Πώς να διορθώσετε το “iMessage Not Delivered” στο iPhone σας

Παρά το γεγονός ότι είναι πιο αξιόπιστα από τα SMS, τα iMessages μερικές φορές δεν παραδίδονται. Είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα, αλλά έχει κάποιες λύσεις.

Γιατί λοιπόν δεν παραδίδεται ένα iMessage; Τα μπλε μηνύματά σας, δηλαδή αυτά που αποστέλλονται από τη μια συσκευή iOS σε μια άλλη, θα πρέπει να αναγράφουν Παράδοση όταν φτάνουν στη συσκευή του παραλήπτη, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει πολλές επαφές ή ένα άτομο συγκεκριμένα. Είναι πιο εξοργιστικό όταν το μήνυμα λέει Παραδόθηκε, αλλά ο παραλήπτης δεν το έλαβε στην πραγματικότητα.

Γιατί λοιπόν τα μηνύματά σας δεν παραδίδονται σε ένα άτομο; Ή σε πολλούς ανθρώπους; Ακολουθούν μερικά κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε όταν το iMessage σας δεν παραδίδεται σωστά.

Τι σημαίνει “Παράδοση” στο iMessage;

Πρέπει πρώτα να κάνουμε διάκριση μεταξύ Παράδοσης και Ανάγνωσης. Παράδοση σημαίνει ότι το άλλο άτομο έλαβε το μήνυμα στη συσκευή του. Ανάγνωση σημαίνει ότι ο παραλήπτης το έχει πατήσει. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι το έχουν διαβάσει στην πραγματικότητα – σημαίνει μόνο ότι το μήνυμα έχει ανοίξει. Μην πανικοβληθείτε εάν δεν λάβετε απάντηση αμέσως. μπορεί να το διάλεξαν αλλά στη συνέχεια αποσπάστηκαν.

Ούτε αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη σε όλους. Μπορείτε να αλλάξετε τις αποδείξεις ανάγνωσης για τον εαυτό σας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Μηνύματα > Αποστολή αποδείξεων ανάγνωσης, όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία. Στην πραγματικότητα, αυτή η υποενότητα των Ρυθμίσεων είναι απαραίτητη εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το iMessage.

Γιατί το iMessage λέει “Παράδοση” όταν δεν είναι;

Μερικές φορές, ένα μήνυμα θα λέει ότι παραδόθηκε, αλλά ο παραλήπτης θα επιμείνει ότι δεν το έλαβε ποτέ. Μην νομίζετε αυτόματα ότι λένε ψέματα: υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να συμβεί αυτό. Θα μπορούσε να είναι μια ιδιορρυθμία του iMessage, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ότι το μήνυμα παραδόθηκε σε άλλη συσκευή.

Εάν η επαφή σας έχει iPhone, iPad και Mac όλα συνδεδεμένα με το ίδιο Apple ID, το μήνυμά σας θα μπορούσε να έχει εμφανιστεί σε μία από αυτές τις άλλες συσκευές, όχι στο smartphone τους. Θεωρητικά, αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί πρόβλημα — το μήνυμά σας θα πρέπει να εμφανίζεται σε όλες τις συσκευές. Ωστόσο, το iMessage απέχει πολύ από το τέλειο.

Κοινοί λόγοι για τους οποίους το iMessage δεν θα παραδοθεί

Πίστωση εικόνας: μήλο

Λοιπόν, τι σημαίνει όταν ένα iMessage δεν λέει Παράδοση;

Ο παραλήπτης μπορεί απλώς να έχει απενεργοποιήσει το τηλέφωνό του. Το μήνυμά σας θα φτάσει όταν ενεργοποιήσουν ξανά τη συσκευή τους. Κάνε υπομονή. Δεν έχουν όλοι το τηλέφωνό τους ανοιχτό όλη την ώρα, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  Πώς να αξιοποιήσετε την τμηματοποίηση της αγοράς για να ενισχύσετε το CRO και το CRR

Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι το άτομο είναι απίθανο να απενεργοποιήσει το τηλέφωνό του, μπορεί να έχει ενεργοποιήσει τη λειτουργία πτήσης. Αυτό διακόπτει όλες τις συνδέσεις, επομένως δεν θα λαμβάνουν iMessages, SMS ή κλήσεις.

