Πώς να ανανεώσετε αυτόματα τα φιλτραρισμένα δεδομένα στο Excel όταν ενημερωθούν

Το Microsoft Excel σάς επιτρέπει να φιλτράρετε δεδομένα. Είναι μια χρήσιμη δυνατότητα που μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε μεγάλες ποσότητες δεδομένων. Εάν δεν έχετε την απαραίτητη τεχνική τεχνογνωσία για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, αυτή η δυνατότητα σώζει ζωές. Τα φίλτρα είναι αρκετά βασικά και σας επιτρέπουν να συμπεριλάβετε ή να εξαιρέσετε δεδομένα από μια στήλη. Το φίλτρο επεκτείνεται και εφαρμόζεται σε τιμές δεδομένων στις αντίστοιχες σειρές επίσης. Αυτό που δεν κάνει το φίλτρο είναι η αυτόματη ενημέρωση. Εάν μια τιμή σε μια φιλτραρισμένη στήλη αλλάξει, είτε επειδή την ενημερώσατε μη αυτόματα είτε επειδή χρησιμοποιείται ένας τύπος, πρέπει να εφαρμόσετε ξανά τα φίλτρα. Ένα απλό απόσπασμα κώδικα σάς επιτρέπει να ενημερώνετε τις φιλτραρισμένες στήλες αμέσως.

  Τρόπος εναλλαγής και προσαρμογής της προβολής συνομιλίας στο Outlook

Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις μακροεντολές και να αποθηκεύσετε το αρχείο Excel ως αρχείο με δυνατότητα μακροεντολής, .XLSM, για να χρησιμοποιήσετε τον κώδικα. Για να αποθηκεύσετε το αρχείο ως αρχείο με δυνατότητα μακροεντολής, μεταβείτε στο Αρχείο>Αποθήκευση ως και επιλέξτε Βιβλίο εργασίας με δυνατότητα Excel Macro από το πλαίσιο διαλόγου “Αποθήκευση ως”.

Στη συνέχεια, επιλέξτε το φύλλο στο οποίο έχετε εφαρμόσει φίλτρα. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε «Προβολή κώδικα» από το μενού περιβάλλοντος.

Θα ανοίξει ένα παράθυρο της Microsoft Visual Basic με το τρέχον φύλλο Excel. Επικολλήστε τον παρακάτω κώδικα στο παράθυρο κώδικα.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Me.FilterMode = True Then
With Application
.EnableEvents = False
.ScreenUpdating = False
End With

With ActiveWorkbook
.CustomViews.Add ViewName:="Mine", RowColSettings:=True
Me.AutoFilterMode = False
.CustomViews("Mine").Show
.CustomViews("Mine").Delete
End With
With Application
.EnableEvents = True
.ScreenUpdating = True
End With
End If

End Sub

Αποθηκεύστε το αρχείο. Εάν δεν αποθηκεύσατε το αρχείο ως βιβλίο εργασίας με δυνατότητα Macro Excel, θα σας ζητηθεί να το κάνετε ξανά. Αυτό το αρχείο που αποθηκεύετε θα αποθηκευτεί αντίγραφο και δεν θα αντικαταστήσει το τρέχον αρχείο.

  Πώς να αφαιρέσετε τον ήχο από ένα βίντεο πριν τον μοιραστείτε στο iPhone

Μόλις προστεθεί ο κώδικας, μπορείτε να ενημερώσετε οποιοδήποτε κελί σε μια φιλτραρισμένη στήλη και θα ανανεώσει αυτόματα τα φιλτραρισμένα δεδομένα σύμφωνα με τις συνθήκες που έχετε ορίσει. Αυτός ο κώδικας γράφτηκε από τον χρήστη του Stack Exchange, Sorin.