Διορθώστε το WhatsApp σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα στο Android

Το WhatsApp είναι μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές στις μέρες μας. Έχει έναν εξαιρετικό τρόπο για να στείλετε μηνύματα κειμένου, να καλέσετε και να μοιραστείτε φωτογραφίες και περιεχόμενο πολυμέσων με τους φίλους και τους συγγενείς σας. Όπως και άλλες διαδικτυακές εφαρμογές, το WhatsApp έχει κάποια σφάλματα. Μερικές φορές, μπορεί να εμφανιστείτε με δυστυχώς το WhatsApp έχει σταματήσει τις προτροπές σφαλμάτων, κάτι που είναι πολύ απογοητευτικό. Το WhatsApp είναι μια από τις εφαρμογές που δεν περνάς τη μέρα σου χωρίς να το χρησιμοποιήσεις. Επομένως, η αντιμετώπιση τέτοιων σφαλμάτων είναι μια ανεπιθύμητη κατάσταση. Αλλά, μην ανησυχείτε! Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα που σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα με απλά και αποτελεσματικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων. Πριν ξεκινήσετε, εξετάστε τους λόγους που προκαλούν αυτό το πρόβλημα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να πάρετε μια ιδέα για τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να διορθώσετε το WhatsApp που σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα στο Android

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι που συμβάλλουν στο ότι το WhatsApp έπαψε να λειτουργεί.

  • Η σύνδεση δικτύου δεν είναι σταθερή
  • Ο διακομιστής WhatsApp είναι εκτός λειτουργίας
  • Δεν έχετε ενεργοποιήσει τα δεδομένα παρασκηνίου, επομένως η εφαρμογή δεν λειτουργεί όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας
  • Δεν χορηγούνται τα κατάλληλα δικαιώματα στο WhatsApp
  • Κατεστραμμένη κρυφή μνήμη και δεδομένα WhatsApp
  • Δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο Android σας
  • Επίθεση κακόβουλου λογισμικού, σφαλμάτων ή ιών
  • Ξεπερασμένη εφαρμογή και λειτουργικό σύστημα Android
  • Σφάλματα λογισμικού
  • Ο λογαριασμός Gmail δεν είναι έγκυρος ή έχει παραβιαστεί

Όταν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, ενδέχεται να μην επανεγκαταστήσετε απευθείας την εφαρμογή. Ακολουθούν μερικές καταπληκτικές απλές εισβολές που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε δυστυχώς το WhatsApp έχει σταματήσει εύκολα το πρόβλημα.

Σημείωση: Επειδή τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων και διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επομένως, βεβαιωθείτε για τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οποιαδήποτε. Τα εν λόγω βήματα πραγματοποιήθηκαν στο τηλέφωνο Redmi.

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε το WhatsApp

Αυτή είναι η απλούστερη μέθοδος για να διορθώσετε το ζήτημα που έχει σταματήσει να λειτουργεί σήμερα. Το κλείσιμο της εφαρμογής και το ξανά άνοιγμα της θα βοηθήσει στην άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επανεκκινήσετε το WhatsApp.

1. Κλείστε την εφαρμογή WhatsApp.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην Αρχική οθόνη και ανοίξτε τις εφαρμογές που άνοιξαν πρόσφατα.

3. Τώρα, πατήστε το εικονίδιο X που αντιστοιχεί στο WhatsApp.

4. Ανοίξτε ξανά το WhatsApp και ελέγξτε αν αντιμετωπίζετε ξανά το πρόβλημα.

Μέθοδος 2: Επανεκκινήστε το Android

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε δυστυχώς το WhatsApp έχει σταματήσει να ειδοποιεί, ακόμη και μετά την επανεκκίνηση της εφαρμογής, τότε πρέπει να ελέγξετε πότε επανεκκινήσατε το τηλέφωνό σας την τελευταία φορά. Εάν το τηλέφωνό σας έχει γίνει επανεκκίνηση για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο επανεκκίνησης του Android σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επανεκκινήσετε το Android σας.

1. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας στη συσκευή σας.

2. Πατήστε την επιλογή Επανεκκίνηση ή την επιλογή Απενεργοποίηση.

