Πώς να ελέγξετε εάν κάποιος σας απέκλεισε στο iMessage

Πολλοί χρήστες iPhone και iPad βασίζονται στην εφαρμογή iMessage για κείμενο και αποστολή φωτογραφιών και βίντεο. Υπάρχει όμως τρόπος να καταλάβεις αν κάποιος σε έχει μπλοκάρει; Δυστυχώς, οι χρήστες δεν λαμβάνουν ειδοποίηση εάν μία από τις επαφές τους τους έχει αποκλείσει.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μάθετε αν είναι πράγματι έτσι. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές μεθόδους που μπορείτε να δοκιμάσετε να ελέγξετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο iMessage.

Πώς να ελέγξετε εάν κάποιος σας απέκλεισε στο iMessage

Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να μάθετε αν κάποιος σας μπλόκαρε είναι αν σας το πει, κάτι που δεν είναι απίθανο. Ωστόσο, η δοκιμή όλων των μεθόδων που αναφέρονται παρακάτω θα σας δώσει μια καλή ιδέα για το πού βρίσκεστε.

Μέθοδος 1 – Ελέγξτε το χρώμα της φυσαλίδας κειμένου

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του iMessage και του SMS/MMS σε συσκευές iOS. Όταν δύο χρήστες iPhone στέλνουν μηνύματα μεταξύ τους χρησιμοποιώντας Wi-Fi ή δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, τα συννεφάκια κειμένου τους είναι μπλε, πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν την υπηρεσία iMessage.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός Megabit και ενός Megabyte;

Ωστόσο, εάν ο παραλήπτης σας δεν είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, το συννεφάκι κειμένου θα εμφανιστεί πράσινο. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν χρησιμοποιείτε πλέον το iMessage αλλά στέλνετε ένα SMS. Έτσι, εάν το συννεφάκι κειμένου σας ήταν μπλε και μια μέρα γίνει πράσινη, αυτό μπορεί να είναι μια κόκκινη σημαία. Το άτομο με το οποίο μιλάτε ενδέχεται να μην έχει σύνδεση στο διαδίκτυο ή να έχει αλλάξει σε συσκευή Android. Αλλά αν το χρώμα της φυσαλίδας κειμένου αλλάξει και χρειάζονται επίσης λίγο χρόνο για να απαντήσουν, αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι σας έχουν αποκλείσει.

Μέθοδος 2 – Ελέγξτε την κατάσταση παράδοσης iMessage

Υπήρχε μια κατάσταση “Παράδοση” και “Ανάγνωση” στο iMessage που είχατε στείλει στο παρελθόν και τώρα έχει φύγει; Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο στο οποίο στέλνετε μηνύματα σας έχει αποκλείσει στο iMessage.

Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι έχουν απενεργοποιήσει την επιλογή “Αποστολή αποδείξεων ανάγνωσης”. Δεν σημαίνει ότι δεν έχουν δει το μήνυμά σας, απλώς ότι δεν θέλουν να ξέρετε ότι το έχουν δει.

Αυτό δεν είναι το ίδιο με τον αποκλεισμό, αλλά μπορεί να αισθανθείτε έτσι εάν δεν λάβετε ποτέ απάντηση. Η ξαφνική αλλαγή στην κατάσταση παράδοσης του iMessage θα μπορούσε να υποδηλώνει σκόπιμο αποκλεισμό ή ανάγκη για περισσότερη ιδιωτικότητα.

  Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου για οποιαδήποτε εφαρμογή Mac

Μέθοδος 3 – Ελέγξτε άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων

Αυτή η λύση μπορεί να σας φανεί χρήσιμη εάν εσείς ή το άτομο στο οποίο στέλνετε μηνύματα χρησιμοποιείτε και άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Επομένως, εάν δεν λαμβάνετε απάντηση στο iMessage και η κατάσταση παράδοσης δεν είναι διαθέσιμη, δοκιμάστε να τους στείλετε μηνύματα κάπου αλλού. Εάν δεν είστε αποκλεισμένοι και σε άλλες πλατφόρμες, το μήνυμά σας θα παραδοθεί όταν η επαφή σας είναι συνδεδεμένη. Εάν δεν λάβετε απάντηση όταν δοκιμάζετε μια διαφορετική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, είτε έχετε αποκλειστεί είτε το άτομο δεν θέλει να απαντήσει.

Μέθοδος 4 – Καλέστε τους

Εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο iPhone του, δεν θα λάβει την κλήση σας. Μόλις καλέσετε τον αριθμό τους, το τηλέφωνο θα χτυπήσει μία φορά και μετά θα μεταβεί κατευθείαν στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Ομολογουμένως, αυτό θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι είναι απασχολημένοι και δεν μπορούν να μιλήσουν. Ωστόσο, εάν συμβαίνει κάθε φορά που καλείτε, υπάρχει πιθανότητα να έχετε αποκλειστεί.

Να θυμάστε ότι ακόμα κι αν αφήσετε ένα φωνητικό μήνυμα, το άτομο δεν θα λάβει ειδοποίηση σχετικά και πιθανότατα δεν θα το ακούσει.

  20 καλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων

Μέθοδος 5 – Ελέγξτε τη συσκευή σας

Είναι καλύτερο να ελέγξετε για προβλήματα από την πλευρά σας πριν υποθέσετε τα χειρότερα. Για παράδειγμα, ίσως το άλλο άτομο να μην απαντούσε επειδή είστε εκτός σύνδεσης και δεν το ήξερες.

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι η εφαρμογή Μηνύματα είναι απενεργοποιημένη για ορισμένους χρήστες. Αν και αυτά τα γεγονότα είναι σπάνια, συμβαίνουν κατά καιρούς.|

Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο iMessage

Μπορεί να μην είναι εύκολο να μάθετε εάν έχετε αποκλειστεί στο iMessage, αλλά μπορείτε να αποκλείσετε κάποιον σε ελάχιστο χρόνο. Ετσι δουλευει:

  • Μεταβείτε στην εφαρμογή Μηνύματα.
  • Βρείτε τη συνομιλία με το άτομο που θέλετε να αποκλείσετε.
  • Πατήστε στο κουμπί Πληροφορίες στο προφίλ τους.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε «Αποκλεισμός αυτού του καλούντος».
  • Χωρίς αλάνθαστη λύση

    Το να είσαι μπλοκαρισμένος δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό. Είναι ακόμη χειρότερο όταν προέρχεται από ένα άτομο με το οποίο έχετε μιλήσει στο iMessage. Ίσως υπάρχει κάποιος λόγος που πιστεύετε ότι μπορεί να σας έχουν μπλοκάρει ή ίσως η ξαφνική εξαφάνισή τους σας αφήνει μπερδεμένους.

    Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορεί να μην είναι δυνατό να μάθετε αν σας έχουν αποκλείσει – εκτός και αν το παραδεχτούν. Μπορείτε να αναλύσετε το χρώμα της φυσαλίδας κειμένου, να ελέγξετε τις αποδείξεις παράδοσης και να ελέγξετε εάν είστε αποκλεισμένοι σε άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Εάν τα αποτελέσματα είναι ασαφή, μπορείτε να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε με ένα τηλεφώνημα.

    Αλλά τελικά, θα μείνετε να αναρωτιέστε αν δεν ανταποκριθούν.

    Σας έχουν αποκλείσει ποτέ στο παρελθόν; Ποιες ήταν οι μέθοδοι ελέγχου σας; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.