Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ανακοινώσεις κλήσεων στο Android

Η λειτουργία ανακοίνωσης κλήσεων στο Android κυκλοφόρησε από την Google το 2021. Δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή Τηλέφωνο της εταιρείας να γνωρίζει ποιος καλεί ανακοινώνοντας το αναγνωριστικό του καλούντος, ώστε να μην χρειάζεται να το ελέγξετε χειροκίνητα.

Οι ανακοινώσεις κλήσεων μπορεί να είναι ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό ή ενοχλητικό, ανάλογα με την περίσταση και τις προτιμήσεις σας. Σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρουμε λεπτομερώς πώς να χρησιμοποιείτε τις ανακοινώσεις κλήσεων στο τηλέφωνό σας Android μέσω της εφαρμογής Phone της Google ή της προεπιλεγμένης εφαρμογής Τηλέφωνο της Samsung.

Πώς να ενεργοποιήσετε τις ανακοινώσεις κλήσεων στο τηλέφωνό σας Android

Ως μία από τις καλύτερες εφαρμογές κλήσης Android, το Phone by Google προσφέρει μια ποικιλία λειτουργιών για μερικές από τις οποίες ίσως δεν έχετε ακούσει ακόμα. Όπως και άλλες λειτουργίες της εφαρμογής, η ανακοίνωση κλήσης είναι θαμμένη στην ενότητα ρυθμίσεων της εφαρμογής. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε:

  Πώς να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη DNS σε συσκευές Android
  • Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο και πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά.
  • Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το αναδυόμενο μενού.
  • Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Για προχωρημένους και πατήστε Ανακοίνωση αναγνώρισης καλούντος.
  • Στην επόμενη σελίδα, επιλέξτε Αναγγελία αναγνώρισης κλήσης και επιλέξτε Πάντα ή Μόνο όταν χρησιμοποιείτε ακουστικά για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.
  • Οι αλλαγές θα αποθηκευτούν αυτόματα. Την επόμενη φορά που θα υπάρξει εισερχόμενη κλήση, η συσκευή σας θα ανακοινώσει «Εισερχόμενη φωνητική κλήση από [Caller name]” ενώ χτυπάτε ταυτόχρονα, εκτός εάν το ηχείο σας Android δεν λειτουργεί ή έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία Μην ενοχλείτε.

      Πώς να παίξετε παιχνίδια Android στο Linux με το Anbox

    Πώς να σταματήσετε τις ανακοινώσεις κλήσεων

    Για να απενεργοποιήσετε τις ανακοινώσεις κλήσεων, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε Ανακοίνωση αναγνώρισης καλούντος > Ανακοίνωση αναγνώρισης κλήσης.
  • Από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Ποτέ για απενεργοποίηση.
  • Πώς να ενεργοποιήσετε ή να σταματήσετε τις ανακοινώσεις κλήσεων σε συσκευές Samsung Galaxy

    Εάν διαθέτετε smartphone Samsung Galaxy και χρησιμοποιείτε την προεπιλεγμένη εφαρμογή Phone (Samsung Call), τα βήματα θα διαφέρουν ελαφρώς από αυτά που κοινοποιήθηκαν παραπάνω.

    Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ανακοινώσεις κλήσεων σε οποιοδήποτε smartphone Samsung Galaxy:

      Διορθώστε το WhatsApp σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα στο Android
  • Ανοίξτε την εφαρμογή Phone της Samsung και πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά.
  • Από το αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  • Μετά από αυτό, πατήστε Απάντηση και τερματισμός κλήσεων στη σελίδα Ρυθμίσεις κλήσεων.
  • Τέλος, ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την Ανάγνωση ονομάτων καλούντων δυνατά για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.
  • Εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, θα λειτουργεί, από προεπιλογή, μόνο όταν έχετε συνδεδεμένα ακουστικά ή ασύρματα ακουστικά. Αυτό είναι ωφέλιμο γιατί τα περισσότερα, αν όχι όλα, σύγχρονα ακουστικά και ασύρματα ακουστικά σάς επιτρέπουν να λαμβάνετε εύκολα κλήσεις πατώντας ένα κουμπί.

    Αλλά αν προτιμάτε η συσκευή σας να ανακοινώνει πάντα αναγνωριστικά καλούντων, πατήστε Ανάγνωση ονομάτων καλούντων δυνατά και αλλάξτε τη ρύθμιση σε Πάντα.

    Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις ανακοινώσεις αναγνώρισης καλούντος στο Android

    Ανάλογα με την προτίμησή σας, μια ανακοίνωση κλήσης μπορεί να είναι ενοχλητική ή χρήσιμη λειτουργία. Εάν σας ενοχλεί, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να το απενεργοποιήσετε. Εάν προτιμάτε το τηλέφωνό σας να ανακοινώνει την ταυτότητα του καλούντος, ενεργοποιήστε το.