Πώς να εγκαταστήσετε την PHP σε Linux

Η PHP είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του Ιστού. Εάν σκοπεύετε να φιλοξενήσετε έναν διακομιστή Linux που παρέχει εφαρμογές web, η κατανόηση του τρόπου εγκατάστασης είναι απαραίτητη. Η εγκατάσταση των βασικών αρχείων χρόνου εκτέλεσης PHP στο Linux διαφέρει, ανάλογα με το τι χρησιμοποιείτε και μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Για αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να σας δείξουμε πώς ακριβώς μπορείτε να εγκαταστήσετε γρήγορα την PHP σε Linux.

Οδηγίες Ubuntu

Ο διακομιστής Ubuntu είναι η τέλεια διανομή για όσους χρησιμοποιούν Linux που δεν έχουν ιδέα για το πώς να εγκαταστήσουν την PHP ή οποιοδήποτε άλλο λογισμικό ιστού για αυτό το θέμα.

Εάν χρειάζεστε την πιο πρόσφατη PHP και χρησιμοποιείτε το Ubuntu, υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό. Οι δύο μέθοδοι είναι η προεγκατάσταση και η μετά την εγκατάσταση.

Προεγκατάσταση

Η προεγκατάσταση είναι η καλύτερη μέθοδος για να λειτουργήσει η PHP, καθώς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το τερματικό ή οποιοδήποτε από τα περίτεχνα εργαλεία συσκευασίας που διαθέτει το Ubuntu. Αντίθετα, μπορείτε απλώς να το ρυθμίσετε κατά την αρχική διαδικασία εγκατάστασης.

Για να το κάνετε αυτό, κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση του διακομιστή Ubuntu και κάντε flash σε μια μονάδα USB και εκκινήστε την. Στη συνέχεια, προχωρήστε στη διαδικασία εγκατάστασης και εγκαταστήστε το λειτουργικό σύστημα στον σκληρό δίσκο του μηχανήματος.

  Πώς να φιλοξενήσετε έναν διακομιστή Minecraft σε Linux

Κατά την εγκατάσταση, σύντομα θα μεταβείτε στην περιοχή επιλογής πακέτων του διακομιστή Ubuntu. Σε αυτήν την περιοχή, θα δείτε μια τεράστια λίστα λογισμικού που μπορείτε να φορτώσετε.

Στη λίστα, κάντε κύλιση και επιλέξτε “LAMP”. Η επιλογή της επιλογής “LAMP” θα σας δώσει τον πιο πρόσφατο διακομιστή ιστού Apache, MySQL και PHP.

Μετά την εγκατάσταση

Η ρύθμιση της PHP μετά την εγκατάσταση για το Ubuntu προορίζεται για όσους έχουν μια υπάρχουσα παρουσία διακομιστή Ubuntu αλλά έχουν επιλέξει να παραλείψουν την επιλογή “LAMP” για οποιονδήποτε λόγο.

Ευτυχώς, ο διακομιστής Ubuntu είναι το φιλικό προς τον χρήστη λειτουργικό σύστημα που είναι, η λήψη της πιο πρόσφατης PHP είναι εξίσου εύκολη εξάλλου όπως και κατά τη διάρκεια του οδηγού εγκατάστασης.

Για να λειτουργήσει η PHP, συνδεθείτε στον διακομιστή σας και αποκτήστε πρόσβαση root με το sudo -s. Τότε κάνε:

apt install install lamp-server^

Αφήστε τον διαχειριστή πακέτων Apt να εκτελέσει την πορεία του. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος καθώς η LAMP εγκαθιστά τα πιο πρόσφατα εργαλεία MySQL, διακομιστή ιστού Apache και PHP.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ο διακομιστής σας Ubuntu θα έχει PHP σε λειτουργία!

  Πώς να εγκαταστήσετε το Cockpit στο Linux

Οδηγίες Debian

Χρησιμοποιείτε το Debian Linux ως διακομιστή και σκοπεύετε να φιλοξενήσετε εφαρμογές PHP σε αυτό; Εάν ναι, θα πρέπει να ξέρετε πώς να θέσετε σε λειτουργία τα πακέτα PHP.

