Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης της γραμμής αφής σε ένα Macbook Pro

Τα στιγμιότυπα οθόνης είναι εδώ και πολύ καιρό μια τυπική δυνατότητα στις συσκευές της Apple. Τόσο οι συσκευές iOS όσο και οι Mac έχουν τη δυνατότητα λήψης στιγμιότυπου οθόνης της οθόνης σας. Τα Mac, ως επιτραπέζιο σύστημα, έχουν πολύ πιο πλούσιες επιλογές για λήψη στιγμιότυπων οθόνης και η ποιότητα είναι εξαιρετική. Σε πλήρη αντίθεση, τα Windows πάντα υστερούσαν σε αυτό το θέμα. Ακόμη και τώρα, με τα Windows 10, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν μόνο ένα στιγμιότυπο οθόνης πλήρους οθόνης. Η τελευταία σειρά Macbook Pro της Apple, όλα τα μοντέλα του 2016 και άνω, συνοδεύονται από Touch Bar. Είναι μια οθόνη αφής που σας δείχνει διαφορετικά κουμπιά με βάση την τρέχουσα εφαρμογή με την οποία εργάζεστε. Η Apple έχει συμπεριλάβει δεόντως έναν τρόπο λήψης στιγμιότυπου οθόνης της γραμμής αφής. Να πώς.

  Εγγράψτε ένα Screencast στο iPhone σας χωρίς Mac ή Jailbreak

Η συντόμευση πληκτρολογίου για τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης της γραμμής αφής είναι Command + Shift + 6 δηλ.

⇧⌘6

Αυτό θα αποθηκεύσει τα τρέχοντα κουμπιά που εμφανίζονται στη γραμμή αφής ως αρχείο PNG στην επιφάνεια εργασίας σας. Εάν θέλετε να αντιγράψετε την εικόνα στο πρόχειρό σας αντί να την αποθηκεύσετε ως αρχείο PNG, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Control + Shift + Command + 6, δηλ.

⌃⇧⌘6

Υπήρξε αρκετή κριτική για το Touch Bar στη σειρά Macbook Pro και την Apple. Πολλοί πιστεύουν ότι το Touch Bar είναι ένα τέχνασμα. Οι πρώτες κριτικές αναφέρουν ότι δεν είναι αρκετός λόγος για να αναβαθμίσετε το Macbook Pro σας, αλλά οι προγραμματιστές προσθέτουν υποστήριξη για αυτό στις εφαρμογές τους. Υπάρχουν επίσης μερικές διαθέσιμες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να μετατρέψετε τη γραμμή αφής σε κάτι λίγο διασκεδαστικό όπως το Nyan Cat.

  Πώς να εγκαταστήσετε το GCC στο Ubuntu

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όταν τραβάτε ένα στιγμιότυπο οθόνης πλήρους οθόνης της οθόνης σας μέσω της συντόμευσης πληκτρολογίου Command + Shift + 4, η γραμμή αφής δεν περιλαμβάνεται. Το macOS το αντιμετωπίζει ως συσκευή προβολής, αλλά δεν το περιλαμβάνει ως δευτερεύουσα οθόνη όπως θα ήταν εάν είχατε μια δεύτερη οθόνη συνδεδεμένη στο Macbook Pro σας.

Η συντόμευση στιγμιότυπου οθόνης λειτουργεί στο macOS 10.12.2 που είναι ακόμα σε beta προς το παρόν. Τα νέα Macbook Pro θα λάβουν αυτόματα την αναβαθμισμένη έκδοση, οπότε δεν υπάρχει πραγματική ανησυχία.

μέσω 9to5Mac

  Πώς να βρείτε retweet προσφοράς ενός tweet