές οθόνης που πραγματοποιείτε αποθηκεύονται στην επιφάνεια εργασίας. Αυτό είναι υπέροχο εάν θέλετε να φτάσετε γρήγορα στις εγγραφές της οθόνης σας χωρίς να χρειάζεται να σκάβετε στο Finder. Ωστόσο, εάν θέλετε να οργανώσετε καλύτερα τα κλιπ σας, μπορείτε να αλλάξετε τον φάκελο προορισμού για εγγραφές οθόνης.

  • Ανοίξτε τη γραμμή εργαλείων του στιγμιότυπου οθόνης πατώντας «command + shift + 5» και κάντε κλικ στο «Επιλογές».

  • Επιλέξτε το φάκελο στον οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε την εγγραφή της οθόνης.

Αφαιρέστε τον ήχο από την εγγραφή οθόνης

Εάν έχετε εγγράψει την οθόνη του Mac σας με ήχο από το μικρόφωνο ή τον ήχο του συστήματος και αργότερα αποφασίσετε ότι προτιμάτε να αναπαράγετε το βίντεο χωρίς ήχο, μπορείτε να το κάνετε εύκολα. Απλώς ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

  • Ανοίξτε το εγγεγραμμένο βίντεο στο πρόγραμμα αναπαραγωγής QuickTime και κάντε κλικ στο «Επεξεργασία» στη γραμμή μενού.

  • Κάντε κλικ στο «Κατάργηση ήχου» για να αφαιρέσετε τον ήχο από το ηχογραφημένο αρχείο και να τον αποθηκεύσετε.

Περικοπή εγγεγραμμένων βίντεο

Εφόσον πρέπει να πατήσω χειροκίνητα το κουμπί διακοπής στη γραμμή μενού για να σταματήσω την εγγραφή της οθόνης Mac μου, συνήθως καταλήγω να εγγράφω ένα βίντεο λίγο μεγαλύτερο από αυτό που χρειάζεται. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, συνήθως καταλήγω να ηχογραφώ λίγο παραπάνω στην αρχή επίσης. Εάν βρίσκεστε στο ίδιο σκάφος, θα χαρείτε να μάθετε ότι μπορείτε να περικόψετε τα εγγεγραμμένα βίντεό σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε μια ολοκληρωμένη εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο.

  • Ανοίξτε το εγγεγραμμένο βίντεο στο QuickTime Player και κάντε κλικ στο «Επεξεργασία» στη γραμμή μενού.

  • Θα δείτε ένα χρονοδιάγραμμα κάτω από το βίντεο μαζί με δείκτες έναρξης και λήξης όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω.

  • Απλώς προσαρμόστε τα στα σημεία όπου θέλετε να ξεκινά και να τελειώνει το βίντεο και αποθηκεύστε το αρχείο βίντεο.

Αυτό είναι όλο, περικόψατε με επιτυχία την εγγραφή της οθόνης σας. Αρκετά εύκολο, σωστά;

Οι καλύτερες εφαρμογές εγγραφής οθόνης macOS

Αν και το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα εγγραφής οθόνης στο macOS Ventura είναι αρκετά πλούσιο σε λειτουργίες για τις περισσότερες περιπτώσεις χρήσης, αν ψάχνετε για κάτι πιο ισχυρό, θα πρέπει να ελέγξετε μια εφαρμογή εγγραφής οθόνης τρίτου κατασκευαστή. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείτε να ελέγξετε, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών επί πληρωμή όπως το Camtasia (δωρεάν δοκιμή; 224,99 $), και δωρεάν εργαλεία ανοιχτού κώδικα όπως το OBS Studio (Ελεύθερος). Μπορείτε να δείτε τη λεπτομερή λίστα μας με τις εφαρμογές εγγραφής οθόνης Mac και να επιλέξετε αυτή που ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις σας.

Εγγράψτε εύκολα την οθόνη στο Mac σας

Λοιπόν, αυτοί είναι όλοι οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εγγράψετε την οθόνη στο Mac σας. Όπως μπορείτε να δείτε, το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα εγγραφής στο macOS είναι γεμάτο δυνατότητες και μπορεί εύκολα να καλύψει τις ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων. Μπορείτε να κάνετε εγγραφή οθόνης στο Mac σας, να προσθέσετε χρονόμετρα, να εμφανίσετε κλικ του ποντικιού και πολλά άλλα. Επιπλέον, τώρα ξέρετε πώς να εγγράφετε την οθόνη στο Mac σας και με ήχο συστήματος. και προφανώς, υπάρχει ένας τόνος εφαρμογών τρίτων που πρέπει να ελέγξετε για ισχυρούς χρήστες. Λοιπόν, χρησιμοποιείτε την εγγενή συσκευή εγγραφής οθόνης στο macOS ή επιλέγετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους; Ενημερώστε μας στα σχόλια.