Πώς να αυξήσετε το κανάλι σας στο YouTube σε 1.000 συνδρομητές

Η έναρξη ενός καναλιού YouTube είναι συναρπαστική, ειδικά αν γνωρίζουμε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε έσοδα από το κανάλι σας μόλις πληρώσετε τις ελάχιστες απαιτήσεις. Το πρώτο ορόσημο είναι επίσης μεγάλο κατόρθωμα – 1.000 συνδρομητές.

Το να φτάσετε σε 1.000 συνδρομητές στο YouTube συνήθως δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε τη διαδικασία. Ακολουθούν διάφορες συμβουλές για το πώς να αποκτήσετε τους πρώτους 1.000 συνδρομητές σας στο YouTube και να είστε σε καλό δρόμο για τη δημιουργία εσόδων.

Επιλέξτε μια θέση

Τι ακριβώς είναι μια θέση; Μια θέση είναι ένα καθορισμένο θέμα ή θέμα που αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου θέματος. Όσον αφορά το να είσαι YouTuber, σημαίνει ότι το θέμα του καναλιού σου έχει περιοριστεί. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας η θέση σας να είναι κάτι που όχι μόνο σας ενδιαφέρει αλλά και για το οποίο έχετε γνώση.

Πολλοί YouTubers έχουν γίνει επιτυχημένοι λόγω της ύπαρξης μιας θέσης. Για παράδειγμα, αντί να υπάρχει ένα ολόκληρο κανάλι για μοτοσυκλέτες, τα βίντεο θα μπορούσαν να περιοριστούν εξηγώντας τις διαφορές μεταξύ συγκεκριμένων αθλητικών μοτοσυκλετών και διδάσκοντας σε άλλους συμβουλές ασφαλείας για το πώς να τα οδηγούν.

Δημιουργήστε βίντεο υψηλής ποιότητας

Το YouTube έχει γίνει αντικαταστάτης των πλατφορμών καλωδιακής και ροής σε ορισμένα νοικοκυριά. Εξαιτίας αυτού, πολλοί θεατές θα παραλείψουν ένα βίντεο εάν είναι χαμηλής ποιότητας, επομένως είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την αξία παραγωγής που παρουσιάζουν άλλοι χρήστες του YouTube.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσετε απίστευτα ακριβό εξοπλισμό—πολλά βίντεο του YouTube γυρίζονται χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηλέφωνο. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει την ποιότητα του βίντεο στο iPhone ή το Android πριν πατήσετε το κουμπί εγγραφής.

  Πώς να ενσωματώσετε ένα βίντεο YouTube στο PowerPoint

Χρησιμοποιήστε λεπτομέρειες που τραβούν την προσοχή

Η παραγωγή ενός υπέροχου βίντεο είναι απαραίτητη. Ωστόσο, το να τραβήξετε την προσοχή του κοινού σας από νωρίς είναι αυτό που το τραβάει στο κανάλι σας. Η δημιουργία μικρογραφιών και τίτλων που τραβούν την προσοχή είναι μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό.

Όταν κάποιος κάνει κύλιση στο YouTube αναζητώντας βίντεο για παρακολούθηση, είναι πιο πιθανό να κάνει κλικ σε μια ελκυστική μικρογραφία παρά σε μια που δεν έχει πολλά. Επιπλέον, εάν ο τίτλος συμπληρώνει τη μικρογραφία και είναι δελεαστικός, έχετε αυξήσει τις πιθανότητές σας όχι μόνο να λαμβάνετε περισσότερες προβολές αλλά και περισσότερους συνδρομητές.

Δημοσιεύστε τακτικά

Η συνέπεια είναι το κλειδί όταν πρόκειται για ανάρτηση στο YouTube—ειδικά αν θέλετε να φτάσετε τους 1.000 συνδρομητές. Επιτρέπει στους οπαδούς σας να γνωρίζουν ότι είστε αξιόπιστοι και βοηθά να δημιουργηθεί μια σχέση και κοινότητα μαζί τους επίσης. Αν δημοσιεύσετε τυχαία, υπάρχει πιθανότητα να αποτρέψετε τους ανθρώπους.

