Πώς να δημιουργήσετε ένα Avatar VTuber: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Βασικά Takeaways

  • Κατεβάστε το VRoid Studio για να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο avatar VTuber δωρεάν. Το avatar σας θα είναι η ταυτότητά σας, επομένως δώστε προτεραιότητα στη δημιουργία ενός υπέροχου από την αρχή.
  • Προσαρμόστε την εμφάνιση του avatar σας χρησιμοποιώντας τις εις βάθος επιλογές προσαρμογής του VRoid Studio. Τροποποιήστε το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα και την τοποθέτηση κάθε δυνατότητας και σιγά-σιγά δημιουργήστε το avatar σας.
  • Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα επεξεργασίας εκφράσεων στο VRoid Studio για να προσαρμόσετε τις εκφράσεις του avatar σας. Επεξεργαστείτε τις διαφορετικές εκφράσεις και προσαρμόστε τις ρυθμίσεις για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το να γίνετε VTuber είναι ένας πολύ καλός τρόπος για ροή στο Twitch, διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητά σας ιδιωτική. Η δημιουργία και η ρύθμιση ενός avatar του VTuber μπορεί να είναι μια εκφοβιστική και περίπλοκη διαδικασία, αλλά έχουμε όλα όσα χρειάζεστε σε αυτήν την αναλυτική περιγραφή βήμα προς βήμα.

1. Κατεβάστε την εφαρμογή VRoid Studio για να δημιουργήσετε το Avatar σας

Το πρώτο βήμα στο ταξίδι σας στο VTuber είναι να δημιουργήσετε το avatar σας. Αυτό το avatar θα γίνει η ταυτότητά σας από τότε, επομένως είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε ένα με το οποίο θα έχετε απήχηση.

Μόλις οι θεατές σας αρχίσουν να έρχονται στη ροή σας και να συνδέονται μαζί σας ως άτομο, θα σας ταυτίσουν με το avatar σας. Μπορείτε να αλλάξετε το avatar σας αργότερα, εάν θέλετε να το αναβαθμίσετε ή να το αλλάξετε, αλλά αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό για τους θεατές σας και δεν θα αναγνωρίσουν τη ροή σας με μια ματιά στην αρχική σελίδα του Twitch. Για αυτούς τους λόγους, η δημιουργία ενός υπέροχου avatar από την αρχή θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

  Το 2023 Flipper Zero Shortage πλησιάζει στο τέλος του

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά διαφορετικά προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό avatar VTuber δωρεάν. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρησιμοποιήσουμε το VRoid Studio. Το VRoid Studio είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στο Steam ή στο App Store και είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές VTubing για αρχάριους.

Λήψη: VRoid Studio για Ατμός | iOS (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

2. Δημιουργήστε το βλέμμα του Avatar σας

Μετά τη λήψη και την εκκίνηση του VRoid, η πρώτη οθόνη που θα δείτε θα σας δώσει την επιλογή να δημιουργήσετε ένα νέο προσαρμοσμένο avatar ή να επιλέξετε ένα από μερικές επιλογές που παρέχονται. Το να φτιάξεις το δικό σου είναι πάντα το καλύτερο αφού το avatar σου θα γίνει η προσωπικότητά σου. δεν θέλετε να το μοιραστείτε με κάποιον άλλο.

Επιλέξτε Δημιουργία νέου για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε το δικό σας μοναδικό avatar και επιλέξτε εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν χαρακτήρα Masc ή Fem.

Από εκεί, θα δείτε τη σελίδα δημιουργίας χαρακτήρων. Τα διάφορα μέρη του avatar σας που μπορείτε να προσαρμόσετε, όπως το πρόσωπο, το σώμα και τα ρούχα, βρίσκονται στο επάνω μέρος της οθόνης. Όταν επιλέγετε μία από αυτές τις κατηγορίες, θα εμφανιστούν περισσότερες επιλογές προσαρμογής αριστερά και δεξιά.

Στην αριστερή πλευρά της οθόνης, θα βρείτε προκαθορισμένες επιλογές για πράγματα όπως το σχήμα των ματιών, οι ίριδες, τα φρύδια, οι βλεφαρίδες και πολλά άλλα. Μόλις βρείτε κάτι που σας αρέσει, μπορείτε να μετακινηθείτε στο μενού στα δεξιά για να το προσαρμόσετε ακόμη περισσότερο.

Οι επιλογές προσαρμογής στα δεξιά είναι εξαιρετικά εις βάθος, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα και την τοποθέτηση καθενός από τα χαρακτηριστικά του avatar σας. Προχωρήστε σε καθεμία από τις κατηγορίες στο επάνω μέρος της οθόνης και δημιουργήστε σιγά σιγά το avatar σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την κάμερα Snap στο Zoom

3. Προσαρμόστε τις εκφράσεις του Avatar σας

Μόλις είστε ευχαριστημένοι με τον χαρακτήρα σας, επιλέξτε την καρτέλα Πρόσωπο από την κορυφή και πατήστε το εικονίδιο στο κάτω μέρος του αριστερού πλαισίου για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή εκφράσεων.

Επεξεργαστείτε τις εκφράσεις στα αριστερά και τροποποιήστε τις ρυθμίσεις στα δεξιά για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

4. Εξαγωγή του Avatar σας

Μόλις είστε ευχαριστημένοι με το avatar σας και τις εκφράσεις του, επιλέξτε το εικονίδιο Κοινή χρήση στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και πατήστε Εξαγωγή.

