Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό Instagram

Ας το παραδεχτούμε, το Instagram μπορεί να είναι συντριπτικό μερικές φορές.

Με την ποσότητα περιεχομένου βίντεο που βλέπετε καθημερινά, είναι σχεδόν σαν να έχει γίνει ασταμάτητη συνήθεια η κύλιση, επειδή δεν θέλετε να χάσετε τον «επόμενο ενδιαφέρον τροχό». Μια ώρα κύλισης μετατρέπεται σε 4 ώρες σε γρήγορο χρόνο, και αν είστε σαν τον ξάδερφό μου, ο χρόνος οθόνης σας μπορεί να αγγίζει ακόμη και την οροφή.

Είτε έχετε βαρεθεί τον εθισμό στα social media είτε απλά νιώθετε ότι το Instagram δεν σας εξυπηρετεί πλέον, η διαγραφή του λογαριασμού σας φαίνεται λογική ιδέα.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι τόσο απλή διαδικασία όσο ήταν παλιά. Στο παρελθόν, απλώς πηγαίνατε στις Ρυθμίσεις και βλέπατε την επιλογή να διαγράψετε αμέσως τον λογαριασμό σας. Αυτό δεν ισχύει πλέον.

Η διαδικασία είναι λίγο μπερδεμένη στις μέρες μας, ειδικά μετά τις λίγες τελευταίες ενημερώσεις. Ωστόσο, μπορείτε να καθίσετε και να ακολουθήσετε καθώς παρουσιάζω τα βήματα με τον πιο απλό τρόπο σε αυτήν την ανάρτηση.

Αν προτιμάτε να παρακολουθήσετε ένα βήμα προς βήμα εκμάθηση της διαδικασίας, δείτε ένα γρήγορο βίντεο:

Ας μάθουμε περισσότερα.

Γιατί μπορεί να θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Instagram

Ανεξάρτητα από το πόσο εθιστικό μπορεί να είναι το Instagram, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαγραφή του λογαριασμού σας φαίνεται ότι είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Instagram.

  Πώς να φιλτράρετε τα προσβλητικά σχόλια στο Instagram

#1. Συγκρίνοντας τη ζωή σας με άλλους 👥

Είναι εύκολο να παρασυρθείς στον τέλειο κόσμο που απεικονίζουν οι χρήστες του Instagram, κάτι που τις περισσότερες φορές δεν είναι πραγματικότητα. Μπορεί επίσης να έχετε κουραστεί να συγκρίνετε τη ζωή σας με τις όμορφες στιγμές των άλλων και να εύχεστε γιατί δεν ζούσατε αυτό το είδος ζωής.

Αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στην κοινωνία μας, και όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε τον αντίκτυπό του, τόσο το καλύτερο για εμάς.

Διαβάστε επίσης: Μάθετε μια νέα δεξιότητα με αυτές τις εφαρμογές

#2. Ανάγκη για διάλειμμα 🌴

Τα διαλείμματα είναι απαραίτητα και ισχύει για όλες τις πτυχές της ζωής. Εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε πραγματικά ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διαγραφή του λογαριασμού σας μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό βήμα σε αυτό.

Το να βομβαρδίζεστε συνεχώς με ειδοποιήσεις και η ανάγκη να είστε συνδεδεμένοι «πάντα» μπορεί να εξαντλήσει ψυχικά τους περισσότερους ανθρώπους.

#3. Καταναλώνοντας πάρα πολύ χρόνο την ημέρα ⌛

Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο κάνοντας scrolling στο Instagram, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επηρεάσει το πρόγραμμά σας. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι χρησιμοποιείτε το Instagram ακόμα και όταν είναι ώρα για δουλειά ή για ύπνο.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας

Πριν προχωρήσουμε στη διαδικασία διαγραφής, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να κατεβάσετε ολόκληρα τα δεδομένα του λογαριασμού σας μεταβαίνοντας στο προφίλ σας, πατώντας στις 3 γραμμές, πατώντας στη Δραστηριότητα σας και, τέλος, πατώντας Λήψη των πληροφοριών σας.

Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε λήψη των δεδομένων του λογαριασμού σας, όπως ιστορίες, φωτογραφίες, τροχούς, αρχειοθετημένες αναρτήσεις κ.λπ.

Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό Instagram

Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Instagram.

Βήμα 1: Ανοίξτε το Instagram και πατήστε το εικονίδιο Προφίλ.

Βήμα 2: Πατήστε στις τρεις γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία.

Βήμα 3: Πατήστε Ρυθμίσεις και Απόρρητο.

Βήμα 4: Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε τη Βοήθεια. Πατήστε πάνω του.

  Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram

Βήμα 4: Πατήστε στο Κέντρο βοήθειας.

Βήμα 5: Θα πρέπει να δείτε μια οθόνη όπως αυτή. Πρέπει να πατήσετε στις τρεις γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία.

Βήμα 6: Πατήστε Διαχείριση του λογαριασμού σας.

Βήμα 7: Πατήστε Διαγραφή του λογαριασμού σας.

Βήμα 8: Από εδώ, πρέπει να πατήσετε εκεί που λέει, “Προσωρινά απενεργοποιήστε τον λογαριασμό σας στο Instagram”.

Βήμα 9: Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε έναν σύνδεσμο με το κείμενο “Διαγραφή του λογαριασμού σας στο Instagram”.

Βήμα 10: Πατήστε στο αναπτυσσόμενο μενού Βοήθεια της εφαρμογής iPhone.

Βήμα 11: Πατήστε στη Βοήθεια προγράμματος περιήγησης για κινητά.

