Πώς να δημιουργήσετε δημοσκόπηση στο WhatsApp για λήψη αποφάσεων που θα κερδίσουν

Δημοσκοπήσεις WhatsApp, το εργαλείο σας για τη λήψη ενημερωτικών και βασισμένων σε δεδομένα αποφάσεων.

Αναζητάτε έναν απλό τρόπο για να μάθετε τις απόψεις των φίλων σας για ένα θέμα ή να συγκεντρώσετε πληροφορίες πριν ξεκινήσετε τις υπηρεσίες;

Ή ίσως θέλετε να μάθετε τι μπορεί να επιλέξει η πλειοψηφία των χρηστών σας από τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές.

Είναι δυνατό χωρίς να ξοδέψετε χρήματα σε δημοσκοπήσεις WhatsApp. Είναι μια δημοφιλής δυνατότητα που σας επιτρέπει να κάνετε ερωτήσεις και να λαμβάνετε απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο από τα μέλη.

Ας καταλάβουμε περισσότερα.

Τι είναι το WhatsApp;

Το WhatsApp είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές messenger για smartphone, που χρησιμοποιείται ενεργά από πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή, να αποκτήσετε σύνδεση στο διαδίκτυο για να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα, ήχο, εικόνες και βίντεο.

Σε αντίθεση με την αποστολή μηνυμάτων SMS, το WhatsApp είναι γρήγορο, εύκολο και πιο βολικό όσον αφορά την εμπειρία χρήστη. Εξάλλου, δεν υπάρχουν χρεώσεις για τη χρήση του WhatsApp επειδή χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Έτσι, αν ψάχνετε για μια πλατφόρμα για να στέλνετε μηνύματα ιδιωτικά σε φίλους, να συνομιλείτε ομαδικά και να μοιράζεστε ζωντανές τοποθεσίες, το WhatsApp είναι η τέλεια επιλογή!

Διατίθεται δωρεάν για Κατεβάστε στο Google Play Store και μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε υπολογιστή Mac ή Windows. Έτσι, δεν είστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο και ούτε οι πελάτες σας, καθιστώντας αυτό ένα πολύ ευέλικτο και εύκολα προσβάσιμο εργαλείο!

Τι είναι οι δημοσκοπήσεις WhatsApp;

Οι δημοσκοπήσεις WhatsApp σάς επιτρέπουν να εκτελέσετε μια ψηφοφορία στην ομάδα σας. Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις με έως και 12 επιλογές για να διαλέξετε. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μία ή περισσότερες επιλογές σε πραγματικό χρόνο ή να ειδοποιούνται κάθε φορά που κάποιος επιλέγει μια επιλογή.

Η δημιουργία δημοσκοπήσεων WhatsApp είναι μια εύκολη διαδικασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ρωτήσετε οτιδήποτε. Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν δημοσκοπήσεις για να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με ορισμένα προϊόντα ή υπηρεσίες συλλέγοντας τη φωνή του πελάτη. Από αυτά τα αποτελέσματα, οι επιχειρήσεις μπορούν να καταλάβουν τι μπορεί να βελτιωθεί μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης.

Πριν προχωρήσουμε στη διαδικασία δημιουργίας δημοσκοπήσεων WhatsApp, ας δούμε κάποια πλεονεκτήματα της χρήσης δημοσκοπήσεων.

Οφέλη από τις δημοσκοπήσεις WhatsApp

Λοιπόν, να ψηφίσω ή να μην κάνω δημοσκόπηση; Λοιπόν, πριν ξεκινήσετε, δείτε μια γρήγορη λήψη των πλεονεκτημάτων:

