Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις εξατομίκευσης στον πίνακα ελέγχου στα Windows 10

Η Microsoft θα καταργήσει τελικά την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου από τα Windows 10. Έχει ήδη μεταφερθεί αρκετές ρυθμίσεις στη νέα εφαρμογή Ρυθμίσεις. Δυστυχώς, έχει αφαιρεθεί επίσης πολλές επιλογές προσαρμογής στη διαδικασία. Ο Πίνακας Ελέγχου στα Windows 7 έδωσε στους χρήστες περισσότερο έλεγχο των ρυθμίσεων του συστήματος από την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 10. Πάρτε για παράδειγμα τη δυνατότητα να ορίσετε διαφορετικές ταπετσαρίες για πολλές οθόνες. Δεν υπάρχει στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 10. Τα καλά νέα είναι ότι ενώ η Microsoft μεταφέρει τις ρυθμίσεις συστήματος μακριά από τον Πίνακα Ελέγχου, δεν τις έχει αφαιρέσει όλες ακόμα. Πολλές ρυθμίσεις είναι απλώς κρυφές και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση από τη διεπαφή του Πίνακα Ελέγχου. Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις εξατομίκευσης στον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 10.

Ελέγξτε τον αριθμό κατασκευής

Για να μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις εξατομίκευσης στον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 10, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε ποια έκδοση εκτελείτε. Αυτό είναι σημαντικό γιατί επηρεάζει τον τρόπο πρόσβασης στις ρυθμίσεις εξατομίκευσης στον Πίνακα Ελέγχου. Εάν εκτελείτε το Build 15063, εκτελείτε την Ενημέρωση δημιουργών. Οτιδήποτε παλαιότερο, για παράδειγμα το Build 14393, είναι το Anniversary Update.

  Λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα σημεία πρόσβασης και τις συνδεδεμένες συσκευές

Ενημέρωση επετείου ή παλαιότερη

Ανοίξτε το πλαίσιο εκτέλεσης μέσω της συντόμευσης πληκτρολογίου Win + R. Πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στο πλαίσιο εκτέλεσης και πατήστε το πλήκτρο Enter.

control /name Microsoft.Personalization /page pageWallpaper

Ενημέρωση δημιουργών

Ανοίξτε το πλαίσιο εκτέλεσης μέσω της συντόμευσης πληκτρολογίου Win + R και εισαγάγετε τα ακόλουθα.

shell:::{ED834ED6-4B5A-4bfe-8F11-A626DCB6A921} -Microsoft.PersonalizationpageWallpaper

Πατήστε enter.

Πολλές επιλογές που λείπουν

Η εφαρμογή Ρυθμίσεις ενημερώνεται μετά από όλες τις σημαντικές ενημερώσεις των Windows 10. Με κάθε ενημέρωση, η Microsoft συνήθως προσθέτει περισσότερες ρυθμίσεις συστήματος σε αυτήν και αλλάζει επίσης τον τρόπο οργάνωσης των πραγμάτων. Προερχόμενη από την Ενημέρωση Επετείου στην Ενημέρωση Δημιουργών, η εφαρμογή Ρυθμίσεις απέκτησε μια νέα ομάδα ρυθμίσεων που ονομάζεται «Εφαρμογές». Αυτή η ομάδα μεταφέρθηκε από την ομάδα ρυθμίσεων συστήματος όπου υπήρχε αρχικά ως καρτέλα. Στο Fall Creators Update, θα υπάρξει μια νέα ομάδα ρυθμίσεων για την Cortana. Το θέμα είναι ότι η εφαρμογή Ρυθμίσεις εξακολουθεί να δημιουργείται κατά κάποιο τρόπο. Είναι λογικό να προστεθούν νέες ρυθμίσεις σε αυτό, αλλά το ανακάτεμα των ρυθμίσεων δεν είναι ενθαρρυντικό και ούτε οι επιλογές που λείπουν.

  Πώς να τραβήξετε ένα Time-lapse με την DSLR ή την κάμερα χωρίς καθρέφτη

Κατά τη διαδικασία μεταφοράς ρυθμίσεων από τη μια εφαρμογή στην άλλη, η Microsoft μειώνει τον έλεγχο που έχουν οι χρήστες στο σύστημά τους. Για τους χρήστες των Windows που αναμένουν ότι θα μπορούν να τροποποιήσουν σχεδόν οτιδήποτε στο λειτουργικό σύστημα, αυτό είναι κάτι παραπάνω από άβολο. Τα καλά νέα είναι ότι τουλάχιστον η Microsoft ακούει τα σχόλια που λαμβάνει από τους χρήστες και τελικά διορθώνει τα λάθη της. Ίσως, σε λίγα χρόνια, η εφαρμογή Ρυθμίσεις θα λειτουργήσει όπως και ο Πίνακας Ελέγχου.