Πώς να διορθώσετε το μήνυμα “Πρόβλημα εξαγωγής συσκευής μαζικής αποθήκευσης” στα Windows 10

Όλοι έχουμε δει το μήνυμα “Πρόβλημα εξαγωγής συσκευής μαζικής αποθήκευσης” όταν προσπαθούμε να αφαιρέσουμε με ασφάλεια μια μονάδα USB ή μια εξωτερική μονάδα δίσκου από το σύστημά μας. Η πιο προφανής λύση είναι απλώς να αγνοήσετε το μήνυμα και να αποσύρετε το δίσκο. Φυσικά αυτό ενέχει κινδύνους και αν δεν είστε διατεθειμένοι να τους αναλάβετε, ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να απαλλαγείτε από το μήνυμα και να αφαιρέσετε με ασφάλεια τη μονάδα δίσκου.

Κλείσιμο ανοιχτών αρχείων

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ανοιχτά στο σύστημά σας αρχεία που βρίσκονται στη μονάδα δίσκου. Εάν προηγουμένως εργαζόσασταν σε ένα αρχείο που βρισκόταν στη μονάδα δίσκου και ήταν μεγάλο, περιμένετε λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο του αρχείου και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να αφαιρέσετε τη μονάδα.

  6 καλύτερες εφαρμογές καιρού για Windows 10

Κλείστε το Chrome

Εάν ανεβάσατε/ αποκτήσατε πρόσβαση σε αρχεία από την εξωτερική μονάδα δίσκου στο Chrome, το πρόγραμμα περιήγησης δεν παραιτείται από τον έλεγχό τους. Ακόμα κι αν έχετε κλείσει την καρτέλα από την οποία αποκτήσατε πρόσβαση στο αρχείο, και πάλι δεν θα μπορείτε να διακόψετε και να αφαιρέσετε την εξωτερική μονάδα δίσκου. Πρέπει να κλείσετε το Chrome και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τη μονάδα δίσκου.

Το Chrome δεν είναι το μόνο που εμποδίζει την αφαίρεση των μονάδων δίσκου. Μπορεί να το κάνουν και άλλες εφαρμογές, οπότε κλείστε τις εφαρμογές που χρησιμοποιήσατε για πρόσβαση σε αρχεία στην εξωτερική μονάδα δίσκου.

  Πώς να κάνετε επανεκκίνηση ενός προγράμματος οδήγησης στα Windows 10

Χρησιμοποιήστε το RemoveDrive

Εάν τα παραπάνω δεν λειτουργούν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο γραμμής εντολών που ονομάζεται RemoveDrive. Κάντε λήψη και εξαγωγή και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή.

Σύνταξη

RemoveDrive Drive Letter

Παράδειγμα

RemoveDrive E:

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Οι παραπάνω τρεις μέθοδοι πρέπει να κάνουν το κόλπο, ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αφαιρέσετε μια συσκευή και δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να χάσετε τα αρχεία σας, μπορείτε να κλείσετε το σύστημά σας και στη συνέχεια να αφαιρέσετε τη μονάδα όταν το σύστημά σας είναι απενεργοποιημένο .

Το μήνυμα “Πρόβλημα εξαγωγής συσκευής μαζικής αποθήκευσης” εμφανίζεται κάθε τόσο, αλλά αν συνεχίσετε να το λαμβάνετε και αυτό για μια συγκεκριμένη μονάδα δίσκου, ίσως θελήσετε να ελέγξετε αν κάτι δεν πάει καλά με αυτό. Εάν η αιτία σχετίζεται με το υλικό, πιθανότατα σχετίζεται με τη μονάδα δίσκου και όχι με το σύστημά σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Xubuntu στο Raspberry Pi 4

Δεδομένου ότι οι παραπάνω λύσεις, εκτός από το κλείσιμο αρχείων και εφαρμογών, είτε θα διαταράξουν την εργασία είτε θα είναι χρονοβόρες για την εκτέλεσή τους, γι’ αυτό είναι δελεαστικό να αφαιρέσετε απλώς τη μονάδα δίσκου και να ελπίζετε ότι κανένα αρχείο δεν έχει καταστραφεί. Οι περισσότερες χρήσεις δεν έχασαν ποτέ αρχεία με την εσφαλμένη κατάργηση μονάδων δίσκου από το σύστημα και αυτός είναι συχνά αρκετός λόγος για να αγνοήσετε το μήνυμα. Τούτου λεχθέντος, αποφασίστε μόνοι σας πόσο σημαντικά είναι τα αρχεία στη μονάδα δίσκου προτού την αφαιρέσετε αναγκαστικά.