  • Ομαδική λήψη αποφάσεων: Οι δημοσκοπήσεις παρέχουν μια δημοκρατική προσέγγιση στη λήψη αποφάσεων. Εξασφαλίζει ότι η γνώμη όλων λαμβάνεται υπόψη πριν το συμπέρασμα.
  • Γρήγορη και εύκολη: Η δημιουργία δημοσκοπήσεων στο WhatsApp είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι σε άλλες πλατφόρμες. Μπορεί ακόμη και να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την ενσωμάτωση των δημοσκοπήσεων τρίτων με τις προτιμώμενες εφαρμογές σας.
  • Ενισχύστε την αφοσίωση: Εάν είστε ήδη μέλος μιας ομάδας που είναι ανενεργή για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα παρατηρήσετε μια αξιοσημείωτη δέσμευση από τα μέλη μετά τη διεξαγωγή μιας δημοσκόπησης. Αυτό δημιουργεί ένα διασκεδαστικό περιβάλλον στις ομαδικές σας συνομιλίες.
  • Σκοποί μάρκετινγκ: Οι επιχειρήσεις, ιδιαίτερα οι έμποροι, μπορούν να χρησιμοποιήσουν δημοσκοπήσεις για τη διεξαγωγή έρευνας αγοράς και τη συλλογή δεδομένων για να κατανοήσουν καλύτερα το κοινό τους.
  • Σχεδιασμός εκδηλώσεων: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δημοσκοπήσεις για να μετρήσετε το ενδιαφέρον, τις προτιμήσεις και τη διαθεσιμότητα των συμμετεχόντων κατά την οργάνωση εκδηλώσεων. Βοηθά στον εξορθολογισμό της διαδικασίας σχεδιασμού.
  • Σχόλια: Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα καλό και γρήγορο εργαλείο για τη συλλογή σχολίων από τους υπάρχοντες πελάτες σας αντί να τους ζητάτε να συμπληρώσουν μεγάλες φόρμες.
  • Έρευνα: Κατά την κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, οι δημοσκοπήσεις WhatsApp μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή προηγούμενων εμπειριών και τη βελτίωση νέων προσφορών.
  • Απόρρητο: Οι δημοσκοπήσεις WhatsApp είναι ιδιωτικές για τα μέλη της ομάδας, επομένως διασφαλίζετε ότι οι απόψεις και τα δεδομένα που συλλέγονται ελέγχονται από το κοινό σας.

Επομένως, το WhatsApp δεν είναι απλώς μια εφαρμογή messenger για σύνδεση με την οικογένεια και τους φίλους. Έχει γίνει πλέον ένα επιχειρηματικό εργαλείο μάρκετινγκ και επικοινωνίας, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να προσεγγίσουν πελάτες. Στην πραγματικότητα, τα WhatsApp CRM επίσης αυξάνονται για να διευκολύνουν καλύτερες σχέσεις με τους πελάτες.

Πώς να δημιουργήσετε μια δημοσκόπηση στο WhatsApp;

Η δημιουργία μιας δημοσκόπησης είναι εύκολη στο WhatsApp.

Ακολουθούν τα βήματα για να δημιουργήσετε μια δημοσκόπηση:

  • Πατήστε στο εικονίδιο συνδετήρα 🖇️στο πλαίσιο κειμένου και αναζητήστε Δημοσκόπηση > Δημιουργία δημοσκόπησης.

  • Εισαγάγετε την ερώτησή σας στο πεδίο Ερώτηση.
  • Εισαγάγετε όλες τις επιλογές δημοσκόπησης στη λίστα Επιλογές. Μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά των επιλογών της δημοσκόπησης πατώντας παρατεταμένα το εικονίδιο του χάμπουργκερ.

  • Από προεπιλογή οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν πολλές απαντήσεις. Σε περίπτωση που θέλετε να επιτρέψετε στους χρήστες να επιλέξουν μία μόνο επιλογή, απενεργοποιήστε την εναλλαγή Επιτρέπονται πολλαπλές απαντήσεις.

  • Το τελευταίο βήμα είναι να πατήσετε το εικονίδιο αποστολής στο κάτω μέρος για να δημιουργήσετε τη δημοσκόπησή σας.

Και αυτό ήταν, τελειώσατε!

Προβολή αποτελεσμάτων δημοσκόπησης

Αφού δημιουργήσετε και στείλετε τη δημοσκόπηση στη συνομιλία σας, μπορείτε να παρακολουθείτε τις απαντήσεις τους και να ελέγξετε τους υποψήφιους ψήφους.

Για να δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πατήστε το σύνδεσμο Προβολή ψήφων στο κάτω μέρος της δημοσκόπησης. Εδώ θα βρείτε την περίληψη των ψηφοφόρων και τις απαντήσεις τους.