Εάν συνήθως λαμβάνετε αποδείξεις ανάγνωσης από την επαφή σας ή εμφανίζεται η ένδειξη Παραδόθηκε, αλλά δεν έχετε απάντηση, υπάρχει άλλη πιθανότητα. Η συσκευή τους μπορεί να έχει ρυθμιστεί σε Do Not Disturb, η οποία θέτει σε σίγαση τις ειδοποιήσεις. Εάν είναι επείγουσα ανάγκη, καλέστε τους. Στην αρχή, δεν θα λάβετε απάντηση. Αλλά καλέστε ξανά μέσα σε τρία λεπτά και, εάν η επαφή σας δεν έχει αλλάξει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, η επαναλαμβανόμενη κλήση σας θα παρακάμψει τη λειτουργία Μην ενοχλείτε.

Το iMessages δεν θα παραδοθεί: Αντιμετώπιση προβλημάτων

Είναι δύσκολο να περιορίσουμε γιατί το iMessages δεν θα παραδοθεί χωρίς κάποια δοκιμή και σφάλμα. Μία από τις παρακάτω λύσεις θα πρέπει να λειτουργεί. Ίσως χρειαστεί να τα δοκιμάσετε όλα για να φτάσετε στο βάθος του προβλήματος.

Έχετε και οι δύο πρόσβαση στο Διαδίκτυο;

Ο προφανής λόγος που το μήνυμά σας δεν θα παραδοθεί είναι επειδή ο παραλήπτης δεν έχει καμία υπηρεσία. Το iMessage βασίζεται σε σύνδεση στο Διαδίκτυο, επομένως, εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα Wi-Fi ή κινητής τηλεφωνίας, δεν θα εμφανίζονται μέχρι να συνδεθεί το τηλέφωνό τους. Αυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία σε αγροτικές ή υπόγειες περιοχές χωρίς δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή εάν ο παραλήπτης βρίσκεται σε διακοπές.

Εάν το iPhone σας λέει Not Delivered, πιθανότατα είστε αυτός που δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο. Ελέγξτε αυτό μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Wi-Fi, όπου μπορείτε να δείτε τα δίκτυα στα οποία έχετε συνδεθεί. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά το Wi-Fi (μετά να συνδεθείτε ξανά στα δίκτυα) για να επιλύσετε πιθανά προβλήματα.

Ελέγξτε τις επιλογές στις Ρυθμίσεις > Κινητό δίκτυο (ή Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας) εάν βασίζεστε στην περιαγωγή. Εάν έχετε υπηρεσία, θα πρέπει απλώς να περιμένετε μέχρι να συνδεθεί και ο παραλήπτης.

Έχετε ενεργοποιημένο το iMessage;

Αυτή θα μπορούσε να είναι μια γρήγορη λύση στο πρόβλημά σας που είναι εύκολο να παραβλεφθεί. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μηνύματα. Το iMessage θα πρέπει να είναι ήδη ενεργοποιημένο. αν όχι, αλλάξτε το τώρα. Ακόμα κι αν το iMessage είναι ήδη ενεργοποιημένο, αξίζει να το απενεργοποιήσετε και να το ενεργοποιήσετε ξανά. Περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί ξανά.

Αποστολή ως SMS αντί για iMessage

Εάν το άτομο με το οποίο επικοινωνείτε δεν διαθέτει προϊόν Apple, το iMessage δεν θα λειτουργήσει. Πρέπει να βασίζεστε σε SMS για αποστολή σε συσκευές Android, για παράδειγμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα μηνύματά σας θα αναγράφουν “Απεσταλμένο ως μήνυμα κειμένου”, όχι “Παράδοση” και θα εμφανίζονται με πράσινα συννεφάκια.

Αλλά τα κείμενα δεν είναι χρήσιμα μόνο κατά την αποστολή μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων. Μπορείτε να επαναφέρετε τα iMessages σε SMS εάν η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι αδύναμη. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μηνύματα > Αποστολή ως SMS για να το ενεργοποιήσετε.

  Agile Testing Life Cycle – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα iPhone από προεπιλογή έχουν το iMessage κατά τη συνομιλία μεταξύ συσκευών Apple. Τα μηνύματα θα σταλούν ως παραδοσιακά κείμενα μόνο εάν δεν υπάρχει Διαδίκτυο. Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το iMessage σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ενώ το διατηρείτε ενεργοποιημένο για συνδέσεις Wi-Fi—είναι μια υπηρεσία όλα ή τίποτα. Ωστόσο, το iMessage ενδέχεται να αποτύχει να στείλει εάν έχετε υπερβεί το όριο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Μπορείτε να στείλετε ξανά ένα μήνυμα μέσω SMS εάν έχει ένδειξη Δεν παραδόθηκε πατώντας στο θαυμαστικό δίπλα στο μήνυμα. Εναλλακτικά, μεταβείτε σε μια άλλη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Οι σημαντικές επιλογές όπως το WhatsApp και το Telegram λειτουργούν σε όλες τις πλατφόρμες και προσφέρουν ασφαλή (και μερικές φορές κρυπτογραφημένα) μηνύματα. Φυσικά, ο παραλήπτης πρέπει να έχει εγκατεστημένη την ίδια εφαρμογή…

