Πώς να ελέγξετε εάν έχετε ένταλμα

Εάν έχετε εμπλακεί σε εγκληματική δραστηριότητα ή έχετε παραβιάσει νόμο, ενδέχεται να εκδοθεί ένταλμα από το νομικό τμήμα. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να ελέγξετε εάν έχετε ένταλμα σύλληψής σας, τότε αυτός ο οδηγός είναι για εσάς. Εδώ, αναφέραμε όλες τις πιθανές μεθόδους για να μάθετε εάν έχετε εκδοθεί ένταλμα εναντίον σας. Επομένως, εάν αναρωτιέστε πώς να μάθετε εάν υπάρχει ένταλμα για τη σύλληψή μου, απλώς ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό. Υπάρχουν μερικές αποτελεσματικές μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μάθετε πώς να μάθετε εάν κάποιος έχει ένταλμα εναντίον του χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του ή να τον θέσει σε κίνδυνο σύλληψης.

Πώς να ελέγξετε εάν έχετε ένταλμα

Ακολουθούν μερικές από τις αποτελεσματικές μεθόδους για να καταλάβετε εάν υπάρχει ένταλμα σύλληψής σας.

Μέθοδος 1: Αναζήτηση στο Διαδίκτυο για Εγγύηση

Η αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να διευκρινίσετε εάν έχετε ένταλμα σύλληψης εναντίον σας ή όχι. Εάν έχετε ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο, μπορείτε να μεταβείτε γρήγορα στον ιστότοπο του νομικού τμήματος ή της πολιτείας για να δείτε εάν έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψής σας. Οι αρχές συνεχίζουν να ενημερώνουν τους ιστότοπούς τους, καθιστώντας αυτή μια αποτελεσματική μέθοδο. Ωστόσο, πολλές κομητείες δεν παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με τον ιστότοπο του σερίφη ή τον ιστότοπο του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Ενώ βρίσκεστε σε μια κυβερνητική πύλη, φροντίστε να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα σημεία.

  • Πρώτα απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε έναν επίσημο ιστότοπο του νομικού τμήματος. Οι περισσότεροι κυβερνητικοί ιστότοποι χρησιμοποιούν .gov και άλλες αρχές και πολιτείες μπορούν να χρησιμοποιούν τον τομέα .us ή .gov.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει για τις πληροφορίες της εκδοθείσας εντολής στις ενότητες Νομική ή Υγεία και Ασφάλεια.
  • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή αναζήτησης στον ιστότοπο για να μάθετε πώς μπορείτε να μάθετε εάν έχετε ένταλμα και πώς να μάθετε εάν υπάρχει ένταλμα για τη σύλληψή μου. Προσπαθήστε να εισαγάγετε λέξεις-κλειδιά όπως ένταλμα σύλληψης, εντάλματα, εκδοθέν ένταλμα κ.λπ. στη γραμμή αναζήτησης.
  Πώς να συγχωνεύσετε επίπεδα στο Photoshop

Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε την επόμενη μέθοδο για να μάθετε πώς να μάθετε εάν κάποιος έχει ένταλμα.

Μέθοδος 2: Τηλεφωνική κλήση σε δικαστικό υπάλληλο

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες σχετικά με ένα ένταλμα σύλληψης στο Διαδίκτυο, μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να απευθυνθείτε στις αρχές στο δικαστήριο για να μάθετε πώς να ελέγξετε εάν έχετε εκδοθεί ένταλμα. Εδώ ένας υπάλληλος μπορεί να είναι σε θέση να σας δώσει τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με τυχόν εντάλματα που μπορεί να έχουν εκδοθεί για εσάς. Ωστόσο, εδώ θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν μιλάτε με τον δικαστικό υπάλληλο και να προσπαθήσετε να μην αποκαλύψετε την ταυτότητά σας ή να δώσετε το όνομά σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα σημεία όταν ζητάτε πληροφορίες σχετικά με ένταλμα σύλληψης από δικαστικό υπάλληλο.

