Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Πρόβλημα σύνδεσης ή μη έγκυρος κωδικός MMI” στο Android

Οι κωδικοί MMI ή Man Machine Interface είναι χρήσιμοι όταν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το τηλέφωνό σας Android ή να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες. Αλλά γιατί το τηλέφωνό σας εμφανίζει το σφάλμα “Πρόβλημα σύνδεσης ή Μη έγκυρος κωδικός MMI”;

Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω σφάλματος δικτύου, δυσλειτουργίας κάρτας SIM ή κακής συμπεριφοράς εφαρμογής, μεταξύ άλλων λόγων. Ανεξάρτητα από την αιτία, οι παρακάτω λύσεις θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Επεξεργαστείτε τον Κώδικα

Οι κωδικοί MMI δεν είναι εύκολο να θυμάστε, επομένως υπάρχει περίπτωση να πληκτρολογήσετε λάθος κωδικό. Αφιερώστε ένα δευτερόλεπτο και ελέγξτε αν έχετε εισαγάγει τον σωστό κωδικό MMI.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε κόμμα μετά τον κωδικό και να δείτε αν λειτουργεί. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δοκιμάσετε *#*#4636#*#* για να ελέγξετε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση δεδομένων του τηλεφώνου σας, πληκτρολογήστε *#*#4636#*#*, πριν καλέσετε.

2. Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Υπάρχει περίπτωση η συσκευή σας Android να έχει αντιμετωπίσει το σφάλμα “Πρόβλημα σύνδεσης ή Μη έγκυρος κωδικός MMI” λόγω προσωρινού ατυχήματος δικτύου. Τις περισσότερες φορές, η ανανέωση των συνδέσεων δικτύου ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας τη λειτουργία πτήσης θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα.

Μεταβείτε στο μενού Γρήγορες ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και πατήστε Λειτουργία πτήσης. Περιμένετε μερικά λεπτά και απενεργοποιήστε το. Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία πτήσης μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Συνδέσεις στη συσκευή σας Android.

3. Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε την κάρτα SIM

Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα δικτύου στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε την κάρτα SIM. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και μεταβείτε στις Συνδέσεις > Διαχείριση SIM. Εδώ, απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στη SIM, περιμένετε μερικά λεπτά και ενεργοποιήστε την ξανά.

4. Εισαγάγετε τον κωδικό σε ασφαλή λειτουργία

Μια δυσλειτουργική εφαρμογή τρίτου μέρους μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο αντιμετωπίζετε το σφάλμα “Πρόβλημα σύνδεσης ή Μη έγκυρος κωδικός MMI”. Για να το δοκιμάσετε, δοκιμάστε να εισαγάγετε τον κωδικό σε ασφαλή λειτουργία.

Ανοίξτε το μενού Γρήγορες ρυθμίσεις και πατήστε το εικονίδιο Power. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Power Off μέχρι να δείτε το εικονίδιο Safe mode. Πατήστε το για επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας σε ασφαλή λειτουργία.

Μόλις επανεκκινηθεί το τηλέφωνό σας, δοκιμάστε να καλέσετε οποιονδήποτε κωδικό MMI. Εάν λειτουργεί τώρα, πρέπει να απεγκαταστήσετε την προβληματική εφαρμογή. Όσο είστε σε αυτό, αξίζει να βρείτε και να απεγκαταστήσετε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ.

5. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς MMI, σκεφτείτε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου του τηλεφώνου σας Android. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου θα καταργήσει τις συζευγμένες συσκευές, τα όρια δεδομένων και τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi, μεταξύ άλλων τιμών δικτύου.

Διορθώστε τους μη έγκυρους κωδικούς MMI στη συσκευή σας

Οι κωδικοί MMI μπορεί να είναι πολύ χρήσιμοι, ειδικά αν πρέπει να επισκευάσετε το τηλέφωνό σας και χρειάζεστε πληροφορίες λογισμικού και υλικού. Τώρα, εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να λάβετε τους κωδικούς MMI για να λειτουργήσουν, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο του δικτύου σας για οδηγίες για συγκεκριμένες εταιρείες. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας να σας προσφέρει μια νέα κάρτα SIM.

  Οι 10 καλύτερες εφαρμογές τραγουδιού καραόκε για Android και iOS