Πώς να δημιουργήσετε ένα κατάστημα στο Instagram και να μετακινηθείτε από τα “μου αρέσει” στις πωλήσεις

Το Instagram Shop είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο εμφανείς τρόπους πώλησης προϊόντων απευθείας στο Instagram.

Με τη σημαντική αύξηση του περιεχομένου των μέσων ενημέρωσης, όπως οι τροχοί και οι ιστορίες, το Instagram έχει γίνει η αγαπημένη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για πολλούς. Και δεν υπάρχουν ενδείξεις αντιστροφής της τάσης, επειδή κάθε μέρα, ο αριθμός των ατόμων που ανοίγουν λογαριασμούς στο Instagram αυξάνεται.

Το κατάστημα Instagram είναι αρκετά απλό. Η ρύθμιση είναι δωρεάν και οι πελάτες σας μπορούν να αγοράσουν απευθείας χωρίς να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα.

Γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα για το πώς να δημιουργήσετε ένα κατάστημα στο Instagram και να μετατρέψετε τα like σας σε πωλήσεις.

Τι είναι το Instagram Shop;

Τα καταστήματα Instagram προσφέρουν πρόσβαση σε λειτουργίες που επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν φωτογραφίες και βίντεο της επωνυμίας σας. Παρέχει μια προσαρμόσιμη βιτρίνα ηλεκτρονικού εμπορίου για τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τα προϊόντα σας και να ψωνίσουν απευθείας στο προφίλ της επιχείρησής σας.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να προσθέσουν μια συλλογή προϊόντων για το κατάστημά τους για να βοηθήσουν τους πελάτες να βρουν τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν. Στη συνέχεια, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε τις σχετικές περιγραφές και τις τιμές για τα είδη του προϊόντος σας. Τέλος, υπάρχουν ετικέτες αγορών που εμφανίζουν προϊόντα που μπορούν να αγοράσουν οι χρήστες από τον ιστότοπό σας ή από την εφαρμογή.

Για να ενισχύσετε την προβολή της επιχείρησής σας, το Instagram σάς επιτρέπει να δημιουργείτε και να προβάλλετε διαφημίσεις χρησιμοποιώντας το Instagram Ads Manager. Και με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αυξήσετε την αφοσίωση στις αναρτήσεις και τα κλικ και να αυξήσετε τις μετατροπές προϊόντων.

Το Instagram παρέχει επίσης μια λειτουργία εκκίνησης προϊόντων για επιχειρήσεις που επιλέγουν τη μέθοδο ολοκλήρωσης αγοράς στο Instagram. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τις επιχειρήσεις να ανακοινώνουν την κυκλοφορία των προϊόντων τους στο Instagram και οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν τα αντικείμενά σας μόλις είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Οφέλη από τη χρήση του Instagram Shop

Δωρεάν: Το άνοιγμα λογαριασμού στο Instagram είναι δωρεάν. Μέσα στην εφαρμογή Instagram, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για να διευκολύνετε τους πελάτες να αγοράσουν τα προϊόντα σας.

Reach: Εξετάζοντας τα στατιστικά στοιχεία του Instagram, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Με πολλούς χρήστες, έχετε τεράστιες ευκαιρίες να προσεγγίσετε το αγοραστικό κοινό σας και να πουλήσετε τα προϊόντα ή τα εμπορεύματά σας. Σήμερα, με την καλή χρήση των κυλίνδρων του Instagram, είναι ευκολότερο να αποκτήσετε χιλιάδες προβολές και να προσεγγίσετε εκατομμύρια χρήστες του Instagram μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία του βίντεο.

  Πώς να πραγματοποιήσετε μια κλήση βίντεο στο Instagram

Οπτικό μάρκετινγκ: Τα οπτικά στοιχεία προσελκύουν το κοινό και το Instagram διευκολύνει την πώληση προϊόντων με τη βοήθεια βίντεο και εικόνων. Μπορείτε να πουλάτε προϊόντα μέσω κυλίνδρων και ιστοριών Instagram και να δημιουργήσετε μια ισχυρή παρουσία επωνυμίας καθώς λαμβάνετε περισσότερα likes και shares για το περιεχόμενό σας. Οι αναρτήσεις που ακούγονται πολύ με ετικέτες αγορών αυξάνουν επίσης τις πιθανότητές σας να βρεθείτε στη σελίδα Εξερεύνηση του Instagram.

