Πώς να ελέγξετε εάν ο εκτυπωτής σας είναι ενεργοποιημένος με το AirPrint

Βασικά Takeaways

  • Το AirPrint επιτρέπει την ασύρματη εκτύπωση από συσκευές Apple χωρίς προγράμματα οδήγησης. Ωστόσο, απαιτεί έναν εκτυπωτή με δυνατότητα AirPrint.
  • Το AirPrint απαιτεί μόνο ένας συμβατός εκτυπωτής και μια συσκευή Apple να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.
  • Εάν ο εκτυπωτής σας δεν υποστηρίζει το AirPrint, μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης ή την εφαρμογή του κατασκευαστή του εκτυπωτή σας για πρόσβαση σε δυνατότητες ενσύρματης και ασύρματης εκτύπωσης.

Το AirPrint σάς επιτρέπει να εκτυπώνετε ασύρματα από τις συσκευές Apple σας χωρίς να εγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης. Ωστόσο, χρειάζεστε έναν εκτυπωτή με δυνατότητα AirPrint για αυτήν την ευκολία. Πώς όμως μπορείτε να μάθετε εάν ο εκτυπωτής σας υποστηρίζει αρχικά το AirPrint; Θα σε βοηθήσουμε.

Τι χρειάζεστε για να λειτουργήσει το AirPrint

FabrikaSimf/Shutterstock

Προτού ελέγξετε εάν ο εκτυπωτής σας διαθέτει δυνατότητες AirPrint, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής σας υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση. Το AirPrint λειτουργεί μέσω Wi-Fi, επομένως εάν ο εκτυπωτής σας δεν μπορεί να συνδεθεί σε Wi-Fi όπως οι περισσότεροι από τους καλύτερους εκτυπωτές για Mac, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το AirPrint δεν είναι ενεργοποιημένο στον εκτυπωτή σας.

  Πώς να προσθέσετε μια κρεμαστή εσοχή στο Microsoft Word

Μπορείτε ακόμα να εκτυπώνετε από συσκευές Apple σε ενσύρματους εκτυπωτές—απλώς δεν μπορείτε να το κάνετε με το AirPrint. Θα χρειαστεί να κατεβάσετε προγράμματα οδήγησης ή εφαρμογές για να λειτουργήσει.

Το πιο σημαντικό, χρειάζεστε μια σταθερή σύνδεση Wi-Fi και η συσκευή Apple και ο εκτυπωτής σας πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το ίδιο Wi-Fi, το iPhone, το iPad ή το Mac σας θα δυσκολευτούν να βρουν τον εκτυπωτή, είτε διαθέτει AirPrint είτε όχι.

Ελέγξτε τη συμβατότητα AirPrint του εκτυπωτή σας

Ο ευκολότερος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν ο εκτυπωτής σας υποστηρίζει το AirPrint είναι να επικοινωνήσετε με την Apple. Λίστες σελίδων υποστήριξης της Apple όλες τις τρέχουσες συσκευές με δυνατότητα AirPrint. Μόλις επισκεφτείτε αυτήν τη σελίδα, πατήστε Command + F στο πληκτρολόγιό σας και εισαγάγετε τον κατασκευαστή του εκτυπωτή σας και τον αριθμό μοντέλου για να τον βρείτε γρήγορα.

Εάν ο εκτυπωτής σας είναι στη λίστα, είστε έτοιμοι! Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε τον εκτυπωτή σας στη λίστα, ένας άλλος τρόπος για να μάθετε εάν ο εκτυπωτής σας διαθέτει δυνατότητα AirPrint είναι να μεταβείτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή ή να ελέγξετε το εγχειρίδιο χρήστη που συνοδεύει τον εκτυπωτή σας. Απλώς αναζητήστε το μοντέλο του εκτυπωτή σας στον ιστότοπο του κατασκευαστή και ελέγξτε τις προδιαγραφές του.

  Πώς να δημιουργήσετε ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με HTML: Βέλτιστες πρακτικές σχεδίασης

Ελέγξτε τη συμβατότητα AirPrint προσπαθώντας να εκτυπώσετε

Εάν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με τη λίστα συσκευών AirPrint της Apple ή θέλετε να επαληθεύσετε την ακρίβειά της, ο επόμενος καλύτερος τρόπος για να δείτε εάν ο εκτυπωτής σας υποστηρίζει το AirPrint είναι να προσπαθήσετε πραγματικά να εκτυπώσετε ένα έγγραφο.

Δεδομένου ότι το AirPrint σάς επιτρέπει να εκτυπώνετε χωρίς να κάνετε λήψη προγραμμάτων οδήγησης, αυτό σημαίνει ότι πρέπει πραγματικά να δοκιμάσετε να εκτυπώσετε οτιδήποτε στον ασύρματο εκτυπωτή σας από το Mac, το iPhone ή το iPad σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε καμία εφαρμογή ή να κάνετε λήψεις πρώτα.

Για να εκτυπώσετε σε Mac, πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα Command και P ή κάντε κλικ στο Αρχείο στη γραμμή μενού και επιλέξτε Εκτύπωση από το αναπτυσσόμενο μενού. Εάν ο εκτυπωτής εμφανίζεται στο αναπτυσσόμενο μενού Εκτυπωτής χωρίς να εγκαταστήσετε κανένα πρόγραμμα οδήγησης, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι υποστηρίζει το AirPrint.

  Τι σημαίνει σε εξέλιξη στο Quadpay;

Εάν δεν βλέπετε τον εκτυπωτή που ελέγχετε για AirPrint, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε τον εκτυπωτή στο Mac σας. Εάν σας ζητηθεί να ρυθμίσετε ή να κάνετε λήψη ενός προγράμματος οδήγησης κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, σημαίνει ότι ο εκτυπωτής σας δεν υποστηρίζει το AirPrint.

Ομοίως, για να προσπαθήσετε να εκτυπώσετε από το iPhone ή το iPad σας, πατήστε το εικονίδιο Κοινή χρήση σε μια υποστηριζόμενη εφαρμογή και επιλέξτε Εκτύπωση. Εάν ο εκτυπωτής σας εμφανίζεται στο μενού επιλογής εκτυπωτή της σελίδας Επιλογές, σημαίνει ότι ο εκτυπωτής σας υποστηρίζει το AirPrint.

Εάν δεν βλέπετε τον εκτυπωτή σας όταν προσπαθείτε να εκτυπώσετε από το iPhone ή το iPad σας, θα χρειαστεί να λάβετε την αποκλειστική εφαρμογή από τον κατασκευαστή του εκτυπωτή σας για εκτύπωση από το iPhone ή το iPad σας χωρίς AirPrint.

Η ύπαρξη εκτυπωτή με δυνατότητα AirPrint είναι βολικό εάν έχετε μια συσκευή Apple όπως Mac, iPhone ή iPad. Μπορείτε να ξεκινήσετε την εκτύπωση χωρίς να κάνετε λήψη προγραμμάτων οδήγησης ή εφαρμογών, εφόσον και οι δύο συσκευές βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Ωστόσο, εάν ο εκτυπωτής σας δεν διαθέτει AirPrint, μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης ή την εφαρμογή του κατασκευαστή του εκτυπωτή σας για να ξεκλειδώσετε την ενσύρματη ή ασύρματη εκτύπωση.