Πώς να αντιγράψετε την οθόνη στα Windows 10

Για μια σύγχρονη ροή εργασίας, πολλές οθόνες γίνονται όλο και πιο σημαντικές. Μπορείτε εύκολα να επεκτείνετε την οθόνη στα Windows 10 μέσω του μενού Project. Σας επιτρέπει να αντιγράψετε, να επεκτείνετε και να εμφανίσετε εν μέρει την οθόνη. Μπορεί να ανεβάσει την παραγωγικότητά σας σε ένα νέο επίπεδο. Σε αυτό το άρθρο, σας φέρνουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει πώς να κάνετε διπλότυπη οθόνη στα Windows 10.

Πώς να αντιγράψετε την οθόνη στα Windows 10

Μπορείτε να επεκτείνετε την οθόνη ενεργοποιημένη Windows 10 πολύ εύκολα από τις διαθέσιμες επιλογές. Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία διπλής οθόνης στα Windows 10.

  • Οι διπλές οθόνες μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες για την παραγωγικότητα της επιφάνειας εργασίας, επιτρέποντάς σας να εργάζεστε σε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα.
  • Θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε πώς φαίνεται η εργασία σας σε διαφορετική οθόνη και ανάλυση.
  • Στις περισσότερες περιπτώσεις, δύο οθόνες είναι αρκετά καλές, αλλά εάν ο υπολογιστής σας μπορεί να το χειριστεί, μπορείτε να προσθέσετε μια τρίτη οθόνη για gaming.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι τρόπων εμφάνισης;

Οι υπολογιστές με Windows έχουν δύο λειτουργίες εμφάνισης όταν συνδέονται σε μια εξωτερική οθόνη που μπορούν να αλλάξουν εύκολα:

  • Mirror Mode: Αντιγράφει την οθόνη στην εξωτερική οθόνη επιτρέποντάς σας να προβάλλετε την ίδια εικόνα τόσο στον υπολογιστή όσο και στον προβολέα.

  • Extend Mode: Θεωρεί την εξωτερική οθόνη ως μια ξεχωριστή οθόνη που σας επιτρέπει να έχετε πολλά ενεργά παράθυρα ενεργά στον προβολέα και στον υπολογιστή.

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα συντόμευσης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα συντόμευσης για εναλλαγή μεταξύ των διαφόρων επιλογών εμφάνισης που παρέχονται από τα Windows 10. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μάθετε πώς να κάνετε διπλότυπη οθόνη στα Windows 10:

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + P μαζί για εναλλαγή μεταξύ των διαφόρων λειτουργιών. Θα έχετε τις ακόλουθες επιλογές για να επιλέξετε:

  • Μόνο οθόνη υπολογιστή: Θα εμφανίζει μόνο την κύρια οθόνη/οθόνη υπολογιστή σας.

  • Διπλότυπο: Αντιγράφει την κύρια οθόνη σε όλες τις διαθέσιμες οθόνες.

  • Επέκταση: Προσθέτει επιπλέον οθόνες στην κύρια οθόνη.

  • Μόνο δεύτερη οθόνη: Θα εμφανίζει μόνο τη δεύτερη οθόνη/τηλεόραση.

2. Για να αντικατοπτρίσετε ή να κλωνοποιήσετε την κύρια οθόνη σας σε όλες τις επιπλέον οθόνες, επιλέξτε Διπλότυπο από τη λίστα.

3. Μετά από αυτό, τα Windows θα εμφανίσουν την ίδια οθόνη σε όλες τις δευτερεύουσες οθόνες σας.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις οθόνης

Εάν η μέθοδος των πλήκτρων συντόμευσης δεν λειτούργησε για εσάς, χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις οθόνης για να αλλάξετε τη λειτουργία εμφάνισης σε διπλότυπη οθόνη. Αντί για Mirroring, τα Windows χρησιμοποιούν τη λέξη Duplicate. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε διπλότυπη οθόνη στα Windows 10.