Για να μπορέσετε να κατεβάσετε το avatar σας, θα πρέπει να περιγράψετε τους όρους χρήσης σας. Εδώ ξεκαθαρίζετε ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει ή να διανείμει το avatar σας και με ποιον τρόπο. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είστε ο μόνος που μπορεί να χρησιμοποιήσει το avatar σας, επιλέξτε Απαγορευμένη ανακατανομή.

Επιλέξτε τον τύπο αρχείου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε—το VRM0.0 και το VRM1.0 είναι καλές επιλογές—και πατήστε Εξαγωγή για να αποθηκεύσετε το ολοκληρωμένο avatar σας.

5. Προσθέστε το VTuber Avatar σας στο Animaze

Το Animaze είναι το λογισμικό που ζωντανεύει το avatar σας συνδέοντάς το με την κάμερά σας και επιτρέποντας στον χαρακτήρα σας να μιμηθεί τις κινήσεις σας. Αυτή είναι η κύρια διαφορά μεταξύ της δημιουργίας ενός avatar VTuber και της δημιουργίας ενός avatar PNGTuber. Εάν δεν έχετε κάμερα, δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε αποτελεσματικά ένα avatar VTuber. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας στη ροή, αν γίνετε PNGTuber.

Το Animaze είναι δωρεάν για λήψη στο Steam, αλλά έχει μια πληρωμένη έκδοση. Η πληρωμή για το Animaze αφαιρεί τα υδατογραφήματα από το avatar του VTuber και σας δίνει πρόσβαση σε περισσότερες δυνατότητες, αλλά θα σας δείξουμε πώς να αφαιρέσετε τα υδατογραφήματα, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να απολαύσετε το Animaze δωρεάν.

Λήψη: Animaze για Ατμός (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

Για να ξεκινήσετε, κάντε λήψη και ανοίξτε το Animaze. Επιλέξτε την καρτέλα Avatar από το επάνω μέρος του μενού στην αριστερή πλευρά και επιλέξτε Εισαγωγή Avatar. Βρείτε και επιλέξτε το avatar του VTuber από τα αρχεία σας.

  Γιατί πρέπει να αποφορτώσετε τις εφαρμογές σας για iPhone και iPad

Επιλέξτε την καρτέλα Φόντο από το αριστερό μενού και επιλέξτε το πράσινο φόντο της οθόνης. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα φόντο, αλλά η σταθερή πράσινη επιλογή είναι ιδανική καθώς λειτουργεί σαν πράσινη οθόνη.

Επιλέξτε Enable Virtual Camera στο κάτω μέρος της οθόνης για να συνδέσετε την webcam σας στο Animaze. Μόλις φορτωθεί η εικόνα σας, επιλέξτε Βαθμονόμηση στο κάτω μέρος του παραθύρου της κάμερας web. Αυτό θα συγχρονίσει τις κινήσεις σας με τις κινήσεις του avatar του VTuber, επιτρέποντάς του να παρακολουθεί ομαλά τις ενέργειές σας.

6. Προσθέστε το VTuber Avatar σας στο λογισμικό ροής σας

Τώρα που δημιουργήσατε και ρυθμίσατε το avatar σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το εισαγάγετε στο λογισμικό ροής και να ξεκινήσετε τη ροή. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές λογισμικού ροής, αλλά σε αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε το OBS.

Λήψη: OBS Studio για Windows, Mac και Linux (Ελεύθερος)

Ανοίξτε το OBS και πατήστε το εικονίδιο συν στην ενότητα Πηγές για να προσθέσετε μια νέα συσκευή λήψης βίντεο. Επιλέξτε Animaze Virtual Camera από την αναπτυσσόμενη λίστα και πατήστε OK.

Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή λήψης βίντεο στην ενότητα Πηγές και επιλέξτε Φίλτρα. Επιλέξτε Chroma Key για να κάνετε την πράσινη οθόνη να συνδυάζεται με το φόντο της ροής σας.

Η δωρεάν έκδοση του Animaze προσθέτει ένα υδατογράφημα στο πλάι του avatar σας που μετακινείται από τη μια πλευρά στην άλλη για να σας εμποδίσει να το κόψετε απλά. Υπάρχει, ωστόσο, ένας τρόπος να αφαιρέσετε το υδατογράφημα εάν θέλετε να το αφαιρέσετε από τη ροή σας.

Για να περικόψετε το υδατογράφημα, κάντε δεξί κλικ στη συσκευή λήψης βίντεο ξανά και επιλέξτε Μετασχηματισμός > Επεξεργασία μετασχηματισμού. Κοντά στο κάτω μέρος του μενού Transform, θα δείτε μια επιλογή Right Crop και Left Crop. Επιλέξτε και τα δύο και ορίστε την τιμή στα 154 px.

Δεν χρειάζεται να θυσιάσετε το απόρρητό σας για τη ροή

Η δημιουργία του δικού σας avatar VTuber είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να είναι συντριπτική, ειδικά αν δεν είστε σίγουροι ποια προγράμματα ή λογισμικό να χρησιμοποιήσετε. Αλλά ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα σάς βοήθησε να δημιουργήσετε το δικό σας avatar, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε τη σταδιοδρομία ροής σας, διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητά σας ιδιωτική.