Πώς να απενεργοποιήσετε την προφόρτωση Edge κατά την εκκίνηση του συστήματος στα Windows 10

Το Microsoft Edge είναι το πρόγραμμα περιήγησης στοκ με το οποίο παρέχονται τα Windows 10 και οι περισσότεροι χρήστες το αγνοούν. Πολλοί δεν το έχουν δοκιμάσει και όσοι το έχουν δοκιμάσει, δεν μπαίνουν στον πειρασμό να το χρησιμοποιήσουν ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής τους. Έχει μερικά καλά χαρακτηριστικά και μπορείτε να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις της Apple σε αυτό από μια μηχανή Windows, αλλά εξακολουθεί να λείπει σε ορισμένους τομείς.

Ενώ οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10, εξακολουθούν να χρειάζονται μια εφαρμογή που ονομάζεται EdgeDeflector εάν θέλουν να αποτρέψουν το άνοιγμα όλων των αιτημάτων Ιστού. Ακόμη και με αυτήν την εφαρμογή, όταν κάνετε εκκίνηση στην επιφάνεια εργασίας σας, το Edge εξακολουθεί να εκτελείται. Τελικά αναστέλλεται, αλλά έχει τον (μικρό) αντίκτυπό του στην εκκίνηση. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την προφόρτωση Edge κατά την εκκίνηση του συστήματος στα Windows 10.

  Πώς να προσθέσετε ετικέτες σε αρχεία σε Mac, iPhone ή iPad

Απενεργοποιήστε την προφόρτωση άκρων

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την προφόρτωση Edge μέσω της πολιτικής ομάδας και του μητρώου των Windows. Η χρήση του μητρώου των Windows είναι πιθανώς καλή ιδέα, επειδή μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός κλειδιού και να το επαναφέρετε εάν θέλετε, και λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows 10.

Ανοίξτε το μητρώο των Windows. Θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή για να κάνετε αλλαγές σε αυτό. Στο μητρώο, μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftMicrosoftEdgeMain

Κάντε δεξί κλικ στο Κύριο κλειδί και επιλέξτε New>DWORD(32-bit) τιμή από το μενού περιβάλλοντος. Ονομάστε αυτήν τη νέα τιμή AllowPrelaunch. Μόλις δημιουργηθεί, κάντε διπλό κλικ και ορίστε την τιμή του σε 0. Εάν η τιμή έχει ήδη οριστεί στο 0 από προεπιλογή, τότε η εργασία σας έχει ολοκληρωθεί. Αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Το Edge εκτελεί επίσης μερικές πρόσθετες υπηρεσίες που πρέπει να απενεργοποιήσετε.

  Πώς να μετονομάσετε φακέλους σε iPhone ή iPad

Στο μητρώο των Windows, μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftMicrosoftEdgeTabPreloader

Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί TabPreloader και επιλέξτε New>DWORD(32-bit) τιμή. Ονομάστε το AllowTabPreloading και ορίστε ξανά την τιμή του σε 0.

Αυτό θα έπρεπε να κάνει το κόλπο. Εάν χρησιμοποιείτε το Edge περιστασιακά, θα διαπιστώσετε ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να ξεκινήσει. Εάν η εγκατάσταση των Windows δεν έχει το κλειδί Microsoft Edge ή τα κλειδιά Main και TabPreloader κάτω από αυτό, μπορείτε να τα δημιουργήσετε.

Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί Microsoft και επιλέξτε New>Key για να δημιουργήσετε το κλειδί Microsoft Edge. Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί Microsoft Edge και επιλέξτε ξανά New>Key για να δημιουργήσετε το Κύριο κλειδί κάτω από αυτό. Ακολουθήστε την ακολουθία για να προσθέσετε το κλειδί TabPreloader. Μπορείτε να διαγράψετε αυτά τα κλειδιά αργότερα, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα διαγραφούν και οι τιμές DWORD που προσθέσατε κάτω από αυτό. Η απουσία αυτών των κλειδιών δεν σημαίνει ότι το Edge δεν προφορτώνει το σύστημά σας κατά την εκκίνηση στην επιφάνεια εργασίας σας. Είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου σας πριν κάνετε αυτήν την αλλαγή.

  Τι είναι η "Αναβάθμιση" σε μια τηλεόραση και πώς λειτουργεί;