Σημείωση: Μπορείτε να ανοίξετε απευθείας τις ρυθμίσεις οθόνης κάνοντας δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Ρυθμίσεις εμφάνισης.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στο Σύστημα.

3. Μεταβείτε στην επιλογή Εμφάνιση στο αριστερό παράθυρο.

4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την επιλογή Πολλαπλές οθόνες, όπως φαίνεται παραπάνω, στις ρυθμίσεις οθόνης.

5. Επιλέξτε Duplicate these displays για να αντιγράψετε την κύρια οθόνη σε όλες τις οθόνες.

Ως εκ τούτου, αυτός είναι ο τρόπος επέκτασης της οθόνης στα Windows 10.

Τι να κάνετε εάν οι επιλογές δεν είναι προσβάσιμες ή η οθόνη δεν βρέθηκε;

Εάν εγκαθιστάτε μια νέα οθόνη ή προβολέα, βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένη στη σωστή θύρα και ότι είναι συνδεδεμένη στο σωστό καλώδιο. Εάν το υλικό συνοδεύεται από CD προγράμματος οδήγησης, φροντίστε να το εγκαταστήσετε επίσης, ώστε τα Windows να μπορούν να το αναγνωρίσουν και να το χρησιμοποιήσουν. Μπορείτε να εντοπίσετε χειροκίνητα μια νέα οθόνη, προβολέα κ.λπ. εκτελώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις οθόνης όπως φαίνεται παραπάνω.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ανίχνευση στην περιοχή Αναδιάταξη των οθονών σας.

3. Μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε την οθόνη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση σε αυτό το παράθυρο, εάν θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος και τη θέση της.

4. Επιλέξτε Identify για να προσδιορίσετε την οθόνη ώστε να μπορείτε να βρείτε ποιος αριθμός απεικονίζει ποια οθόνη.

Τώρα η οθόνη σας θα εντοπιστεί καθώς συνεχίζετε να καταλαβαίνετε πώς να αντιγράψετε την οθόνη στα Windows 10

Τι γίνεται αν η κύρια οθόνη αντικατασταθεί σε άλλη οθόνη;

Εάν η κύρια οθόνη σας μετατοπίστηκε σε οθόνη, τηλεόραση ή προβολέα που δεν θέλετε ως κύρια οθόνη, μπορείτε να επαναφέρετε την κύρια οθόνη στην επιλεγμένη οθόνη μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις οθόνης. Αυτό συμβαίνει συχνά μετά την επιστροφή από τη λειτουργία διπλής λειτουργίας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να λύσετε αυτό το ζήτημα.

1. Ακολουθήστε τα βήματα 1, 2 και 3 από τη Μέθοδο 2 για να προσαρμόσετε την οθόνη σας.

2. Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στον αριθμό που αντιστοιχεί στην οθόνη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως κύρια οθόνη.

3. Επιλέξτε Make this my main display από το μενού Multiple Display.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Είναι δυνατή η αντιγραφή και η επέκταση ταυτόχρονα;

Απ. Μπορεί να γίνει, αλλά εξαρτάται από το αν χρησιμοποιείτε ενσωματωμένη ή αποκλειστική κάρτα γραφικών και εάν ο κατασκευαστής καρτών γραφικών προσφέρει λογισμικό που το υποστηρίζει.

Ε2. Πώς μπορώ να βγω από τη δεύτερη οθόνη στα Windows 10;

Απ. Μεταβείτε στην οθόνη επιλογής οθόνης, κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Windows και P ταυτόχρονα. Τώρα πατήστε το πλήκτρο κάτω βέλους μία φορά και πατήστε το πλήκτρο Enter. Αυτό θα πρέπει να το κάνει μια συσκευή μόνο για υπολογιστή.

***

Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες και ότι μπορέσατε να μάθετε πώς να κάνετε διπλότυπη οθόνη στα Windows 10. Πείτε μας ποια μέθοδος λειτουργούσε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.

  Πώς να διαγράψετε τις εγγραφές Alexa μέσω φωνής