Πώς να διαγράψετε οριστικά το ιστορικό PhonePe

Η τεχνολογία είναι ακόμα σχετικά νέα για εμάς, ενώ κάποιοι γύρω μας είναι είτε πολύ παλιοί είτε νέοι σε αυτήν. Αυτό το κενό που υπάρχει δυσκολεύει τους ηλικιωμένους να χρησιμοποιούν σύγχρονα gadget καθώς η χρήση smartphone εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για πολλούς. Και δεν είναι μόνο οι ηλικιωμένοι, αλλά ακόμη και οι άνθρωποι από τις αγροτικές περιοχές ή εκείνοι που κατοικούν σε πόλεις της βαθμίδας 2 και της βαθμίδας 3 που θεωρούν επίσης δύσκολη τη χρήση της τεχνολογίας. Με αυτήν την πρόκληση, η προσπάθεια για μια ψηφιακή Ινδία γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Σήμερα όλες οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μετακινηθούν στο διαδίκτυο, είτε πρόκειται για την πιστωτική σας κάρτα, τις εφαρμογές πληρωμών, την εκπαίδευση κ.λπ. Έτσι, ενώ το μισό του πληθυσμού προλαβαίνει αυτές τις αλλαγές σε χρόνο μηδέν, το άλλο μισό εξακολουθεί να υστερεί. Έτσι, σήμερα είναι να κάνουμε ένα μικρό βήμα μπροστά σε αυτόν τον κόσμο της βαριάς τεχνολογίας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας κάνουμε να καταλάβετε πώς να διαγράψετε οριστικά το ιστορικό PhonePe και γιατί η συναλλαγή δεν εμφανίζεται στο ιστορικό PhonePe.

Πώς να διαγράψετε οριστικά το ιστορικό PhonePe

Θα μάθετε πώς να διαγράφετε μόνιμα το ιστορικό PhonePe σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

Τι είναι το PhonePe;

PhonePe είναι μια εταιρεία ψηφιακών πληρωμών και χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και η εφαρμογή της βασίζεται στην ενοποιημένη διεπαφή πληρωμών. Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη για Android και iOS χρήστες και έχει πάνω από 35 crore χρήστες. Η εταιρεία ανήκει επί του παρόντος στη Flipkart, η οποία ανήκει στη Walmart. Θέλετε να πληρώσετε τους λογαριασμούς; Το PhonePe σας έχει καλύψει. Θέλετε να στείλετε χρήματα σε κάποιον; Και πάλι, το PhonePe σας έχει καλύψει. Θέλετε να επενδύσετε, να επαναφορτίσετε ή να αγοράσετε χρυσό; Και πάλι, το PhonePe το κάνει και αυτό! Έτσι, βλέπετε, το PhonePe είναι αυτή η εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αρκετά πράγματα. Και, είναι εντελώς δωρεάν!

  Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης της γραμμής αφής σε ένα Macbook Pro

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης της εφαρμογής PhonePe;

Όταν έχετε μια εφαρμογή που κάνει τη ζωή σας εύκολη, θα υπάρχουν πάντα λόγοι για να την εκτιμήσετε και να την καλωσορίσετε. Ωστόσο, όταν η ίδια εφαρμογή ασχολείται με χρήματα και άλλα πράγματα, θα υπάρχει επίσης βαρύς έλεγχος σε αυτήν, υποβάλλοντάς την σε ορισμένα ζητήματα. Το PhonePe ταιριάζει και στις δύο κατηγορίες. Έτσι, έρχεται με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ας δούμε λοιπόν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της εφαρμογής προτού μάθουμε πώς να διαγράφετε οριστικά το ιστορικό PhonePe.

Α. Υπέρ

Ακολουθούν τα πλεονεκτήματα της χρήσης της εφαρμογής PhonePe για τις συναλλαγές σας και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα οικονομικά.