  • Βεβαιωθείτε ότι απευθυνθείτε στο σωστό δικαστήριο, επειδή ένας δικαστικός υπάλληλος ενδέχεται να μην μπορεί να σας δώσει πληροφορίες. Αν το ένταλμα είχε εκδοθεί από διαφορετικό δικαστήριο.
  • Σε πολλές περιπτώσεις, όπως οι υποθέσεις οικογενειακής και νεανικής παραβατικότητας ή ενδοοικογενειακής βίας, ένας δικαστικός υπάλληλος μπορεί να μην είναι σε θέση να σας δώσει τις πληροφορίες. Αλλά οι υπάλληλοι θα μπορούσαν να σας πουν εάν υπάρχει ενεργό ένταλμα για εσάς.
  • Οι περισσότερες ποινικές υποθέσεις βρίσκονται σε δημόσια αρχεία και ως εκ τούτου, μπορείτε εύκολα να λάβετε πληροφορίες σχετικά με αυτές. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές αστικές υποθέσεις για τις οποίες οι πληροφορίες τηρούνται εμπιστευτικές λόγω ανησυχιών για την ιδιωτικότητα των εμπλεκόμενων ατόμων.
  • Για να μάθετε πώς να μάθετε εάν υπάρχει ένταλμα για τη σύλληψή μου, αντί να καλέσετε έναν δικαστικό υπάλληλο, μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να καλέσετε ένα γραφείο κομητείας, σερίφη ή κρατικό γραμματέα για να μάθετε πώς μπορείτε να μάθετε εάν έχετε ένταλμα ή πώς για να μάθετε αν κάποιος έχει ένταλμα.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας τηλέφωνο για να πραγματοποιήσετε την κλήση, αντί για το τηλέφωνο κάποιου άλλου ή ένα δημόσιο τηλέφωνο για να πραγματοποιήσετε την κλήση. Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι αρχές μπορούν εύκολα να σας εντοπίσουν ανιχνεύοντας τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Εικόνα από δικηγόρους τροχαίων ατυχημάτων στο Μαϊάμι από το Pixabay

Μέθοδος 3: Ελέγξτε τα δημόσια αρχεία στο County Courthouse

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να εξετάσετε τα αρχεία και τα δεδομένα στους υπολογιστές του δικαστηρίου της κομητείας σας και να προσπαθήσετε να μάθετε εάν υπάρχει ένταλμα εναντίον σας για τυχόν αδικήματα. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από έναν φίλο σας να ελέγξει τον υπολογιστή του δικαστηρίου της κομητείας για εσάς, επειδή μπορεί να κινδυνεύετε να τεθείτε υπό κράτηση εάν υπάρχει ένταλμα για εσάς. Εάν το ένταλμα αφορά αδίκημα, μπορείτε να το επιλύσετε πληρώνοντας πρόστιμο.

  Πώς να βρείτε τις συντεταγμένες GPS σας στο iPhone

Μέθοδος 4: Προσλάβετε δικηγόρο ποινικής υπεράσπισης

Αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να καταλάβετε πώς να ελέγξετε εάν έχετε πρόβλημα με το ένταλμα. Ο δικηγόρος σας θα καλέσει το δικαστήριο για να μάθει εάν υπάρχει ένταλμα για εσάς χωρίς να σας βάλει σε κίνδυνο σύλληψης. Ακόμα κι αν υπάρχει ένταλμα για εσάς, ο δικηγόρος σας θα μπορεί να συζητήσει μια ημερομηνία για να παραδοθείτε και μια πιθανή διαπραγμάτευση για την αποφυλάκισή σας. Εχοντας ένα δικηγόρος είναι πάντα καλό, καθώς μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε την εγγύηση σας ακόμη και πριν εκτελεστεί το ένταλμα και μπορείτε να σας εξηγήσω πώς να μάθετε εάν υπάρχει ένταλμα για τα ερωτήματα σύλληψής μου.

Εικόνα του LEANDRO AGUILAR από την Pixabay

Μέθοδος 5: Ρωτήστε στο αστυνομικό τμήμα

Μία από τις πιο απλές λύσεις για να μάθετε πώς να μάθετε αν έχετε ένταλμα ή πώς να μάθετε εάν κάποιος έχει ένταλμα και εάν υπάρχει ένταλμα για εσάς ή όχι είναι να επισκεφτείτε μόνοι σας το αστυνομικό τμήμα. Αυτό στην πραγματικότητα θα καθαρίσει τον αέρα και αν δεν υπάρχει ένταλμα εναντίον σας, μπορείτε να χαλαρώσετε. Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει στη σύλληψή σας εάν όντως υπάρχει ένταλμα για εσάς. Επομένως, σκεφτείτε πάντα να μιλήσετε με έναν δικηγόρο υπεράσπισης πριν επισκεφτείτε ένα αστυνομικό τμήμα.