Εμπειρία αγοραστή: Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα μιας εταιρείας μέσω του προγράμματος περιήγησης εντός εφαρμογής του Instagram χωρίς να ανακατευθύνονται σε άλλη σελίδα, προσφέροντας απρόσκοπτες αγορές.

Κριτήρια επιλεξιμότητας και απαιτήσεις

Η δημιουργία ενός καταστήματος Instagram είναι δωρεάν και εύκολη. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τη δημιουργία ενός καταστήματος Instagram και την υποβολή του για έλεγχο.

Πρώτα όμως πρώτα. Ας δούμε τις βασικές απαιτήσεις για τη δημιουργία καταστήματος και την πώληση προϊόντων στο Instagram.

Κριτήρια επιλεξιμότητας και προϋποθέσεις:

  • Η επιχείρησή σας βρίσκεται σε μια υποστηριζόμενη αγορά
  • Η επιχείρησή σας διαθέτει κατάλληλο προϊόν
  • Συμμορφώνεστε με τις εμπορικές πολιτικές και την εμπορική συμφωνία του Instagram.
  • Η επιχείρησή σας διαθέτει έναν τομέα ιστότοπου που περιέχει προϊόντα που αναφέρονται για αγορά από το κατάστημά σας στο Instagram.
  • Το προφίλ σας στο Instagram είναι ένας λογαριασμός επιχείρησης ή δημιουργού που συνδέεται με τη Σελίδα σας στο Facebook.
  • Πώς να ρυθμίσετε το Instagram Shop

    Μόλις πληροίτε όλα τα κριτήρια καταλληλότητας, γίνεται ευκολότερο να δημιουργήσετε ένα κατάστημα Instagram. Ας ξεκινήσουμε με τον οδηγό βήμα προς βήμα.

    Βήμα 1: Δημιουργήστε ένα Εταιρικό προφίλ στο Instagram

    Για να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό, θα πρέπει πρώτα να μετατρέψετε τον τρέχοντα λογαριασμό σας στο Instagram.

    Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

  • Από το προφίλ σας στο Instagram, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού με τις τρεις γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Επιλέξτε Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στο Αλλαγή σε επαγγελματικό λογαριασμό. Εάν δεν βλέπετε αυτήν την επιλογή, μεταβείτε στους Λογαριασμούς και κάντε κλικ στη συνέχεια.
  • Επιλέξτε μια κατηγορία επιχείρησης και κάντε κλικ στο Τέλος.
  • Επιβεβαιώστε την επιλογή σας κάνοντας κλικ στο OK και πατήστε Business.
  • Στο επόμενο παράθυρο, προσθέστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
  • Ολοκληρώστε την προσθήκη σχετικών πληροφοριών όπως το όνομα της επιχείρησης, τις ώρες λειτουργίας, τις ώρες λειτουργίας, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση της επιχείρησης και συνδέστε το προφίλ στον ιστότοπο της επιχείρησής σας.

    Βήμα 2: Συνδεθείτε σε μια σελίδα Facebook

    Εάν έχετε μια υπάρχουσα σελίδα στο Facebook, μπορείτε να τη συνδέσετε με τον επιχειρηματικό λογαριασμό σας στο Instagram ή να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα στο Facebook.

      Κείμενο, καρέ και κολάζ. 3 πράγματα που δεν κάνει το Instagram & εφαρμογές για να τα κάνει
  • Μεταβείτε στο προφίλ της επιχείρησής σας στο Instagram.
  • Μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία προφίλ.
  • Μεταβείτε στην ενότητα Πληροφορίες Δημόσιας Επιχείρησης και επιλέξτε Σελίδα
  • Επιλέξτε μια Σελίδα Facebook από τις Σελίδες σας που θέλετε να συνδέσετε.
  • Εάν δεν έχετε σελίδα στο Facebook, επιλέξτε Δημιουργία νέας σελίδας στο Facebook.
  • Βήμα 3: Ανεβάστε τον κατάλογο προϊόντων

    Ήρθε η ώρα να προσθέσετε έναν κατάλογο προϊόντων που τροφοδοτεί τη σελίδα σας στο Instagram Shop. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με δύο τρόπους:

    Διαχειριστής καταλόγου: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook Business Manager για να προσθέσετε όλα τα αντικείμενα που σκοπεύετε να πουλήσετε στο Instagram Shop.