Το WhatsApp σάς επιτρέπει επίσης να ελέγχετε τα αποτελέσματα προηγούμενων δημοσκοπήσεων και να ελέγχετε πώς απάντησαν οι άνθρωποι. Μπορείτε εύκολα να διαγράψετε🗑️μια δημοσκόπηση, αν προτιμάτε να μην κρατάτε πλέον ενεργή μια δημοσκόπηση.

Αναλύστε δεδομένα δημοσκόπησης WhatsApp

Απλώς η προβολή των ψήφων θα σας δώσει άμεσες απαντήσεις στην ερώτησή σας. Αλλά αν διεξάγετε πολλές δημοσκοπήσεις με διαδοχική σειρά, πρέπει να αναλύσετε τα αποτελέσματα.

Η ανάλυση των απαντήσεων στη δημοσκόπηση του WhatsApp σάς βοηθά να αντλήσετε σημαντικές πληροφορίες και να λάβετε επιχειρηματικές αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα.

Ακολουθεί ένας εύκολος οδηγός για την ανάλυση των δεδομένων δημοσκόπησης WhatsApp.

  • Συλλέξτε δεδομένα: Συλλέξτε τις απαντήσεις στη δημοσκόπηση. Για να βρείτε συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις, ανοίξτε το WhatsApp και μεταβείτε στο εικονίδιο αναζήτησης. Επιλέξτε Δημοσκοπήσεις και εδώ μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις που έχετε λάβει.
  • Οργάνωση δεδομένων: Συγκεντρώστε όλες τις απαντήσεις από τις αντίστοιχες επιλογές σε οργανωμένη μορφή όπως το Excel ή ένα φύλλο Google.
  • Υπολογισμός απαντήσεων: Μπορείτε να ξεκινήσετε μετρώντας τον συνολικό αριθμό των απαντήσεων που ελήφθησαν και να υπολογίσετε το ποσοστό για κάθε επιλογή. Αυτό θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε δημοφιλείς επιλογές.
  • Προσδιορίστε μοτίβα: Υπάρχουν παρόμοια μοτίβα που βρίσκετε; Έχετε μεγαλύτερη αφοσίωση σε δημοσκοπήσεις με λιγότερες επιλογές ή το αντίστροφο; Υπάρχουν συγκεκριμένες ερωτήσεις που προκαλούν περισσότερες απαντήσεις στις δημοσκοπήσεις; Αυτές οι ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε μερικές κοινές τάσεις.
  • Συγκρίνετε στόχους: Αφού αναλύσετε τα δεδομένα σε φύλλα, ξεκινήστε να συγκρίνετε τα αποτελέσματά σας με τους αρχικούς στόχους. Τα αποτελέσματα ταιριάζουν με τις προτιμώμενες επιλογές σας ή βρίσκετε εκπληκτικά αποτελέσματα;
  • Συμπεράσματα: Μέχρι τώρα, ίσως έχετε μια πιο ξεκάθαρη κατανόηση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να λάβετε τεκμηριωμένες επιχειρηματικές αποφάσεις και ελέγξτε εάν ευθυγραμμίζονται με τα επιχειρηματικά σας σχέδια και τις στρατηγικές σας.
  • Διεξάγετε επακόλουθες δημοσκοπήσεις: Με βάση τα ευρήματά σας, αποφασίστε εάν θέλετε να περιορίσετε ακόμη περισσότερο τις απαντήσεις. Κάντε ερωτήσεις με απαντήσεις πιο κοντά σε δημοφιλείς προτάσεις και κοινά συναισθήματα.

Είτε χρησιμοποιείτε τις δημοσκοπήσεις του WhatsApp για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς σκοπούς, η ανάλυση των δεδομένων δημοσκοπήσεων του WhatsApp μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να ενημερώσουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία αποτελεσματικών δημοσκοπήσεων WhatsApp

Η χρήση δημοσκοπήσεων για τη λήψη απαντήσεων σε ερωτήσεις και τη λήψη αποφάσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος συλλογής πληροφοριών, αλλά είναι καλύτερο να ακολουθήσετε ορισμένες βέλτιστες πρακτικές για να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητά τους.