Η εγκατάσταση της PHP στο Debian δεν είναι τόσο φιλική προς το χρήστη όσο ο διακομιστής Ubuntu, παρά τις ομοιότητές τους. Δεν υπάρχει διαθέσιμο μετα-πακέτο. Αντίθετα, θα χρειαστεί να καθορίσετε κάθε πακέτο PHP με μη αυτόματο τρόπο.

Για να δουλέψει η PHP στο Debian Linux, αποκτήστε πρόσβαση root με την εντολή su. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την εντολή εγκατάστασης Apt-get.

su -
apt-get install aptitude install php php-mysql

Μόλις ολοκληρωθεί η εντολή Apt-get, θα έχετε πρόσβαση στην PHP. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την PHP και την εκτέλεση μιας στοίβας LAMP στο Debian, ανατρέξτε στην επίσημη τεκμηρίωση εδώ.

Οδηγίες Fedora

Αν και το Fedora Linux είναι κυρίως γνωστό για το στοιχείο του σταθμού εργασίας του, οι προγραμματιστές προσφέρουν επίσης ένα εξαιρετικό, δωρεάν λειτουργικό σύστημα διακομιστή που περιλαμβάνει δεκάδες εργαλεία, όπως η πιο πρόσφατη PHP.

Για να λάβετε τα πιο πρόσφατα πακέτα PHP σε λειτουργία στο Fedora Linux, θα χρειαστεί να αποκτήσετε ένα κέλυφος root. Η απόκτηση ενός κελύφους ρίζας στο Fedora γίνεται με την εντολή su.

su -

Τώρα που έχετε πρόσβαση στο root χρησιμοποιήστε τον διαχειριστή πακέτων DNF για να εγκαταστήσετε τα πακέτα PHP.

sudo dnf -y install php php-cli php-php-gettext php-mbstring php-mcrypt php-mysqlnd php-pear php-curl php-gd php-xml php-bcmath php-zip

Οδηγίες OpenSUSE

Το OpenSUSE, όπως και πολλά άλλα λειτουργικά συστήματα Linux που διαθέτουν προσφορά διακομιστή, διανέμουν τα πιο πρόσφατα πακέτα PHP στα αποθετήρια λογισμικού τους. Εάν χρησιμοποιείτε το SUSE και το χρησιμοποιείτε ως διακομιστή, η περιστροφή της PHP είναι εύκολη. Δείτε πώς να το κάνετε.

  Πώς να ζευγαρώσετε και να χρησιμοποιήσετε συσκευές Bluetooth σε Linux

Αρχικά, αποκτήστε ένα κέλυφος root χρησιμοποιώντας την εντολή su.

σου –

Τώρα που το κέλυφος έχει πρόσβαση root, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή Zypper και να κατεβάσετε αρκετά από τα πακέτα PHP.

zypper in php7 php7-mysql apache2-mod_php7

Χρειάζεστε PHP5 και όχι PHP 7; Καλα ΝΕΑ! Το OpenSUSE παρακολουθεί και τις δύο εκδόσεις και τις καθιστά διαθέσιμες στις πηγές λογισμικού. Για να το εγκαταστήσετε, κάντε:

zypper in php5 php5-mysql apache2-mod_php5

Οδηγίες CentOS

Το CentOS είναι μια δημοφιλής επιλογή διακομιστή Linux λόγω της αξιοπιστίας του. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν όταν φιλοξενούν εφαρμογές web/PHP.

Εάν χρειάζεστε τα πιο πρόσφατα πακέτα PHP στο CentOS και δεν είστε σίγουροι για το πώς να το κάνετε, μπορούμε να σας βοηθήσουμε! Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και αποκτήστε πρόσβαση root με την εντολή su.

σου –

Μόλις αποκτήσετε πρόσβαση root στο κέλυφος του τερματικού, χρησιμοποιήστε την εντολή Yum και φορτώστε την PHP!

yum install php php-mysql