    Συνεργάτες πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου: Χρησιμοποιήστε ενσωματωμένες στο Facebook πλατφόρμες όπως Wix, Shopify και BigCommerce για να προσθέσετε προϊόντα.

    Βήμα 4: Υποβάλετε τον λογαριασμό για έλεγχο

    Για να ξεκινήσετε να πουλάτε στο Instagram Shop, πρέπει να ελέγξετε τον λογαριασμό σας. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και εγγραφείτε για αγορές.
  • Ολοκληρώστε όλα τα βήματα.
  • Υποβάλετε τον λογαριασμό για έλεγχο.
  • Περιμένετε μερικές ημέρες και παρακολουθείτε ενεργά τις ειδοποιήσεις. Μερικές φορές το Instagram μπορεί να ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες για να αποδείξει την ιδιοκτησία του τομέα του ιστότοπού σας.

    Βήμα 5: Ενεργοποιήστε τις αγορές

    Μόλις εγκριθεί ο λογαριασμός σας μετά από έλεγχο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις δυνατότητες αγορών μεταβαίνοντας στο επαγγελματικό προφίλ σας στο Instagram.

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε Αγορές.
  • Επιλέξτε Κατάλογος προϊόντων και κάντε κλικ στο Τέλος.
  • Οι αγορές δεν θα εμφανίζονται στις ρυθμίσεις σας εάν ο λογαριασμός σας εξακολουθεί να ελέγχεται ή δεν έχει εγκριθεί.

    Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, το Instagram Shop σας θα προστεθεί αυτόματα στο προφίλ σας.

    Τρόποι για να αναπτύξετε ένα κατάστημα Instagram

    Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η δημιουργία λογαριασμού και η δημιουργία ενός νέου καταστήματος Instagram είναι εύκολη. Το δύσκολο κομμάτι είναι να αυξήσετε την απήχησή σας και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας οργανικά.

    Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να αναπτύξετε το κατάστημά σας στο Instagram.

    #1. Εκτέλεση διαφημίσεων

    Η προβολή διαφημίσεων αγορών στο Instagram είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να αυξήσετε τις πωλήσεις από το νέο σας κατάστημα Instagram. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφημιστικές καμπάνιες χρησιμοποιώντας το Instagram Ads Manager, το οποίο είναι προσβάσιμο από τον λογαριασμό Facebook Ads.

    Εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε δύο τύπους διαφημίσεων.

    Το πρώτο είναι οι διαφημίσεις μόνο με ετικέτες προϊόντων. Ένα άλλο είναι οι διαφημίσεις με ετικέτες προϊόντων και ταμείο.

    Η δημιουργία διαφημίσεων με δυνατότητα αγοράς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε νέους πελάτες στο προφίλ σας στο Instagram και να τους προσελκύσετε με το περιεχόμενό σας. Εάν μετατρέψετε το προφίλ σας στο Instagram σε επαγγελματικό λογαριασμό, μπορείτε ακόμη και να ενισχύσετε τις αναρτήσεις ροών, τους τροχούς και τις ιστορίες με τη μορφή διαφημίσεων.

    Επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν αγορές απευθείας από το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας σας, τους δίνετε τη δυνατότητα να επωφελούνται από τις αγορές που πραγματοποιούν τη στιγμή. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε φωτογραφίες προϊόντων υψηλής ποιότητας, ετικέτες και hashtags για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτόν τον πολύτιμο χώρο λιανικής.

      Πώς να χακάρετε το Instagram

    #2. Influencer Marketing

    Εκτός από τις δικές σας διαφημίσεις Αγορών στο Instagram, θα πρέπει να συνεργαστείτε με έναν influencer. Οι influencers μπορούν, για παράδειγμα, να δημιουργήσουν μια ειδική συλλογή προϊόντων από τον κατάλογό σας για να τα μοιραστούν με τους ακόλουθούς τους.

    Η δέσμευση του Instagram με το περιεχόμενο των δημιουργών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Facebook. Αυτό δημιουργεί ένα τέλειο έδαφος για συνεργασία με δημιουργούς περιεχομένου στην εξειδικευμένη αγορά προϊόντων σας.