Σημείωση: Εάν πατήσετε την επιλογή Απενεργοποίησης, πρέπει να κρατήσετε ξανά το κουμπί λειτουργίας για να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας.

3. Μόλις γίνει επανεκκίνηση του Android σας, ελέγξτε αν μπορούσατε να αποκτήσετε πρόσβαση στο WhatsApp χωρίς προβλήματα.

Μέθοδος 3: Αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης δικτύου

Εάν δεν έχετε σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο, θα καταλήξετε με πολλά προβλήματα όπως το WhatsApp έχει σταματήσει να λειτουργεί σήμερα. Εκτός από τις καθυστερήσεις στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, άλλες παρόμοιες διενέξεις μπορούν να επιλυθούν διασφαλίζοντας ότι έχετε ενεργοποιήσει τη σύνδεση δεδομένων σας σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

1. Πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις στην Αρχική οθόνη.

2. Τώρα, πατήστε την επιλογή Κάρτες SIM & δίκτυα κινητής τηλεφωνίας όπως φαίνεται.

3. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την επιλογή Mobile data.

  Πώς να καρφιτσώσετε μια συνομιλία στο WhatsApp

4. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα δίκτυο περιαγωγής όταν βρίσκεστε εκτός της γεωγραφικής σας τοποθεσίας, πατήστε Σύνθετες ρυθμίσεις όπως απεικονίζεται.

Σημείωση: Η υπηρεσία διεθνούς περιαγωγής δεδομένων ενδέχεται να σας κοστίσει επιπλέον.

5. Τώρα, πατήστε Διεθνής περιαγωγή και επιλέξτε Πάντα όπως φαίνεται.

6. Τώρα, πατήστε στην Περιαγωγή δεδομένων.

7. Στη συνέχεια, πατήστε Ενεργοποίηση εάν σας ζητηθεί.

Τώρα, ελέγξτε αν μπορέσατε να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν ανοίγει το WhatsApp.

Μέθοδος 4: Επαληθεύστε την κατάσταση διακομιστή WhatsApp

Εάν έχετε σταθερή σύνδεση δικτύου και επανεκκινήσατε τη συσκευή και την εφαρμογή σας, αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το WhatsApp, πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση του διακομιστή. Μπορείτε να ελέγξετε εάν ο διακομιστής είναι ενεργός ή απενεργοποιημένος επισκεπτόμενοι ορισμένους επίσημους ιστότοπους όπως το Downdetector. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να διορθώσετε δυστυχώς το σφάλμα WhatsApp έχει σταματήσει.

1. Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του Downdetector.

2. Πρέπει να λαμβάνετε αναφορές χρήστη να υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν τρέχοντα προβλήματα στο μήνυμα Whatsapp.

2Α. Εάν λάβετε το ίδιο μήνυμα, τότε δεν υπάρχουν σφάλματα από την πλευρά του διακομιστή. Ακολουθήστε τις μεθόδους που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο για να διορθώσετε το πρόβλημα λειτουργίας του WhatsApp.

2Β. Εάν παρακολουθείτε τυχόν ασυνήθιστα μηνύματα, τότε πρέπει να περιμένετε μέχρι να επιλυθεί.

Μέθοδος 5: Ενεργοποίηση δεδομένων παρασκηνίου

Παρά την ενεργοποίηση των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη χρήση δεδομένων παρασκηνίου για να διασφαλίσετε ότι το τηλέφωνό σας χρησιμοποιεί τη σύνδεση στο Διαδίκτυο ακόμη και σε λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων. Ακολουθήστε τις οδηγίες Το WhatsApp σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα.

1. Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

2. Στη συνέχεια, πατήστε Εφαρμογές.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Διαχείριση εφαρμογών και στη συνέχεια WhatsApp όπως φαίνεται.

4. Στη συνέχεια, πατήστε στην Περιορισμένη χρήση δεδομένων.

5. Τώρα, επιλέξτε και Wi-Fi και δεδομένα κινητής τηλεφωνίας (SIM 1) και Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας (SIM 2) εάν υπάρχουν.

6. Τέλος, πατήστε OK.