Δοκιμάστε μια αναγκαστική επανεκκίνηση

Μια αναγκαστική επανεκκίνηση επανεκκινεί το iPhone σας, σταματώντας τυχόν προβληματικές διεργασίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Κυρίως, δεν διαγράφει δεδομένα. Μάθετε πώς να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone σας για πλήρεις οδηγίες.

Ανεξάρτητα από το μοντέλο που έχετε, η οθόνη θα γίνει μαύρη μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple. Μπορείτε να αφήσετε τα κουμπιά σε αυτό το σημείο και το iPhone σας θα ενεργοποιηθεί ως συνήθως.

Είναι το iOS ενημερωμένο;

Η Apple δημοσιεύει τακτικά ενημερώσεις κώδικα για δευτερεύοντα ζητήματα μέσω ενημερώσεων iOS. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προβλήματα με το iMessage. Ελέγξτε εάν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού.

Αυτό θα ελέγξει αυτόματα εάν το λογισμικό σας είναι ενημερωμένο και, εάν όχι, θα προτείνει εγκατάσταση. Δεν θα χάσετε φωτογραφίες ή μηνύματα, αν και ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να σας ζητήσουν να συνδεθείτε ξανά μετά την ενημέρωση.

Apple ID: Έξοδος και επιστροφή

Αυτή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες επιδιορθώσεις για προβλήματα iMessage: απλά πρέπει να αποσυνδεθείτε από το Apple ID σας και να επιστρέψετε ξανά. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μηνύματα > Αποστολή και λήψη και πατήστε το αναγνωριστικό σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε έξοδο, μετά την οποία όλα τα στοιχεία σας, εκτός από τον αριθμό τηλεφώνου, θα εξαφανιστούν. Επιλέξτε Use your Apple ID for iMessage και συνδεθείτε ξανά. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά.

Μπορείτε να στείλετε ένα iMessage τόσο μέσω αριθμών τηλεφώνου όσο και μέσω διευθύνσεων email. Εάν υπάρχει μόνο ένα άτομο στο οποίο δυσκολεύεστε να στείλετε, ελέγξτε ποια διεύθυνση email έχετε καταχωρίσει για αυτό. Έχετε κάποια στοιχεία που αναφέρονται για την επαφή τους; Ίσως το Apple ID τους χρησιμοποιεί διαφορετική διεύθυνση; Ρωτήστε τους αυτοπροσώπως ή μέσω άλλης υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων, εάν είναι δυνατόν.

Για να προσθέσετε μια διεύθυνση email, μεταβείτε στις Επαφές, επιλέξτε ένα όνομα και επιλέξτε Επεξεργασία.

Πρέπει να διαγράψετε προηγούμενα μηνύματα;

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να στείλετε ένα email που ήταν πολύ μεγάλο; Παραμένει στα εξερχόμενα, προσπαθώντας να στείλει ξανά και ξανά. Τελικά, πρέπει να τα παρατήσεις και να το διαγράψεις. Αυτό πρέπει να δοκιμάσετε και εδώ. Αυτό ισχύει κυρίως όταν τα iMessages δεν παραδίδονται μόνο σε μία ή δύο επαφές.

Μπορείτε να διαγράψετε μια ολόκληρη συνομιλία και να ξεκινήσετε ξανά κάνοντας σάρωση προς τα αριστερά πάνω της και επιλέγοντας Διαγραφή. Αυτή είναι η πυρηνική επιλογή και πιθανότατα δεν θα θέλετε να κάνετε. Αλλά δεν πρέπει να χρειαστεί. Να είστε προσεκτικοί γιατί αυτό θα σας κάνει να χάσετε ολόκληρο το ιστορικό συνομιλιών σας με αυτό το άτομο. Είναι μόνο μια τελευταία λύση.