Για να διασφαλίσετε ότι δημοσιεύετε τακτικά, μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο περιεχομένου. Θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο και θα σας δώσει οδηγίες για το πότε να ηχογραφήσετε, να επεξεργαστείτε και να δημοσιεύσετε περιεχόμενο.

Δημιουργήστε σορτς YouTube

Αν και τα YouTube Shorts δεν θα σας αποφέρουν πολλά χρήματα όταν αποκτήσετε έσοδα, είναι εξαιρετικά για να προσελκύσετε συνδρομητές. Χρησιμοποιήστε αυτά τα βίντεο σύντομης μορφής για να δώσετε στους χρήστες πληροφορίες σχετικά με το είδος του καναλιού που έχετε και θα πατήσουν αυτό το κουμπί εγγραφής πριν προχωρήσουν στο επόμενο βίντεο.

Υπάρχουν πολλές εύκολες ιδέες YouTube Short που μπορείτε να δοκιμάσετε για να κάνετε τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται για αυτό που έχετε να προσφέρετε. Τα βίντεο με οδηγίες και γρήγορες συμβουλές τείνουν να τα πάνε αρκετά καλά.

Προσθέστε μια παρότρυνση για δράση στα βίντεό σας

Η προσθήκη μιας παρότρυνσης για δράση στα βίντεό σας είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί υπενθυμίζει στους ανθρώπους να αναλάβουν δράση. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή προφορικής δήλωσης εγγραφής στο κανάλι σας, με ένα κινούμενο κουμπί εγγραφής να εμφανίζεται στο βίντεό σας και να τοποθετείτε ένα υδατογράφημα εγγραφής μέσω των επιλογών προσαρμογής του YouTube.

  Πώς να εγκαταστήσετε την εφαρμογή YouTube Music Desktop Windows

Μερικές φορές, ένας θεατής παρακολουθεί το βίντεό σας και ξεχνά εντελώς να εγγραφεί στο κανάλι σας χωρίς να το καταλάβει. Προσθέτοντας μια παρότρυνση για δράση, κάνετε τη χάρη σε αυτούς και στον εαυτό σας, επομένως δεν θα χάσουν ποτέ άλλο βίντεο.

Ασχοληθείτε με το κοινό σας

Ο αλγόριθμος του YouTube θα ωθήσει τα βίντεό σας λίγο περισσότερο αν δει ότι οι θεατές ασχολούνται ενεργά με τα βίντεό σας, όπως αφήνουν σχόλια και “μου αρέσει”. Συμμετέχοντας στη συνομιλία με το κοινό σας στην ενότητα σχολίων, αφήνετε ένα ίχνος για τον αλγόριθμο για να καταλάβει.

Επιπλέον, θα δημιουργήσετε μια κοινότητα. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να ρωτήσετε τους θεατές σας τι είδους βίντεο θέλουν να δουν από εσάς. Οι πιθανότητες είναι ότι αυτό που θέλουν θα θέλουν και άλλοι πιθανοί συνδρομητές.

Αν είστε στον κόσμο της δημιουργίας περιεχομένου, έχετε ακούσει για το SEO. Η χρήση των σωστών λέξεων-κλειδιών και hashtag στους τίτλους και τις περιγραφές σας μπορεί μόνο να βοηθήσει τους θεατές να βρουν τα βίντεό σας στο YouTube.

Για να δείτε τι είδους λέξεις θα πρέπει να χρησιμοποιείτε, αναζητήστε βίντεο εντός της θέσης σας και δείτε τι έχουν τα επιτυχημένα βίντεο στις περιγραφές τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις αντιγράψετε, αλλά το να γνωρίζετε τι είδους λέξεις-κλειδιά προσελκύουν θεατές μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε επιτυχημένος YouTuber.