Βήμα 12: Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε έναν σύνδεσμο με το κείμενο “Διαγραφή του λογαριασμού σας”. Πρέπει να το πατήσετε.

Βήμα 13: Από εδώ, πρέπει να επιλέξετε έναν λόγο για τον οποίο θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Μόλις δείτε τον πιο κατάλληλο λόγο, πατήστε πάνω του ή χρησιμοποιήστε την επιλογή “Κάτι άλλο”.

Βήμα 14: Για επιβεβαίωση, θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Βήμα 15: Τέλος, πατήστε Διαγραφή και τελειώσατε.

Αυτά ήταν τα βήματα που έπρεπε να κάνετε από το τέλος σας. Στη συνέχεια, το Instagram θα χρειαστεί 30 ημέρες για να ολοκληρώσει τη διαδικασία διαγραφής. Μέσα σε αυτές τις 30 ημέρες, εάν αλλάξετε γνώμη σχετικά με τη διαγραφή του λογαριασμού σας, μπορείτε απλώς να συνδεθείτε ξανά και θα ανακαλέσει τη διαγραφή.

Κατά τη διάρκεια του παραθύρου των 30 ημερών, ο λογαριασμός σας δεν θα είναι ορατός στο κοινό.

Πώς να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram

Εάν δεν είστε βέβαιοι αν θέλετε να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Instagram, σας προτείνω να τον απενεργοποιήσετε. Αυτό θα σας επιτρέψει να επιστρέψετε στον λογαριασμό σας όποτε θέλετε και να αποφύγετε οποιαδήποτε μη αναστρέψιμη ζημιά.

Η απενεργοποίηση είναι μια εξαιρετική προσωρινή λύση για προβλήματα όπως η ψυχική κόπωση και ένα επηρεασμένο πρόγραμμα λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

  Τι συμβαίνει όταν αποκλείετε κάποιον στο Instagram (ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ)

Τα βήματα για την απενεργοποίηση του λογαριασμού σας είναι σχεδόν τα ίδια με τη διαγραφή του λογαριασμού σας, εκτός από τη σελίδα όπου επιλέγετε τον λόγο για να διαγράψετε τον λογαριασμό σας, πρέπει να πατήσετε στον σύνδεσμο με το κείμενο “Προσωρινή Απενεργοποίηση”.

Επιλέξτε τον λόγο απενεργοποίησης σε αυτήν τη σελίδα, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας και πατήστε το κουμπί προσωρινής απενεργοποίησης.

Μετά την απενεργοποίηση του λογαριασμού σας, ολόκληρος ο λογαριασμός σας, συμπεριλαμβανομένων όλων των φωτογραφιών, των σχολίων και των επισημάνσεων “μου αρέσει”, θα κρυφτεί μέχρι να συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας.

Συμβουλές για να σταματήσετε να νιώθετε υπερένταση ενώ χρησιμοποιείτε το Instagram

Μερικές φορές περισσότερο από τη διαγραφή ή την απενεργοποίηση του λογαριασμού σας στο Instagram, χρειάζεστε καλύτερους τρόπους διαχείρισης της χρήσης της εφαρμογής σας. Το ιδανικό σενάριο είναι να μην αφήσετε την εφαρμογή να σας καταναλώσει. Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμένετε πάντα στην κορυφή της εφαρμογής.

#1. Κατάργηση παρακολούθησης περιττών λογαριασμών 👤

Αν παρατηρήσετε ότι κάποιοι λογαριασμοί που ακολουθείτε σας κάνουν να νιώθετε άσχημα με τον εαυτό σας ή δεν προσθέτουν αξία στη ζωή σας, ήρθε η ώρα να τους σταματήσετε.

#2. Κάντε τακτικά διαλείμματα 🌴

Όπως αναφέρθηκε σε αυτήν την ανάρτηση, το διάλειμμα είναι απαραίτητο για κάθε άνθρωπο. Η υπερβολική έκθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι διανοητική εξάντληση επειδή υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες εκεί έξω και ο εγκέφαλός μας χρειάζεται ανάπαυση από καιρό σε καιρό.

#3. Ποιότητα > Ποσότητα ✅

Αντί να καταναλώνετε κάθε μικρό κομμάτι περιεχομένου που εμφανίζεται στην οθόνη σας, προσπαθήστε να ασχοληθείτε με τους λογαριασμούς που πραγματικά προσθέτουν αξία στη ζωή σας. Εστιάστε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

#4. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Σίγασης 🔇

Κάθε τηλέφωνο έχει αυτή τη δυνατότητα και ευχαριστώ τον Θεό για αυτό. Εάν συνεχίζετε να αισθάνεστε συγκλονισμένοι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία σίγασης πιο συχνά για να μειώσετε τον θόρυβο.

Κλείσιμο Σκέψεις

Η διαγραφή του λογαριασμού σας στο Instagram μπορεί να φαίνεται μεγάλο βήμα και αυτό μπορεί να σας κρατήσει πίσω. Ωστόσο, εάν είστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι ευεργετικό για εσάς, σας συνιστώ να συνεχίσετε με αυτό.

Εάν δεν είστε σίγουροι, υπάρχει πάντα μια επιλογή να το απενεργοποιήσετε ή να προσπαθήσετε να γίνετε καλύτεροι στη διαχείριση της υπερφόρτωσης που συνοδεύει.

Στη συνέχεια, μάθετε πώς να απενεργοποιείτε έναν επαγγελματικό λογαριασμό στο Instagram και να μεταβείτε σε έναν προσωπικό λογαριασμό.