  • Η εφαρμογή PhonePe φέρνει άνεση στη ζωή σας. Μπορείτε να καθίσετε άνετα στο σπίτι σας και να κάνετε πληρωμές, να επαναφορτιστείτε και να κάνετε πολλά περισσότερα με ένα απλό πάτημα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ανοίγεις την εφαρμογή και έχεις τα πάντα μπροστά σου. Απλώς επιλέξτε την επιλογή που θέλετε και προχωρήστε με αυτήν. Θα λάβετε επίσης ένα μήνυμα επιβεβαίωσης για το ίδιο.
  • Οι πληρωμές είναι χωρίς προβλήματα, καθώς αρκεί μόνο μια σάρωση ενός κωδικού QR για να στείλετε χρήματα απευθείας στον λογαριασμό του πωλητή. Και πάλι, λαμβάνετε επιβεβαίωση για το ίδιο. Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν μέσω των καρτών, του πορτοφολιού ή των τραπεζικών λογαριασμών σας, γεγονός που καθιστά επίσης τη διαδικασία ευέλικτη.

  • Με την εφαρμογή PhonePe, έχετε τη δυνατότητα αυτόματης πληρωμής και υπενθύμισης. Στην πρώτη λειτουργία, οι λογαριασμοί σας αναλαμβάνονται αυτόματα από την εφαρμογή. Αφού πραγματοποιήσετε μια πληρωμή για ένα συγκεκριμένο βοηθητικό πρόγραμμα την πρώτη φορά, μπορείτε να επιλέξετε τη δυνατότητα αυτόματης πληρωμής και την επόμενη φορά η εφαρμογή θα αναλάβει η ίδια τους λογαριασμούς. Η λειτουργία υπενθύμισης σας υπενθυμίζει έναν λογαριασμό ή μια πληρωμή που έπρεπε να κάνετε.
  • Το PhonePe είναι μια πλατφόρμα UPI και επομένως είναι ασφαλές για την πραγματοποίηση πληρωμών χωρίς κόστος. Χρεώνεται μόνο η μεταφορά χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό στο πορτοφόλι σας.
  • Η εφαρμογή PhonePe σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις εφαρμογές άλλων κορυφαίων εταιρειών. Το Ola, το Dominoes, το IRCTC, τα OYO Hotels και πολλές άλλες εφαρμογές είναι προσβάσιμα από την εφαρμογή PhonePe χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα μεταγωγής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πορτοφόλι άλλων εφαρμογών μέσω της εφαρμογής PhonePe. Η Airtel, το Jio και το πορτοφόλι πολλών άλλων εφαρμογών είναι προσβάσιμα σε εσάς μέσω αυτής της εφαρμογής και κανένα από τα δεδομένα σας δεν μεταβιβάζεται σε εφαρμογές τρίτων.

Ας δούμε τώρα και τα μειονεκτήματα αυτής της εφαρμογής πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία οριστικής διαγραφής του ιστορικού PhonePe.

Β. Κον

Τώρα, ας δούμε ποια είναι τα μειονεκτήματα της χρήσης της εφαρμογής PhonePe.

  • Ένα πρόβλημα που είναι σταθερό με αυτήν και με κάθε άλλη εφαρμογή πληρωμής είναι το ζήτημα του χρόνου. Μερικές φορές μια συναλλαγή μπορεί να εκκρεμεί για μέρες και δεν θα διεκπεραιωθεί. Για να μην αναφέρουμε ότι μπορεί επίσης να σας προκαλέσει πανικό σχετικά με τα χρήματά σας.
  • Ένα άλλο θέμα είναι ότι μερικές φορές η πληρωμή γίνεται από τη δική σας πλευρά της συναλλαγής αλλά δεν εμφανίζεται στο τέλος του παραλήπτη. Και πάλι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να επιλυθεί. Για άλλη μια φορά ανησυχείτε για τη συναλλαγή που έγινε μέσω της εφαρμογής.
  • Οι επιστροφές χρημάτων και το PhonePe δεν πάνε χέρι-χέρι. Κλείνετε τα εισιτήριά σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή και μετά τα ακυρώνετε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Σε αυτήν την περίπτωση, οι ονομαστικές χρεώσεις περικόπτονται και τα υπόλοιπα επιστρέφονται στον λογαριασμό σας. Ωστόσο, εάν ο πάροχος υπηρεσιών ακυρώσει την κράτηση, μπορείτε να ξεχάσετε να λάβετε επιστροφή χρημάτων. Γίνεται μια γραφειοκρατική διαδικασία και βρίσκεσαι να κινείσαι πέρα ​​δώθε με ενδιαφερόμενα μέρη μόνο για να μην λάβεις επιστροφή χρημάτων για τεχνικά ζητήματα.