  • Άμεσες ερωτήσεις: Κάντε ερωτήσεις που έχουν άμεσες απαντήσεις, χωρίς να χρειάζεται καμία εξήγηση. Το να κάνετε ερωτήσεις δύσκολες θα μειώσει τον αριθμό των απαντήσεων στις δημοσκοπήσεις της ομαδικής συνομιλίας σας.
  • Εκκαθάριση επιλογών: Προσπαθήστε να περιορίσετε το μήκος των απαντήσεων της επιλογής σας. Όπως και οι ερωτήσεις, κρατήστε τις απαντήσεις σύντομες, απλές στην κατανόηση και άμεσες. Η διατήρηση των επιλογών απαντήσεων στο σημείο θα βοηθήσει τα μέλη της ομάδας να εξαλείψουν τυχόν σκέψεις σχετικά με την εξήγηση των απαντήσεων.
  • Περιορισμός επιλογών: Αν και το WhatsApp παρέχει 12 επιλογές, δεν τις χρησιμοποιείτε απαραίτητα όλες. Οι πάρα πολλές επιλογές δυσκολεύουν τους χρήστες να επιλέξουν μία και δημιουργούν μεγαλύτερη σύγχυση. Μπορείτε να δοκιμάσετε να περιορίσετε τις επιλογές σε 4 ή 5 για μεγαλύτερη αφοσίωση και καλύτερη ανάλυση.
  • Μην υπερφορτώνετε τις δημοσκοπήσεις: Περιορίστε τον πειρασμό να κάνετε δημοσκοπήσεις μια στο τόσο. Η υπερφόρτωση των επαφών με δημοσκοπήσεις μπορεί να είναι εκνευριστική και μπορεί να σταματήσουν να απαντούν στις δημοσκοπήσεις σας.

Αν και είναι καλό να γνωρίσετε την εμπειρία και τις επιλογές του πελάτη, το πολύ καλό μπορεί να προκαλέσει πτώση στα ποσοστά απόκρισης, οπότε φροντίστε να είστε επιλεκτικοί σε αυτές τις ερωτήσεις!

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις δημοσκοπήσεις WhatsApp

Πόσες επιλογές μπορείτε να έχετε σε μια ψηφοφορία στο WhatsApp;

Με τις δημοσκοπήσεις WhatsApp, μπορείτε να κάνετε έως και 12 ερωτήσεις σε μια ομαδική συνομιλία.

Οι δημοσκοπήσεις WhatsApp είναι ανώνυμες;

Όχι, από τώρα, δεν υπάρχει επιλογή να γίνει ανώνυμη η δημοσκόπηση.

Μπορούν οι χρήστες να ψηφίσουν για πολλαπλές επιλογές στο WhatsApp;

Ναι, από προεπιλογή, το WhatsApp επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν πολλές επιλογές. Μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση για να επιτρέπεται μία ψήφος ανά συμμετέχοντα.

Σε τι μπορώ να χρησιμοποιήσω τις δημοσκοπήσεις;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δημοσκοπήσεις του WhatsApp για να λάβετε γρήγορες πληροφορίες, εάν έχετε κολλήσει στη λήψη αποφάσεων, τον προγραμματισμό εκδηλώσεων, τα σχόλια και την εκτέλεση επιχειρηματικών ερευνών.

Περίληψη

Τώρα, γνωρίζετε σχεδόν τα πάντα για τις δημοσκοπήσεις WhatsApp και πώς να τις χρησιμοποιήσετε στις συνομιλίες και τις ομάδες σας.

Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη λήψη αποφάσεων και τη συνεργασία με τα μέλη της ομάδας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η αποτελεσματικότητα των δημοσκοπήσεων WhatsApp εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης και τον τελικό σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιούνται.

Μην εξετάζετε τις δημοσκοπήσεις μόνο για σκοπούς δέσμευσης, χρησιμοποιήστε τις με σύνεση για τη συλλογή σχολίων και τη λήψη καλύτερων επιχειρηματικών αποφάσεων.

Στη συνέχεια, η ζωή έχει να κάνει με εναλλακτικές, οπότε γιατί να μην εξερευνήσετε τις καλύτερες ασφαλείς εναλλακτικές συνομιλίας WhatsApp;

  Το WhatsApp Backup έχει κολλήσει στο iPhone: 10 τρόποι για να το διορθώσετε!