Μέθοδος 6: Αναγκαστικό κλείσιμο του WhatsApp

Το Force κλείσιμο του WhatsApp είναι διαφορετικό από την επανεκκίνηση του. Όταν κλείνετε αναγκαστικά την εφαρμογή σας, όλες οι διαδικασίες και τα δεδομένα θα τερματιστούν αναγκαστικά, οδηγώντας σε απώλεια δεδομένων. Ωστόσο, όλες οι εργασίες στο παρασκήνιο θα κλείσουν, επιδιορθώνοντας δυστυχώς το πρόβλημα του WhatsApp.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

2. Τώρα, πατήστε Εφαρμογές.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Διαχείριση εφαρμογών και επόμενο WhatsApp.

4. Στη συνέχεια, πατήστε Αναγκαστική διακοπή.

5. Τέλος, εάν σας ζητηθεί, πατήστε OK όπως φαίνεται.

Τώρα, επανεκκινήστε το WhatsApp και ελέγξτε εάν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα λειτουργίας του WhatsApp ή όχι.

Μέθοδος 7: Απενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας

Οι λειτουργίες εξοικονόμησης μπαταρίας στη συσκευή σας Android θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε μπαταρία με περιορισμένες λειτουργίες υπηρεσιών, αισθητήρων και εφαρμογών. Εάν έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή εξοικονόμησης μπαταρίας στη συσκευή σας, η σύνδεση δικτύου, το Gmail και άλλες εφαρμογές που καταναλώνουν μεγάλους πόρους ενδέχεται να απενεργοποιηθούν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο θέμα που συζητήθηκε στο WhatsApp. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας στη συσκευή σας σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

1. Τραβήξτε προς τα κάτω το συρτάρι ειδοποιήσεων στη συσκευή σας Android.

2. Τώρα, ελέγξτε εάν η ρύθμιση Εξοικονόμηση μπαταρίας είναι απενεργοποιημένη. Εάν είναι ενεργοποιημένο, πατήστε πάνω του για να το απενεργοποιήσετε.

Αφού βεβαιωθείτε ότι η επιλογή εξοικονόμησης μπαταρίας είναι απενεργοποιημένη, ελέγξτε εάν το πρόβλημα που συζητήθηκε έχει επιδιορθωθεί ή όχι.

Μέθοδος 8: Να επιτρέπονται όλα τα δικαιώματα

Ορισμένες λειτουργίες του WhatsApp θα αντιστέκονται στο άνοιγμα όταν δεν χορηγείτε επαρκείς άδειες. Βεβαιωθείτε ότι πρέπει να ενεργοποιήσετε όλα τα δικαιώματα για την εφαρμογή σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω για να διορθώσετε το πρόβλημα που σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα.

1. Πατήστε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

2. Στη συνέχεια, πατήστε Εφαρμογές και μετά πατήστε Διαχείριση εφαρμογών.

3. Τώρα, πατήστε στο WhatsApp όπως φαίνεται.

4. Στη συνέχεια, πατήστε Δικαιώματα εφαρμογής.

5. Στη συνέχεια, ελέγξτε εάν έχετε παραχωρήσει άδεια για το WhatsApp στο μενού ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

6. Εάν βρείτε κάποια εκκρεμή δικαιώματα στη ΛΙΣΤΑ ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ, πατήστε αυτήν την επιλογή.

Σημείωση: Η άδεια SMS εμφανίζεται ως παράδειγμα.

7. Στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή ALLOW.

Ελέγξτε εάν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα που έπαψε να λειτουργεί το WhatsApp.

Μέθοδος 9: Ενεργοποιήστε το WhatsApp Sync

Ορισμένοι χρήστες επιβεβαίωσαν ότι η ενεργοποίηση της επιλογής συγχρονισμού WhatsApp τους βοήθησε να διορθώσουν το WhatsApp έχει σταματήσει να λειτουργεί. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για να ενεργοποιήσετε το συγχρονισμό WhatsApp στη συσκευή σας Android.

1. Πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις για να ανοίξετε την εφαρμογή.

2. Τώρα, πατήστε Λογαριασμοί και συγχρονισμός.

  Το Boom Beach είναι πλέον διαθέσιμο για Android

3. Τώρα, ενεργοποιήστε την επιλογή Αυτόματος συγχρονισμός δεδομένων και πατήστε την επιλογή Συγχρονισμός δίπλα στο WhatsApp όπως φαίνεται.

