Πώς να διορθώσετε το AirPlay όταν δεν λειτουργεί

Η εύχρηστη λειτουργία AirPlay της Apple μπορεί μερικές φορές να είναι περίεργη. Και αν αυτή είναι η τρέχουσα εμπειρία σας, είστε τυχεροί που είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το AirPlay δεν μεταδίδει περιεχόμενο ήχου ή βίντεο από τις συσκευές σας. Μερικές φορές, μπορεί να οφείλεται σε ελαττωματική σύνδεση στο Διαδίκτυο. Άλλες φορές, η συσκευή σας Apple δεν θα στέλνει σωστά περιεχόμενο στον επιθυμητό προορισμό.

Ανεξάρτητα από αυτό, μπορείτε να διορθώσετε τα περισσότερα προβλήματα με το AirPlay χρησιμοποιώντας μερικές εύκολες και γρήγορες μεθόδους. Παρακάτω, θα εξετάσουμε όλους τους πιθανούς τρόπους επιδιόρθωσης του AirPlay όταν δεν λειτουργεί.

1. Ελέγξτε τις Ελάχιστες Απαιτήσεις για το AirPlay

Το AirPlay δεν λειτουργεί σε όλες τις συσκευές, επομένως πρέπει πρώτα να ελέγξετε εάν ο αποστολέας AirPlay (η συσκευή που χρησιμοποιείται για τη ροή περιεχομένου) πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για το AirPlay.

Ήχος AirPlay από:

  • iPhone, iPad ή iPod touch με iOS 11.4 ή νεότερη έκδοση
  • Apple TV HD ή Apple TV 4K με tvOS 11.4 ή νεότερη έκδοση
  • HomePod ή HomePod mini με iOS 11.4 ή νεότερη έκδοση
  • Mac με iTunes 12.8 ή νεότερη έκδοση ή macOS Catalina 10.15 ή νεότερη έκδοση
  • Υπολογιστής Windows με iTunes 12.8 ή νεότερη έκδοση

Βίντεο AirPlay από:

  • iPhone, iPad ή iPod touch με iOS 12.3 ή νεότερη έκδοση
  • Mac με macOS Mojave 10.14.5 ή νεότερη έκδοση

Ο δέκτης AirPlay (η συσκευή στην οποία μεταδίδετε περιεχόμενο) πρέπει επίσης να υποστηρίζει τη λειτουργία.

Για να επιβεβαιώσετε ότι μια συσκευή τρίτου κατασκευαστή, όπως μια έξυπνη τηλεόραση, υποστηρίζει τη λειτουργία AirPlay, αναζητήστε μια ετικέτα με δυνατότητα AirPlay στη συσκευασία.

Εάν ενδιαφέρεστε, περιηγηθείτε στις προτάσεις μας για τους καλύτερους δέκτες AirPlay.

  Εύκολη παρακολούθηση και διαχείριση δικτύου με το Auvik

2. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις του δέκτη AirPlay στο macOS

Οι σύγχρονοι υπολογιστές Mac με macOS Monterey ή νεότερο μπορούν να λειτουργήσουν ως δέκτης AirPlay. Αυτό καθιστά δυνατή τη μεταφορά περιεχομένου AirPlay από άλλη συσκευή στο Mac σας και ακόμη και την κοινή χρήση της οθόνης ενός Mac μέσω του AirPlay, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ενεργοποιημένη η ρύθμιση AirPlay Receiver, όπως συζητείται παρακάτω.

Για την προστασία του απορρήτου σας, μόνο οι συσκευές που χρησιμοποιούν το ίδιο Apple ID με τον υπολογιστή σας επιτρέπεται να μεταφέρουν περιεχόμενο AirPlay στο Mac σας. Για να το αλλάξετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά > AirDrop & HandOff και ενεργοποιήστε τη ρύθμιση AirPlay Receiver στα δεξιά.

Τώρα, ακόμη και συσκευές που δεν χρησιμοποιούν το ίδιο Apple ID με το Mac σας μπορούν να κάνουν AirPlay σε αυτό. Για να επιτρέψετε σε οποιεσδήποτε κοντινές συσκευές να βλέπουν το Mac σας ως δέκτη AirPlay, κάντε κλικ στην επιλογή Να επιτρέπεται το AirPlay για, επιλέξτε Όλοι από το μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Να επιτρέπεται σε όλους.

