Πώς να διορθώσετε το μικρό GUI σε εφαρμογές σε οθόνες υψηλής ανάλυσης στα Windows 10

Μια καλή οθόνη υψηλής ανάλυσης γίνεται γρήγορα σημείο πώλησης για νέους φορητούς υπολογιστές. Η Samsung κάνει τα πάντα με οθόνες ευρείας οθόνης. Οι υπολογιστές και οι φορητοί υπολογιστές προσπαθούν να ανταγωνιστούν τις οθόνες των προϊόντων της Apple. Ομοίως, τα λειτουργικά συστήματα είναι πλέον ικανά να υποστηρίζουν οθόνες 4K. Δυστυχώς, ενώ το υλικό και τα λειτουργικά συστήματα προσπαθούν να υποστηρίξουν υψηλότερες αναλύσεις, οι εφαρμογές δεν μπαίνουν τόσο γρήγορα στη σειρά. Πολλές εφαρμογές εξακολουθούν να μην υποστηρίζουν υψηλά DPI. Τα Windows 10 αντισταθμίζουν αυτό μέσω μιας δυνατότητας που ονομάζεται κλιμάκωση που συχνά οδηγεί σε θολό κείμενο στις εφαρμογές. Η κλιμάκωση ισχύει μόνο για κείμενο. Εξακολουθείτε να βλέπετε ένα μικρό GUI σε εφαρμογές σε οθόνες υψηλής ανάλυσης. Είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές και αν έχετε προβλήματα όρασης, είναι ακόμη πιο δύσκολο. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να διορθώσετε το μικρό GUI σε εφαρμογές σε οθόνες υψηλής ανάλυσης.

Διορθώστε το μικρό GUI σε εφαρμογές σε οθόνες υψηλής ανάλυσης

Αυτή η λύση προέρχεται από Ο Dan Antonielli που αντιμετώπισε το πρόβλημα στο Surface Pro 4 του. Αν και η επιδιόρθωση αφορά το Surface Pro 4, θα λειτουργήσει σε οποιοδήποτε σύστημα με Windows 10. Θα χρειαστεί να κάνετε μια μικρή επεξεργασία στο μητρώο των Windows. Αυτή η επιδιόρθωση εφαρμόζεται ανά εφαρμογή, επομένως δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως επηρεάσει εφαρμογές που δεν πάσχουν από μικρό GUI.

  Πώς να αντιγράψετε φακέλους Google Drive

Επεξεργασία μητρώου

Ανοίξτε το μητρώο των Windows και μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionSideBySide

Δημιουργήστε μια νέα τιμή DWORD και ονομάστε την “PreferExternalManifest”. Κάντε διπλό κλικ και ορίστε την τιμή του σε 1.

Αποθήκευση αρχείου Manifest

Τώρα πρέπει να αποθηκεύσετε ένα αρχείο δήλωσης στο φάκελο του προγράμματος για την εφαρμογή που έχει το μικρό γραφικό περιβάλλον εργασίας. Ο Dan Antonielli το έχει καταστήσει διαθέσιμο σε όλους. Το αρχείο πιθανότατα θα ληφθεί ως αρχείο κειμένου με την επέκταση TXT. Θα χρειαστεί να το αλλάξετε. Στην πραγματικότητα, θα χρειαστεί να μετονομάσετε το αρχείο.

Αρχικά, ανοίξτε το φάκελο της εφαρμογής για την εφαρμογή για την οποία πρέπει να διορθώσετε το GUI. Θα πάμε με το Photoshop CC ως παράδειγμα. Ανοίξτε την παρακάτω θέση στην Εξερεύνηση αρχείων.

C:Program FilesAdobeAdobe Photoshop CC 2017

Τώρα, αναζητήστε το αρχείο που θα ανοίξει το Photoshop. Ονομάζεται Photoshop.exe. Σημειώστε το όνομα του αρχείου. Στη συνέχεια, μετονομάστε το αρχείο δήλωσης που μόλις κατεβάσατε σε Photoshop.exe.manifest. Αντιγράψτε αυτό το αρχείο στην ίδια θέση με το αρχείο Photoshop.exe. Θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή για να το κάνετε αυτό. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε. Ανοίξτε το Photoshop και το GUI θα φαίνεται μεγαλύτερο. Εάν το κείμενο είναι θολό, απενεργοποιήστε την κλιμάκωση.

  Πού βρίσκονται τα Εργαλεία διαχειριστή για το Office 365;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο αρχείο μανιφέστου για όλες τις εφαρμογές. Το δοκιμάσαμε με το VLC player και δούλεψε μια χαρά.