Τώρα, τα δεδομένα σας WhatsApp θα συγχρονιστούν. Ελέγξτε εάν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το WhatsApp ή όχι.

Μέθοδος 10: Καταργήστε την προσωρινή μνήμη WhatsApp

Όταν αντιληφθείτε ότι το WhatsApp σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα, πρέπει να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα της εφαρμογής. Αν και η προσωρινή μνήμη αποθηκεύει πληροφορίες που χρησιμοποιούνται συχνά, με την πάροδο των ημερών προκαλούν ορισμένα προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν μόνο με την εκκαθάρισή τους. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αφαιρέσετε την κρυφή μνήμη του WhatsApp και να διορθώσετε δυστυχώς το σφάλμα WhatsApp έχει σταματήσει.

1. Μεταβείτε στην Αρχική οθόνη και πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις.

2. Στη συνέχεια, πατήστε Εφαρμογές.

3. Τώρα, πατήστε Διαχείριση εφαρμογών > WhatsApp.

4. Στη συνέχεια, πατήστε Αποθήκευση.

5. Στη συνέχεια, πατήστε Εκκαθάριση δεδομένων και, στη συνέχεια, Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης όπως φαίνεται.

6. Πατήστε Διαγραφή όλων των δεδομένων όταν θέλετε να διαγράψετε όλα τα δεδομένα του WhatsApp.

Τέλος, ελέγξτε αν μπορείτε να διορθώσετε το WhatsApp που δεν λειτουργεί σε πρόβλημα Android.

Μέθοδος 11: Ενημερώστε το WhatsApp

Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι η ενημέρωση του WhatsApp θα σας βοηθήσει να διορθώσετε δυστυχώς το πρόβλημα του WhatsApp έχει σταματήσει. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να ενημερώσετε το WhatsApp.

1. Μεταβείτε στην Αρχική οθόνη και πατήστε Play Store.

2. Τώρα, αναζητήστε το Whatsapp στο πεδίο αναζήτησης.

3Α. Εάν δείτε μια διαθέσιμη ενημέρωση, πατήστε την επιλογή Ενημέρωση όπως φαίνεται.

3Β. Εάν δείτε ότι η εφαρμογή είναι ήδη ενημερωμένη, μεταβείτε στις επόμενες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων.

4. Περιμένετε έως ότου ενημερωθεί η εφαρμογή σας και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα Android που σταμάτησε να λειτουργεί το WhatsApp.

Μέθοδος 12: Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα Android

Εκτός από την ενημέρωση του WhatsApp, πρέπει να ελέγξετε αν χρησιμοποιείτε Android στην ενημερωμένη του έκδοση. Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του κινητού σας, πρέπει να ελέγξετε αν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να την ενημερώσετε.

Ακολουθήστε και εφαρμόστε τα βήματα στον οδηγό μας για να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σας σύστημα Android, όπως υποδεικνύεται στον οδηγό μας.

Μετά την ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος Android, ελέγξτε εάν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το WhatsApp.

Μέθοδος 13: Δωρεάν χώρος Android

Όταν δεν έχετε επαρκή χώρο στο Android σας, θα αντιμετωπίσετε δυστυχώς πρόβλημα με το WhatsApp. Όταν η μνήμη είναι πολύ χαμηλή, δεν μπορείτε να ανοίξετε εφαρμογές όπως το WhatsApp. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ελευθερώσετε χώρο Android.

1. Ανοίξτε τη Διαχείριση αρχείων στη συσκευή σας Android.

2. Τώρα, πατήστε το εικονίδιο με τρεις γραμμές στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης.

3. Τώρα, πατήστε Deep clean όπως φαίνεται.

4. Τώρα, πατήστε Καθαρισμός τώρα που αντιστοιχεί στην κατηγορία μέσω της οποίας θέλετε να ελευθερώσετε χώρο.

5. Τώρα, επιλέξτε όλα τα περιττά αρχεία και πατήστε Διαγραφή επιλεγμένων αρχείων όπως απεικονίζεται.

6. Τώρα, επιβεβαιώστε την προτροπή πατώντας OK και επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, ελέγξτε αν μπορέσατε να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp χωρίς προβλήματα.