Ναι, έχετε ένα κανάλι στο YouTube, αλλά μην σταματήσετε εκεί—χρησιμοποιήστε μια άλλη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για να πουλήσετε τα βίντεό σας. Η οδήγηση της επισκεψιμότητας από τη μια πλατφόρμα στην άλλη είναι ένας δημοφιλής και οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να επιτύχετε οργανική ανάπτυξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να κερδίσετε συνδρομητές και προβολές.

Για παράδειγμα, εάν έχετε λογαριασμό Instagram ή TikTok, μπορείτε να δημοσιεύσετε μια προεπισκόπηση του βίντεο που ανεβάσατε πρόσφατα στο YouTube και να οδηγήσετε τους θεατές στο YouTube με μια παρότρυνση για δράση και έναν σύνδεσμο. Όχι μόνο η προώθηση του καναλιού σας σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων θα σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε στο YouTube, αλλά θα αναπτυχθείτε και σε άλλες πλατφόρμες.

  Πώς να διαγράψετε αυτόματα το ιστορικό σας στο YouTube

Δώστε προσοχή στο YouTube Analytics

Το YouTube Analytics είναι εκεί για έναν λόγο—για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε το κανάλι σας. Στα αναλυτικά στοιχεία κάθε βίντεο, μπορείτε να δείτε τις προβολές, τις ώρες παρακολούθησης και τον αριθμό των συνδρομητών σας. Σας δείχνει επίσης τα αναλυτικά στοιχεία της διατήρησης του κοινού.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή μπορείτε να δείτε πόσο καλά τα πάει ένα βίντεο με βάση το ποσοστό των θεατών που παραμείνουν μετά από 30 δευτερόλεπτα ή αν αποκτήσατε περισσότερους συνδρομητές από ό,τι συνήθως. Αν συμβαίνει αυτό, θα ξέρετε να δημιουργήσετε περισσότερα τέτοια βίντεο.

Συνεργαστείτε με άλλους YouTubers

Τι καλύτερος τρόπος για να αναπτύξετε το κανάλι σας από το να συνδεθείτε με άλλους YouTubers που κάνουν το ίδιο πράγμα με εσάς; Θα πρέπει να προσπαθήσετε να παραμείνετε εντός της θέσης σας όταν συνεργάζεστε, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Το κύριο σημείο είναι να προσεγγίσετε νέο κοινό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συνεργαστείτε με άλλους. Μπορείτε να κάνετε ένα συνεργατικό βίντεο, είτε είναι προηχογραφημένο είτε ακόμα και ένα ζωντανό Q&A. Μπορείτε επίσης να κάνετε guest εμφανίσεις και cross-promotions.

Κάνε υπομονή

Το να είσαι υπομονετικός με τη διαδικασία είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι για να φτάσεις τους 1.000 συνδρομητές. Αν δεν σταθείτε πραγματικά τυχεροί και ένα από τα βίντεό σας γίνει viral, θα πρέπει να παίξετε το παιχνίδι αναμονής. Κατά μέσο όρο, αυτό μπορεί να διαρκέσει από οκτώ μήνες έως δύο χρόνια.

Ωστόσο, κάθε νέος συνδρομητής που αποκτάτε δείχνει ότι το κανάλι σας έχει δυνατότητες, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε το για να ωθήσετε τον εαυτό σας στο πρώτο μεγάλο ορόσημο.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να αποκτήσετε 1.000 συνδρομητές στο YouTube

Μπορεί να φαίνεται σαν πολλή δουλειά για να τηρήσετε κάθε συμβουλή, αλλά η συμμετοχή φτάνει τον στόχο σας για 1.000 συνδρομητές. Ακόμη και οι μεγαλύτεροι YouTubers εξακολουθούν να ακολουθούν πολλές από αυτές τις αρχές για να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τα κανάλια τους.

Στο τέλος, αν αφιερώσετε χρόνο, ενέργεια και υπομονή στο κανάλι σας, θα αποδώσει.