Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα σήματα εικονιδίων εφαρμογών στο Android


Όταν λαμβάνετε μια νέα ειδοποίηση στο Android, λαμβάνετε μια ειδοποίηση στην οθόνη κλειδώματος. Μπορείτε να τραβήξετε προς τα κάτω τη σκίαση Ειδοποιήσεις ανά πάσα στιγμή για να δείτε τις μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις σας. Εάν θέλετε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια ειδοποίηση LED για να συνοδεύει τις ειδοποιήσεις. Στο Android, δεν έχετε σήματα εικονιδίων εφαρμογών. Τα σήματα εικονιδίων εφαρμογών σάς ενημερώνουν πότε έχετε μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις. Ένα σήμα εικονιδίου εφαρμογής σάς δείχνει τον αριθμό των μη αναγνωσμένων ειδοποιήσεων και είναι πανταχού παρόν στο εικονίδιο της εφαρμογής. Είναι ένας απλός τρόπος να καταλάβετε, με μια ματιά, εάν έχετε μη αναγνωσμένα μηνύματα στην εφαρμογή Gmail ή Messages. Με το Android O, οι εφαρμογές που θα επιλέξουν να τις υποστηρίξουν θα έχουν πλέον σήματα εικονιδίων εφαρμογών. Θα έχετε φυσικά την επιλογή να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα σήματα εικονιδίων εφαρμογών για εφαρμογές στο Android.

Σήματα εικονιδίων εφαρμογής για όλες τις εφαρμογές

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα σήματα εικονιδίων εφαρμογών για όλες τις εφαρμογές ή για μεμονωμένες εφαρμογές. Το Android O σάς δίνει πλήρη ελευθερία να επιλέξετε ποιες εφαρμογές μπορούν να προσθέσουν αυτό το επιπλέον κομμάτι πληροφοριών στην Αρχική οθόνη σας.

  Πώς να συνδέσετε ένα τηλέφωνο Android με έναν υπολογιστή με Windows 10 με την εφαρμογή "Your Phone" της Microsoft

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Εφαρμογές και ειδοποιήσεις. Πατήστε Ειδοποιήσεις και ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τα σήματα εικονιδίων εφαρμογών ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας τον διακόπτη Επιτρέπονται τα σήματα εικονιδίων αντίστοιχα.

Σήματα εικονιδίων εφαρμογών για μεμονωμένες εφαρμογές

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα σήματα εικονιδίων εφαρμογών για μεμονωμένες εφαρμογές. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Εφαρμογές και ειδοποιήσεις. Μεταβείτε στις Ειδοποιήσεις>Ειδοποιήσεις. Πατήστε την εφαρμογή που θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε. Η οθόνη Ειδοποιήσεων της εφαρμογής θα έχει τον δικό της αποκλειστικό διακόπτη σήματος εικονιδίου Να επιτρέπεται. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το σήμα του εικονιδίου της εφαρμογής για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

  3 λειτουργίες Android που (μάλλον) δεν θα φτάσουν ποτέ στο iOS

Υποστήριξη εφαρμογής

Αυτή η δυνατότητα δεν προστίθεται αυτόματα στο Android O. Η επιλογή ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης των σημάτων εικονιδίων εφαρμογών για εφαρμογές θα υπάρχει στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σήματα θα εμφανίζονται στην αρχική οθόνη σας εάν τα ενεργοποιήσετε. Οι εφαρμογές, πιο συγκεκριμένα, οι προγραμματιστές εφαρμογών θα πρέπει να προσθέσουν υποστήριξη για αυτήν τη νέα δυνατότητα. Βλέπετε μια ενημέρωση εφαρμογής εδώ. Δεδομένου ότι το Android O είναι ακόμα σε έκδοση beta και δεν γνωρίζουμε καν ποια είναι η επίσημη ονομασία του επί του παρόντος, δεν υπάρχουν εφαρμογές που να υποστηρίζουν σήματα προς το παρόν.

  Οι 10 καλύτεροι εκτοξευτές για Android

Ορισμένες εφαρμογές κατάφεραν να βρουν έναν τρόπο να το αντιμετωπίσουν στο παρελθόν. Εν προκειμένω, η εφαρμογή Facebook Messenger με το εικονίδιο της αιωρούμενης εφαρμογής στην αρχική οθόνη. Πολλές άλλες εφαρμογές έχουν μιμηθεί αυτήν την προσέγγιση. Υπάρχουν πιθανώς λύσεις root που θα σας δώσουν αυτήν τη δυνατότητα στο τηλέφωνό σας Android αυτή τη στιγμή, αλλά το rooting τώρα έχει τα δικά του προβλήματα όπου δεν έχετε πρόσβαση σε εφαρμογές όπως το Pokèmon Go και το Netflix. Η προεπιλεγμένη λειτουργία θα αξίζει την αναμονή.