Πώς να απαλλαγείτε από τη διαίρεση της οθόνης σε ένα iPad

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Η λειτουργία Split View στο iPadOS καθιστά εύκολη την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών στο iPad σας, αλλά δεν είναι η κούπα του τσαγιού όλων. Είτε μπήκατε στην προβολή διαχωρισμένης οθόνης κατά λάθος είτε απλώς δεν σας αρέσει η λειτουργία, δείτε πώς μπορείτε να την απαλλαγείτε.

Πώς να βγείτε από τη διαίρεση στο iPad σας

Στο Split View, δύο παράθυρα εφαρμογών εμφανίζονται δίπλα-δίπλα με ένα μαύρο διαμέρισμα που τα χωρίζει. Η διαχωριστική γραμμή λειτουργεί ως ρυθμιστικό, το οποίο μπορείτε να σύρετε προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά για να αλλάξετε το μέγεθος των δύο παραθύρων σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

  12 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις κοινωνικής γατόψαρου για αντίστροφη αναζήτηση

Αυτό σας επιτρέπει επίσης να βγείτε από το Split View στο iPad σας σύροντας τη διαχωριστική γραμμή προς την αριστερή ή τη δεξιά άκρη της οθόνης. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να κλείσετε την εφαρμογή που ανοίξατε στην αριστερή πλευρά της οθόνης, σύρετε το διαχωριστικό στην αριστερή άκρη. Αφήστε το δάχτυλό σας μόλις εξαφανιστεί η μία εφαρμογή και η άλλη επεκταθεί σε παράθυρο πλήρους οθόνης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να βγείτε γρήγορα από τη διαίρεση στο iPadOS πατώντας τις τρεις τελείες στο επάνω μέρος της εφαρμογής που θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε και επιλέγοντας Πλήρης οθόνη από το αναπτυσσόμενο μενού. Ομοίως, μπορείτε να πατήσετε τις τρεις τελείες στο επάνω μέρος της εφαρμογής που θέλετε να κλείσετε και να επιλέξετε Κλείσιμο από το αναπτυσσόμενο μενού.

  Πώς να βρείτε το χαμένο σας τηλέφωνο χρησιμοποιώντας το Lookout

Πώς να απενεργοποιήσετε οριστικά τη διαίρεση προβολής στο iPadOS

Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε οριστικά τη διαίρεση, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε Multitasking & Gestures από την πλαϊνή γραμμή στα αριστερά. Σε αυτό το μενού, θα δείτε τρεις επιλογές στην ενότητα Multitasking: Off, Split View & Slide Over και Stage Manager.

Μπορείτε είτε να επιλέξετε Απενεργοποίηση για να απενεργοποιήσετε πλήρως τη λειτουργία πολλαπλών εργασιών σε διαχωρισμένη οθόνη ή να πατήσετε Διαχειριστής σκηνής. Δυστυχώς, η απενεργοποίηση του Split View σημαίνει απώλεια πρόσβασης στη δυνατότητα Slide Over.

Εάν προτιμάτε να έχετε μια δευτερεύουσα εφαρμογή ανοιχτή σε ένα κινητό, αιωρούμενο παράθυρο που μοιάζει με iPhone πάνω από την κορυφή μιας εφαρμογής πλήρους οθόνης, η απενεργοποίηση του Split View μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Ωστόσο, συνιστούμε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Stage Manager στο iPadOS για να συνεχίσετε να εκμεταλλεύεστε τις δυνατότητες πολλαπλών εργασιών του iPad σας, καθώς σας επιτρέπει να ανοίγετε έως και τέσσερις εφαρμογές ταυτόχρονα.

  3 Φιλοξενία διακομιστή Frozen Flame για ομαλό παιχνίδι

Συνολικά, ενώ το Split View σάς επιτρέπει να εκτελείτε αποτελεσματικά πολλαπλές εργασίες στο iPad σας και να κάνετε ταχυδακτυλουργικά πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, δεν είναι ιδανικό για όλα τα σενάρια. Καταλαβαίνουμε λοιπόν εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε έξοδο ή να απενεργοποιήσετε εντελώς την προβολή διαίρεσης οθόνης στο iPad σας. Ωστόσο, είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η αντιστάθμιση για την οριστική απενεργοποίηση του Split View χάνει τη λειτουργία Slide Over.