Πώς να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις μετάβασης σε καρτέλες στο Chrome

Το Chrome 69 ήρθε με αρκετές αλλαγές. Είναι σπάνιο μια νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης να έχει τόσες πολλές αλλαγές. Κανονικά, η Google τα χωρίζει. Στο Chrome 69, η διεπαφή χρήστη είναι διαφορετική και θα παρατηρήσετε ότι το Omnibar σάς προσφέρει πλέον την επιλογή “Εναλλαγή σε καρτέλα” όταν πραγματοποιείτε αναζήτηση ή εισάγετε έναν τομέα που έχετε ήδη ανοιχτό σε διαφορετική καρτέλα. Έχετε ακόμα την επιλογή να ανοίξετε τον τομέα στην τρέχουσα καρτέλα, αλλά αν θεωρείτε περιττή αυτή τη νέα προσθήκη, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις Εναλλαγής σε καρτέλα στο Chrome.

Απενεργοποιήστε την εναλλαγή σε καρτέλα

Για να απενεργοποιήσετε τη μετάβαση σε προτάσεις καρτέλας στο Chrome, ανοίξτε μια νέα καρτέλα και επικολλήστε τα παρακάτω στο Omnibar.

chrome://flags/#omnibox-tab-switch-suggestions

Αυτό θα πρέπει να σας μεταφέρει αυτόματα στη σημαία προτάσεων διακόπτη καρτέλας Omnibox. Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα του και επιλέξτε την επιλογή Απενεργοποιημένο. Επανεκκινήστε το Chrome και οι προτάσεις για την εναλλαγή στην καρτέλα θα πρέπει να έχουν φύγει.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο Chrome στα Windows 10

Αυτή η δυνατότητα έχει σκοπό να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καρτέλες και να ανοίξετε λιγότερες, εάν είναι δυνατόν. Συχνά, μπορεί να ανοίξετε έναν τομέα σε μια καρτέλα και να προσπαθήσετε να τον ανοίξετε ξανά σε άλλον μετά από λίγο. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά όταν έχετε πάρα πολλές ανοιχτές καρτέλες σε πολλά παράθυρα και προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν τομέα που χρησιμοποιείτε συχνά.

Η δυνατότητα Εναλλαγή σε καρτέλα υπάρχει με τη μορφή επεκτάσεων τρίτων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι χρήστες το βρήκαν χρήσιμο, επομένως είναι λογικό να το προσθέσει ο Chrome. Δεν είστε αναγκασμένοι να μεταβείτε στην καρτέλα. Εάν κάνετε κλικ οπουδήποτε εκτός από το κουμπί Εναλλαγή σε καρτέλα, μπορείτε να ανοίξετε την ιστοσελίδα στην τρέχουσα καρτέλα.

  Πώς να κάνετε παύση του YouTube όταν κοιτάτε μακριά από την οθόνη σας [Chrome]

Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί με τομείς και όχι με συγκεκριμένες διευθύνσεις URL. Εάν, για παράδειγμα, έχετε το Reddit ανοιχτό σε μια καρτέλα και προσπαθήσετε να το ανοίξετε ξανά σε διαφορετικό παράθυρο, δεν θα έχετε την επιλογή Εναλλαγή σε καρτέλα. Εάν, ωστόσο, προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα subreddit σε διαφορετικό παράθυρο όταν το έχετε ήδη ανοιχτό σε άλλο, θα εμφανιστεί η επιλογή Εναλλαγή σε καρτέλα. Ίσως είναι ένα σφάλμα ή ίσως η Google έχει σκοπό να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αν το βρίσκετε χρήσιμο, μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε. Εάν πιστεύετε ότι δεν είναι απαραίτητο και δεν θέλετε το Omnibar να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις Εναλλαγής σε καρτέλες και να μην σας ενοχλεί. Ας ελπίσουμε ότι το Chrome δεν θα αποσύρει αυτήν τη σημαία.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση φόρμας στο Google Chrome