  • Εκτός από το Paytm, όλες αυτές οι εφαρμογές πληρωμών δεν έχουν καμία διάταξη που να σας δίνει τόκο για το ποσό που είναι αποθηκευμένο στο πορτοφόλι τους. Βασικά, τα χρήματά σας κάθονται ιδανικά και αυτό δεν σας ωφελεί σε καμία περίπτωση.

Όταν σταθμίζετε αυτά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, κάποιοι μπορεί να αισθάνονται ότι υπάρχουν περισσότερα οφέλη παρά κακό και κάποιοι μπορεί να αισθάνονται το αντίθετο. Επομένως, είναι θέμα ατομικής επιλογής εάν θέλετε να προχωρήσετε ή όχι στη χρήση τέτοιων εφαρμογών. Ωστόσο, είναι καλύτερο να τα παίρνετε όλα με λίγο αλάτι και επίσης να επαληθεύετε όλα όσα διαβάζετε και να μην τα εμπιστεύεστε τυφλά.

Γιατί η συναλλαγή δεν εμφανίζεται στο ιστορικό PhonePe;

Δεν μπορείτε να δείτε συναλλαγές παλαιότερες του 1 έτους στην εφαρμογή PhonePe. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην παλαιότερη συναλλαγή στην εφαρμογή PhonePe, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη του PhonePe και να ζητήσετε το ιστορικό από ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό PhonePe;

Οι πιθανότητες είναι ότι όταν χρησιμοποιείτε μια τέτοια εφαρμογή, ίσως θέλετε να διαγράψετε το ιστορικό της εφαρμογής για να δημιουργήσετε χώρο για νέες συναλλαγές. Ή απλώς μπορεί να θέλετε να εξαλείψετε ορισμένες συναλλαγές και εδώ θα ρωτήσετε πώς να διαγράψετε το ιστορικό PhonePe. Ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω, θα μπορείτε εύκολα να διαγράψετε το ιστορικό PhonePe.

1. Ανοίξτε το PhonePe εφαρμογή στο τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε στην καρτέλα Ιστορικό από την κάτω δεξιά γωνία, όπως φαίνεται παρακάτω.

3. Πατήστε στην επιθυμητή συναλλαγή που θέλετε να διαγράψετε από τη λίστα.

4. Πατήστε στην επιλογή Contact PhonePe Support, όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Τώρα, πληκτρολογήστε και εξηγήστε τον λόγο για τη διαγραφή του ιστορικού, όπως θα ήθελα να διαγράψω αυτό το ιστορικό συναλλαγών επειδή…

6. Στη συνέχεια, πρέπει να στείλετε το δακτυλογραφημένο κείμενο, το οποίο με τη σειρά του θα δημιουργήσει ένα νέο δελτίο για το εν λόγω αίτημα.

Η ομάδα υποστήριξης του PhonePe θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για την επαλήθευση και την επιβεβαίωση του αιτήματος. Μετά από αυτό, το επιθυμητό ιστορικό συναλλαγών θα διαγραφεί. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό συναλλαγών από την εφαρμογή PhonePe. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε πολλά ιστορικά συναλλαγών ταυτόχρονα επιλέγοντας και στέλνοντας το μήνυμα για όλες αυτές τις συναλλαγές στην ομάδα υποστήριξης του PhonePe.

Πώς να διαγράψετε οριστικά το ιστορικό συναλλαγών PhonePe;

Μερικές φορές δεν θέλουμε συγκεκριμένο ιστορικό συναλλαγών στη λίστα μας και θέλουμε να το απαλλαγούμε εντελώς. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στην εφαρμογή PhonePe. Για αυτό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του PhonePe και να ζητήσετε τη διαγραφή του ιστορικού συναλλαγών ίσως με κάποιο λόγο. Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω για να διαγράψετε οριστικά το ιστορικό συναλλαγών PhonePe από την εφαρμογή PhonePe.

***

Ελπίζουμε λοιπόν να καταλάβατε πώς μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό PhonePe με τα λεπτομερή βήματα που θα σας βοηθήσουν. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες ή προτάσεις σχετικά με οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να τα γνωρίζουμε.