  10 καλύτερα μαθήματα για να μάθετε ταμπλό σε ένα μήνα

Πηγαίνετε στη συζήτηση με το άτομο με το οποίο δυσκολεύεστε να διατηρήσετε επαφή. Κρατήστε το πιο πρόσφατο μήνυμά σας (Αντιγράψτε το σε Σημειώσεις ή Σελίδες αν δεν θέλετε να χάσετε εντελώς το κείμενό σας ή στιγμιότυπο οθόνης εάν θέλετε να θυμάστε ημερομηνίες κ.λπ.). Πηγαίνετε στο Περισσότερα και επιλέξτε όλα τα μηνύματα που έχετε στείλει από τότε που προέκυψε το πρόβλημα—οτιδήποτε από τότε που σταμάτησαν να ανταποκρίνονται—και, στη συνέχεια, πατήστε το σύμβολο του Κάδου απορριμμάτων στο κάτω μέρος.

Μπορεί να υπάρχει μόνο ένα μήνυμα που προκαλεί το πρόβλημα, επομένως αυτό διαγράφει το ανεκτέλεστο και σας επιτρέπει να προσπαθήσετε ξανά.

Αλλάξτε την κάρτα SIM σας

Οι κάρτες SIM είναι ασταθείς. είναι πιθανό ο δικός σας έχει αποφασίσει ότι δεν του αρέσει ένας συγκεκριμένος αριθμός. Κατευθυνθείτε στο κατάστημα του παρόχου υπηρεσιών σας εάν έχετε εξαντλήσει όλα τα άλλα.

Πιθανότατα θα πρέπει να διαβεβαιώσετε το προσωπικό ότι έχετε εκτελέσει τα παραπάνω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων. Μιλήστε μαζί τους σχετικά με την ανταλλαγή με μια νέα κάρτα SIM. Εάν έχετε συμβόλαιο, θα πρέπει να το κάνουν δωρεάν. Θα εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε την ίδια συσκευή και δεν θα πρέπει να χάσετε δεδομένα.

Θα ενεργοποιήσουν μια νέα κάρτα SIM και θα πρέπει να περιμένετε έως ότου η παλιά σας δεν έχει καμία υπηρεσία πριν την αντικαταστήσετε με τη νέα κάρτα. Η μεταφορά μεταξύ των SIM μπορεί να διαρκέσει έως και 24 ώρες. Από προσωπική εμπειρία, σπάνια χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να αποκατασταθούν οι ρυθμίσεις του φορέα.

Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων

Αυτό θα πρέπει να είναι πραγματικά η τελευταία σας λύση γιατί θα πρέπει να συνδεθείτε σε λογαριασμούς και να ρυθμίσετε ξανά ρυθμίσεις δικτύου όπως Wi-Fi και VPN. Το πιο σημαντικό, αυτό δεν διαγράφει τα δεδομένα σας.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων—προσέξτε να μην επιλέξετε κάτι άλλο, καθώς υπάρχει επίσης η επιλογή να διαγράψετε τα πάντα. Ίσως χρειαστεί να συνδεθείτε ξανά στο Apple ID σας στη συνέχεια. Αυτό θα πρέπει να διορθώσει τυχόν δυσλειτουργίες που σχετίζονται με τις Ρυθμίσεις, επομένως αξίζει να θυμάστε σε περίπτωση που έχετε περαιτέρω προβλήματα με το iPhone σας.

Το iMessage δεν θα παραδοθεί: Είναι αποκλεισμένος ο αριθμός τηλεφώνου μου;

Μην νομίζετε αμέσως ότι κάποιος σας μπλόκαρε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο αριθμός σας δεν θα αποκλειστεί. Ωστόσο, είναι μια πιθανότητα. Εάν έχετε αποκλειστεί, το iMessage θα μπορούσε να λέει Παράδοση. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν θα εμφανίζεται στη συσκευή του παραλήπτη.

Αυτή η σκέψη θα σας προβληματίσει, αλλά αν μπορείτε να επικοινωνήσετε με αυτό το άτομο αλλού (για παράδειγμα στο Facebook, στο Twitter ή στο Snapchat), τότε είναι απίθανο να έχει μπλοκάρει τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Γιατί το iMessage μου δεν παραδίδεται ακόμα;

Εάν έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω και το iMessage εξακολουθεί να μην παραδίδει, υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες διασκέδασης. Το πρώτο είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με το τηλέφωνό σας. το πρόβλημα είναι με τη συσκευή του παραλήπτη. Αυτό είναι πιθανό εάν τα μηνύματα στις άλλες επαφές σας παραδοθούν σωστά, αν και αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Θα πρέπει να συμβουλεύσετε τις επαφές σας να κάνουν τα ίδια βήματα που έχετε ήδη στέλνοντάς τους αυτόν τον οδηγό. Μια άλλη πιθανότητα είναι να έχουν αλλάξει αριθμούς και να μην σας έχουν ειδοποιήσει ακόμα.