Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα La Capitaine Icon που μοιάζει με Mac στο Linux

Σας αρέσει το Mac OSX αλλά σε Linux; Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αλλάξετε το τρέχον θέμα σας στο La Capitaine. Είναι ένα μοντέρνο θέμα εικονιδίων εμπνευσμένο από Mac. Το θέμα εικονιδίου La Capitaine δεν συνοδεύεται από δικό του θέμα Mac OSX. Τούτου λεχθέντος, ο προγραμματιστής συνιστά ανεπιφύλακτα τη χρήση του θέματος σε συνδυασμό με το Arc OSX.

Ubuntu

Η απόκτηση του La Capitaine στο Ubuntu είναι αρκετά εύκολη, καθώς ο προγραμματιστής διαθέτει έναν αποκλειστικό PPA για εγκατάσταση από τους χρήστες. Αυτός ο PPA υποστηρίζει πολλές εκδόσεις του Ubuntu που εξακολουθούν να λαμβάνουν ενημερώσεις (16.04/18.04+).

Η προσθήκη του επίσημου PPA για αυτό το θέμα εικονιδίων ξεκινά ανοίγοντας ένα τερματικό. Στο τερματικό, χρησιμοποιήστε την εντολή add-apt-repository για να προσθέσετε τη νέα πηγή λογισμικού.

sudo add-apt-repository ppa:dyatlov-igor/la-capitaine

Με τη νέα πηγή λογισμικού La Capitaine που προστέθηκε στο Ubuntu, θα χρειαστεί να εκτελέσετε μια ενημέρωση. Η ενημέρωση είναι βασική, καθώς το Ubuntu δεν θα μπορεί να εγκαταστήσει το La Capitaine διαφορετικά. Για να εκτελέσετε μια ενημέρωση, χρησιμοποιήστε την εντολή apt update.

sudo apt update

Η εκτέλεση μιας ενημέρωσης συνήθως επιστρέφει νέες αναβαθμίσεις λογισμικού έτοιμες για εγκατάσταση. Για να διασφαλίσετε ότι τα πακέτα La Capitane είναι πλήρως συμβατά, είναι καλή ιδέα να εγκαταστήσετε αυτές τις αναβαθμίσεις λογισμικού πριν συνεχίσετε.

sudo apt upgrade -y

Έχοντας φροντίσει τις αναβαθμίσεις λογισμικού, εγκαταστήστε το La Capitaine.

sudo apt install la-capitaine-icon-theme

Debian

Δεν υπάρχει πακέτο Debian ή αποθετήριο λογισμικού για το La Capitaine. Ωστόσο, λόγω των ομοιοτήτων μεταξύ του λειτουργικού συστήματος και του Ubuntu, δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα πρόβλημα με την εγκατάστασή του.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Ardor Audio Editor σε Linux

Σημείωση: η εγκατάσταση αυτού του πακέτου μέσω του Ubuntu PPA είναι δύσκολη και μπορεί να μην λειτουργεί για εσάς. Εάν αποτύχει, δοκιμάστε τις γενικές οδηγίες.

Αρχικά, χρησιμοποιήστε το εργαλείο wget για να κατεβάσετε το πιο πρόσφατο πακέτο Deb από το αποθετήριο απευθείας στον υπολογιστή σας Linux.

wget https://launchpad.net/~dyatlov-igor/+archive/ubuntu/la-capitaine/+files/la-capitaine-icon-theme_0.5.0-1-0ubuntu1~xenial1_all.deb

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το εργαλείο συσκευασίας dpkg για να εγκαταστήσετε το θέμα του εικονιδίου στον υπολογιστή σας Debian.

sudo dpkg -i la-capitaine-icon-theme_0.5.0-1-0ubuntu1~xenial1_all.deb

Το La Capitaine είναι απλώς ένα θέμα εικονιδίων, επομένως δεν πρέπει να υπάρχουν σπασίματα όταν πρόκειται για εξαρτήσεις. Ωστόσο, εάν υπάρχει θραύση, διορθώνεται εύκολα με την ακόλουθη εντολή:

sudo apt install -f

Arch Linux

Όπως ίσως μαντέψατε, το θέμα του εικονιδίου La Capitaine έχει ένα σύνολο οδηγιών κατασκευής πακέτων στο AUR, ώστε οι χρήστες του Arch να μπορούν να το εγκαταστήσουν. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης, ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε το εργαλείο συσκευασίας Pacman για να συγχρονίσετε το πακέτο Git.