Μέθοδος 14: Εκκαθαρίστε τα μέσα WhatsApp

Εάν η εκκαθάριση του αποθηκευτικού χώρου του τηλεφώνου δεν σας βοηθά, μπορείτε να δοκιμάσετε να διαγράψετε τα πολυμέσα WhatsApp από κάθε συνομιλία εάν καταλαμβάνουν πολύ εσωτερικό χώρο στη συσκευή σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διαγράψετε τα μέσα WhatsApp. Αυτό θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα που σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα.

1. Ανοίξτε το WhatsApp και πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω γωνία.

2. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Αποθήκευση και δεδομένα.

4. Τώρα, πατήστε Διαχείριση αποθηκευτικού χώρου.

5. Επιλέξτε οποιαδήποτε συνομιλία έχει υψηλή χρήση δεδομένων.

6. Εδώ, επιλέξτε το πλαίσιο Επιλογή όλων.

7. Αφού επιλέξετε τα αρχεία που θα διαγραφούν, πατήστε το εικονίδιο Κάδος απορριμμάτων.

8. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για να διαγράψετε πολυμέσα από όλες τις συνομιλίες, εάν φαίνεται ότι δεν είναι απαραίτητα.

Μέθοδος 15: Προσθέστε ξανά Λογαριασμό Google σε διένεξη

Μερικές φορές, όταν ο λογαριασμός σας στο Gmail παραβιαστεί ή δεν είναι έγκυρος, θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα που έχει σταματήσει να λειτουργεί το WhatsApp. Όταν το Gmail σας δεν λειτουργεί κανονικά, αποσυνδεθείτε ή αφαιρέστε τον αντίστοιχο Λογαριασμό Google από τη συσκευή σας και προσθέστε τον ξανά σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

1. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις στη συσκευή σας.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη Ρυθμίσεις και πατήστε Λογαριασμοί και συγχρονισμός όπως φαίνεται.

  Στείλτε iMessages από Windows, Android και άλλα

3. Τώρα, πατήστε στο Google ακολουθούμενο από την επιλογή Περισσότερα όπως απεικονίζεται.

4. Τώρα, πατήστε Κατάργηση λογαριασμού στο κάτω μέρος της οθόνης και επιβεβαιώστε οποιοδήποτε μήνυμα προτροπής.

5. Τέλος, προσθέστε ξανά τον λογαριασμό σας στο Gmail στη συσκευή σας και ελέγξτε εάν διορθώσετε το πρόβλημα που έπαψε να λειτουργεί το WhatsApp.

Μέθοδος 16: Εκτελέστε τη σάρωση κακόβουλου λογισμικού

Εάν υπάρχουν κακόβουλα αρχεία ή σφάλματα στη συσκευή σας, θα αντιμετωπίσετε το σημερινό ζήτημα που σταμάτησε να λειτουργεί το WhatsApp. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει πρόσφατα αρχεία APK ή έχετε κατεβάσει νέες εφαρμογές. Εάν ναι, απεγκαταστήστε τις εφαρμογές και ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή προστασίας από ιούς και να εκτελέσετε σάρωση κακόβουλου λογισμικού για να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι ασφαλής ή όχι.

Διαβάστε τον οδηγό μας 10 Καλύτερο δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς για Android για να πάρετε μια ιδέα σχετικά με το ποια εφαρμογή να επιλέξετε και πώς να τη χρησιμοποιήσετε. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για να εκτελέσετε μια σάρωση κακόβουλου λογισμικού στο Android χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή.

1. Ανοίξτε το Play Store στο κινητό σας Android.

2. Τώρα, αναζητήστε οποιοδήποτε λογισμικό προστασίας από ιούς όπως απεικονίζεται.

3. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Εγκατάσταση.

4. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και πατήστε Άνοιγμα για να εκκινήσετε την εφαρμογή.

Σημείωση: Τα βήματα για τη σάρωση της συσκευής σας Android ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το λογισμικό που χρησιμοποιείτε. Εδώ, το Avast Antivirus – Scan & Remove Virus, Cleaner λαμβάνεται ως παράδειγμα. Ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με το λογισμικό σας.

5. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη εντός της εφαρμογής και επιλέξτε είτε Προηγμένη προστασία (χρειάζεται συνδρομή) είτε Βασική προστασία (δωρεάν).

6. Στη συνέχεια, πατήστε ΕΝΑΡΞΗ ΣΑΡΩΣΗΣ.

