Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Qogir GTK στο Linux

Το θέμα Qogir GTK είναι ένα κομψό, επίπεδο θέμα που βασίζεται σε Arc για την επιφάνεια εργασίας Linux. Είναι πολύ μοντέρνο και έχει απλό χρωματικό συνδυασμό που κάνει τα πάντα να φαίνονται καθαρά. Το καλύτερο από όλα είναι ότι το θέμα έχει μια ποικιλία χρωμάτων (σκούρο, ανοιχτό και τυπικό), οπότε υπάρχει κάτι για όλους!

Σημείωση: συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο Flat Remix ή Papirus με το Qogir για την καλύτερη δυνατή εμπειρία!

Εγκαταστήστε εξαρτήσεις

Το Qogir, όπως πολλά θέματα επιφάνειας εργασίας GTK για την επιφάνεια εργασίας Linux, μπορεί να εγκατασταθεί μέσω του πηγαίου κώδικα στο GitHub. Ωστόσο, για να μπορέσουμε να αλληλεπιδράσουμε με το GitHub για να ρυθμίσουμε το θέμα Qogir, πρέπει να ρυθμίσουμε και να εγκαταστήσουμε τις εξαρτήσεις του.

Οι εξαρτήσεις που θα χρειαστείτε για να χρησιμοποιήσετε το Qogir είναι ο κινητήρας Murrine GTK2, καθώς και το πακέτο GTK2 Pixbuff. Επίσης, πρέπει επίσης να ρυθμίσετε το πακέτο git ώστε να αλληλεπιδρά με τα πακέτα θεμάτων στη σελίδα GitHub του προγραμματιστή. Ανοίξτε ένα τερματικό και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να ρυθμίσετε αυτές τις εξαρτήσεις και να λειτουργήσουν για τη διανομή Linux σας.

  Πώς να παίξετε το Trine 3 στο Linux

Ubuntu

sudo apt install gtk2-engines-murrine gtk2-engines-pixbuf git

Debian

sudo apt-get install gtk2-engines-murrine gtk2-engines-pixbuf git

Arch Linux

sudo pacman -S pacman -S gtk-engine-murrine gtk-engines git

Μαλακό καπέλλο

sudo dnf install gtk-murrine-engine gtk2-engines git

OpenSUSE

sudo zypper install gtk-murrine-engine gtk2-engines git

Γενικό Linux

Θέλετε να ρυθμίσετε το Qogir στη διανομή σας, αλλά δεν μπορείτε να βρείτε τις εξαρτήσεις που χρειάζεστε για να το κάνετε; Μην ανησυχείς! Σας καλύψαμε! Ελέγξτε την παρακάτω λίστα με κουκκίδες για τα πακέτα που θα χρειαστείτε και εγκαταστήστε τα στον διαχειριστή πακέτων σας. Φροντίστε να ελέγξετε επίσης το επίσημο Wiki και τα φόρουμ της διανομής σας για επιπλέον καθοδήγηση.

gtk-murrine- engine ή gtk2-engines-murrine
git
gtk2-engines-pixbuf ή gtk2-engines

Εγκαταστήστε το Qogir

Η λήψη του Qogir γίνεται με το εργαλείο Git που εγκαταστήσαμε νωρίτερα. Ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε την εντολή git clone για να το κλωνοποιήσετε στον αρχικό φάκελο του υπολογιστή σας.

git clone https://github.com/vinceliuice/Qogir-theme.git

Η λήψη των αρχείων θέματος Qogir ολοκληρώθηκε. Το επόμενο βήμα είναι να μετακινήσετε τη συνεδρία τερματικού από τον αρχικό κατάλογο στον οποίο βρίσκεται η γραμμή εντολών στον πρόσφατα κλωνοποιημένο φάκελο κώδικα Qogir-theme. Για να μετακινηθείτε στο θέμα Qogir στο τερματικό, χρησιμοποιήστε την εντολή CD.

cd Qogir-theme

Εκτελέστε την εντολή ls και προβάλετε τα περιεχόμενα στο φάκελο θεμάτων. Αφού ολοκληρώσετε την εξέταση των αρχείων, χρησιμοποιήστε την εντολή more και διαβάστε το αρχείο “README.md” που περιλαμβάνεται στον κώδικα του θέματος. Είναι σημαντικό να διαβάσετε αυτό το αρχείο, καθώς ο προγραμματιστής έχει αναμφίβολα συμπεριλάβει πληροφορίες σχετικά με τον πηγαίο κώδικα Qogir και όλα τα άλλα αρχεία που περιλαμβάνονται στον φάκελο.

more README.md

Μόλις ολοκληρώσετε την εξέταση του αρχείου README, μπορούμε να εγκαταστήσουμε το θέμα. Για να εγκαταστήσετε το Qogir, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το περιλαμβανόμενο αρχείο σεναρίου “Εγκατάσταση”. Σε ένα τερματικό, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή.

./Install

Το σενάριο εγκατάστασης του Qogir έχει πολλές επιλογές. Εκτελώντας το με την παραπάνω εντολή, θα ρυθμίσετε το θέμα στην επιφάνεια εργασίας του Linux.

  Πώς να δημιουργήσετε στιγμιότυπα με το BtrFS σε Linux

Λειτουργίες σεναρίου εγκατάστασης Qogir

Εάν εκτελείτε το σενάριο εγκατάστασης Qogir, θα ρυθμίσετε το θέμα στον υπολογιστή σας Linux. Ωστόσο, το σενάριο εγκατάστασης περιλαμβάνει πολλές μοναδικές δυνατότητες που επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόσουν το θέμα ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Σε αυτήν την ενότητα του άρθρου, θα δούμε πώς να τροποποιήσετε το θέμα και να ενεργοποιήσετε τις επιπλέον δυνατότητες του.

Ενεργοποίηση υποστήριξης Gnome

Το Qogir έχει κάποια αστρική υποστήριξη Gnome, αν και πρέπει να το ενεργοποιήσετε για να το χρησιμοποιήσετε. Για να το ρυθμίσετε, εκτελέστε ξανά το σενάριο “Εγκατάσταση” με το διακόπτη “gnome”.

./Install -m gnome

Ενεργοποίηση φόντου Nautilus

Το Qogir επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν ένα φόντο για τη διαχείριση αρχείων Nautilus χρησιμοποιώντας το διακόπτη γραμμής εντολών “i”.

./Install -i

Τετράγωνα κουμπιά παραθύρων

Μία από τις καλύτερες πτυχές του θέματος Qogir είναι ότι δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αλλάζουν τα κουμπιά του παραθύρου από κύκλους σε τετράγωνο. Για να αλλάξετε τα στοιχεία ελέγχου παραθύρου στο Qogir, εκτελέστε ξανά το σενάριο “Εγκατάσταση” με το διακόπτη γραμμής εντολών “s”.

./Install -s

Εγκατάσταση σε όλο το σύστημα

Από προεπιλογή, το εργαλείο εγκατάστασης Qogir θα ρυθμίσει το θέμα, τα αρχεία και οτιδήποτε άλλο στον φάκελο ~/.theme του χρήστη. Οι προεπιλογές λειτουργούν καλά εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε μόνο με έναν μόνο χρήστη. Ωστόσο, όσοι σχεδιάζουν να ρυθμίσουν το Qogir για πολλούς χρήστες θα πρέπει να μην το εγκαταστήσουν με τις προεπιλογές και αντ’ αυτού να χρησιμοποιήσουν την επιλογή σε όλο το σύστημα.

  Πώς να εγκαταστήσετε το AppImages στο Linux με τον εύκολο τρόπο

Η εγκατάσταση του Qogir σε όλο το σύστημα γίνεται με το διακόπτη γραμμής εντολών «d».

sudo -s

./Install -d /usr/share/themes/

Παραλλαγές χρώματος

Το θέμα Qogir έχει πολλές διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν οι χρήστες. Από προεπιλογή, όλα τα χρώματα ρυθμίζονται κατά την εγκατάσταση, αλλά οι χρήστες μπορούν να καθορίσουν την παραλλαγή χρώματος που τους αρέσει με το διακόπτη γραμμής εντολών “c”.

./Install -c light
./Install -c dark
./Install -c standard

Ενεργοποιήστε το Qogir

Θέλετε να ενεργοποιήσετε το Qogir στο σύστημα Linux σας; Ανοίξτε τις ρυθμίσεις στο περιβάλλον του υπολογιστή σας Linux, βρείτε το “Appearance” ή το “Themes” και κάντε κλικ σε αυτό. Από εκεί, αναζητήστε το “Qogir” και ορίστε το ως το προεπιλεγμένο σας θέμα!

Δεν είστε σίγουροι πώς να ρυθμίσετε το θέμα Qogir GTK; Μπορούμε να βοηθήσουμε! Επιλέξτε το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας που χρησιμοποιείτε από την παρακάτω λίστα και μάθετε πώς να κάνετε το Qogir να λειτουργεί στον υπολογιστή σας Linux!