Εικόνα από τον Siggy Nowak από την Pixabay

Μέθοδος 6: Χρήση ιστότοπου τρίτων

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια του Διαδικτύου για να μάθετε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν έχετε πρόβλημα με το ένταλμα. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που θα σας αναζητήσουν για να μάθουν εάν υπάρχει εκκρεμές ένταλμα για εσάς. Ωστόσο, αυτές οι υπηρεσίες δεν είναι πάντα αξιόπιστες και ενδέχεται να μην σας παρέχουν τις σωστές πληροφορίες σχετικά με το ένταλμα. Για παράδειγμα: Μπορείτε να επισκεφθείτε SearchQuarry ιστοσελίδα και ελέγξτε εάν έχετε ένταλμα ή όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τι να κάνετε εάν έχετε εκκρεμή εγγύηση;

Εάν υπάρχει ένταλμα σύλληψής σας, φροντίστε να κάνετε τα ακόλουθα πράγματα για να μειώσετε τα προβλήματά σας.

  9 καλύτερα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου που εξετάσαμε το 2020

Βήμα Ι: Απαντήστε γρήγορα

Όποιο και αν είναι το είδος των κατηγοριών εναντίον σας, είναι πάντα καλό να απαντάτε σε ένα ένταλμα το συντομότερο δυνατό για να αποφύγετε περαιτέρω νομικά προβλήματα και να συλληφθείτε σε δημόσιους ή άβολους χώρους. Μπορεί επίσης να μειώσει τυχόν άλλες προμήθειες.

Βήμα II: Επικοινωνήστε με έναν Δικηγόρο

Η απόκτηση δικηγόρου θα πρέπει να είναι η επόμενη βασική σας κίνηση, καθώς θα καταλάβετε πώς να μάθετε εάν υπάρχει ένταλμα για τη σύλληψή μου, καθώς οι δικηγόροι μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις νομικές πτυχές του εντάλματός σας.

  • Ένας δικηγόρος μπορεί επίσης να σας εξηγήσει πώς να μάθετε εάν έχετε ένταλμα ή πώς να μάθετε εάν κάποιος έχει ένταλμα και να σας συνοδεύσει κατά τις δικαστικές σας επισκέψεις και να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τα επόμενα βήματά σας. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα σημεία κατά την πρόσληψη δικηγόρου.
    • Βεβαιωθείτε ότι ο δικηγόρος που προσλαμβάνετε έχει ένα υπόβαθρο στην αντιμετώπιση παρόμοιων υποθέσεων.
    • Πάρτε μια αναφορά από κάποιον που ήταν σε παρόμοια κατάσταση πριν οριστικοποιήσετε έναν δικηγόρο.
    • Κανονίστε μια συνάντηση με τον δικηγόρο σας και βεβαιωθείτε ότι τους εμπιστεύεστε την υπόθεσή σας.

Βήμα III: Ενεργοποιήστε τον εαυτό σας

Μόλις μάθετε ότι υπάρχει ένταλμα εναντίον σας, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Η παραχώρηση του εαυτού σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την τιμωρία ή το πρόστιμο που σας αναλογεί. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν δικηγόρο ή έναν δικηγόρο μαζί σας όσο παραδίδεστε.

Βήμα IV: Μην αγνοείτε την Εγγύηση

Σε κάθε περίπτωση, μην αγνοείτε ποτέ το ένταλμα που έχει εκδοθεί εναντίον σας. Όποτε βρίσκεστε μέσα ή γύρω από τις νόμιμες αρχές, θα μπορούν να σας συλλάβουν επί τόπου. Η αγνόηση ενός εντάλματος μπορεί επίσης να επισύρει αυστηρά πρόστιμα και τιμωρίες.

Συχνές Ερωτήσεις (Συχνές Ερωτήσεις)

Q1. Μπορώ να κάνω αναζήτηση στο διαδίκτυο εάν υπάρχει ένταλμα εναντίον μου;

Απ. Ναι, μπορείτε να μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του δικαστηρίου ή του αστυνομικού τμήματος για να δείτε εάν υπάρχει ένταλμα εναντίον σας.

Ε2. Πρέπει να παραδοθώ εάν υπάρχει ένταλμα εναντίον μου;

Απ. Είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εάν υπάρχει ένταλμα εναντίον σας. Το να παραδώσετε τον εαυτό σας μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο αυστηρή τιμωρία και ακόμη και γρήγορη απελευθέρωση.

Ε3. Γιατί υπάρχει ένταλμα εναντίον μου;

Απ. Ένα ένταλμα εκδίδεται όταν ένα άτομο παραβαίνει νόμο ή εμπλέκεται σε εγκληματική δραστηριότητα. Εάν έχετε εμπλακεί σε μια τέτοια κατάσταση, μπορεί να υπάρχει ένταλμα για τη σύλληψή σας.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος για εσάς και μπορέσατε να καταλάβετε πώς να ελέγξετε εάν έχετε ένταλμα. Πείτε μας ποια μέθοδος ήταν η πιο χρήσιμη. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων.