Πώς να ελέγξετε εάν τα Windows 10 τερματίζονται κανονικά

Τα Windows 10 μπορεί να κολλήσουν. Στην πραγματικότητα, στις πρώτες μέρες του, το έκανε πολύ αυτό. Μια συντριβή δεν είναι ένα κανονικό συμβάν τερματισμού λειτουργίας. Είναι μια αναγκαστική διακοπή λειτουργίας που ξεκίνησε από το σύστημα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αναγκάσουν τα Windows 10 να τερματιστούν χωρίς να χρησιμοποιούν το μενού τροφοδοσίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας στον φορητό υπολογιστή ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας μέχρι να τερματιστεί η λειτουργία του συστήματος. Δεν πρέπει να αναγκάσετε το σύστημά σας να τερματιστεί εκτός εάν δεν υπάρχει απολύτως καμία εναλλακτική. Εάν υποψιάζεστε ότι το σύστημά σας κατέρρευσε ή ότι κάποιος το ανάγκασε να τερματιστεί, μπορείτε να το ελέγξετε. Το αρχείο καταγραφής συμβάντων σάς επιτρέπει να ελέγξετε εάν τα Windows 10 τερματίζονται κανονικά ή όχι. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι το σωστό αναγνωριστικό συμβάντος που πρέπει να αναζητήσετε.

Αναγνωριστικά συμβάντων τερματισμού λειτουργίας των Windows 10

Για να προβάλετε συμβάντα τερματισμού λειτουργίας των Windows 10, ανοίξτε το πλαίσιο εκτέλεσης μέσω της συντόμευσης πληκτρολογίου Win+R και πληκτρολογήστε τα εξής.

eventvwr.msc

Πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε το Event Viewer.

  Πώς να εξάγετε αυτόματα αρχεία Zip στα Windows 10

Στην αριστερή στήλη, αναπτύξτε τα Windows logs>System. Κοιτάξτε τη στήλη στα δεξιά και θα βρείτε μια επιλογή για να φιλτράρετε το τρέχον αρχείο καταγραφής. Κάντε κλικ στο «Φιλτράρισμα τρέχοντος αρχείου καταγραφής…».

Στο Filter Current Log, κάντε κλικ στο πλαίσιο . Εδώ θα εισαγάγετε ένα αναγνωριστικό συμβάντος για να δείτε όλα τα καταγεγραμμένα συμβάντα που αντιστοιχούν σε αυτό.

Αναγνωριστικό συμβάντος

Όσον αφορά τον τερματισμό λειτουργίας του συστήματος, τον αναγκαστικό τερματισμό λειτουργίας, τη συντριβή συστήματος και την επανεκκίνηση του συστήματος, τα ακόλουθα είναι τα αναγνωριστικά συμβάντων για τα οποία πρέπει να φιλτράρετε.

Αναγκαστικός τερματισμός λειτουργίας: Αναγνωριστικό συμβάντος 6008

  Πώς να ορίσετε ένα GIF ως ζωντανή ταπετσαρία στο iPhone σας

Κανονικός τερματισμός λειτουργίας: Αναγνωριστικό συμβάντος 6006

Σφάλμα συστήματος/BSOD: Αναγνωριστικό συμβάντος 1001

Ενεργοποιημένο σύστημα: Αναγνωριστικό συμβάντος 6005

Δεν υπάρχει τρόπος να καταλάβετε πότε έγινε επανεκκίνηση ενός συστήματος, ωστόσο, μπορείτε να φιλτράρετε τα αναγνωριστικά συμβάντων 6006 και 6005 και να συγκρίνετε τη χρονική σήμανση σε καθένα από αυτά.

Πληροφορίες αναγνωριστικού συμβάντος

Οι πληροφορίες που περιγράφουν οποιοδήποτε από τα συμβάντα που αναφέρονται παραπάνω δεν πρόκειται να σας πουν με απλά λόγια ότι το σύστημά σας τερματίστηκε ή διακόπηκε. Αν αυτό ψάχνετε, το συμβάν που καταγράφεται είναι η απάντησή σας. Σε όλες τις περιπτώσεις, η εκδήλωση θα έχει σφραγίδα ημερομηνίας και ώρας.

  Τρόπος εμφάνισης Rainmeter Skins σε πολλαπλές οθόνες στα Windows 10

Το παρακάτω δείχνει τις πληροφορίες συμβάντος για την εκκίνηση του συστήματος. Η περιγραφή λέει απλώς ότι η υπηρεσία εκδήλωσης ξεκίνησε. Αυτή είναι η υπηρεσία που καταγράφει όλα τα συμβάντα στα Windows και ξεκινά με και σταματά με τα Windows.

Τα συμβάντα δεν θα κάνουν διαφοροποίηση μεταξύ του τρόπου τερματισμού λειτουργίας ενός συστήματος, π.χ. μέσω του μενού λειτουργίας ή μέσω της γραμμής εντολών ή μέσω μιας εφαρμογής. Επίσης, δεν μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ του τρόπου με τον οποίο ένα σύστημα αναγκάστηκε να τερματιστεί, π.χ. κρατήθηκε πατημένο το κουμπί λειτουργίας ή αποσυνδέθηκε το σύστημα.