Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Ιστορικό συνδέσμων στο Instagram

Το Instagram διευκολύνει την προβολή των τοποθεσιών που επισκεφτήκατε πρόσφατα από την εφαρμογή. Αλλά μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα.

Βασικά Takeaways

  • Το Instagram μπορεί να αποθηκεύσει όλους τους ιστότοπους που επισκεφτήκατε τις τελευταίες 30 ημέρες με τη λειτουργία ιστορικού συνδέσμων.
  • Η ενεργοποίηση του ιστορικού συνδέσμων επιτρέπει στο Instagram να παρακολουθεί τις δραστηριότητες περιήγησής σας εντός εφαρμογής, προκειμένου να σας εμφανίζει σχετικές διαφημίσεις.
  • Εάν αυτό δεν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ιστορικού συνδέσμων από το πρόγραμμα περιήγησης εντός εφαρμογής του Instagram.

Το Instagram σάς επιτρέπει να βλέπετε όλους τους ιστότοπους που επισκεφτήκατε πρόσφατα στην εφαρμογή, κάτι που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο όταν θέλετε να ανακτήσετε έναν σύνδεσμο προϊόντος που πατήσατε κατά την κύλιση στην πλατφόρμα. Για να επωφεληθείτε από αυτό, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ιστορικού συνδέσμων του Instagram.

  Πώς να κάνετε το Instagram Avatar

Το Instagram χρειάζεται την άδειά σας για να παρακολουθεί όλους τους συνδέσμους που πατάτε και επισκέπτεστε στην εφαρμογή. Ωστόσο, είναι πιθανό να έχετε λάβει ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ιστορικού συνδέσμων καθώς χρησιμοποιούσατε την πλατφόρμα. Αξίζει, λοιπόν, να ελέγξετε αν το έχετε ήδη ενεργοποιημένο.

Είτε χρησιμοποιείτε συσκευή iPhone είτε Android, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα στην εφαρμογή Instagram για να ελέγξετε εάν η λειτουργία ιστορικού συνδέσμων είναι ενεργή:

  • Εκκινήστε το Instagram και πατήστε το εικονίδιο προφίλ στην κάτω δεξιά γωνία.
  • Πατήστε τις τρεις γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Η δραστηριότητά σας από το αναδυόμενο μενού.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Ιστορικό συνδέσμων.
  • Εδώ, εάν δείτε μια λίστα με συνδέσμους, σημαίνει ότι η λειτουργία είναι ενεργή. Ωστόσο, εάν σας ζητηθεί να το ενεργοποιήσετε, μπορείτε να πατήσετε την επιλογή Να επιτρέπεται το ιστορικό συνδέσμων κάτω από το μήνυμα. Μπορεί επίσης να δείτε “Δεν υπάρχει πρόσφατο ιστορικό συνδέσμων” σε αυτό το μενού, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχετε πατήσει ακόμη σε εξωτερικούς συνδέσμους στην πλατφόρμα.
  • Τώρα, αν προτιμάτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, πατήστε σε οποιονδήποτε από τους συνδέσμους στο ιστορικό σας για να εμφανιστεί το πρόγραμμα περιήγησης εντός εφαρμογής του Instagram.
  • Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί έλλειψης (…) στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Ρυθμίσεις προγράμματος περιήγησης.
  • Εδώ, απενεργοποιήστε το Να επιτρέπεται το ιστορικό συνδέσμων να σταματήσει να χρησιμοποιεί αυτήν τη δυνατότητα. Όταν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε, επιλέξτε Να μην επιτρέπεται.
  •   4 τρόποι για να κρύψετε τους ακολούθους σας στο Instagram για καλύτερο απόρρητο

    Θα βρείτε επίσης την επιλογή εκκαθάρισης του ιστορικού συνδέσμων στο ίδιο μενού. Αλλά η απενεργοποίηση της λειτουργίας θα διαγράψει επίσης όλους τους συνδέσμους που επισκεφτήκατε από το Instagram πρόσφατα.

    Το Instagram αποθηκεύει μόνο τους συνδέσμους που επισκεφτήκατε για έως και 30 ημέρες. Επίσης, οι σύνδεσμοι που επισκέπτεστε από την έκδοση web του Instagram δεν θα προστεθούν στη σελίδα ιστορικού συνδέσμων.

    Όσο βολικό κι αν είναι, δεν συνιστούμε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ιστορικού συνδέσμων στο Facebook ή το Instagram, εάν ανησυχείτε για το απόρρητό σας στο διαδίκτυο. Αυτό συμβαίνει επειδή η Meta, η εταιρεία που κατέχει τόσο το Facebook όσο και το Instagram, θα προβάλλει στοχευμένες διαφημίσεις στις πλατφόρμες της με βάση τους ιστότοπους που επισκέπτεστε. Και καθώς η Meta είναι γνωστή για την παρακολούθηση των χρηστών της, το να της δώσει ενεργά την άδεια να το κάνει δεν θα είναι για τα γούστα όλων.

      Πώς να μοιραστείτε μια ανάρτηση στο Instagram Story σας

    Από τη θετική πλευρά των πραγμάτων, η ενεργοποίηση της λειτουργίας ιστορικού συνδέσμων στο Instagram σημαίνει ότι α. θα μπορείτε να βρείτε γρήγορα έναν σύνδεσμο που επισκεφτήκατε προηγουμένως και β. θα δείτε περισσότερες διαφημίσεις που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σας. Έτσι, τελικά συνοψίζεται στο είδος της εμπειρίας που θέλετε από το Instagram.