Μπορείτε επίσης να αφήσετε νέες συσκευές AirPlay στο Mac σας χωρίς επαλήθευση κωδικού πρόσβασης, απενεργοποιώντας την επιλογή Απαιτείται κωδικός πρόσβασης.

Η Apple συνιστά τη χρήση iPhone 7 ή μεταγενέστερου και τουλάχιστον Mac 2018 για μια ιδανική εμπειρία. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το AirPlay σε παλαιότερες συσκευές σε χαμηλότερη ανάλυση βίντεο. Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να παίξουμε AirPlay από ένα iPhone 6s, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα συμβατότητας της Apple.

3. Αφυπνίστε τις συσκευές και κρατήστε τις κοντά

Εάν δεν ήταν αρκετά σαφές, θυμηθείτε ότι όλες οι συσκευές σας πρέπει να είναι ενεργοποιημένες και ξεκλειδωμένες για να χρησιμοποιήσετε το AirPlay. Όταν χρησιμοποιείτε το AirPlay στην Apple TV σας, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή δεν βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας κάνοντας κλικ στο τηλεχειριστήριο για να την αφυπνίσετε από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

Εφόσον το AirPlay βασίζεται συνήθως στην ανακάλυψη peer-to-peer, φέρτε τα όσο το δυνατόν πιο κοντά το ένα στο άλλο για να αυξήσετε την ισχύ της σύνδεσης.

Όταν το Mac σας εντοπίσει έναν δέκτη AirPlay στο δίκτυο, εμφανίζεται κάτω από το εικονίδιο Screen Mirroring στη γραμμή μενού. Εάν δεν εμφανίζεται κανένα εικονίδιο, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Κέντρο ελέγχου, κάντε κλικ στο μενού δίπλα στο Screen Mirroring και επιλέξτε Να εμφανίζεται πάντα στη γραμμή μενού.

  Διορθώστε το χειριστήριο PS4 που δεν θα συνδεθεί στην κονσόλα

Τώρα, μπορείτε να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε γρήγορα το AirPlay, να αντικατοπτρίσετε την οθόνη του Mac σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα κοντινό iPad ως δεύτερη οθόνη—όλα από τη γραμμή μενού.

5. Απενεργοποιήστε το Automatic AirPlay σε τηλεοράσεις

Ένα iPhone ή iPad μπορεί αυτόματα να περιέχει περιεχόμενο AirPlay στην έξυπνη τηλεόρασή σας Apple TV ή AirPlay, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τη λειτουργία. Για να μην συμβεί αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > AirPlay & Handoff > Automatically AirPlay και επιλέξτε Ποτέ.

Κάτι τέτοιο θα σταματήσει το iPhone σας να συνδέεται αυτόματα με έναν κοντινό δέκτη AirPlay, όπως το Apple TV σας, όποτε θέλετε να μεταδώσετε κάτι στο Mac σας.

6. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης σε iPhone ή iPad απενεργοποιεί όλα τα ασύρματα ραδιόφωνα εκτός από το Bluetooth. Το AirPlay απαιτεί Wi-Fi και Bluetooth, επομένως θα πρέπει να κλείσετε τη λειτουργία πτήσης για να χρησιμοποιήσετε το AirPlay.

Ανοίξτε το Κέντρο Ελέγχου στο iPhone ή το iPad σας σύροντας προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, αγγίξτε ένα μικρό εικονίδιο αεροπλάνου για εναλλαγή της Λειτουργίας πτήσης. Εναλλακτικά, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Λειτουργία αεροπλάνου για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

7. Ενεργοποιήστε το Bluetooth

Το Bluetooth πρέπει να είναι ενεργοποιημένο και στα δύο άκρα για να επιτρέψει στον αποστολέα και τον παραλήπτη να ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Bluetooth σε iPhone και iPad με δύο τρόπους.

Ένας τρόπος είναι να τραβήξετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία και να ενεργοποιήσετε την εναλλαγή Bluetooth στο Κέντρο Ελέγχου. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Bluetooth στο iPhone σας και να χρησιμοποιήσετε το διακόπτη για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

8. Χρησιμοποιήστε το ίδιο δίκτυο Wi-Fi

Το Peer-to-peer AirPlay επιτρέπει στο AirPlay να λειτουργεί ακόμα κι αν οι συσκευές δεν βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi ή σε οποιοδήποτε δίκτυο για αυτό το θέμα. Εάν η ανακάλυψη peer-to-peer δεν λειτουργεί για εσάς, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi για καλύτερα αποτελέσματα.