    Αξιοποιώντας την απήχηση ενός παράγοντα επιρροής, μπορείτε να διευρύνετε την εμβέλεια των προϊόντων σας σε αχαρτογράφητες περιοχές. Μια σελίδα λεπτομερειών προϊόντος εμφανίζεται αφού οι χρήστες του Instagram επισημάνουν προϊόντα στις αναρτήσεις τους (για παράδειγμα, influencers), ώστε οι υποψήφιοι πελάτες να μπορούν να δουν όσο το δυνατόν περισσότερες οπτικές πληροφορίες για το αντικείμενο.

    #3. Εκπτώσεις

    Η προσφορά εκπτώσεων είναι ένας παραδοσιακός τρόπος προσέλκυσης νέων πελατών. Αν και δεν υπάρχει άμεσος τρόπος για να προσθέσετε μια λειτουργικότητα έκπτωσης στο κατάστημα Instagram, μπορείτε να προσφέρετε εκπτωτικά κουπόνια σε αναρτήσεις.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δημιουργικά που επισημαίνουν τον κωδικό έκπτωσης στις αναρτήσεις, τις ιστορίες και τους κυλίνδρους σας. Μπορείτε ακόμη και να ζητήσετε από τον επιρροή συνεργάτη σας να δημιουργήσει έναν μοναδικό κωδικό κουπονιού, ώστε να είναι πιο εύκολο για εσάς να παρακολουθείτε τις πωλήσεις που αγοράζονται από οποιονδήποτε άτομο επιρροής.

    Υπάρχει επίσης μια επιλογή να υποβάλετε μοναδικούς εκπτωτικούς κωδικούς σε ιστότοπους με κωδικούς κουπονιών, εάν πιστεύετε ότι αυτό επιτρέπεται για την επιχείρησή σας. Γενικά, οι ιστότοποι με εκπτωτικά κουπόνια έχουν τεράστιο αριθμό επισκεπτών, γεγονός που σας διευκολύνει να διανείμετε εκπτωτικούς κωδικούς

    #5. Μπόνους παραπομπής

    Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να αναπτύξετε το κατάστημά σας στο Instagram είναι να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα μπόνους παραπομπής όπου προσφέρετε ορισμένες προμήθειες σε οποιονδήποτε φέρνει πωλήσεις για εσάς. Σκεφτείτε το ως αναφορά και κερδίστε πρόγραμμα ή μάρκετινγκ θυγατρικών για τα προϊόντα σας.

    Για παράδειγμα, εάν προσφέρετε ένα μπόνους παραπομπής 20%, ενδέχεται να έχετε μικρότερο κέρδος. Αλλά αν δημιουργήσετε ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών μάρκετινγκ που προωθούν το προϊόν σας, θα καταλήξετε να κερδίσετε περισσότερα χρήματα. Επειδή τώρα, έχετε έναν επιπλέον όγκο πωλήσεων που συνεχώς αυξάνεται και αναφέρεται από εμπόρους μάρκετινγκ και επιρροές.

    Αν και η ιδέα ενός μπόνους παραπομπής δελεάζει τους πάντες, η επιτυχία του είναι μια συνεχής διαδικασία. Για να απλοποιήσετε τα πράγματα για τις θυγατρικές σας, συνεχίστε να προσθέτετε νέα στοιχεία επωνυμίας και εκτελέστε διαφημιστικές καμπάνιες, ώστε να μπορούν να προωθούν εύκολα την επιχείρησή σας.

    Περίληψη

    Το Instagram είναι δωρεάν και αυτή τη στιγμή η πιο χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι γεμάτο επιρροές καθώς και υποψήφιους αγοραστές. Αν είστε κάποιος που χρησιμοποιεί το Instagram καθημερινά, μπορείτε να σκεφτείτε να μετατρέψετε τα likes της ανάρτησής σας σε πωλήσεις προϊόντων.

    Αν και μπορεί αρχικά να ακούγεται περίπλοκο και πολλή δουλειά, θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση. Και ποιος ξέρει ποια θα είναι τα αποτελέσματα αν προσπαθήσετε σκληρά να πετύχετε χρησιμοποιώντας το κατάστημα Instagram για την επιχείρησή σας.

    Αν αυτό το άρθρο σας έδωσε κάποια αξία, είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψετε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το να κερδίσετε χρήματα στο Instagram.