7. Στην επόμενη ερώτηση, επιτρέψτε στην ερώτηση άδειας να σαρώσει τα αρχεία σας μέσα στη συσκευή.

Σημείωση: Σε αυτήν την εφαρμογή, εάν έχετε αρνηθεί αυτήν την πρόσβαση, θα σαρωθούν μόνο οι εφαρμογές και οι ρυθμίσεις σας και όχι τα κατεστραμμένα αρχεία σας.

8. Περιμένετε έως ότου η εφαρμογή σαρώσει πλήρως τη συσκευή σας και μόλις ολοκληρωθεί, επιλύστε τους κινδύνους που εντοπίστηκαν ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Αυτό θα αφαιρέσει τα κατεστραμμένα αρχεία ή τις απειλές από τη συσκευή σας Android και έτσι το ζήτημα που δεν λειτουργεί το WhatsApp θα επιλυθεί τώρα.

Μέθοδος 17: Επανεγκαταστήστε το WhatsApp

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν σας βοήθησε να διορθώσετε το πρόβλημα που έχει σταματήσει να λειτουργεί, τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με την εφαρμογή. Μια λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή. Εάν η εφαρμογή σας είναι κατεστραμμένη, η απεγκατάσταση και η επανεγκατάστασή της θα είναι πολύ χρήσιμη. Αυτή η διαδικασία θα διαγράψει όλα τα μέσα WhatsApp.

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τα δεδομένα σας WhatsApp, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να μεταφέρετε παλιές συνομιλίες WhatsApp στο νέο σας τηλέφωνο. Εάν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επανεγκαταστήσετε το WhatsApp.

1. Μεταβείτε στο Play Store όπως κάνατε νωρίτερα και πραγματοποιήστε αναζήτηση στο WhatsApp.

2. Τώρα, πατήστε Κατάργηση εγκατάστασης όπως φαίνεται.

3. Περιμένετε μέχρι να απεγκατασταθεί πλήρως η εφαρμογή από το Android σας. Στη συνέχεια, αναζητήστε ξανά το WhatsApp και πατήστε Εγκατάσταση.

4. Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή σας στη συσκευή σας, πατήστε Άνοιγμα όπως απεικονίζεται.

5. Τέλος, επαναφέρετε τα δεδομένα σας και ελέγξτε εάν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το WhatsApp.

Μέθοδος 18: Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων συσκευής Android

Αφού εφαρμόσετε όλες τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω, δυστυχώς το WhatsApp έχει σταματήσει το πρόβλημα, δοκιμάστε να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του Android σας. Αυτό θα βάλει το τηλέφωνό σας στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις και δεν θα αντιμετωπίσετε περαιτέρω προβλήματα.

Σημείωση: Προτού επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Android σας, πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας. Εάν δεν γνωρίζετε πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Android σας, ακολουθήστε τον οδηγό μας για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων του τηλεφώνου σας Android.

Για να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του κινητού σας, διαβάστε και εφαρμόστε τα βήματα στον οδηγό μας Πώς να κάνετε σκληρή επαναφορά οποιασδήποτε συσκευής Android.

Μέθοδος 18: Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη WhatsApp

Εάν το WhatsApp σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα ακόμη και μετά την επανεγκατάσταση, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του WhatsApp για να επιλύσετε το πρόβλημα. Σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε με την επίσημη υποστήριξη του WhatsApp. Αυτή η ομάδα υποστήριξης σάς βοηθά να επιλύσετε ζητήματα που σχετίζονται όχι μόνο με τους προσωπικούς λογαριασμούς WhatsApp αλλά και με τους λογαριασμούς Business WhatsApp.

Μπορείτε να απορρίψετε το ερώτημά σας δίνοντας ορισμένες υποχρεωτικές λεπτομέρειες όπως τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση email και πληκτρολογώντας το πρόβλημά σας. Ως επόμενο βήμα, το WhatsApp σας προτείνει μια λίστα με τα άρθρα του σύμφωνα με το πρόβλημα που έχετε υποβάλει.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι μάθατε πώς να διορθώσετε το ζήτημα που σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα στο WhatsApp στο Android. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Πείτε μας ποιο θέμα θέλετε να εξερευνήσουμε στη συνέχεια.