Για να ελέγξετε το δίκτυο που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή στη συσκευή σας iOS ή iPadOS, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Wi-Fi για να προβάλετε το τρέχον όνομα δικτύου.

  Πώς να κερδίσετε την έκπτωση εκπαίδευσης της Apple σε Mac ή iPad

Για να ελέγξετε το δίκτυο Wi-Fi στο οποίο είστε συνδεδεμένοι στο macOS, κάντε κλικ στο εικονίδιο Wi-Fi στη γραμμή μενού ή μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Wi-Fi.

Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος, συνιστούμε να ελέγξετε τις συμβουλές μας για το πότε το Mac σας δεν θα συνδεθεί στο Wi-Fi. Οι χρήστες του Apple TV μπορούν να ελέγξουν το τρέχον δίκτυό τους στο μενού Ρυθμίσεις > Δίκτυο.

Εάν το Apple TV σας χρησιμοποιεί σύνδεση Ethernet, φροντίστε να το συνδέσετε στον ίδιο δρομολογητή που δημιουργεί τη σύνδεση Wi-Fi του σπιτιού σας.

9. Επανεκκινήστε τις συσκευές σας

Μερικές φορές, η καλύτερη λύση είναι να επανεκκινήσετε όλες τις συσκευές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με το AirPlay. Σε iOS και iPadOS, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Γενικά > Τερματισμός λειτουργίας. Στο tvOS, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Σύστημα > Επανεκκίνηση. Για επανεκκίνηση του Mac σας, κάντε κλικ στο μενού Apple και επιλέξτε Επανεκκίνηση.

10. Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας

Μεταξύ των λόγων που το AirPlay δεν μπορεί να μεταδώσει το περιεχόμενό σας μπορεί να είναι ένα πρόβλημα με τον δρομολογητή σας. Μπορεί ο δρομολογητής σας να περιορίζει το περιεχόμενο λόγω ενός μικροπροβλήματος με το υλικολογισμικό του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να διορθώσετε προβλήματα σύνδεσης απενεργοποιώντας και ενεργοποιώντας ξανά έναν δρομολογητή.

11. Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας στο macOS

Εάν το πρόβλημά σας στο AirPlay είναι συγκεκριμένο για Mac, το πιθανότερο είναι ότι το τείχος προστασίας χρησιμοποιεί έναν κανόνα που αποκλείει τη σύνδεση AirPlay. Ευτυχώς, μπορείτε να τροποποιήσετε τις επιλογές του τείχους προστασίας macOS με μερικά κλικ.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Δίκτυο και κάντε κλικ στο Τείχος προστασίας στα δεξιά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επιλογές κάτω από την εναλλαγή Τείχους προστασίας εάν είναι ενεργοποιημένο. Τώρα, απενεργοποιήστε τον διακόπτη Αποκλεισμός όλων των εισερχόμενων συνδέσεων στο επάνω μέρος και ενεργοποιήστε την επιλογή Αυτόματη δυνατότητα λήψης υπογεγραμμένου λογισμικού για λήψη εισερχόμενων συνδέσεων.

Τέλος, κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

12. Ενημερώστε τις συσκευές σας στο πιο πρόσφατο λογισμικό

Όλες οι συσκευές AirPlay θα πρέπει να χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού που είναι διαθέσιμη για αυτές. Μπορείτε να δείτε τα παρακάτω σεμινάρια που σας καθοδηγούν στη διαδικασία ενημέρωσης.

Άλλες επιλογές για τη σύνδεση συσκευών Apple

Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν το AirPlay σταματά να λειτουργεί όταν το χρειάζεστε περισσότερο. Η δοκιμή των συμβουλών που περιγράφονται παραπάνω θα διορθώσει τα προβλήματά σας στο AirPlay. Εάν όχι, μάλλον ήρθε η ώρα να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη της Apple.

Το AirPlay δεν είναι ο μόνος τρόπος για να συνδέσετε το iPhone ή το iPad σας σε μια έξυπνη τηλεόραση. Θα πρέπει να εξερευνήσετε άλλους τρόπους μετάδοσης περιεχομένου σε μια τηλεόραση όποτε το AirPlay δεν λειτουργεί για τον ένα ή τον άλλο λόγο.