sudo pacman -S git

Μόλις το Git εργάζεται στο Arch, χρησιμοποιήστε το για να κλωνοποιήσετε το πιο πρόσφατο στιγμιότυπο του θέματος του εικονιδίου απευθείας στον υπολογιστή σας Arch.

git clone https://aur.archlinux.org/la-capitaine-icon-theme.git

Χρησιμοποιώντας την εντολή CD, μετακινήστε το τερματικό στο φάκελο la-capitaine-icon-theme.

cd la-capitaine-icon-theme

Το Building La Capitaine με makepkg θα εγκαταστήσει όλες τις σημαντικές εξαρτήσεις αμέσως, ως επί το πλείστον. Σε περίπτωση που το πρόγραμμα δημιουργίας αποτύχει να λάβει μια εξάρτηση, η δημιουργία πακέτου θα αποτύχει. Για να το διορθώσετε αυτό, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε τις εξαρτήσεις με μη αυτόματο τρόπο. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ, στο επίσημο Σελίδα La Capitaine AUR.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό Root στο Linux

Ξεκινήστε την κατασκευή με:

makepkg -si

Μαλακό καπέλλο

Η λήψη του θέματος του εικονιδίου La Capitaine στο Fedora είναι δυνατή χάρη στο αποθετήριο Copr τρίτου κατασκευαστή. Για να ενεργοποιήσετε το repo, ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε το εργαλείο πακέτου DNF για να το προσθέσετε.

sudo dnf copr enable tcg/themes

Με ενεργοποιημένο το repo, εγκαταστήστε το πακέτο θεμάτων εικονιδίων στο Fedora.

sudo dnf install la-capitaine-icon-theme

OpenSUSE

Χάρη στην υπηρεσία OpenSUSE Build, το La Capitaine είναι άμεσα διαθέσιμο στις εκδόσεις OpenSUSE Leap 42.3, 15.0 και OpenSUSE Tumbleweed. Η εγκατάσταση του θέματος του εικονιδίου δεν απαιτεί εντολές τερματικού. Αντι αυτου, μεταβείτε στη σελίδα λήψης στο OBS και επιλέξτε «Εμφάνιση πακέτων κοινότητας. Από εκεί, επιλέξτε το κουμπί “1-Κλικ Εγκατάσταση” για να εγκαταστήσετε το θέμα.

  Πώς να διαγράψετε αρχεία και καταλόγους στο τερματικό Linux

Γενικές οδηγίες

Το La Capitaine είναι εύκολο στην εγκατάσταση, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μια σκοτεινή διανομή Linux. Για να το εγκαταστήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση του Git. Μόλις εγκατασταθεί το εργαλείο Git, το CD στον κατάλογο /usr/share/icons.

cd /usr/share/icons

Για να εγκαταστήσετε το θέμα του εικονιδίου La Capitaine σε όλο το σύστημα, απλώς τραβήξτε το προς τα κάτω από το Github.

git clone https://github.com/keeferrourke/la-capitaine-icon-theme.git

Λόγω της δομής του θέματος του εικονιδίου La Capitaine, δεν απαιτείται περαιτέρω διαμόρφωση!

Ένας χρήστης

Ενδιαφέρεστε να ενεργοποιήσετε το θέμα La Capitaine μόνο για έναν συγκεκριμένο χρήστη; Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

1: δημιουργήστε το φάκελο ~/.icons, καθώς ο υπολογιστής σας Linux μπορεί να μην τον έχει.

mkdir -p ~/.icons

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο Git, κλωνοποιήστε το θέμα του εικονιδίου σε ~/.icons:

git clone https://github.com/keeferrourke/la-capitaine-icon-theme.git

Ενεργοποίηση La Capitaine

Η ενεργοποίηση του θέματος του εικονιδίου La Capitaine στο σύστημά σας είναι τόσο εύκολη όσο η μετάβαση στην ενότητα “Εμφάνιση” του περιβάλλοντος της επιφάνειας εργασίας σας. Δεν είστε σίγουροι πώς να βρείτε την εμφάνιση ή πώς να ενεργοποιήσετε το θέμα; Σκεφτείτε να κάνετε κλικ σε έναν από τους συνδέσμους που αντιστοιχούν στο περιβάλλον του υπολογιστή σας Linux! Εξετάζουμε σε βάθος πώς να ενεργοποιήσετε πράγματα όπως προσαρμοσμένα θέματα εικονιδίων, θέματα GTK και πολλά άλλα!